Şimdi Ara

2 aydır oynadığım mobil oyun ve Türkler hakkındaki izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
15.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce biraz oyunun nasıl bir şey olduğunu anlatayım.

    Oyunun adı Rise of Kingdoms. Oyundaki herkesi derebeyi olarak düşünebilirsiniz. Herkesin şehri var, şehrini geliştiriyor, ordu besliyor falan. Güçlenmeye çalışıyor herkes.
    Oyuncular bir araya gelerek bir ittifak oluşturuyor. Diğer ittifaklarla savaş, diplomasi gibi ilişkileri oluyor vs.

    Oyuna yeni başladığımda Türk bir klana katıldım. 1 ay kadar Türk klanda kaldım sonra Türk klanı yıkıldı ve yabancı klanlara geçtim. Türk klanında ve yabancı klanlardaki izlenimlerimi anlatayım.

    1-Çok milliyetçiyiz.
    Klanımız başlarda güçlüydü ama sonradan daha güçlü klanlar ortaya çıktı. Savaşlarda falan yenilmeye başladık, hatta sonraları hiç savaşmadan diğer klanlara istediklerini verdiğimiz oluyordu. Hal böyle olunca klandaki bazı kişiler daha güçlü klanlara katılmayı teklif ediyordu ama çoğunluk "burası serverdaki tek Türk klanı", "Türkler başkasının boyunduruğuna girmez", "son askere kadar savaşacağız" diye güçlü klanlara katılmayı reddediyordu. Sonunda yıkıldık.

    2-İngilizce bilen çok az. 60-70 kişilik Türk klanında 3-5 kişi çat pat İngilizce biliyordu. Bunlardan biri de bendim. O yüzden diğer klanlarla olan diplomatik işler büyük ölçüde bana kalıyordu. Bir sürü farklı milletten kişilerle konuştum. Karşımdaki nerelisin diye soruyorum Vietnam diyor, Tayvan diyor, Hindistan diyor, Pakistan diyor, Arabistan diyor, Rusya diyor... Ulan dedim bir bizimkiler İngilizce konuşamıyor heralde.

    Türk klanı yıkıldıktan sonra bazı üyelerle birlikte yabancı klana gittik. Klan sohbet odasında herkes çatır çatır yazıyor, sohbet falan ediyor. Bizimkiler 2 kelime etmiyor. Türk klanındayken her lafa atlayan adamlar ezik gibi köşesine çekildi.

    3-Kaba ve saldırgan insanlarız
    Oyunda genel bir sohbet odası var, serverdaki herkes okuyabiliyor burayı. Ne zaman bizimkiler bir şey yazsa ortalık karışıyordu. Durup dururken ortaya bir şey sallıyorlar, genelde bu milleti tahrik edecek küfürlü şeyler oluyor, sonra kavga dövüş... 10 kelime İngilizce biliyor bunlarla milleti tahrik edip duruyorlardı

    Türk klanı olarak çok fazla düşmanımız vardı. Bizimkiler buna "Türkün Türkten başka dostu yoktur" falan diyordu ama adamları tahrik ediyorlardı onlar da bize savaş açıyordu. Adama özel mesaj gönderip, 10 kelimelik İngilizcesiyle sayıp sövüyordu, sonra kriz çıkıyordu. Diplomatik ilişkilerde benim rolüm büyük olduğundan çoğu kez arayı ben düzeltiyordum.

    Etrafımızdaki bütün klanlarla savaştık. Genelde savaşı başlatan taraf biz oluyorduk. Karşımızdaki klan bizden güçsüzse zaten her türlü, tereddütsüz dalıyorduk.
    Bizle yaklaşık bir güçteyse "biz bunları sileriz abi" diye gaza gelip yine dalıyorduk ama silemiyorduk. Boş yere kaynak ve vakit kaybediyorduk.
    Bizden güçlü olan klanların da zayıf anını kolluyorduk. Bizden güçlü olan bir klan, başka bir klanla savaştayken arkalarından saldırdığımız ve yine de yenildiğimiz savaşlar oldu

    *******************************************************

    Sonunda Türk klanı yıkıldı. Bazı üyeler oyunu bıraktı, bazı üyeler yabancı klanlara geçti. Ben de Türk klanından bir kaç kişiyle kavga edip ayrıldım. Daha önce çok kez savaştığımız yabancı klana geçtim. Başta casus olduğumu sandılar, almak istemediler ama ikna oldular sonunda.

    Burada resmen medeniyeti gördüm. Sohbet odasında dönen muhabbetler güzel, kibar davranıyorlar, %90 imlaya dikkat ediliyor, kırklı yaşlarda kadınlı erkekli insanlar var, diğer klanlarla ilişkiler güzel, Türk klanında olduğu gibi herkesle didişmiyoruz. Sevdim ortamı.

    Bir gün sabah kalktığımda telefon ekranında savaş raporları gördüm. Türk klanında olsaydım bunu garipsemezdim. Çünkü oradayken düşmanımız çoktu ve biz uyurken saldırı alma ihtimalimiz yüksekti. Daha önce bir kaç kere uyurken saldırı almıştım ama bu klandayken kim saldırmıştı acaba bana?
    Tabii ki bizim Türkler. Ayrılırken kavga ettiğim kişiler birleşip, ben uyurken saldırmışlar. Oyunu bırakmadan kamikaze yapmışlar bana.

