Şimdi Ara

2,5 yıldır Atina'da yaşıyorum, sorularınızı alayım? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
14
Favori
30.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam keyifler iyidir umarım :) Yunanistan'ın en iyi emlak sitesi nedir acaba? Daire fiyatlarına falan bakmak istiyorum.
  • yaa.. ben de tam soru soracaktım..

    hocam aslında geçen sene tam sen TR ye dönünce biz de Atina'ya geldik. (eşimin ulus. toplantısı için) otel president'te kalmıştık. kifisias, ambelokipi yakınlarında
    1 hafta harika bir atina gezisi oldu. Pire hariç her yere gittik. Tekrar gelmek farz oldu. Hatta ulusal müzeyi 1 günde bitirememiştik.
    soruları soramadım ama hem konuyu hortlattım iyi oldu.
  • pinarbey kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk gittiğimde President'de kalmıştım. 2 buçuk yıl önce. Çok güzeldi ama odamız öyle 21 katlı bir otelin 2. katında olmayaydı iyiydi.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin şehir de çok şirin :) otobüsler panoramik bir gezi olmuştu iskeçeye. Otogarı, meydanı, ziraat bankasını görmüştüm oraya gidince direkt aklıma sen geldin 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu yeni gördüm yunan birisi olarak böyle konuların rahbet görmesi sevindirici
  • Arkadaslar merhaba. Bende yuanistana tasinip orada hayatimi devam ettirmek istiyorum. Cok iyi olmasada ingilizce biliyorum. Ne gibi bir yol izlemem nerelere basvurmam lazim. Su an bildigim tek sey teleperformance sirketinin is alimi var. vize almakta o kadar kolay degil. T bu engelleri nasil asarim. Biri bana yardim etsin lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Call centerda calisilir mi acaba?
    Full time ama stajyer gibi gösterip çalışma iznk vermiyormuş çakallar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expungee kullanıcısına yanıt
    Hocam bu teleperformance firması hakkında bir araştırırken ekşide şöyle bir yazı buldum, firmayla alakalı değil de şu çalışma izni..vs ile alakalı yerler doğru mu yaw ?

    hakkında internet üzerinden araştırma yaparken bulduğum yazı aşağıdaki gibidir;

    teleperformance hellas imkanları ve gerçek şartları ;

    1- 815 euro maaş , bonus alan çok nadirdir orası hikayedir. bu maaş genelde son hafta biter herkesin herkes 5 gün falan maaşın yatmasını bekler.
    2- tuvalete bile gitmek yasak. çok dayanamassanız izin istiyorsunuz oda supervisorun insafına kalmış en fazla hadi çabuk ol 2 dk koşarak git gel der.
    3- öğle arası 30 dk, içeri çanta sokmak yasak dolaba kitleniyor bi sürü kapılardan geçmeniz gerekiyor.. velhasılı kelam bir restoranta gitseniz sipariş verseniz yetişmiyor o yüzden ekmek arası bişi getirip ayaküstü yemelisiniz. sigara içiyorsanız ben bir dal sigarayı bile rahat içtiğimi hatırlamıyorum. hızlıca çekip hızlıca içeri geçeceksiniz. daha girecek bi sürü kapı cs var yetişmek mesele.
    4- aramalar asla durmaz boşluk hiç olmaz, arayanların yüzde 99u gerizekalı ve sorunu olan insanlar(malesef). hat ücretsiz isteyen arayıp istediği gibi söver hakaret eder ama sizin yüksek standartlar gereği ölümüne yalamanız şarttır. tüm gün aralıksız sokaktaki envai çeşit öküzü yalayıp sakinleştirip kafasına girmeniz gerekir. eve gidince beyin felci geçiriyorsunuz ve yarın olmasın uyanmayım psikolojisine giriyorsunuz. devamlı denetleme çağrılarınız dinleniyor sizi çağırıp hergün değerlendirme yapıyorlar, herkes için aynı durum. yok şunu eksik yapmışsın söylememişsin. yüzbin tane kural var hepsini yapmak zorundasınız aramalarda.
    5- şimdiye kadar orda çalışıpta işinden memnun olan bir tek kişi görmedim yoktur! bu konu çok net malesef.

    6-çalışma izni :

