Şimdi Ara

1997 Model Mercedes S320 L alınmaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 20 Eylül 2014; 3:33:08 >

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Kenarda olası sürprizlere karşı kuru paranız kalacaksa neden olmasın..
    KURU PARA

Orijinalden alıntı: kendikendine

KURU PARA

Alıntıları Göster
    210 binde mi ?

güldürmeyin hocam adamı. bu tarz araçlar yılda minimum 40-50 bini görüyor. genelde makam aracı olarak kullanılıyor. ilk 5-6 yılda muhtemelen bakımları falan eksik edilmemiştir de sonrası meçhul.

güzelce baktırılır. motoru, elektronik aksamı falan güzelce kontrol ettirilir durumu iyi ise evladiyelik olarak alınır paşalar gibi keyfi sürülür.

tabi kenarda da bir o kadar paranız olması lazım. zira bu arabanın arıza yapma ihtimali düşük olsasda, kıyısına köşesine sıkışan para öyle az bir mebla olmaz, yada çıkmacılarda günler geçirirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0KRATES -- 26 Şubat 2012; 0:44:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

KURU PARA

Alıntıları Göster
    29.500 e o kadar çok seçenek var ki

Orijinalden alıntı: unixslax

29.500 e o kadar çok seçenek var ki

Alıntıları Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 20 Eylül 2014; 3:33:31 >

Orijinalden alıntı: flodd

KM'si orjinal. Ondan eminiz. Periyodik bakımlar bayraktarlarda yapılmış düzenli olarak. Orada bi hata yok. Kondüsyon olarak epey iyi durumda. Serseri arabası değil o belli.

Bi kaç bin lira eminim masraf çıkaracaktır. 8000'liraya kadar bizi zorlamaz. Sonrası sıkıntı olur.

@unixslax

Tabii diğer seçeneklere de açığım. C sınıfı kesinlikle düşünmüyoruz yalnız.

Bayraktarlardan mı söylediler bunu.
    210 bin çok az bir km.
    Örnek vereyim, emsal bir araç konsinye amaçlı geçtiğimiz yıl 200bin km geri sarılmış olarak ilan verilmiş ve 25bin lira ekstra bir bedel koymuştu galeri.
    İlan varmı araca birde biz bakalım istersen bayraktarlara pazartesi sorduralım veya ben karışmam ama 29500 gibi rakam çok çok fazla
    İnternet ilanlarına ve mercedes için kasko bedeli değeri rakamlarına güvenmeyin.Çünkü belirtilen rakamlarda prim ödemek kolay olmuyor.
    Masrafları 320 nın ağır olmaz, ama hiç belli olmaz, 8 12 silindir 500-600 olsaydı 8 bin lira durduğu yerde bile rahatlıkla yiyebileceği bir rakam her daim stabil çalışmasını bekliyorsak.
    En başta ikinci elde dikkat edilmesi gereken herşeyine dikkat et en basitinden lastik bile.
    Ben olsam şöförsüz kullanıcaksam ve ilk sahibinden plakayı taşımıyorsam w140 s class bugun alacağım en son araç olurdu.
    Hayırlı uğurlu olsun.umarım o rakamı vermezsin o paralara neredeyse bugun w220 bırakıyorlar bayilerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pershing105

quote:

KM'si orjinal. Ondan eminiz. Periyodik bakımlar bayraktarlarda yapılmış düzenli olarak. Orada bi hata yok. Kondüsyon olarak epey iyi durumda. Serseri arabası değil o belli.

Bi kaç bin lira eminim masraf çıkaracaktır. 8000'liraya kadar bizi zorlamaz. Sonrası sıkıntı olur.

