Şimdi Ara

2. MALEZYA GP - 08.04.2007 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
0
Favori
9.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

2. MALEZYA GP - 08.04.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş
  • sarman61'e grafik için teşekkürler..bundan sonra tahminlerin yüksek puanlarda olucağını sanmam çünkü hamilton devreye girdi.Allahtan Mclarende 1. ve 2. pilot sıkıntısı yok, eğer olsaydı ferrariden daha çetin bir savaşa sebep olabilirdi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166
    sımdı verdıgın vıdeo da barız ustune cıkmıs.ama sonucta neyı kanıtlamayı calıstıgını anlamadım.ben sevıncın yerdede yapılabılınecegını,otomobıle bıraz da saygı gosterılmesı gerektıgını yazdım.ama amacın polemık ıse sımdı mıchael lı vıdeo ları bulup koyarım

Anlatmaya çalıştığım şey, aracın üstüne çıkılmasının aracın maneviyatını bozmadığı ve eski McLaren pilotlarının da yaptığı. Polemik değil niyetim. Michael da yaptı. Üstelik birçok fanatiğinin kutsal saydığı aracın üstüne çıktı. Ancak bu kutsallık ya da maneviyat, araç üstüne çıkarak bozulmuyor. Bunu demek istedim.
  • Grafik için sarman'a teşekkürler.
    Ayrıca haftanın birincileri ile, 1.'liğe yükselen semise'yi de can-ı gönülden kutlarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

Sarman61 sonuçlar için teşekkürler, eline sağlık.
    Lost ve Prison Break'in yanına "Heroes" dizisi ilaç gibi gelir, izlemediysen tavsiye ederim.

Bu hafta indirmeye başlayacaktım onun bölümlerini. Prison break dizisi sezon sonu yaptı. Hereosun methini duydum inşallah bu hafta başlıyacam. Tavsiyen için saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

sımdı verdıgın vıdeo da barız ustune cıkmıs.ama sonucta neyı kanıtlamayı calıstıgını anlamadım.ben sevıncın yerdede yapılabılınecegını,otomobıle bıraz da saygı gosterılmesı gerektıgını yazdım.ama amacın polemık ıse sımdı mıchael lı vıdeo ları bulup koyarım

Anlatmaya çalıştığım şey, aracın üstüne çıkılmasının aracın maneviyatını bozmadığı ve eski McLaren pilotlarının da yaptığı. Polemik değil niyetim. Michael da yaptı. Üstelik birçok fanatiğinin kutsal saydığı aracın üstüne çıktı. Ancak bu kutsallık ya da maneviyat, araç üstüne çıkarak bozulmuyor. Bunu demek istedim.

Challenger hocam sana katılıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Sanctus Diavolos

Anlıyorum seni Bende zamanında schumi için böyle konuşurdum. Ama hep yanlış konuşmuşum gerçekten hızlıymış. Sende zamanla anlarsın yanlışını. Alonso nun bıraktığı takım ile geldiği takımın konumlarına bak hem geçen sezon hemde bu sezon ondan sonra konuş. Kimse bir pilotun sevinmesine karışmamalı. Herkezin bir stili var. Raikkonen hiç sevinmiyor böyle mi olsun burda yapılan iş insanları eğlendirmeye yönelik iş görüşmesi değil. Oldu olacak takım giysi giysinler bu tarz davransınlar. Bu tarz eleştiriler çekememzlik olarak yorumluyorum.

sarman bu msjına cvp yazmıştım ancak bulamadım,ya sildiler yada başka bi sebepten dolayı msj yok
    bende yeniden cvp vereyim

alonso senin için yavaştıda mclaren ile anlaştığı günden itibaren mi hızlı bi pilot oldu?

