Şimdi Ara

2.5 v6 mondeo iyimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
13.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:35:58 >



  • iyi olsa ne olacakki.2.5 motor araba çok yakar.benzin pompası sürekli depoda kalması lazım
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:17 >
  • sinirli gider o alet
  • cok guzel bı arac eger lpg takarsan tam super oluyo yakıtdısında bı eksısıde vvergısı arkadsım onun dısında cok ıı
    quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    sinirli gider o alet
  • eğer senelik vergisi kasko değerinin %5 ini geçerse alet bir düşük vergi diliminden vergilendirilir UNUTMAYIN !!! SİZİ YASA KORUR :)
  • iyi kaçar o mondeo. sürüş keyfine doyum olmaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: alphannn

    yanılıorsun arkadasim mondeo 2.5 18o beygir
    100km de ortalama 9.8 test werileri bnce fazla değil ayrıcada bizim araba 2.5 mondeo ve sıralı sistem war ne hız nede serilik kaybedior ve çok az yakıyor
  • Türkiyede 2.5 Mondeo varmıymış. Ben 1.8 ve 2.0 olanlar var diye hatırlyorum. Sınırlı sayıda satılmış olsa gerek.
  • olmamııııı

    hemi de 98'den 2001'e kadar satıldı. 2001'de yeni kasa geldi...
  • Bu arada biraz daha geniş bilgi vereyim, kendileri 180 değil 170 hp olarak ve dahi opel vectra'nın rakibesi olarak arz-ı endam etmişlerdir... Vakt-i zamanında vergi mesailinden müteveccih çok tutulmamakla beraber, karındaşlarımın dediğine katılup 2.0'dan çok yaktığına barmak basarum... Amma velakin Lpg akılcı bi sistem olup, doğru ellerde doğru sistem takılmasıyla doğru randıman alınacağı da mukakkaktır. Sonuç olarak, korkmadan hele de bi de temizini bulmuş isek havada karada alınabilecek ender makinalardan birisidir. Yol tutuş da cabası, fakir gibi otoriteler bu konuda focus'dan daha iyi olduğuna ayran içeriz... Konforsa konfor, hızsa hız, bi tek ikinci el kalmakta olup, eğer fikr-i aliniz uzun süre tomofil kullanmaksa düşünmeyiniz derim, yok yatırımsa efendim başka kapılara tokmak urunuz...

    PS: Ahmet Turan Alkan'ı çok okuyom da bugünlerde...




  • aaaaaaaaaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:36 >
  • Boluda çok yaşlı bir tanıdığımda mondeo 6 silindir 2.5 litre vardı kendisi 60 yaşında delikanlı korkunç kültürlü bir insandır tek yaptığı yorum bu dağ yollarında güvenle kullandığım yegane otomobil ne BMW nede mercedes kafa tutabiliyor çünkü onların motorları hep şişiyor...öyle genç sürücüler denk geliyormuş zorla sıkıştırıyorlarmış yaşlı ve mondeo kullanıyor diye ama bizim delikanlı tabii hayal kırıklığına upratıyormuş. Yakıtı ile ilgili söylediği genelde benzin sıksık alıroyurm ama deposu çok büyük olmadığı içindir diyor performans ve motor hacmine göre herhalde yeryüzündeki en makul oranlara sahip diyor şehirler arası 8-10 litre şehir içindeyse duruma göre 17litre yakıyor diyor.
  • güzel araba... Ankara Beyaz da bir tane var satılık ama biraz haşat...
  • İyi mi ne demek ya yakıt tüketimini ve vergisini söyleyin uyarsa gidip alalım hemen; Şaka bir yana ben sizden 2.0 manuel ve otomatik mondeo'nun yakıt tüketimi, kronik arızası varsa bu gibi konularda bilgi istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim... çünkü şuan çok temiz biri glx manuel diğeri otomatik ghia mondeo var, ama karar veremiyorum, otomatiğin yakıtı beni düşündürüyor; Öte yandan ghia yaaa
  • Bu arada ben İstanbul'dayım bilgiler bu yönde olursa çok makbule geçer.
  • Bulursan otomatik olmayan full ghıa mondeo al cruis controllü olanlardan
  • arkadaşlar otomatik 2000 model mondeo alsak sonra manuel vitese çeviremezmiyiz, çok mu masraflı olur, yada mümkün değilmi? ver otomatiği al manueli takas gibi işte artı işçilk kaça çıkar.
  • o işin içinden çıkamazlar uğraşma sakın otomatiği manuele çevirmeyi
  • 2000 modelde cruise control olmaz, 1997-1998 modellerde olur. Tercihinizi Ghialardan yana yapmanız daha iyi olur. Bu araçların yakıt tüketimleri korkunç değil kesinlikle. Bir depo ile (55lt) şehir içi 620Km yol yapıyorum. Klima hep açık. Yol bilgisayarı 100km ortalamda 9,5'u geçmedi hiç. Uzun yolda yüksek süratle Ankara-Konya (256km)arası 8,1 gösterdi yol bilgisayarı ortalama olarak. Gidiş geliş 40lt civarı yaktı(512km). Klima gene hep açık ve ortalam hız oldukça yüksekti. Bu değerler tüplü veya mazotlu araçlara göre yüksek gelebilir, ancak değerlendirmeyi 1,6 benzinli araçlara göre yaptığınızda aracın ekonomik bir araç olduğu açıkça görülebilir. Buna karşın yüksek performans da cabası. Otomatik aracın %10 fazla yaktığını varsayarsanız tüketim değerleri normal çerçevelerde kalacaktır. Yanlız 1999'a kadar üretilen mondeolar 136 bg güç üreten ve biraz daha çok tüketen motora sahipler. Benim aracım 2000 model. Bizimkilerde motor 130 bg ancak yakıt daha tasarruflu.