    -çalışma izni diye birşey yok sizi aiesec üzerinden üye yapıp stajyer öğrenci gibi gösteriyorlar, gittiğinizde devlet dairesine gidiyorsunuz stajyer izni bile çıkmıyor 1 sene sonra bir kağıt veriyorlar ama o çalışma izni falan değil. yani başka bir firmaya girme şansınız yok! hiçbir şekilde. orda 5 küsür yıldır çalışan bir kaç kişi var onlarda kaçak çalışıyorlar. aiesec en fazla 2 defa yani 2 yıllık izin sağlayabiliyor sonra eğer çok lazımsa üniversiteye kursa falan yazdırıp vize alıyorlar kaçak çalışıyorsunuz.
    – sigorta falan yok!!! gittikten bir yıl sonra gibi size mavi kart verirler bu geçici durma hakkıdır çalışma izni falanda değil malesef.. yani sigortanız yatmıyor. türkiyeye döndüğünüzde sigortanız yatmamış olacak, muhtemelende sigorta borçlarınız olacak türkiyede! kendilerine ait bi tanıdık doktorları var hasta olunca oraya yönlendiriyorlar ordada sadece teşhis şansı var tedavidir vs yok. basit muayene dışında paralı çünkü siz sigortalı değilsiniz başıma geldi ordan biliyorum.
    -çalışma izni yok, ayrıca diyelimki yunanistanda çalışma izni aldınız ki bunun tek yolu evlenmektir yunan vatandaşıyla.bu çalışma izni sadece yunanistanda geçerlidir avrupa ülkelerinde değil!!!!!!! avrupa ülkelerinde sadece ab vatandaşları her istediği ülkede çalışabilir. vatandaşlık yunanistanda 10 yılda alınır.
    – atinada yunanistanda teleperformanceden başka bir iş yok. çalışma izniniz zaten olmayacak. olsaydı bile başka bir iş yok ekonomi bitik yüzde 65 işsizlik var. durum malum.
    – türkiyeye döndüğünüzde malum call center deneyimi olarak cvnizde çok kötü duruyor. türkiyede ve dünyadada call center algısı başka iş bulamamış call centerda çalışmıştır!!! yani işveren sizin yeteneksiz olduğunuza kanaat getiriyor ve tek kabul alacağınız yerler call centerlar oluyor. kariyerinizi hayatınınızı call center denen dünyanın en kötü mesleğine kaptırmayın aman ha! wah yazık olur. sakın burda çalıştım uluslarası tecrübem oldu kafasına girmeyin olmuyor. alt tarafı türkçe çağrı merkezinde çalışacaksınız. işveren nerde tecrübeniz varsa o alanda ister. call center tecrübesi sadece call centerda işe yarar.ve öyle bir iştirki süpervisor olsanız team manager olsanız yarın dönüp yine agent olarak devam edeceksiniz. çünkü her proje farklıdır. bunun örnekleri doludur. 25 yaşında bu işi yapmak bir koyuyorsa 45 yaşında bin koyar benden söylemesi.
    -haftada 5 gün çalışma 2 gün tatil. tatiller genelde bir gün haftasonu bir gün hafta içi olur. hafta içi alakasız olur kimseyle denk gelmez bişeye yaramaz. haftasonuda birgün oluyor.
    -yunanistan güzel ülke, işyerinde güzel genç bir tayfa var o açıdan türkiye standartlarının üstündedir.
    -tamamen boşum hayatımda hiçbir amacım yok gideyim vakit öldüreyim diyorsanız atina sizi bekliyor. değer mi? değmez aldığınız para ucu ucuna yetecek. para biriktirmek hayal. son hafta herkesin parası biter maaşın yatmasını bekler. şimdi günde 60 euro limiti var bankalarda parada kalmadı nolacak bakalım.

    herkese hayırlısı olsun herkes iyi düşünsün. burdan 1 2 kişi bile doğru karar vermesine yardımım olsa onun hayrı bana yeter. bu yazının yazılış amacıda budur. keşke birileride zamanında lütfedip yazsaydıda bende bilerek karar verseydim. selamlar saygılar..




  • Bi arkadasim calisiyor. Suan hangi birimdi hatirlamiyorum ama cok az telefon geliyormus hep bosmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben eylülün başında Atina ya gideceğim bu aralar da ayakkabıya ihtiyacım var nikedan spor ayakkabısı alacağım fakat şuan indirim varken mi alayım yoksa orada daha mı ucuzdur oradan daha uygun fiyata alabilir miyim diye düşünyorum. Burada fiyata bakip orda da baksam eğer burdaki fiyatlar daha iyiyse döndüğümde indirimler bitmiş olağından korkuyorum bana yardımcı olabilir misiniz? Mesela bu ayakkabı atinada ne kadardır? Bir de H&M Zara Bershka vb mağzalar var mı yine daha mı ucuz? Yardımcı olursanız sevinirim.😁

     2,5 yıldır Atina'da yaşıyorum, sorularınızı alayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tekstil gelnede tr de daha uyguna geliyor. Hele ki bu euro 4.2 lere dayandigindan beri avrupa cok pahali oldu...



    Kiskaniyorlar bizi....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 Eylül'de Yunanistan'a gideceğim gezmeye. Otobüsle gitmeyi düşünüyordum fakat YÖK'ün 10 saat sürdüğünü gördüm. 22 gün kalacağım. Acaba araba ile gitmek mantıklı olur mu? Araba ile gidersem ve arabayı park edip diğer ülkeleri gezmek istersen (schengen dışına çıkmadan) 15-20 gün arabayı park edecek yer bulabilir miyim? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vİzem bugün geldi. Cuma günü başvurmuştum ve 1 aylık 20 gün kalışlı multi vize geldi. Varmı benim gibi bir orta yaşlıya eğlence için tavsiye edeceğiniz tavernalar? Ayrıca araba ile gitmek mantıklı olur mu sice?

    Vizem multi olduğu için araba ile Yunanistan üzerinden girmişken bir de alamanya gezsem sıkıntı çıkarmı? Çünkü schengen bölgesinden çıkıp tekrar gireceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emreast10 E kullanıcısına yanıt
    Multi vize de sıkıntı olmaz.
  • Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı park etme konusunda yardımcı olacak kimse Yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgiyle okudum bok mu var yunanistanda?
    teşekkürler
  • Bekleyelim biraz o zaman.Ekimde bakarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 haziranda atinadayim 2 gun kalcam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.