Şimdi Ara

2 ŞUBAT 1980'DE ÖLDÜRÜLEN ASKER: ŞEHİT ZEKERİYA ÖNGE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
36 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ŞUBAT 1980'DE ÖLDÜRÜLEN ASKER: ŞEHİT ZEKERİYA ÖNGE

Kendisinden kalan tek fotoğraf budur.

12 Eylül öncesinde, sağcılarla solcuların sokaklarda birbirlerini kestiği kötü günlerde; askerliğini jandarma er olarak yaptığı Ankara'da, silahlı Erdal Eren'in ve diğer Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği (aşırı sol) üyelerinin yaptığı bir eyleme müdahalede bulunurken açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiştir. Erdal Eren idama mâhkum edilmiştir. Karar sonradan bozulsa da, 12 Eylül sonrası tekrar idam kararı getirilmiştir. Erdal Eren'in askeri öldürmediğine dair iddialar olsa da, bizzat Erdal Eren, Emin Çölaşan'a ve Savaş Ay'a verdiği röportajda, "Evet, ateş ettim." ifadelerini kullanmıştır. Kendisinin öldürmediğini de söylemiştir.

Elinde silahla eyleme çıkan Erdal Eren, "yaşı büyütüldü" yalanlarıyla (Yaş büyütme diye bir şey yoktur. Yalan ve iftiradır.) adeta bir kahraman haline getirilirken, Zekeriya Önge'yi kimse bilmez. 12 Eylül'den sonra asılanları sağcı ya da solcu oluşuna göre "şehit, yoldaş" gibi ifadelerle ananlar, 12 Eylül öncesindeki kurbanları ve bu temiz, bu genç askeri bilmezler.

Zekeriya Önge'yi ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 1 Şubat 2019; 23:2:7 >

• silahlı eylem yapıyosun hemde bir topluluk/örgüt/oluşum adına ve devletin düzeneni karşısın ; ateş ediyosun , vurdun veya vurmadın ne farkeder.

teröristsin , bu kadar basit.

idam doğrudur yanlıştır , cezası şu olmalı bu olmalı apayrı bir tartışmadır.af bile gelebilir ben orasında değilim.

acındırmaya gerek yok ama ...
    İnsan olan utanır böyle adice yalanlardan. Ölenlerin ikisi de genç. İkisi de masum. Erdal Eren Zekeriya Ören'in katili değildir. Raporlaea göre Zekeriya kaza kurşunuyla ölmüştür. Hiç mi vicdanın sızlamaz bu yalanları, bu iftiraları söylerken. 16 yaşındaki bir çocuğun asılması seni nasıl da orgazm ediyor.
  • Asılmazsan hain asılırsan kahraman oluyorsun bu ülkede.

Edit:Cözüm sürecini unutmuşum.Onu bunun dışında bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord1905 -- 1 Şubat 2018; 23:17:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • idam kadar mantık dışı bir ceza olamaz
  • İnsan olan utanır böyle adice yalanlardan. Ölenlerin ikisi de genç. İkisi de masum. Erdal Eren Zekeriya Ören'in katili değildir. Raporlaea göre Zekeriya kaza kurşunuyla ölmüştür. Hiç mi vicdanın sızlamaz bu yalanları, bu iftiraları söylerken. 16 yaşındaki bir çocuğun asılması seni nasıl da orgazm ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

teröristsin , bu kadar basit.

idam doğrudur yanlıştır , cezası şu olmalı bu olmalı apayrı bir tartışmadır.af bile gelebilir ben orasında değilim.

acındırmaya gerek yok ama ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenup

Yanıtladı Erdal: “Beni ibreti âlem için asacaklar. Çünkü hiçbir savunmamı ve söylediklerimi dikkate almadılar. Karar verilmiş. Tamam, erin bulunduğu tarafa doğru bir el sıktım ama vurulan er yüzüstü düştü. Mermiyi benden yese arkaya doğru düşmesi gerekirdi. Arkadan vurulmuştu. Hem de iki mermiyle. Arazi davamız vardı; benim yaşımı büyüttüler; ben 17 yaşındayım 18’ime tamamlamadım! Kemik raporum ortada, bunu dikkate almadılar! Beni burada bitki hâline getirtmek istiyorlar. Ailemle görüştürmüyorlar, gazete bile okuyamıyorum. Çözmek istiyorlar. Halkımı korumak için yaptım. Kitlemi korumak görevini üstlenmiştim, bunun için canımı bile verirdim.”

röpartajın tamamını koymamak korkaklıktır.

