Şimdi Ara

2. MALEZYA GP - 08.04.2007 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
0
Favori
9.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

2. MALEZYA GP - 08.04.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş

Orjinalden alıntı: fx57
    Her zaman söylemişimdir, Massa Ferrari pilotu olamaz. Kendisi standart bir sürücü. İlk kalkışı berbattı Kimi'nin pozisyonunu da bozdu. Sonra pistte ilk yarışını yapan Hamilton'a hata yaptırması gerekirken kendisi ciddi bir hata yaptı. Ardından da daha yavaş olan Heidfiled'ın arkasına takıldı bir daha da geçemedi. Zaten Massa'nın bu kadar kariyerinde ciddi geçiş yapabildiği görüşlmüş mü?

O halde sana göre Gilles Villeneuve Ferrari pilotu hiç olamaz. Gilles Villenuve Massa' nın yaptıklarına ek olarak bol bol araç parçalardı. Ama niyeyse Enzo Ferrari pek severdi. Tabi canım, Gilles' i seven Enzo Ferrari aptal olmalı.

Bu kadar abartacak bir şey yok orada.
  • Sanctus Diavolos

Anlıyorum seni Bende zamanında schumi için böyle konuşurdum. Ama hep yanlış konuşmuşum gerçekten hızlıymış. Sende zamanla anlarsın yanlışını. Alonso nun bıraktığı takım ile geldiği takımın konumlarına bak hem geçen sezon hemde bu sezon ondan sonra konuş. Kimse bir pilotun sevinmesine karışmamalı. Herkezin bir stili var. Raikkonen hiç sevinmiyor böyle mi olsun burda yapılan iş insanları eğlendirmeye yönelik iş görüşmesi değil. Oldu olacak takım giysi giysinler bu tarz davransınlar. Bu tarz eleştiriler çekememzlik olarak yorumluyorum.

Bugünkü yarış gerçekten çok güzeldi. Macca double yaptı sevincim çok büyük oldu. Heleki bir efsanenin gelişimini hep birlikte takip ediyoruz yada şahit oluyoruz mu desem. Sizlere şunu hatırlatmak isterim Hamilton daha önce bu pistlerde yarışmadı siz onu avrupada görün. Bildiği pistlerde bakın bakalım nasıl performans gösterecek. Kendisi ağır olan aracıyla 2. liği aldı ve kendi 2 ferrari aracını arkasında tuttu öyle basit iş değil geçişe imkan tanıyan bir pistte. Hele basın toplantısında dediği şu söz massayı avladım. Kendisinden özür dilerim. Kendisi orda ne yaptı da massa yarış dışı kaldı. Hamilton kendi çizgisini koruda massa ona atak yapacağı sırada hemen önünden çekildi ve massa boşluğu buldum dalayım dercesibe daldı ve frenaj noktasını kaçırdı. Şimdi burda işin garip tarafı Hamilton f1 de yeni yarışmaya başladı bu tarz işleri massanın yapması gerekirken massa çaylak konumunda hamilton ise yıllardır bu işi yapıyormuş gibi davrandı. Raikkonen motoru zorlayamadı sebebi ise her an motor sorunu yaşarım korkusu malum hafta içi motor değiştirme gündeme gelmişti. (Malum yada massanın başına gelen benimde başıma gelir korkusumu vardı şaka kimse alınmasın )Ron amca raikkonene pas vermedi anlaşılan aralarında bir soğukluk var. Hamilton yine sevecen tavırlarıyla kendisine büyük bir hayran kitlesi oluşturmaya başladı.

Şu an namaz kılmaya giecem ardından evin halılarını yıkayacam ardında lost ve presan break dizilerini izleyecem vakit bulursam yine birşeyler yazarım. Mclarencıların zaferi kutlu olsun herkezlere.

Puanlama işini yarın yapacam. Herkeslere iyi günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

alonsonun fanlarıda alonsonun kendisi gibi

evet hızlı ve akıllı .... afferin be, topic'teki tek doğru postun....kutlarım seni

2. yarış 2. double... ferrarilerin işi bu sene çok zor çooookkk...Alonsoya laf edenler onun her podyumunda eminim kahroluyorlar..bu demektir ki bu sene sağlıksız bir yıl onnarı bekliyor.
    buralarda birisi hamilton'a çocuk falan demişti... akıl dolu bir strateji için mclareni alkışlıyorum.
    tabiki bir çiçekle bahar gelmez ama, kimi'nin o "anlamlı yüzünü" 3. lük koltuğunda görmek harika bişey...