ayrıca renonun başarılarının veya başarısızlıklarının alonso ile bi ilgisi yok
    neden mi?şöyle izah edeyim,renonun takım olarak f1'e girdiği 2002 sezonun başlarında flavio briatore "2005 yılında dünya şampiyonu olacağız" demişti ve bunda anlatmak istediği markalar şampiyonluğuydu tabi o zaman kimse inanmadı buna ama reno 2005te üstelik her iki klasmanda şampiyon oldu
    2002 sezonunda alonso ile renonun hiçbir alakası yoktu ki alonso minardide yarışıyordu,ha alonsonun bi sonraki sene test pilotu olucağı takım içinde kararlaştırılmışmıydı bunu bilemem zaten bu gerçeği değiştirmez
    şöyleki,briatore o lafı söylerken bunu alonso sayesinde başarıcaklarını söylemedi ve böyle bi şey düşündüğünüde sanmıyorum,takımına güvendiği için söyledi eğer bu lafını alonso ile ilgili söylediğini düşünüyorsanız gidip bi zeka testi yaptırın
    yani aslında alonso renoya değil reno alonsoya şampiyonluk getirdi
    bu seneki durumları gerçekten pek iyi değil renonun ancak bu zaten kış testlerinde belliydi,yani aracın fabrikadan çıktığı ilk anda
    herhalde alonso renodayken tutup fabrikaya gidip aracı kendi tasarlamadı(size göre herşeyi alonso yaptı ya aracıda onun tasarladığını düşünüyorsunuzdur)
    ha aracın geliştirilmesine elbet katkısı olmuştur ancak reno takım olarak anında müdahele edebiliyorlar,geçen sene o sistem yasaklandıktan sonra bi iki yarış vasat kaldılar ancak -buraya özellikle dikkat edin- pilotların pistte test yapmasının yasak olduğu 3 haftalık arada fabrikadaki çalışmalar ile inanılmaz bi gelişim gösterdiler ve 3 haftalık aranın ardından yine hızlanmış olarak pistlere döndüler
    mclaren'a gelecek olursak,bu aracın bu kadar iyi olmasının alonso ile uzaktan yakından bi ilgisi yok,çünkü alonso mclaren ile testlere yeni yılın öncesinde sadece 1 gün çıktı ki zaten yeni yıla kadar olan dönemdeki kış testlerinde mclaren çok hızlıydı
    ayrıca mclaren 2003 ve özellikle 2005te inanılmaz hızlıydı bunu da mı alonso yaptı
    sizin böyle düşünmenizi çok iyi anlıyorum çünkü olaya çok basit bakıyorsunuz;geçen sene mclaren yavaştı reno hızlıydı bu sene reno yavaş mclaren hızlı
    olaylara dönemlik olarak bakmayın ve takımların önceki yıllardaki performanslarınada bi göz atın
    peki sene sonunda alonso şampiyon olamazsa ne düşüneceksiniz?ben söyleyeyim:mclaren ferrariye göre yavaştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 9 Nisan 2007; 16:22:30 >

• Belki ben yazdıklarımdan düşüncülerimi doğru ifade edemedim. Sonuçta şu gerçek var. O sene Renault takımında Fisichella da vardı. Ama sonuç ortada Fisichella da şampiyon olacak pilot hamuru yok. Alonso olmasa fisichella olsa şampiyon olamazlardı Fisichella ile olmazdı en azından başka biriyle olurmuydu orasını bilmem. Nitekim olsa bu sene birşeyler olurdu. Muhakkak takımları tek başlarına pilotlar şampiyon yapmıyor ama pilotların etkisi yadırganamıyacak kadar çok. Bakınız ferrari. Size şunu soruyorum dünki yarışta Schumi ilk sıradan start alsaydı. Yerini kaptırırmıydı hiç sanmıyorum. Ferrari takımı schumi şampiyonluklar aldı. Bunlar schumi sayesinde oldu. Barrichello şampiyon olabilirmiydi. Onu şöyle anlarız. Schuminin arkasında yarışları bitirdiği zaman derim ki. Schumi olmasa bu birinci olurdu. Ama barrichello genelde arkalarda kalırdı. Bazı yarışlarda kendini gösterirdi. Nitekim 2003 sezonunda kendini gösterdiği japonya da schumi şampiyon oldu. Raikkonenin 3 puan önünde.

