< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 8 Mayıs 2019; 19:22:30 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 8 Mayıs 2019; 19:22:30 > |
Nedense bu konu hiç dikkat çekmemiş. Şöyle bir Osmanlı konusu olsa hepsi atlardı.
|
Amerika beleş vermedi yardımları bedelini çok ağır ödedik fabrikalar kapatıldı. Ardından darbeler ambargolar ve malum partinin kalan tüm fabrikaları satması
|
Çok değil, 25-30 yıl kadar öncesi. Babam öğretmendi ve başka gelirimiz de yoktu. Ama o zamanlar kasaba gider ve rahat rahat kasap sucuk hazırlatırdık. Evin bir duvarı boydan boya sucukla kaplanır ve o sucuk kokusu evi sarardı. Şimdiki gibi ısıl işlem gören ne idüğü belirsiz sucuklar da değil hani.
Meyve sebze de aynı şekildeydi. Her Salı pazara gidilirdi. Babam tek başına taşıyamayacağı için kardeşim ve ben de yardıma giderdim. Şimdiki gibi ondan 200 gram, bundan 500 gram değil; her tür meyve ve sebze kilolarca alınırdı. Yaşı 25'in altındaki kuşak bu konuda ne yazık ki çok şanssız ve belki bu tür konular onlara sanki hayalmiş gibi geliyor olabilir. Evet, 2 çocuk sahibi ve ikisi de okuyan oğlu olan sıradan bir memur evine çok rahat sebze ve meyve götürebiliyordu. Babamın hiçbir zaman arabası olmadı ama bizim evden hiçbir zaman da meyve sebze eksik olmadı. Fiyatını hiç dert etmedik. Ben o yüzden o günleri arıyorum hep. |
bu sağcı iktidarlar mahvetti ülkeyi hepsi iktidarda kalmak için
hep kısa vadeli gün kurtarma planları yapıldı hiç uzun vadeli düşünülmedi chp dönemi sağcı dinci iktidarların döneminden binbir kat daha iyidir |
Kayseriye bakın derim
Şunu da koyalım da kafa açmasın kimse:https://teyit.org/kayseri-ucak-fabrikasi-ve-fabrikada-uretilen-ucaklarla-ilgili-iddialar/ |
Şu haritaya bakınca tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu, yazıklar olsun...
|
Nazilli basma fabrikasını araştırırsanız, bu günün microsoft google vs. Gibi şirketleri görürsünüz. Muasır medeniyetler seviyesinin tepesine çıkacağız sözü sadece bir laf değildi. İnsanı o kadar çok üzüyor ki oradan bu duruma gelinmesi..
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 8 Nisan 2019; 0:7:58 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaortik -- 8 Nisan 2019; 21:11:5 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 10 Nisan 2019; 9:11:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 9 Nisan 2019; 20:24:3 > |