(keşke yarış dışı kalsaydı neyse işallah bahreyn de )

• Bugün gereksiz agresifliğin ve hırsın zararlarını çok iyi biçimde görmüştür heralde Massa. 1. pilot olmak için yaptığı bu hırs onu bütün ferraricilerin gözünde küçük düşürdü. Olan da Kimi'ye oldu. Ayrıca Hakkinen'in Schumi'yi efsanevi bir sollamayla geçişinin verdiği heyecanı ben bugün Hamilton Massa'yla oynarken yaşadım.

Bu kadar genç olup da sakin, tedbirli ve mantıklı yarışan çok fazla pilot göremiyorduk uzun zamandır. Umarım Hamilton saman alevi değildir ve umarım Alonso Montoya'nın yaptığı hataları tekrarlamaz. Sıkı bir McLaren taraftarı olmama rağmen Alonso sanki içime sinmedi hala. Bi eksiklik burukluk var bence. Ama Hamilton çok yakışıyor bu takıma tıpkı Kimi'nin yakıştığı gibi.

Bu arada futbol gibi yuvarlak olan nesnelerin ne kadar sürprizlere gebe olduğunu tekrar görmüş olduk. Demekki neymiş top yuvarlaktır ama lastik de yuvarlaktır. Kimsenin tahmini tutmadı neredeyse. Aslında tahminlerde mantıktan çok kalp konuşuyor gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: artofsin

Bu arada futbol gibi yuvarlak olan nesnelerin ne kadar sürprizlere gebe olduğunu tekrar görmüş olduk. Demekki neymiş top yuvarlaktır ama lastik de yuvarlaktır. Kimsenin tahmini tutmadı neredeyse. Aslında tahminlerde mantıktan çok kalp konuşuyor gibi.

ben tahminlerimi yaparken gerçektende olucağını düşündüğüm şeyi yazdım
    the keys ve diğer fanatik alonsocular gibi ilk yarış dışı pilot olarak rakip pilotu falanda yazıp saçmalamadım

benim tahminlerimin tutmamasının sebebi massanın kendine rakip olarak alonso ve hamilton u değilde kimiye seçmiş olmasıydı
    massa viraja yaklaşırken ne diye açıldı kenara anlamadım,düz devam etse alonso atak yapmaya korkardı yarış dışı kalırım diye ve frene basardı
    ama massa kenara açıldı hem kendi pozisyonunu hemde kiminin pozisyonunu bozdu
    bence massa bu yarıştan iki farklı şekilde etkilenecek:ya yaptığı hatalardan ders alıp hırs yapıcak yada kendine olan güvenini kaybedecek

• bu arada nolucak bu hondaların hali,resmen dökülüyorlar
    hadi rubens yine birşeyler için çabalıyor ama button da tık yok
  • Ya da kulağını çekecekler biraz Massa'nın. Özür dile ve öp Kimi Abi'nin elini bakim diyecekler bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: fx57
    Her zaman söylemişimdir, Massa Ferrari pilotu olamaz. Kendisi standart bir sürücü. İlk kalkışı berbattı Kimi'nin pozisyonunu da bozdu. Sonra pistte ilk yarışını yapan Hamilton'a hata yaptırması gerekirken kendisi ciddi bir hata yaptı. Ardından da daha yavaş olan Heidfiled'ın arkasına takıldı bir daha da geçemedi. Zaten Massa'nın bu kadar kariyerinde ciddi geçiş yapabildiği görüşlmüş mü?

O halde sana göre Gilles Villeneuve Ferrari pilotu hiç olamaz. Gilles Villenuve Massa' nın yaptıklarına ek olarak bol bol araç parçalardı. Ama niyeyse Enzo Ferrari pek severdi. Tabi canım, Gilles' i seven Enzo Ferrari aptal olmalı.

