Şimdi Ara

1991 E36 3.16i Şehir içi 10lt yakıyor :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanın bakımını yeni yaptırdım. Yağı komple filtrelerin tamamını balataları vs. değiştirdim. ama şehir içi 10lt'den az yakmıyor. aynı arabadan bir arkadaşımda var 7-8 litre yaktığını söylüyor. baskı balatamda bir sorun olduğu hissediyorum ama okadar da etkilermi? 4. vitesde 2000 devirde 60 ile gidiyor. süratlenmesinde de hantallık yok. balata öyle çok bitik değil yani. sadece çok ağır yokuşlarda titrettiriyor ve 1. viteste ayağını iyi ayarlamayınca gacırtı bi ses geliyor. onun haricinde bujiler normal ve oksijen sensörü içinde birşey diyemeyeceğim. eksozdan kara duman geldiği felanda yok. ki egzoz abart egzoz değil. acaba ne olabilir bu kadar yakıtı etkileyen?

• bu yakıt normal mi :S hiç cevap yok :(
  • ateşleme sistemi ne kadar iyi olursa araç o kadar sağlıklı çalışır.

bujiler buji kablolarının kontrol edilmesi gerekli. lpg ayarı ve gerekirse lpg bakımı yapılmadı. sıralı sistem mi var ? filtresi ne durumda ? mikserle sistem ise beyin değişikliği yakıtı etkiler. baskı balata ciddi anlamda etkileyecektir. birde frenlero kontrol ettirin sıkıntı varsa oda cok yaktırır.
  • lpg yok filtreler yeni değişti. frenlerede baktırdım. belki ecu sıfırlasam işe yarar mı ki
  • 7-8lt mi Arkadaşın iyi yemiş.

1.6 atmosferik benzinli 20yıl önceki teknoloji ne zaman şimdiki teknoloji ile aynı yakar oldu?
    Şu anda 1.6 atmosferik yeni araçlar anca 7-8lt yakabiliyor. Sizin en iyi ihtimalle 9lt yakabileceğinizi düşünüyorum.
    Boşuna uğraşmayın aracın orasında burasında sorun var diye... Kahve ağzıyla konuşulan hiçbir zaman doğru değildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 18 Ekim 2013; 22:00:06 >
  • 10 lt o araç için çok değil, ortalama bir tüketim. Gayet de 20 litre yakabilir sıkıştırınca o motor...
  • Çok normal bir değer.

Hatta içinizi rahatlatayım komşum sırf yakıtı yüzünden sattı o aracı.

12-13 litre yakıyordu şehir içinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski bmw diyorsunuz ... sağlam içerler sen ne sandın )) yoksa bugün ortalık eski kasa bmw kaynardı ))
  • pundit58 P kullanıcısına yanıt
    şahinden azmı yakacağını sandın senin yakıtın normal arkadaşın yalan söylüyor..
  • Olur mu canım 4,9 lt yakması lazım şehir içi

Ama 50 km'de.
  • 7-8 litre yakıyorum diyen sizi fena yemiş...
    E36 çok hafif bir araba değildir, 1.6 motoru o yükü yerinden kaldırabilmek için yakar.
    Şehir içinde 10 lt/100 km, bu motor+kasa kombinasyonu ile iyi bir sonuç.
  • Hahah o araçla 10 litreyi görebiliyorsanız aracınız çok iyi durumdadır. Normal bir benzinli araba o civarda yakar zaten. Milletin kendi arabasını övmek için 8 litre 7 litre demesine bakmayın. Öyle olsa kimse dizel araba alıcam diye 10 bin tl fazla para vermezdi emin olun. İmzamdaki 1.4 symbol bile 9 litre yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız arkadaşlar. zaten fabrika verilerini inceledim, farklı ülkelerde ozaman ki test sayfalarını araştırdım 10l civarında olduğunu belirtmiş bir çoğu test edenler. zaten arabamdan da memnunum çok sade ve 20 yaşını geçse dahi konforlu bi araç. tabi 2.0 yada 3.0 motor performansı sergilemese de 1.6 motor bu haliyle 200'ü görüyor. banada yetiyor zaten bu performans ve yakıt değerleri. teşekkür ederim beyler cevabınız için
  • 3.16i için normal 3.20i'lerle aynı yakıtı tüketiyorsunuz.. aşağı yukarı 1 litre oynuyo 3.20i :)
  • Merhaba,
    Bende de E36 320i m52 var dediğiniz gibi yakıt değerleri arasında çokta fark yok. 11-12 lt arası
    320 ile 325 ve 328i'de aynı şekilde yarım litre ya oynar ya oynamaz.
    Aracın çok yakmasının sebebi motor bu kasaya ağır geliyor. Birde arkada çekiş eklenince ister istemez buralara çıkıyor.
    Ama arkadaşlarında söylediği gibi çoğu 1.6 motor araç aşağı yukarı bu civarlarda yakıyor.
  • Anormal bir değer değil, eski teknoloji bir motor, 1.6 motor, artı 22 yıllık bir araç, ne kadar bakımlı da olsa yavaş yavaş yakıt tüketiminin artması beklenecektir. Denildiği gibi yakan araba değil hükümet..
  • 3.18is bir nebze daha az yakıyor deniyor bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steakone

3.18is bir nebze daha az yakıyor deniyor bilgisi olan var mı?

320 en ideali
  • Burhan kullanıcısına yanıt
    2. elde 3.18 3.20 arasında 1.000 tl ya oynuyor ya oynamıyor aslında 3.20 alınmaz değil fakat 3.18in tüketimi 9, 3.20 nin tüketimi 12 civarında gösteriyor kaynaklar. 3 litre fark kilometrede 14 kuruş yapar bu da hatrı sayılır bir rakam
  • steakone kullanıcısına yanıt
    Çünkü 320 ler 6 silindir. m52 kodlu olursa 150 beygir araç. 320 nin kağıt üstünde biraz fazla yaktığı doğrudur, ama biraz performanslı kullanımda 318 daha fazla yakar.

318 in üç farklı motoru var. (Sedan için konuşuyorum)

318i M40 4 cylinder 113 HP 198 km/h 1990 - 1993
    318i M43 4 cylinder 115 HP 201 km/h 1993 - 1998
    318is M44 4 cylinder 140 HP 213 km/h 1994 - 1998

320i M50 6 cylinder 150 HP 214 km/h 1990 - 1994
    320i M52 6 cylinder 150 HP 214 km/h 1994 - 1998

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ekim 2013; 22:43:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.