    2000 motor araçlar yüksek tork değerlerine sahip olduğundan makul kullanımlarda performans ve ekonomiyi bir arada sunarlar. Sanılanın aksine akıcı trafikte ve yüksek kabul edilebilecek süratlerde 1,6 motorlu araçlardan daha az yakarlar. Tabiki aracı 5000-6000 devir arası kullanarak bu ekonomi yakalanmaz. Özellikle Ford motorları genelde maksimum torkun %80'ine yakın değerleri sürekli verebilmektedir. Bu da düşük devirlerde ve az tüketimle yüksek performansa işaret eder. Özellikle 2000 motorlarda tork daha da düşük devirlerde alınıyor. Ani hızlanma ve frenlemeden kaçınarak, yumuşak gaz hareketleriyle yüzünüzü güldürecek sonuçlar alabilirsiniz. Mondeo kullanıcıları dediklerimi daha iyi anlayacaklardır ki; bu araçlarda 3000 devir de vites değiştirdiğimde bile çoğu araca göre çok daha hızlı süratleniyorum ve aracı zorlamaya gerek duymuyorum. Buna karşın bir başka önemli konu, güvenlik önlemleri. Yaklaşık 7 aydır kullandığım mondeonun fren sisteminin de oldukça başarılı olduğunu görüyorum. Fren disklerim yıpranmış olmasına rağmen, frenajda "çakma" olarak niteleyebileceğim durumlarda başarısız olmadı. Karlı havalarda TCS sistemi çok işe yarıyor, Kaldı ki ani kalkışlarda bu sistemi devre dışı bıraktığınızda motor gücü ile alakalı olarak önden kontrol edebilir kaymalar yapabiliyor. Yol tutuşu ise gerçekten güven veriyor. Tabi aracın uzunluğu bu konuda oldukça etkili ancak ford mühendislerinin bu konu ile ilgilebdikleri belli oluyor.

    Biraz uzun oldu ama ben aracımı alırken çok fazla değerlendirme okuma şansım olmadı, sadece hislerim ve birkaç kullanıcı yorumları ile Laguna ve Vectra arasından tercih ettim. Almak isteyenlerin pişman olmayacağı bir araç olduğu için özellikle bu yorumları ekliyorum. Tabi ki her araç gibi bu araçta da tıkırtı sorunları, ses sisteminin yetersizliği gibi eksiklikler var. Ama artıları çok daha fazla.

    Saygılarımla.




  • aaaaaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphannn -- 20 Şubat 2012; 12:36:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.