Bu bir takım oyunu ama ne kadar iyi aracın olursa olsun . Ondan verim almayı bilmeyen bir pilotun olduğu sürece o araç bir işe yaramaz. Renault takımında Alonso bunu yaptı.

Alonso avusturalya gp sinin ardından Mclaren fabrikasına gitti aracı geliştirmede katkı sağlamak için ve malezya gp gelen double. Burda Alonsonun katkısı sizce ne kadar. Pistteki en hızlı araç Mclaren takımınındı. Alonso öyle bir pilot aracın teknik yönüyle ilgilenen bir pilot Raikkonen öyle biri değildi. Bunu Mclaren mühendisleri söylüyor. Schumi aracın teknik yönüyle ilgilenen biriydi bunu herkez biliyor. Yani bir pilot şampiyon olmak istiyorsa aracın her yönüyle ilgilenecek. Gerekirse fabrikada yatıp kalkacak.
    Ben takımlardaki başarıların Pilotlar ile birlikte geldiğine inanıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Belki ben yazdıklarımdan düşüncülerimi doğru ifade edemedim. Sonuçta şu gerçek var. O sene Renault takımında Fisichella da vardı. Ama sonuç ortada Fisichella da şampiyon olacak pilot hamuru yok. Alonso olmasa fisichella olsa şampiyon olamazlardı Fisichella ile olmazdı en azından başka biriyle olurmuydu orasını bilmem. Nitekim olsa bu sene birşeyler olurdu. Muhakkak takımları tek başlarına pilotlar şampiyon yapmıyor ama pilotların etkisi yadırganamıyacak kadar çok. Bakınız ferrari. Size şunu soruyorum dünki yarışta Schumi ilk sıradan start alsaydı. Yerini kaptırırmıydı hiç sanmıyorum. Ferrari takımı schumi şampiyonluklar aldı. Bunlar schumi sayesinde oldu. Barrichello şampiyon olabilirmiydi. Onu şöyle anlarız. Schuminin arkasında yarışları bitirdiği zaman derim ki. Schumi olmasa bu birinci olurdu. Ama barrichello genelde arkalarda kalırdı. Bazı yarışlarda kendini gösterirdi. Nitekim 2003 sezonunda kendini gösterdiği japonya da schumi şampiyon oldu. Raikkonenin 3 puan önünde.

Bu bir takım oyunu ama ne kadar iyi aracın olursa olsun . Ondan verim almayı bilmeyen bir pilotun olduğu sürece o araç bir işe yaramaz. Renault takımında Alonso bunu yaptı.

Alonso avusturalya gp sinin ardından Mclaren fabrikasına gitti aracı geliştirmede katkı sağlamak için ve malezya gp gelen double. Burda Alonsonun katkısı sizce ne kadar. Pistteki en hızlı araç Mclaren takımınındı. Alonso öyle bir pilot aracın teknik yönüyle ilgilenen bir pilot Raikkonen öyle biri değildi. Bunu Mclaren mühendisleri söylüyor. Schumi aracın teknik yönüyle ilgilenen biriydi bunu herkez biliyor. Yani bir pilot şampiyon olmak istiyorsa aracın her yönüyle ilgilenecek. Gerekirse fabrikada yatıp kalkacak.
    Ben takımlardaki başarıların Pilotlar ile birlikte geldiğine inanıyorum.

