Şimdi Ara

2*512 ram kullanmak iyi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 gb tek ram yerine 2*512 ram kullanmak iyi olur mu.?Önerileriniz nedir?

• Anakart çift ("dual") bellek destekliyse 2x512mb kullanma durumunda bellek band genişliği 64'ten 128bite yükselir ve bu da belli bir hız artışı sağlar.

Anakart bu özelliği desteklemiyorsa 1gb ile 2 adet 512mb'nin gecikmeleri (cas, ras vb.) önem kazanır. Zira 1gb belllekler genellikle daha yüksek gecikmelere sahip olduklarından daha düşük hız (pek önemli olmasa da) sunabiliyorlar(hız aşırtma durumunda önem kazanabilir).
  • 2*512
  • quote:

Orjinalden alıntı: simbat_88

1 gb tek ram yerine 2*512 ram kullanmak iyi olur mu.?Önerileriniz nedir?

1gb ram yerine dual 2*512mb ram kullanmak 1gb ram in sağlayacağı performastan daha fazlasını almak demektir...Yani 1gb yerine dual olacak şekilde aynı özelliklerde 2 tane 512mb lik ram kullan farkı gör
  • 512mb vardı.Forumda sordum.2*512 kullan ve aynı ramden al dediler.ikisinde de gecikmeleri aynıydı.CL 2.5
    Fakat 333 Mhz e düştü.Bu performans kaybettiriyor sanırım. 1 gb olsaydı 400mhz cl 3 bile olsa daha iyi performans alabilirmiydim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katastrof54 -- 19 Mayıs 2006; 20:17:04 >
  • öyle daha iyi çünkü dual yapılır ve daha yüksek performans alır
  • anakartın dualddr desteği mevcut değilse 1gb lık daha iyidir.eğer dual-ddr desteği mevcutsa 2*512mb daha iyidir.tamamen anakarta bağlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış birede ben irdeleyeyim.

Anakartında Dual DDR (Dual DDR2) desteği var ise 2*512 alıp takman senin yararınadır ancak Dual desteği yok ise anakartın da muhtemelen 2 tane slot vardır (max 3 tane) 2*512 alırsan bütün ram slotların dolmuş olur ve ilerde ram alıp takmak istediğinde birini satmak zorunda kalırsın ancak 1gb alırsan ramin yetersiz kaldığında bir tane daha 1 gb alırsın ve 2 gb yaparsın diğer türlü 1.5gb yapabilirsin ancak (yada 2 512 yi de satarak 2 1gb alıp takarsın)...

Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • Çok bir aman aman performans artışı bekleme de..:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: katastrof54

512mb vardı.Forumda sordum.2*512 kullan ve aynı ramden al dediler.ikisinde de gecikmeleri aynıydı.CL 2.5
    Fakat 333 Mhz e düştü.Bu performans kaybettiriyor sanırım. 1 gb olsaydı 400mhz cl 3 bile olsa daha iyi performans alabilirmiydim bilmiyorum.

biostan ram lerini ayarla ama hala cl 2,5 çalışır mı? bilmem !!!

ram by speed olacak, oc yapıyorsan auto olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbukalemun

quote:

512mb vardı.Forumda sordum.2*512 kullan ve aynı ramden al dediler.ikisinde de gecikmeleri aynıydı.CL 2.5

biostan ram lerini ayarla ama hala cl 2,5 çalışır mı? bilmem !!!

ram by speed olacak, oc yapıyorsan auto olacak.

Anakartta özelliği 2 slota ram takınca otomatik 333 mhz yapıyor.sorum tek 1gb 400 kullansaydım daha iyi performans alırmıydım cl3 olsa bile.
  • hayır.
  • quote:

Hocam senin sorunun Asus K8N-E Deluxe anakartlarda yaşanan son bios sorunu.Kartın biosunu eski sürümlerden birine düşür böyle bir sorunun kalmaz....aynı sorun ile ilgili açtığım topic aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_6994866/mpage_1/key_//tm.htm#7001071
    http://forum.donanimhaber.com/m_7168392/tm.htm

• Çok teşşekkürler.
  • benimki dual desteklemiyo ama 2*512 kullşanıyorum daa öncede tek 1gb kullanıyodum hiç bi fark hissetmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.