80 darbesi siyasal islamcıların palazlanması için gerçekleştirilen bir eylemdir.
    Bizzat abd destekli bir darbeye alkış tutmak ahmaklık.

Sağ ve sol adı altında paramparça edilen gençlerimiz.
    Aydın gelecek yok edildi.
    Ve sahne ne imamlıkla ne hatiplikle alakası olmayanlara kaldı.

Her vatan haininin sonu ölümdür. İster 15 yaşında olsun ister 30. Bu ülkeyi korumak 3-5 velede mi kaldı da elinde silahla saz arkadaşlarıyla dışarı çıktılar. Gitmiş bide erdal ın sözlerini paylaşmış sanki ben vurdum diyecek yürek vardı onda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Watari68

quote:

Orijinalden alıntı: cenup

Yanıtladı Erdal: “Beni ibreti âlem için asacaklar. Çünkü hiçbir savunmamı ve söylediklerimi dikkate almadılar. Karar verilmiş. Tamam, erin bulunduğu tarafa doğru bir el sıktım ama vurulan er yüzüstü düştü. Mermiyi benden yese arkaya doğru düşmesi gerekirdi. Arkadan vurulmuştu. Hem de iki mermiyle. Arazi davamız vardı; benim yaşımı büyüttüler; ben 17 yaşındayım 18’ime tamamlamadım! Kemik raporum ortada, bunu dikkate almadılar! Beni burada bitki hâline getirtmek istiyorlar. Ailemle görüştürmüyorlar, gazete bile okuyamıyorum. Çözmek istiyorlar. Halkımı korumak için yaptım. Kitlemi korumak görevini üstlenmiştim, bunun için canımı bile verirdim.”

röpartajın tamamını koymamak korkaklıktır.

80 darbesi siyasal islamcıların palazlanması için gerçekleştirilen bir eylemdir.
    Bizzat abd destekli bir darbeye alkış tutmak ahmaklık.

Sağ ve sol adı altında paramparça edilen gençlerimiz.
    Aydın gelecek yok edildi.
    Ve sahne ne imamlıkla ne hatiplikle alakası olmayanlara kaldı.

Her vatan haininin sonu ölümdür. İster 15 yaşında olsun ister 30. Bu ülkeyi korumak 3-5 velede mi kaldı da elinde silahla saz arkadaşlarıyla dışarı çıktılar. Gitmiş bide erdal ın sözlerini paylaşmış sanki ben vurdum diyecek yürek vardı onda.

apo'yu öldür bakalım cesur yürek

• quote:

Orijinalden alıntı: 70Charger

Hiç tanıyamadığım dayım o benim...

Şaşırdım. İmkan varsa tüm ailenize selamlar ve başsağlığı dileğimizi iletebilirsiniz.

Görgü şahitleri dinlenmiş ve bilgilerine baş vurulmuş mu?
    Kişiye kan ve alkol uyuşturucu testi yapılmış mı
    Çapraz sorgu uygulanmış mı
    Örgüt ve dernek vakıf Bağlantıları kontrol edilmiş mi
    Azmettiren söz konusu mu
    İfadeler avukat nezninde alınmış zapta geçilmiş mi?
    ------------
    Bunlar teknik konular
    ----------
    Geçmişi örnekte olduğu gibi bugün ile değerlendirmek hata
    Geçmiş günümüz ile değerlendirildiğinde sonuçlar net ve kesin olmamakla beraber
    ANALİZİNİ yapmak çok zora düşüyor
    -----
    Rusya Almanya savaşına
    Japonya ABD savaşına
    Milyarlarca olasılık ve sonuç düşebilir
    -------------

