Şimdi Ara

2 ülke arasındaki hastane ve doktor farkı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Muğla ortaca devlet hastanesinden üroloji doktorundan randevu aldım. Doktora gittim. Mehaba doktor bey, uzun zamandır idrara çıkma konusunda sorunlarım var. O yüzden şu ilacı kullanıyorum. Fakat son bir kaç aydır karnımın sağ ve sol tarafları ağrıyor. Öksürsem bile bu ağrı çoğalıyor. Acaba idrar yollarımda bir sorun olabilir mi?

    Doktor bey cevaplıyor. Çok şişmansın, zayıfla öyle gel. Hiç bir ağrın kalmaz.

    Fakat doktor bey ben bir kaç aydır şişman değilim. Anamdan doğduğumdan beri şişmanım. Doktor bey kızarak. işimi bana mı öğreteceksiniz. Siz kimsiniz.

    Bende o zaman biraz kızdım. Doktor bey siz burada doktorculuk yaptığınızı mı sanıyorsunuz. Neden radyo çektirme veya prostat büyümesi kontrolü yapmıyorsunuz diye sordum.

    Doktor bey, çık dışarı yoksa güvenliği çağıracağım.


    aradan 2 ay geçti 3 aylığına emekli olduğum Belçika ya geldim. Hemen ürolojiden randevu aldım. Bana en yakın devlet hastanesi. Zaten belçika da özel hastane yok zaten ihtiyaçda yok. Kral ile ayni gün kalp ameliyatı olmuştum başka bir hastanede.


    Ürolojide durumu anlattım. Beni yatırdılar eko ile karnimi prostatı her yeri kontrol ettiler. Prostatımın normal olduğunu ama idrarımı tam olarak yapamadığımı söyledi. Bana başka randevu verdiler.

    O randevuda erkek organından girip kamera ile kontro ettiler. Sonuçda bu benim bütün ağrılarımın idrar sorunumun , idrar yollarımın tıkalı olmasından meydana geldiğini söylediler. İdrarımı tam yapamadığımdan idrar yollarında irili ufaklı taşlar meydana gelmiş bu yüzden ağrı ve acı çekiyormuşum.

    3. randevuda idrar yollarını temizlediler bütün sorunlarım bitti.

    Yani tamam sağlık sistemimiz iyi diyoruz ama bu kadar fark olmasıda düşündürücü.








  • Doktorundan tut normal insanına kadar Türkiye beş para etmez. O medeniyete asla ulaşamayacağız. Arada bizim gibi insanlar da yazık oluyor böyle
  • Bunda etkili olan şey


    1.Denetimsizlik


    2.Plansızlık


    3.Nüfus/hasta yükünün çok fazla olması.Avrupada gözlemlerime göre bu kadar çok hastaneye giden yok.


    Genetiği bozuk hastalık hastası çalışma şartları kötü ve stresli bir toplum işte sonuç


    Zaten bir refah olsa bu yansır yaşama Türkiye'de bu hiç olmadı ve olmayacakta.


    Pandemi döneminde avrupa sağlık sistemi çuvalladı neden mi denirse bu kadar ağır yük beklenmiyordu da ondan.Türkiyede zaten patlak bir sistem var.

    Yoksa bakıyoruz .Türkiyede ben devlet hastanesinde ameliyat olan bir yetkili görmedim hepsi neden abdye gidiyor yada en olmadı pahalı özel HASTANELERE .


    Sonra berbat sağlık sistemini övüyorlar birde.Tanıdığın olmadıkça başına sıkıntılı birşey geldiğinde çözüm bulamazsın Türkiye'de.

  • Doğrusu ben de epeydir doktora gitmiyorum. Burun da et var, kilo ver diyor. Sırtım ağırıyor kilo ver. Her şeye kilo ver diyorlar bana.

  • bu arada yazmayı unutmuşum, ameliyattan evvel kardiologa yolladılar. yarım saat eko bisiklet ve onay, böbreklerin durumunu görmek içinde scandan geçtim.

  • Arkadaşlar kendinizi kurtarmaya çalışın, ülke öyle bir salak saçma sapan bir hale gelecekki, herkes şok olacak, dahada beter olacak, başımızdan ruh hastası manyaklar öyle bir zevk alıyorki bu durumdan, hiç değiştirmeye niyetleri yok, yada biz onları değiştirmemiz lazım, aksi halde yandık, bırak doktor bulmayı, hemşire bile bulamayacağız.

  • Devlette doktor sana ne yaparsa yapsın meslekten atılmadığı için salla başı al maaşı çalışıyor. Tek düşündükleri gelen hastayı en hızlı nasıl başımdan savarım.

  • bence türkiyede sağlık sistemi iyi değil, sadece ucuz.

    türkiyede çoğu şey bence ucuz ve kalitesiz.

    bu benim düşüncem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.