söylediklerin doğru sarman,bunlara itiraz edemem ve evet kimi kesinlikle araçla fazla ilgilenmiyor
    ama bişey eklemek istiyorum,malezyada en hızlı araç mclaren değildi bana göre,bence ferrari ve mclaren hemen hemen eşit hızdalardı
    mclaren duble yaptı ama neden?birincisi massa startta hem kendini hemde kimiyi yedi bitirdi,yoksa dikkatli izlerseniz hamilton bile ilk viraja gelirken 4. sıradaydı,massa efendi kenara açılınca boşluğu iyi gördü ve bu fırsatı kaçırmadı,zaten önünde massa olan kimide mecburen 4.lüğe düştü
    ikincisi massa hamiltonu çok zorladı sürekli ataklar falan yaptı tamam bunlar olması gereken şeylerdi ancak hamiltonu geçemedi dahası yoldan çıktı zaten yoldan çıkana kadar cevap alamadığı ataklar yüzünden hem kendisini hemde kimiyi yavaşlattı
    bu mücadelede tabiki alonsonun farkı açmasını sağladı
    ayrıca hepimizin ortak görüşü kimide motordan dolayı çok zorlamadı
    bir de ferrari kiminin pitstopunda inanılmaz yavaştı,kimi uzun süre pitte kalınca dedim herhalde kimi ikinci pite geç giricek ama bi baktım mclarenlar ile yakın turlarda girdi
    asıl konuya dönücek olursak tabiki alonso'nun mclaren'a pozitif bi katkısı olmuştur,sonuçta son iki senenin en iyi aracını yapan takımdan mclaren a geldi ve gelirken kimbilir ne bilgilerle geldi bunları mclaren a aktarması çok normal
    ancak renonun bu sezon yavaş olması ve mclaren'ın "geçen seneye" göre çok hızlı olmasının arkasında alonso yok
    her takım gelen başarıların ardından duraklama dönemine girebilir ve bence reno şu an bu aşamada
    zaten benim fikrime göre renonun bu seneden bi beklentisi yok onlar gelecek seneye odaklandılar,bunun kanıtlarıda heikiye tecrübe kazandırmaya çalışmaları ve nelson piquet jr'ı test pilotluğuna getirmeleri
    gelecek sene için fisico ile anlaşıcaklarını sanmıyorum,nelson ve heiki ile yarışıcaklardır
    bu renonun felsefesi sanırım,bi genç pilotu alıp bi sene test yaptırmak ve bi sonraki sene tecrübe kazandırmak
    alonso da bunu yaptılar,aynı şeyi heikide de yapıyorlar ve muhtemelen nelson içinde benzer şeyler düşünüyorlar

• quote:

quote:

bılmıyorum benım ıcın manevıyatı var.vede sevıncını arac ustunde gostermemelıler.sonucta o zaferde ıkısınınde payı var,hangı yıldı unuttum ama trullı bır renault ıle podyuma cıkmıstı(2004 olması lazım)ve yaptıgı sey aracından ındı ve otomobılın burnunu once oksadı ve bır opucuk kondurdubende olsam aynı eylemı gerceklestırırım(tabıı once F1 de olmam lazım)

• ilker.d = delakitir

kullanıcı adımı değiştirdim
  • Ferrari gerçekten hızlı Mclaren ona yetişmek için uğraşıyor. Malezyada en hızlı turlar mclaren takımlarından geldi o yüzden en hızlı araç dedim. Ama ferrari hala en hızlı araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    benim tahminlerimin tutmamasının sebebi massanın kendine rakip olarak alonso ve hamilton u değilde kimiye seçmiş olmasıydı
    massa viraja yaklaşırken ne diye açıldı kenara anlamadım,düz devam etse alonso atak yapmaya korkardı yarış dışı kalırım diye ve frene basardı
    ama massa kenara açıldı hem kendi pozisyonunu hemde kiminin pozisyonunu bozdu
    bence massa bu yarıştan iki farklı şekilde etkilenecek:ya yaptığı hatalardan ders alıp hırs yapıcak yada kendine olan güvenini kaybedecek

