< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 3 Ocak 2019; 10:32:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 3 Ocak 2019; 10:32:38 > |
2.elde satılmayan araba yoktur, hakkından fazla istenen araba vardır, bu gerçek kenarda dursun.
Asıl olay, 2.eli iyi diye arabaya hakkından çok daha fazla para bağlayıp, satarken karda olacağını sanarak kendini avutan milyonlar var... Onlar varken de bu algı da zor yıkılır. Ben de tavan, bagaj ve sağ arka çamurluk hariç boyalı, kaputu değişmiş üstüne bir de boyanmış "cruze" aracımı istediğim fiyattan satmıştım 25 gün içinde. Tok satıcıydım açıkçası, aklımdaki rakamdan bir lira aşağı vermedim, verseydim ilk 3 gün içinde satmıştım zaten... İnternette ve kahvehanelerde cruze hakkındaki hurafeler malum zaten aman amaaan... Bisiklet parasına gidecek diyenler, nüfusuna alırsın diyenler, parça parça sat daha karlı olur diyenler ![]() |
3 tane örnek verebilirim.
2000 ve 2001 model s40 araç aldım, kullandım sattım. Bu araçları alırken çevremde ne kadar tanıdık varsa hepsi yok elinde kalır satamazsın bilmem ne! 2000 model ilandaki 14.günü 2001 model ise ilandaki 2.gününde satışı verildi. Gelelim 3.'ye; 2014 linea 45bin km'de hatasız.tam 5 ay ilanda durdu.5 ay sonunda satışı verildi. Konu sahibine gelince,gayet doğruyu söylüyor. |
Aveo 1.4 otomatik. Önden kazalı bir kaç haftada karlı bir şekilde satıldı.
Şimdi gelelim analize. Ülke nüfusu 80m. Trafikte yürür durumda tahminen 20m araç var. 10m ise bence yenilenmesi gerekiyor. Sıfır araç satışlarına ve 2. Satış rakamlarına bakıldığında ülkede yılda 2m araç satılıyor tahminen. Yani potansiyel alıcı rakamı 2m. Bütçelerini oranladığımızda 2.elde 50k altı araçlar düzgün fiyat ile çok hızlı satılır. 50-70k normal, 70-120 yavaş, 120k üstü daha yavaş satılır. Sebebi ise ülkenin gelir dağılımı. Şimdi kendimden örnek vereyim. 2.el iş için linea tarzı araç bakıyorum. Ancak modeller de km oynaması çok olduğundan aşırı şüphe ile yaklaşıyorum. Linea, egea, sümbül alsam kesinlikle ilk elden alırım ve servis bakımlı olmasına dikkat ederim. Aslında bu tür şirket filo araçları normalde sıfır alınmalı. Lakin sümbüle 75k istiyorlar. Sıkıntı da burada başlıyor. Vw polo 2.el dizel düz vites 85k lira. Yenilir yutulur gibi değil. Vw grubu araçların satılma hikayesi golfün 40k dan başladığı dönemleri içerir. Ve malesef öyle bir zaman gelecek ki asgari ücret 200 dolar civarına düştüğünde bir golf satmak volvo satmak kadar zor olacak. 200k dan başlayan golfü 2.elde kaç kişi alabilir. Ve bir sümbül 130k civarı olduğunda dizeli kaç kişi 2.elini alabilir. O zamanda şunu konuşacaz adım gibi eminim. 5 yıllık sümbül nasıl alabilirim. Üretmeyen ülkenin insanları kısura bakmasın ama size 5 yıllık sümbül bile çok. Kendinizi şişirmekten vazgeçin öncelikle. Ayaklarınız yere bassın. Gün gelir kuş serisine bile muhtaç olabiliriz bu gidişle.. |
Arabanın hakkı neyse onu yazarsanız fiyat olarak ortada sıkıntı kalmaz.80 milyonluk ülke fakiri zengini her şeyi var her malın alıcısı çıkar.
|
En düşük ilanlar bile ederinden yüksek Sahibinden de muhtemelen o yüzden yanılgıya düştünüz.
|
"ikinci eli ölü, hayatta satamaz, son sahibi olursun" dedikleri rover 218 coupe'mi (dikkatinizi çekerim, sedan bile değil, coupe) 1 haftada satmıştım.
arkadaşım ise, "sabah satışa çıkarsan, öğle yemeğini satış parasıyla yersin" dedikleri vw caddy'i (üstelik full donanımlı) 3 ayda ancak sattı... "çok tutulan araba, hemen satılır" klişesini kim uydurduysa artık... çok tutulan arabadan piyasada çok bulunur. dolayısıyla siz satarken rakiplerinizin sayısı da o derece yüksektir. alternatifleri çoktur. az tutulan/bulunan arabada ise, almak isteyen meraklılarının çok alternatifi yoktur. dolayısıyla sizi bulmaları, size denk düşmeleri daha yüksek ihtimaldir... |
katılıyorum. insanların daha arabayı alırken nasıl satarımı düşünmesi çok saçma. çok acil nakit lazım olmadığı sürece her araç satılır. acil lazımsa zaten piyasanın 2-3 altına indirdiğinde hemen gider.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikçi -- 3 Ocak 2019; 10:43:3 > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |