Şimdi Ara

1940 TÜRKİYE'SİNİN ÜRETİM FAALİYETLERİ BUGÜNDEN ÇOK DAHA İYİYDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
6
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Temmuz 2004 asgari brüt 444 Milyon TL, net 318 Milyon TL. domates o dönem 250 bin TL ise asgari ücretle 1272 kg domates alınabiliyordu. Başka hesaba gerek yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

Bu mesaj silindi.
    Bu nedir? Face Insta Youtube vs 'de rastladığımız sadece rumuz içeren mesajlardan mı, yoksa yanlışlıkla gönderilmiş bir mesaj mı?
  • Rahmetli Erbakan hocanın içinde bulunduğu mühendisler 1960 da ilk otomobilimizi yaparlar,devrin cuntası buna müsaade etmez.Aynı dönemlerde at ıslahı için 500 bin lira ödenek verilirken devrim arabasına ayrılan ödenek 50 bin lira.Türkiyenin geri kalmasının sebebi askeri darbeler ve dolayısıyla darbenin arkasındaki güç abd dir.Bizi natoya mahkum edenleride, darbecilerinde,yıllarca askere selam duran alçak siyasetçininde topunun Allah belasını versin.Ak veya başka parti önemli değil Türkiyenin kurtuluşu Abd hegomanyasından kurtulmasına bağlı.tabi bununda sancıları olacak.Yinede iyi tarafından bakarsak doğru yoldayız.Abd kimi hedef seçmişse Türkiyemizin ayağa kalkması onunla olacaktır....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    vonderplanitz hocam ahhahaha hocam yok yok mobilden yazmaya çalışırken yanlışlıkla attım o mesajı :))) Neyse ilk olarak 11 Eylülle alakalı cevap vereyim. Bu konuyla alakalı bir dünya komplo teorisi duyduk. Sizin teorinizi ilk kez duydum. İnternette biraz araştırdım. İkiz Kulelere uçak çarpmadığıyla alakalı Türkçe yazılan birşey yok. Ama İngilizce olarak youtube da videolar var ve bir yerde yazı buldum. Yani oradaki görüntülerin ne kadar emin olabiliriz bilmiyorum.Aşağıya bunların linklerini koyuyorum. Benim de bulduğum iki tane haberin de linklerini koyuyorum. Ama şu bir gerçek ki o kuleler uçak çarpmasıyla yıkılmaz. Böyle birşey mümkün değil. Bunu aklı başında her insan bilir. Özenli bir şekilde her kata dinamit yerleştiridiği gayet açık ve net. Binalar dakikalar içerisinde tuzla buz oluyor. Bunu her insan rahatlıkla anlar. İşin ilginç bir diğer tarafı binalar çöktükten hemen sonra televizyonda zannedersem FOX NEWS idi, dünyanın başka bir yerinde canlı yayında ikiz kulelerin çöküşüne sevinen insanların görüntüsü vardı. Ama gerçek yılar sonra anlaşıldı ki o görüntüler sözde ikiz kule saldırılarından önce kaydedilmiş görüntülerdi. O zamanlarda bütün insanlar bunların doğru olduğunu zannetmişti. Boşuna minareyi çalan kılıfını çalar lafını söylememiş atalarımız. O dönemki ABD başkanını George Bush'un ağzından bu bir haçlı seferi diye kaçırdığı gibi bu olay önce Afganistan sonra da Irak'ın işgalinin bahanesi oldu. Sonuç olarak adamlar bir oyun tezgahladılar ve buna herkesi inandırdılar.
    LİNK1 İNG 11 EYLÜL YOUTUBE
    LİNK2 İNG 11 EYLÜL MAKALE
    LİNK3 TUR 11 EYLÜL HABERİ
    LİNK4 TUR 11 EYLÜL HABERİ
    1940 TÜRKİYE'SİNİN ÜRETİM FAALİYETLERİ BUGÜNDEN ÇOK DAHA İYİYDİ