aynen öyle. işin aslı ben geçen sene massa yı tam hareket kalkışlarında hiç bu kadar ağır görmedim.kaldı ki sağ tarafını kontrol et soldan kimi geliyor.bi baktım massa yol veriyor neredeyse alonso ya iyi.dedim kimi massa ın arkasında ve virajı dönülüyor o anda dedim Kimi Massa yı geçse sonra ki virajda içerden daha avantajlı olurdu.bir baktım ilk viraj dönüşünde massa duruverdi(çok yavaşladı.).akabinde peşinde ki kimi frene asıldı. Yani Kimi bile şaşırmıştır az daha çarpıyordu Kimi. işin tarafı şu Massa biraz bizi yaktı.lakin Hamilton kendi yarış çizgisi içinde yarıştığı sürece arkasında kinin işinin zorlaşacağını anlamış olmalı da Massa yı bilmem ne demeli.yarışın tek heycanlı aksiyonları Massa dan geldiği için bi traftan seviyorum, amma GP2 den beri hamiltonu tekrar düşünmeye başlamıştım.zaten sezon öncesi alonso Lewis için öğreteceğim bir şey yok diyordu.neyse...
    ama Massa Monza 2006 hatırlatırcasına bir yarış daha izleyince (tamam bu yıl BMW daha iyi.) pit stoplara ne demeli. Kimi son 10 tur kala gücü biten Hamilton u yakaladı da(hamilton un fiziksel olarak güçlenmesi lazım.melbourne de aynı manzarayı gördüm.ve yarışın sonlarında hataya başlamıştı.dipnot.) Massa ya ne oluyor? neyse ben sezon öncesi bu tip şeyleri Massa dan bekliyordum.amma Brezilya ve İstanbul da ki hatasız yarışlarına güvendim.vay vay
    gelgelelim yarışa.sıralama turundan sonra tahmini cidden beni zorluyordu özellikle Mclaren.tahmin yazdıktan sonra mclaren hala kafamda soru işaretiydi.bir kişi 1.mclaren deyince yani Semise tebrikler c.tesi akşamı tahminini görünce en hızlı tur Massa demişsin içimden dedim tutarsızlık var ki amma gel gör ki korktuğum başıma geldi.ya Mclaren iyi ya hafifler. dostlar Mclaren bence bu yarışta Ferrari den sanki biraz daha hızlıydı. ilk turlarda alonso arayı açtı tamam da sonrası bende muallak.tekrar izleyemedim.
    hem alonso iyi pilottur.onun yavaş olduğunu kim iddia eder.olmaz öyle?2005 sezonunda sarfettiğim bu sözleri tekrar edeceğim aklıma gelmezdi ama Mclaren-Mewrcedes i de adam eden alonso değil.haberiniz olsun Melbourne den sonra Alonso değilmiydi araç yavaş yapamayız diyen?_ ve kamuoyunda hiç bir bahanesi kalmayan Mclaren-Mercedes ve uzun zamandır yarış kazanamayan takım varını yoğunu ortaya koymuyor mu?aklnız nerede? ve buna en azından 2006 de motor sorunu halledip giren; Monaco 2006 soğutma sisteminin işi biten biten Mclaren değil mi? sezon bittiğinden beri çalışıyorlar bu yüzden tebrikler Mclaren-Mercedes. Cem Yılmaz Melbourne de hiç sesi çıkmazdı sonra ki yarışlarda gülerim ona.
    işin kısası bu yarışta Maykıl olsa ortalığı bozardı. geçen sene şimdi öve öve bitirmediniz Alonso yu adam etmedi mi?hem de reno ve lastik avantajıyla. üstad-ı azam'a selam olsun.
    Forza FERRARI

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

gelgelelim yarışa.sıralama turundan sonra tahmini cidden beni zorluyordu özellikle Mclaren.tahmin yazdıktan sonra mclaren hala kafamda soru işaretiydi.bir kişi 1.mclaren deyince yani Semise tebrikler c.tesi akşamı tahminini görünce en hızlı tur Massa demişsin içimden dedim tutarsızlık var ki amma gel gör ki korktuğum başıma geldi.ya Mclaren iyi ya hafifler.