@unixslax

Bayraktarlardan mı söylediler bunu.
    210 bin çok az bir km.
    Örnek vereyim, emsal bir araç konsinye amaçlı geçtiğimiz yıl 200bin km geri sarılmış olarak ilan verilmiş ve 25bin lira ekstra bir bedel koymuştu galeri.
    İlan varmı araca birde biz bakalım istersen bayraktarlara pazartesi sorduralım veya ben karışmam ama 29500 gibi rakam çok çok fazla
    İnternet ilanlarına ve mercedes için kasko bedeli değeri rakamlarına güvenmeyin.Çünkü belirtilen rakamlarda prim ödemek kolay olmuyor.
    Masrafları 320 nın ağır olmaz, ama hiç belli olmaz, 8 12 silindir 500-600 olsaydı 8 bin lira durduğu yerde bile rahatlıkla yiyebileceği bir rakam her daim stabil çalışmasını bekliyorsak.
    En başta ikinci elde dikkat edilmesi gereken herşeyine dikkat et en basitinden lastik bile.
    Ben olsam şöförsüz kullanıcaksam ve ilk sahibinden plakayı taşımıyorsam w140 s class bugun alacağım en son araç olurdu.
    Hayırlı uğurlu olsun.umarım o rakamı vermezsin o paralara neredeyse bugun w220 bırakıyorlar bayilerde.

Alıntıları Göster
    .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 20 Eylül 2014; 3:33:58 >

• quote:

@unixslax

hocam düşünmeyin bile o aracın keyfini o fiyata alacağınız başka hiç bir arabadan çıkaramazsınız.
    madem km den falan eminsiniz daha ne olsun.
    eğer burdaki çoğu yoruma bakacak olursan volvo gibi bir araç dururken sana vw i tavsiye edeceklerdir. bi düşün sence hangisi iyi?
    Türk Birliği&amp;#8217;nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği&amp;#8217;ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK&amp;#39;lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt35

quote:

@unixslax

hocam düşünmeyin bile o aracın keyfini o fiyata alacağınız başka hiç bir arabadan çıkaramazsınız.
    madem km den falan eminsiniz daha ne olsun.
    eğer burdaki çoğu yoruma bakacak olursan volvo gibi bir araç dururken sana vw i tavsiye edeceklerdir. bi düşün sence hangisi iyi?

Alıntıları Göster
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 20 Eylül 2014; 3:34:18 >

• quote:

Hayır bayraktarlardan söylenmedi. 2001'den itibaren faturalarını saklamış. Hepsini göstermedi ama her yıla ait bir servis faturası gösterdi. Aracın temizliğinden hemen hemen eminiz çünkü senelerce bulunduğum ilde görüyordum bunu. Bir düzine sahibi olmamış. Burası güven veriyor. İnternette ilanı yok bi de. 60'ına dayanmış bir adam. Burada kuyumcudur.

30000 TL'ye yada biraz üstüne W224 çok zor. Hatta fantazi gibi geliyor bana. Belki pertten çıkma olabilir gerçi bir şey diyemeyeceğim.

Ha bi de henüz almadık. Yarı ciddi bi yaklaşımımız var. Olmazsa bi iki sene daha bekleriz bizim için sorun değil. Temiz olsun yeter.

Fantazi kalabilir ama işin iç yüzü malesef algılandığı gibi değil.Bana bugun iki seçenek sunulsa aynı bedellere w220 w140 seçmem gerekse, kasa hayranlığı falan değil sadece masrafları, bakımı daha zahmetli olması sebebiyle w140 seçerdim.

Yalnız her ne şekilde olursa olsun denk getirip ikinci elde sizin dediğiniz rakamlara satılma şansıda var ama gerçek değeri ve anlık sıkışıklıkla o rakamları görmeniz çok zor.

Size tavsiyem orjinal 97 çıkış değil 97 model bir araç ise ve 210 bin kmdeyse 25 bin gibi rakamdan daha fazlasını vermeyin fakat yine benim gözümde çok.
    Yine örnek vereyim s600 için 20bin liradan fazla veren alıcı bulamazsınız ama internette 100bin gibi rakam isteyende var.