    Diğer gelen raporlara baktım. Bir yardım raporu var. Bunu daha önce hiç görmemiştim. Bu yeni klanımdakiler ağır bir savaş atlattığım için bana yardım olarak kaynak, boost falan göndermişler. Ben oyunda böyle bir özellik olduğunu bile bilmiyordum. Türk klanındayken defalarca kez saldırıya uğradım hiç yardım mardım gelmedi. Ulan dedim biz ne hayvanmışız ya. Bu güzel insanlara neler etmişiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 30 Eylül 2019; 15:53:8 >







  • 1101deyim. Aynı süreci yasadim. 3 türk clanı vardı benden başka 1 kişi kaldı. Türklerden bir halt olmaz dedim vasat bir yabancı clana girdim tam aile ortamı var. Sonra baska clanla birlestik sıralamada da yükseldik. 5m gücüm var. Oynamayınca atmadıkları için bagımlılık da yapmıyo 2 hafta girmedigim de oluyor. Csde de böyleydi türkler en toxic playerlar. Rusyanın neden her imkana ragmen geri kaldıgını türklerin aslında başına gelen her belayı hak ettigini oyunlarda görmek mümkün.
    1.madde doğru.Başımıza ne geliyorsa aşırı milliyetçilikten.Mesela güncel örnek vereyim ; bugün O Ses finali oldu yine türküler vs finalde bir tane heavy metal söyleyen arkadaş vardı direkt elendi.Çünkü bu kez oyları halk verdi.Neden elendi? Mantık şu : Gardaşım bu gevur müziği.

    Ya geçen Youtubeda mitoloji videosu izliyorum adam "Türk mitolojisi daha güzel" yazmış.Mitolojinin milliyetçiliğini yaptı ya la
    Csgo oynuyorum. Yaptığın en ufak iyi harekette ana avrat sövmeye başlıyor rakip eğer Türk ise. Türklerin sovmemesi için hiç bir iyi vuruş, hiçbir iyi hareket yapmaman gerek. Hatta onların istemediği hiçbir hareketi yapmaman gerek. Arkadan vurmak, pusu atmak vs bile onlar için küfür sebebi. Ruslar ve Türkler çekilmiyor oyunda. Kendi takımımda bile olsa engelleyip öyle devam ediyorum oyuna.
  • e bundan bize ne
  • Alan Carvalho kullanıcısına yanıt
    Hah aynı böyle davranıyor Türkler. Bunu İngilizce yazacak olsaydın küfürlüsünü yazardın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jabba the Butt

    Hah aynı böyle davranıyor Türkler. Bunu İngilizce yazacak olsaydın küfürlüsünü yazardın
    tm kardeşim şuan kendimden utandım hemen kafama sıkmaya gidiyorum teşekkür ediyorum beni rencide ettiğin için
  • Hanging oyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tobiobito

    Hanging oyun
    Oyun Rise of Civilization.

    Bağımlılık yapan bir oyun baştan söyleyeyim. Vakit istiyor, neler olmuş diye sık sık oyunu kontrol etmeniz gerekiyor.

    Aylarca uğraşarak sahip olduğunuz şeyleri uykudayken kaybedebilirsiniz.

    Oyundaki ağırlığı olan kişilerden olmak istiyorsanız kesinlikle para gömmelisiniz, hem de çok. Güçlü bir klana katılarak para gömmeden de oynayabilirsiniz ama öyle çok ağırlığınız olmaz.

    En önemlisi de oyun asla bitmiyor. Oyundaki en güçlü kişi olsanız, her yeri alsanız bile bitmiyor. Siz kendi kararınızla bırakabilirsiniz ancak. O kadar vakit harcayıp, belki para yatırdıktan sonra o da zor.
  • 1098. Dunyadamiydin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kraldosluk kullanıcısına yanıt
    1130 dayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 28 Ocak 2019; 13:29:18 >
  • OH AH DEVADAM OH AH DEV ADAM HEY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY
  • Jabba the Butt kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinin aynisini bende yasadim. Yazdiklarinda cok haklisin. Malesef bu her strateji oyununda boyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1101deyim. Aynı süreci yasadim. 3 türk clanı vardı benden başka 1 kişi kaldı. Türklerden bir halt olmaz dedim vasat bir yabancı clana girdim tam aile ortamı var. Sonra baska clanla birlestik sıralamada da yükseldik. 5m gücüm var. Oynamayınca atmadıkları için bagımlılık da yapmıyo 2 hafta girmedigim de oluyor. Csde de böyleydi türkler en toxic playerlar. Rusyanın neden her imkana ragmen geri kaldıgını türklerin aslında başına gelen her belayı hak ettigini oyunlarda görmek mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olayı tasvir etmişsin güldürdün maalesef öyleyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinJaus -- 26 Ocak 2019; 18:52:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka oyuna aşık oldum indiriyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarını okurken bu aralar oynadığım Ogame geldi gözümün önünde. Tarz olarak baya benzerlik var gibi. Ama yardımlaşma konusunda Ogame baya iyi, hatta öyle ki forum sitesine girin Türk dizilerinde bile göremeyeceğiniz entrikalar var ittifaklar arası (ittifak=klan). Ben de şu an vasatın altı bir ittifaktayım kendi yağımda kavruluyorum da ortam çok iyi. Genelde zaten bu oyunu 30-35 yaş ve üstü oynayan insan sayısı baya fazla. Daha hiç küfür, argo vs görmedim. Hayatımda belki de Türklerin sorun çıkarmadan oynadığı tek oyun Ogame diyebilirim. Yoksa genel olarak söylediklerine katılıyorum.
  • Csgo oynuyorum. Yaptığın en ufak iyi harekette ana avrat sövmeye başlıyor rakip eğer Türk ise. Türklerin sovmemesi için hiç bir iyi vuruş, hiçbir iyi hareket yapmaman gerek. Hatta onların istemediği hiçbir hareketi yapmaman gerek. Arkadan vurmak, pusu atmak vs bile onlar için küfür sebebi. Ruslar ve Türkler çekilmiyor oyunda. Kendi takımımda bile olsa engelleyip öyle devam ediyorum oyuna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.