Tebriğin için teşekkür ederim, ama tam olarak ne demek istediğini anlamadım :)

Gelelim Alonso'nun faydası olup olmadığına

mercedes şefi Haug'un yapmış olduğu bir açıklama var (almanca) ;

quote:

Mercedes-Sportchef Norbert Haug, bekanntlich ein ganz großer Verfechter des Mannschaftsgeistes, zeigte sich über die positive Stimmung ebenfalls erfreut. Speziell Alonso hat ihn bisher schwer beeindruckt: "Es ist erstaunlich, wenn ein Kerl wie Fernando sagt, dass wir das Auto noch verbessern können und er sich selbst auch. Das ist echtes Teamplay - und ich denke, das ist sehr, sehr positiv für uns", so der Deutsche.
    http://www.motorsport-total.com/f1/news/2007/04/Keine_teaminterne_Rivalitaet_bei_McLaren-Mercedes_07041002.html

Alonso onu çok etkilemiş, alonso gibi bir adamın "arabayi iyileştirebiliriz/geliştirebiliriz" demesi haug'u çok şaşırtmış, bununla beraber alonso kendisini de geliştiriyormuş. Bu gerçek bir takım çalışması ve bunun mclaren için çok çok positif olduğunu belirtmiş haug.

Bilerek tartışmalara katılmadım arkadaşlar ama bir gerçek var, pilot geliştirmesinde ön ayak olması gerekiyor, ne istediğini BİLMESİ ve onu karşı tarafa AKTARABİLMESİ gerekiyor.

Yine eski bir şampiyon yada takım şefine göre, kimi ile şumi arasında bu fark var, kimi en hızlı en iyi sürücülerinden biri, ama kimi'ye arabayı hazır vereceksiniz, yarış biter kimi iner kiminin işi biter diyor adam, halbuki şumi geliştirebilmek için elinden geleni yapar diyorlar. Yine Massa da bir yıl şumi ile çalıştığı için bunu görmüş ve eğer uygulayabilirse ancak o zaman kimi'yi geçebilir yoksa kimi onu her türlü geçer.

Bunlar benim düşüncelerim değil arkadaşlar, kabaca tercüme ettim. Ama artık benim de düşüncelerim :)

• Zaman kimi haklı olduğunu gösterecek.
    Merak eidoyrumda hala alonsoya balonso diyen var mı?
  • @derkin maalesef var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Zaman kimi haklı olduğunu gösterecek.

Var: Ben. Ben Alonso'ya Balonso derken "şişirilmiş balon" şeklinde kullanıyor ve BALONso diyordum. Hala diyorum. Biraz fazla şişirdiler çocuğu.
  • şişecek tabii...hem dünya şampiyonu hem de şu andaki en yetenekli F1 pilotu.. ... en doğal hakkı Fernando Alonso'nun şişmek..
    ne yani o şişmicekte kim şişecek..kimi mi şişecek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

şişecek tabii...hem dünya şampiyonu hem de şu andaki en yetenekli F1 pilotu.. ... en doğal hakkı Fernando Alonso'nun şişmek..

Madem şişsin istiyorsunuz, şişsin bakalım. Şişme olan şeylere ilginiz varsa bize laf söylemek düşmez tabi.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Zaman kimi haklı olduğunu gösterecek.

Var: Ben. Ben Alonso'ya Balonso derken "şişirilmiş balon" şeklinde kullanıyor ve BALONso diyordum. Hala diyorum. Biraz fazla şişirdiler çocuğu.

Bunu senmi diyorsun. Lütfen ama bunu nasıl diyorsun anlamadım. 2 Dünya şampiyonluğu var. Dünyanın en genç yaşta kazanılan 2 şampiyonluk. Sen diyorsun ki fazla şişirdiler çocuğu. Diyecek kelime bulamıyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

şişecek tabii...hem dünya şampiyonu hem de şu andaki en yetenekli F1 pilotu.. ... en doğal hakkı Fernando Alonso'nun şişmek..

Madem şişsin istiyorsunuz, şişsin bakalım. Şişme olan şeylere ilginiz varsa bize laf söylemek düşmez tabi.

lafın olsun beri mi gelsin dedin @Challenger... sende bozdun kendini..yani buna ne yanıt verilebilrki..aslında moderatörler bu tip hakaretleri silmeleri lazım. artık o kadar belliki F1 topic kirleticilerinin senin gibi belli tipler olduğu...hakaret etmeden rahatlıyamıyorsunuz..onu anladım ben.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.