Bu kadar abartacak bir şey yok orada.

gills villeneuve ile pek alakasi yok. bir pilot önündeki pilotu geçmeye çalışırken hata yapabilir anlarim.

startta poldesin. alonsonun önünü kapatmaktan vazgeçip takım arkadasin kimi'nin önünü niye kapatiyorsun?

bu olay massada kimi takintisi oldugunu göstermez mi?

eger bugun mclarenler ilk 2 sırayi aldılarsa bu massanin yüzünden. massa kimiye geçilmiyecem diye 2 mclarene geçildi. hem kendini yakti hem kimiyi.

• quote:

ilk yarışta kimi fark attı,üstelik arkasında onu savunacak başka bi ferrari pilotu olmadığı halde,bugün ise hamilton görevini iyi yaptı ve ferrarileri yavaşlattı
    taktiklerinin bu olduğu belliydi
    ha yarışın başında massa kimiyi engellememiş olsa ve kimi ilk virajdan itibaren 3. sırada olsa hamilton 2.liğini koruyabilir miydi orası bilinmez ama bugün mclarenın başarısında massanın hatalarının payı çok büyük
    hadi iyisiniz o kadar istediniz kiminin motoru patlasında rahat kazanalım diye bu olmadı ama massa yardımcı oldu
    yinede tebrik ediyoruz bu dubleyi tabiki,insan şansını kendi yaratır

eger massa alonsoyu bırakıp kimiyi engellememiş olsaydi mclarenler zaten 1-2 yi alamazlardi. en azindan hamilton ferrarilerin arkasinda kalirdi. çünkü hamilton zaten agırdı.

bu yarışta gödük ki mclarenin yarış kazanmasi için kiminin motorunun arızalanmasina gerek yok.

gerçi her şey avrupada belli olacak.

• quote:

ben tahminlerimi yaparken gerçektende olucağını düşündüğüm şeyi yazdım
    the keys ve diğer fanatik alonsocular gibi ilk yarış dışı pilot olarak rakip pilotu falanda yazıp saçmalamadım

sen yapmadın ama yapan var... bkz sayfa 2 sondan bir önceki post hmmm ilginnnnçç

• yanlış hatırmışım sanırım
    ilk yarış dışı kimi yazan her kimse o msjı bulamadım
  • Öncelikle Mercedes i kutluyorum.Alonso ve hamilton ı da ayrıyetten tebrik ediyorum iyi iş çıkardılar(Alonso ve hamilton muazzam bir çıkış yaptı ayrıyetten).En önemlisi markalar şampiyonluğu için çok önemli bir 1-2 geldi.Şimdi avrupa ile birlikte biraz daha ivme kazandığı takdirde Mercedes en büyük adayı olacak markalar şampiyonluğunun o yüzden avrupa ya gelene kadar olabildiğince fazla puan alması gerekiyor Mercedes in.

Araç şu anda istikrarlı gözüktüğü için pilotlar şampiyonasında da iddalı olacaktır Alonso.Raikkonen ise elinden geleni yaptı bu yarışta ama Alonso nun hızına ayak uyduramadı.Ancak önümüzdeki yarışlarda ferrari ve Raikkonen yine hızlı olacaktır.

2 yarış itibari ile kovalainen ve massa ise kendilerinden beklediğim yarış performanslarını sergilediler ve ikisi de beni şaşırtmadı ve beklediğim gibiydiler.

Heidfeld ise geri kalanların en iyisiydi, istkrarlı ve güzel bir yarış çıkardı.

İnşallah önümüzdeki yarışlar daha güzel geçer ve umarım Mercedes kazanır.

Ha bu arada Alonso nun da radyo bağlantısı kesilmiş yarış esnasında.Neyse ki sorun olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 8 Nisan 2007; 19:39:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: neuro
    gills villeneuve ile pek alakasi yok. bir pilot önündeki pilotu geçmeye çalışırken hata yapabilir anlarim.

startta poldesin. alonsonun önünü kapatmaktan vazgeçip takım arkadasin kimi'nin önünü niye kapatiyorsun?

eger bugun mclarenler ilk 2 sırayi aldılarsa bu massanin yüzünden. massa kimiye geçilmiyecem diye 2 mclarene geçildi. hem kendini yakti hem kimiyi.