RÜZGAR YAPMA HACI OSMAN
    Devlet dağdan inmeleri için çağrıda bulundu
    Kandırılmış gençlere
    Ve bu çağrı karşılık buldu da..
    *EDİT*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 4 Şubat 2018; 10:28:4 >
  • şehit olan asker aslında uzaktanda olsa erdal eren'in akrabasıdır.
  • Hadisenin yaşandığı sokakta oturan ve mahkemede ifadelerine başvurulmayan, biri kuaför iki “görgü tanığı” vatandaş, seneler sonra televizyon programında açık açık anlattı. Erdal’ın elinde tabanca vardı ama, sokağın öbür ucunda ve askerleri karşıdan, cepheden gören bir yerdeydi. Şehit Zekeriya ise, sırtından ve yakından vurulmuştu. Fizik kuralları açısından Erdal’ın Zekeriya’yı vurmuş olması imkansızdı. Balistik ve otopsi, laga lugaya getirildi. Muhtemelen, arbedenin paniğiyle tetiğe dokunan bir asker arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurulmuştu.
    Kanıt mı?

Seneler geçti, internet icat oldu, Giresun Valiliği resmi internet sitesi kurdu. “Şehitlerimiz” bölümünde Zekeriya Önge’nin “silah kazası sonucu” öldüğü duyuruldu! Erdal’ın avukatları bunu öğrendi, “işte kanıt” diye basına açıklama yaptı. Skandal ortaya çıkınca, önce “teröristlerle çatışma” diye değiştirildi, sonra “iç güvenlik çatışması” diye değiştirildi. Gazeteler meseleyi deşmeye başlayınca, Giresun Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı: Şahadet nedeni “sehven” silah kazası olarak yazılmıştır.

Sehven’di yani!

Oysa, sehven mehven değildi... Erdal’ın idam kararını iki kez bozan Yargıtay emekli hakimi Albay Ahmet Turan, 28 sene sonra konuştu: “Erdal’ın Zekeriya’yı öldürdüğüne dair vicdani kanaatim yoktu. İdam kararını bozduk, sıkıyönetim mahkemesine geri gönderdik, tekrar idama mahkum ettiler, tekrar bozduk, tekrar idama mahkum ettiler, onamadık, dosya Daireler Kurulu’na gitti, onadılar. Zekeriya’dan çıkan mermi çekirdeği ile Erdal’ın tabancasının mermileri mukayese edilmedi. Erdal’ın yaşı 18 değildi. Çocuk her duruşmada ‘ölümüne sebep olmuşsam, bundan büyük üzüntü duyuyorum’ dedi, hafifletici sebep dikkate alınmadı. Haksız yere idam edildi. Yaş haddime 8 sene vardı, erken emeklilik istedim. Emirle hakimlik olmaz. Atatürk’ün okullarında yetişmiş bir hukukçu olarak, kabul edemezdim.”

• Güncel!

Şehit Zekeriya Önge'yi saygıyla anıyoruz.

Orijinalden alıntı: HIGHER

Geçen bir yaşlı (buyuk ihtimal doğuluydu) bir adam bana darbede yaşını buyuttuler vs. Deyip bu eren deneni savunuyordu bana. Bunu oğrendiğim iyi oldu, paylaşım için teşekkürler hocam.
    Ne demek.

Orijinalden alıntı: HIGHER

Geçen bir yaşlı (buyuk ihtimal doğuluydu) bir adam bana darbede yaşını buyuttuler vs. Deyip bu eren deneni savunuyordu bana. Bunu oğrendiğim iyi oldu, paylaşım için teşekkürler hocam.
    Kendi ailesi söylüyor yaş büyütme diye bir şey olmadığını. İdamı önlemek için uydurulmuş bir takım bahaneler. Olaylar yaşandığında zaten 19 yaşındadır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.