Ayrıca yine bir örnek geçenlerde çok güvenilen bir galeride 2005 model e200 komp için sorgulama yapmamı rica etti arkadaşım.
    Araç koluman çıkışlı ve koluman bakımlı diyebiliriz.2007 de bir arızadan dolayı 110 binde girmiş servise birdahaki ziyareti 2011 de gerçekleşmiş 141 bin aradaki 4 senede ne oldu belirsiz.
    Diyebilirsinki araç yatmıştır evet aynısı bendede söz konusu 2008e kadar aktif kullanılan araç 3 senede 3bin km yapmadı ama öyle araç kendini belli eder.
    Sonuç olarak sende bildiğin aracı alman herşeyden çok daha önemlidir.Birdaha böyle bir araca anca böyle denk gelirse alabilirsin.Yalnız bu rakamın yüksek olduğunu değiştirmez.

Biri kalkıp sana şunuda tavsiye edende olur der ve onlara aldırma bunu kesin al der ama ben clio bile tercih edebilirdim.Bu işlerin yaptırımı ağır olur.
    iyi geceler.

• Uzun süre bineceksen, geçmişini biliyorsan, araç temizse 1-2 fazla vermekte sakınca yok. Alın gitsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Uzun süre bineceksen, geçmişini biliyorsan, araç temizse 1-2 fazla vermekte sakınca yok. Alın gitsin..
    bu benim de hayalimdir. bence alınabilir ama ben kısa versiyonu tavsiye ederim.

BU arada alacağınız S'in kmsi yüzde 99 düşürülmüş olacaktır ki arkadaşlar da demiş zaten. AMa bunu dert etmeyin sağlam bir kontrolden sonra alınabilir.

Ben olsam97-99 arası S320 kısa ve benzinli alır sonradan kendim LPG taktırarak binerim.

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

bu benim de hayalimdir. bence alınabilir ama ben kısa versiyonu tavsiye ederim.

BU arada alacağınız S'in kmsi yüzde 99 düşürülmüş olacaktır ki arkadaşlar da demiş zaten. AMa bunu dert etmeyin sağlam bir kontrolden sonra alınabilir.

Ben olsam97-99 arası S320 kısa ve benzinli alır sonradan kendim LPG taktırarak binerim.

Alıntıları Göster
    Kıbrıs'a gittiğimde Taksiler genel olarak eski kasa Mercedes olur, çok ilginç arabanın içi oldukça iyi durumda ve sessizlerdi ve tamamı dizeldi. Yani bakımları vaktinde yapıldıktan sonra bu arabalar çok uzun yıllar masraf çıkarmaz, yarı yolda bırakmaz. Yine de almadan önce bilir kişilere, bu arabaların ustalarına danışmanın ve göstermenin yararlı olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Kıbrıs'a gittiğimde Taksiler genel olarak eski kasa Mercedes olur, çok ilginç arabanın içi oldukça iyi durumda ve sessizlerdi ve tamamı dizeldi. Yani bakımları vaktinde yapıldıktan sonra bu arabalar çok uzun yıllar masraf çıkarmaz, yarı yolda bırakmaz. Yine de almadan önce bilir kişilere, bu arabaların ustalarına danışmanın ve göstermenin yararlı olacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Araba çok güzel ama nerelerde kullanacaksınız. Boyutundan dolayı park etmesi zordur yakıtı fazladır. Ara sokaklarda takılıp kalabilirsiniz. Bunları düşünüp alcam diyorsanız bu aracın konforu çok iyidir boyutundan dolayı insana güven hissi verir. Bence 500 SEC çok daha güzeldir. Bu araçla ilgili çok araştırma yapmıştım ordan biliyorum. Motoru çok güçlüdür. Yakıtı tabi daha fazladır ama yaktığına değer (LPG'li bile çok yakar) ama çok güzel bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-500-sec-1987-askin-jeep-ten-65017026/detay bu linki örnek olarak koydum burdan arabayı inceleyebilirsiniz. Yakıt haricinde pişman olmazsınız.İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Araba çok güzel ama nerelerde kullanacaksınız. Boyutundan dolayı park etmesi zordur yakıtı fazladır. Ara sokaklarda takılıp kalabilirsiniz. Bunları düşünüp alcam diyorsanız bu aracın konforu çok iyidir boyutundan dolayı insana güven hissi verir. Bence 500 SEC çok daha güzeldir. Bu araçla ilgili çok araştırma yapmıştım ordan biliyorum. Motoru çok güçlüdür. Yakıtı tabi daha fazladır ama yaktığına değer (LPG'li bile çok yakar) ama çok güzel bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-500-sec-1987-askin-jeep-ten-65017026/detay bu linki örnek olarak koydum burdan arabayı inceleyebilirsiniz. Yakıt haricinde pişman olmazsınız.İyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz araç bir efsanedir.Eğer temizse , güvenilir ise almanızı tavsiye ederim . Ama gerisi size kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali1623

Bahsettiğiniz araç bir efsanedir.Eğer temizse , güvenilir ise almanızı tavsiye ederim . Ama gerisi size kalmış.