Gilles Villeneuve' ün neden öldüğünü biliyor musun? Hatırlatayım, takım arkadaşı Didier Pironi' nin önünde start alıp önceki yarışın intikamını almak isterken Zolder' de (Belçika GP) sıralama turları esnasında kaza yaptığı için.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Sizlere şunu hatırlatmak isterim Hamilton daha önce bu pistlerde yarışmadı siz onu avrupada görün. Bildiği pistlerde bakın bakalım nasıl performans gösterecek.

inan bunu bende çok merak ediyorum.. özellikle istanbul park'taki yarışı.. geçen seneki gp2 yarışında yaptıkları gözümün önünden gitmiyor..

bu arada sıradaki bahreyn gp'si 1 hafta sonra.. fakat ondan sonraki ispanya gp'si ise 4 hafta sonra takvimi hazırlarken daha mantıklı davranamazlarmıydı.. bahreyn gp'sini 1 hafta geç yapıp bahreyn-ispanya arasını 3 haftaya indirselerdi ya

• Ya arkadaşlar , F1 sadece izleyici olarak takip ediyorum, bazende sizlerin yorumlarını okuyorum.

Bir sorum olacak, jopon takımlarının yılların yatırımına rağmen hala çok başarısız olmasını neye bağlıyorsunuz...

Otomotiv sektöründe toyota ve hondanın başarısı ucuz fiyata, en az giderle güzel araçlar çıkarması ve

bunun sonucunda iyi karlar elde etmeleri fakat ne yazık ki sürüş dinamikleri( yol tutuş, frenaj, direksiyon

hakimiyeti) konularında her zaman avrupalı özellikle de alman rakiplerinden geride olmaları F1 de ki

başarısızlıkları ile ilgili olabilir mi?
  • bu massa salağı yüzünden tahmin yarışmasında sıfır çektik.Sene başında bu adamdan ümitliydim ancak ferrari yönetimi olaya el atıp raikkoneni 1. pilot ilan etmelidir massadan daha kötü aracı olduğu halde iyi bir yarış çıkardı massa hala neyin peşinde anlamadım

Valla arkadaşın dediği gibi hamilton burada böyle yarış çıkarıyorsa yıllardır yarıştığı avrupada neler yapar düşünmek bile istemiyorum
  • arkadaşlar öncellikle herkese geçmiş olsun, muhtemelen hepimiz baya bir yanıldık :)

yarışı izleyemediğim için ve ilk 7 turu çok merak ettiğim için acaba bileniniz varsa youtube linki ekleyebilirler mi buraya?

Şimdiden teşekkürler!

Yorumlarımı inşallah daha sonra yazacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

Helal be Alonso.Dünya gözünde bitmiş bir takımı aldın evirdin çevirdin adam ettin.Ehhh bide şampiyon yap tadından geçilmez...
    ıyıde derkin`cıgım alonso yu redbull yada honda alsın ,o zaman onlarıda adam edebılırmı
    alonso kotu pılot degıl ama bence abartılıyor.
    gercı bu double kımseyı havaya sokmamalı.en azından avrupa tam anlamıyla belırleyıcı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 9 Nisan 2007; 0:06:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: neuro

Gilles Villeneuve' ün neden öldüğünü biliyor musun? Hatırlatayım, takım arkadaşı Didier Pironi' nin önünde start alıp önceki yarışın intikamını almak isterken Zolder' de (Belçika GP) sıralama turları esnasında kaza yaptığı için.

sevmesinin nedeni agresif olmasindan ve yarış tutkusuyla dolu olmasindan.

ama startta massanin; takımlardaki en büyük rakibinin 1. pilotunu bırakıp kendi takım arkadasinin önünü kesmesi yarış tutkusuyla bagdastırılamaz herhalde

enzo gillesi tabi ki sevebilir. eminim sen de bunun aptallık olmadiğini düşünüyorsun. madem gilles'i ve massayi bu kadar savunuyorsun montoya'ya olan antipatin nerden geliyor?

dur tahmin ediyim schumacher ile alakali olabilir mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.