Şimdi Ara

2.6 DAN 3 GHZ E GEÇSEM COK FARKEDERMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde bir tane masaüstü var. üzerinde P4 2.6 GHz işlemci var. 20-25 liraya 3 GHz lik alasım var ama alsam performansta gözle görülür artıs olurmu acaba?

• hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

hayır

hiçmi farketmez
  • ancak benchmark testlerinde puanını biraz artırır 3 ghz lik işlemci.hem bu devirde pentium 4 alınmaz artık.
  • hocam yanlıs anlasılmasında evde zaten bir sürü laptop var. arasıra masaüstünü acasımız geliyor. o da kagnı gibi geliyor. bişeyler yapmak istiyorum o yüzden. anakart p4 ötesini desteklemiyor. zaten kasayı toplasan 100 lira etmez. ama madem farketmez diyon yapcak bişey yok o zaman saolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke89

Hiçbir şey farketmez çünkü çok eski bir işlemci o/c yap aynı performansı yakalarsın

Arkadaş doğru noktayı işaret etmiş. Bios'tan overclock yap, 2.8 / 2.9 ghz'i dene sorun olmazsa direk 3.0 a çıkar ve o şekilde kullanmaya devam et.
  • peki her bios da varmi bu oc kismi? ben hic denk gelmedim sanki hangi baslik altinda yer alir oc kismi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.7 2.8 ortalama yeterli mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosa girip işlemci kısmına geldiğinizde ki yeni nesil anakartların çogunda cell core vs tarzında anakart hız aşırtma desteği vardır bu şekilde yapabilirsiniz.

Biosa girerek bakmanızı öneririm,bilginiz yoksa saat hızları ve çarpanları konusunda bence zorlamayın.

Cünkü işlemciye extra voltaj vermeniz gerekecek ve bu işlemler aşama aşama yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @WP VOLK@N

biosa girip işlemci kısmına geldiğinizde ki yeni nesil anakartların çogunda cell core vs tarzında anakart hız aşırtma desteği vardır bu şekilde yapabilirsiniz.

Biosa girerek bakmanızı öneririm,bilginiz yoksa saat hızları ve çarpanları konusunda bence zorlamayın.

Cünkü işlemciye extra voltaj vermeniz gerekecek ve bu işlemler aşama aşama yapılacak.

Biraz arastırma yaptım bios da buldum yerini ama dediginiz gibi biraz ugras istiyor. cep telefonunda oc yapmaya benzemiyormus tekrar tesekkür ederim ben böyle kullanayım en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

biosa girip işlemci kısmına geldiğinizde ki yeni nesil anakartların çogunda cell core vs tarzında anakart hız aşırtma desteği vardır bu şekilde yapabilirsiniz.

Biraz arastırma yaptım bios da buldum yerini ama dediginiz gibi biraz ugras istiyor. cep telefonunda oc yapmaya benzemiyormus tekrar tesekkür ederim ben böyle kullanayım en iyisi.

rica ederim,hızda çok fark etmez,stabil tutmakta zordur.

iyi ramazanlar hocam.

• Yıllar önce eski P4 sistemimde bir ara Northwood 2.4'ün yerine Prescott 3.2 takmıştım, aradaki fark yok denecek kadar azdı. Sistemi değiştirip şu anki X4 955'e geçinceye kadar az ısınan Northwood 2.4'ü çok ısınan Prescott 3.2'ye tercih ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

rica ederim,hızda çok fark etmez,stabil tutmakta zordur.

iyi ramazanlar hocam.

saolun hocam sizede.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

yinede kağnı gibi çalışmaması lazım o işlemcinin masaüstünde ne kadar ram var sistemde hdd kaç yıllık bunlarda önemli

yinede fena degil ama i5-i7 lerden sonra psikolojik olarak kagnı gibi geliyor yani

9 senelik bilgisayar. aldıgımda 256mb 400mhz ram vardı. üzerine aynı frekansta 512 lik ekledim o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

o kağnılık ramden o zaman tarayıcıdan 2-3 pencere açsanız dolar zaten ekstra 1gb ram eklerseniz kendine gelir biraz

evet hocam en büyük sıkıntı ram lerde oluyor. dediginiz gibi 1gb almak mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.