Şimdi Ara

Maden suyunu sakın buzlukta uzun süre bırakmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnanılmaz şiddetli patlıyor. Buzlukta geçen unutmuşum, lan 4-5 saat sonra bir patlama sesi duydum, herhalde alt katta birinin buzdolabı falan devrildi dedim. Buzluğu açtım aklıma geldi. Te arkaya koymuştum şişeleri. Cam parçaları taa öne doğru fırlamış, arada bulunan poşetleri kesmiş atmış. Demek ki ne kadar şiddetli patlamış. Eminim ki tam patlarken buzluğu açmış olsam yüzüme doğru da gelirdi cam parçaları, olay yeri incelemesi öyle gösteriyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Maden Suyunu Buzlukta Uzun Süre Bırakmanın Riskleri

Maden suyu gibi gazlı içecekleri buzlukta uzun süre bırakmak tehlikeli olabilir. Bunun nedeni, içeceğin içindeki karbondioksit gazının donma sürecinde genişlemesidir.

Bu genişleme, cam şişelerin patlamasına neden olabilir ve bu da ciddi yaralanmalara yol açabilir. Plastik şişeler daha az riskli olsa da, yine de patlama tehlikesi vardır.

Soda Buzlukta Kaç Dakikada Soğur?

Maden suyu veya sodayı buzlukta hızlı bir şekilde soğutmak istersen, yaklaşık 20-30 dakika yeterli olacaktır. Ancak, içeceği daha uzun süre buzlukta bırakmamalısın.

Cam Şişe Buzlukta Kaç Dakika Kalabilir?

Cam şişeler, plastik şişelere göre daha az dayanıklıdır. Bu nedenle, cam şişedeki maden suyunu buzlukta en fazla 15-20 dakika bırakman önerilir.

Buzlukta Soda Unutmak

Eğer buzlukta maden suyu veya sodayı unutursan ve donarsa, içeceği çözülmeye bırakmalısın. Asla donmuş bir gazlı içeceği ısıtmaya çalışma, çünkü bu da patlamaya neden olabilir.

Soda Buzluğa Konur Mu?

Gazlı içecekleri buzluğa koymak güvenlidir, ancak uzun süre bırakılmamalıdır. Hızlı bir şekilde soğutmak istiyorsan 20-30 dakika yeterli olacaktır.

Sonuç

Maden suyu veya sodayı buzlukta uzun süre bırakmak tehlikelidir ve patlamaya neden olabilir. Bu içecekleri hızlı bir şekilde soğutmak için buzlukta 20-30 dakika bırakmak yeterlidir. Eğer içecek donarsa, çözülmeye bırakılmalıdır. Asla donmuş bir gazlı içeceği ısıtmaya çalışma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde dolabın yan kapağına konuyor bu içecek ürünleri.Adamlar orayı boşuna yapmamamış
  • Suyu dondurunca yoğunluğunun azalıp genişlemesi temel fen bilgisi. Cam içerisine koyarsan genişleyince patlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bu sadece soda için geçerli değil, cam bardağa su koyup buzluğa koysan o da patlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada umarım cam tabaktaki yemeği de ocakta ısıtmaya çalışmıyorsundur hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yapıyorum hatta geçen ataş yaktım dışarıda onun ustunede cam tabak koydum yemeğimi yaptım kapkara oldu ama çok sağlıklı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Yalnız bu sadece soda için geçerli değil, cam bardağa su koyup buzluğa koysan o da patlar
    Bu çok daha şiddetli bomba gibi patlıyor içindeki gazdan dolayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıllar önce başıma gelmişti benimde. Buzluk içinde ki yiyeceklerin üstünden kırık parçaları toplamak için çok uğraşmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Yıllar önce başıma gelmişti benimde. Buzluk içinde ki yiyeceklerin üstünden kırık parçaları toplamak için çok uğraşmıştım.
    kıyamam fatih üzüldün mü peki ay yazık
  • Aynısı şimdi başıma geldi sadece kapak patladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.