Alıntıları Göster
    Yazmayı unuttum hemen ekliyeyim
    Bu araba alınıcaksa zevk için alınmalıdır.Gerçekten sürüş amacı taşıyorsanız önermem.Yakıt konusunda sizi üzer.Alıp LPG taktırmanın bi anlamı yok.O arabayla uğraşıcağına 2008 model civarı benzinli al tüp taktır.Dediğim gibi arabayı alıyorsanız zevk için keyif için alın.O araba gerçek sürüş için alınıcak bi araba değildir bence.LPG taktırdıktan sonra ne anlamı var o araca binmenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali1623

Yazmayı unuttum hemen ekliyeyim
    Bu araba alınıcaksa zevk için alınmalıdır.Gerçekten sürüş amacı taşıyorsanız önermem.Yakıt konusunda sizi üzer.Alıp LPG taktırmanın bi anlamı yok.O arabayla uğraşıcağına 2008 model civarı benzinli al tüp taktır.Dediğim gibi arabayı alıyorsanız zevk için keyif için alın.O araba gerçek sürüş için alınıcak bi araba değildir bence.LPG taktırdıktan sonra ne anlamı var o araca binmenin.

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle merhaba. Ben derim ki kalbinin sesini dinle. Sonuçta mercedes konfor arabasıdır. Hassas olmak gerekir. Parçaları da ucuz değildir. Hatta ocağına incir ağacı dikebilir. Ama bakım,yakıt,vergi vb. masrafları sorun olmaz diyorsan ve asfalt dışına çıkmayacaksan al derim. Alırsan da şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Hocam öncelikle merhaba. Ben derim ki kalbinin sesini dinle. Sonuçta mercedes konfor arabasıdır. Hassas olmak gerekir. Parçaları da ucuz değildir. Hatta ocağına incir ağacı dikebilir. Ama bakım,yakıt,vergi vb. masrafları sorun olmaz diyorsan ve asfalt dışına çıkmayacaksan al derim. Alırsan da şimdiden hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Ben hep şöyle düşünürüm.

Diyelim ki elimde 50 bin lira var. Bu paraya 0 araç sürüsüyle ancak konfor, kalite ve performans malum. Onun yerinde 30 bin liraya kadar eski de olsa döneminin lüks araçlarını tercih edebilirim. Eski lüks araçlar 50 bin liraya alacağınız 0 araçların çoğundan daha konforlu ve performanslı olur.

Ancak elimde 30 bin lira varken tutukta yaşlı lüks araçları tercih etmem. Her ne kadar kaliteli olsa ve arıza çıkarma olasılığı düşükte olsa hem yakıt olarak beni zorlar hemde olası bir arızada maddi ve manevi olarak saç baş yoldurabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Ben hep şöyle düşünürüm.

Diyelim ki elimde 50 bin lira var. Bu paraya 0 araç sürüsüyle ancak konfor, kalite ve performans malum. Onun yerinde 30 bin liraya kadar eski de olsa döneminin lüks araçlarını tercih edebilirim. Eski lüks araçlar 50 bin liraya alacağınız 0 araçların çoğundan daha konforlu ve performanslı olur.

Ancak elimde 30 bin lira varken tutukta yaşlı lüks araçları tercih etmem. Her ne kadar kaliteli olsa ve arıza çıkarma olasılığı düşükte olsa hem yakıt olarak beni zorlar hemde olası bir arızada maddi ve manevi olarak saç baş yoldurabilir.

Hocam çok haklısın ben de aynen böyle düşünüyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.