Hitlerle alakalı dediğinizi de ilk kez duydum. İngiliz ajanıydı diyen bile var. Bu konuda da çok komplo teorisi var. Bunlardan birini diyeyim 1917 yayınlanan BALFOUR DEKLARASYONU ile Yahudiler akın akın Filistin'e göç etmeye başladılar. Ama yine de devlet kurmak için yeterli sayıya ulaşamadılar. Çünkü birçoğunun Avrupa'da rahatı yerindeydi ve oldukça lüks bir yaşamları vardı. Onları zorunlu göçe zorlamak için Yahudi katliamı başlatıldı. Yahudi katliamının başındaki kişinin de Yahudi olduğu söylenir. Bu amaçla GESTAPO Yahudileri tek tek tespit ediyordu ve de GETTO larda bu amaçla kurulmuştu. Kimisi sadece Polonya Yahudilerinin sadece katledildiğini söyler, kimisi hiç Yahudi katledilmedi der, kimisi sonradan Yahudi olanlar katledildi der, kimisi de katledilen Yahudi sayısı çok az katledilenlerin çoğunun Polonyalı olduğunu der. Bu dediğinizle alakalı şöyle bir kitap var.

açmayın-bağıran-karı hocam evet haklısınız. Enflasyon çok arttı. Artık insanlar eskiyi arar oldu. 2002 krizindeki Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Ne yapabiliriz hiç bilmiyorum. İleriye baktığımızda maalesef bir umut ışığı göremiyorum. Artık ne diyelim umarım bu millet bir şekilde uyanır veya mevcut hükümet düzelir.

Redeemertr o köprüler yollar zaten ilgili şirketlerle en başta bu şekilde anlaşılarak yapıldı. Yıllık belli bir araba geçiş garantisi verildi ilgili şirkete. Eğer yeterli sayıda araç geçmezse eksik araçların parası alıyor yolu, köprüyü yapan şirket. Adamlarda bunun çakallığını bulduşlar, kasten geçen araç sayısını az gösterip fazla para alıyorlar. Devlet buna önlem alacaktı falan deniyordu. Söylediklerine göre bu yollar, köprüler yapılırken devletin kasasından sıfır para çıktı. Köprüyü devlet kendi yaptırsa daha mı ucuz daha mı pahalı olurdu bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 30 Nisan 2019; 22:35:42 >

• mg_22 kullanıcısına yanıt
    Erbakan hoca büyük adamdı. Zamanında sırf dindar biri olduğu için hakkında atıp tutan özürlüler şimdilerde yavaş yavaş değerini anlamaya başladı. Dinci yobaz derler ama asıl yobazın kendileri olduğundan bihaberlerler. Kimisi Atatürkçüyüm der ama Nutukun kapağını bile açmamıştır. Sağdan soldan duyduklarıyla şeylerle gelip böyle yerlerde ahkam keserler. Bir insanı inancı üzerinden eleştirmek cehaletin ta kendisidir. Nedense ülkede az sayıda da olsa Hristiyan ve Yahudi insanlar var. Ben hiçbir zaman bu ülkede onlara karşı bir hareket görmedim. Sürekli İslam ve Müslümanlık karşıtı eylemler. Tabi onlara karşı bir eylem olsa bütün dünya ayağa kalkar. Ne de olsa Müslümanlarla uğraşmak kolay. Zamanında Erbakan hoca da bundan nasibini aldı. 28 Şubattaki pek değerli paşalarımız pkk ya karşı sıfır mücadele ama Erbakan hoca ve Müslümanlara karşı en çetin savaşı verdiler. Batı Çalışma Grubu nedir arkadaş. İsmail Hakkı Karadayı mahkemeye çağrıldığında benim haberim yoktu diye hemen kıvırmaya başladı. İşte alayının delikanlılığı bu kadar. Mevcut hükümetin de iktidarda olmasından en başta onlar sorumlu. Ekşi sözlükteki tatlı su solcuları bile yavaş yavaş adamın değerini anlamaya başladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Nisan 2019; 5:40:15 >

• korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt
    Güzel çalışma ilk iki linke baktım.

2dk'lık şu video, 9/11 'de uçakların görüntüye sonradan eklendiğini 100% ispatlar:
    https://www.youtube.com/watch?v=pGNtf-hUnv4

tereyağına giren bıçak gibi uçak çelik kuleye giriyor. Bu bilinen birşey. Fakat bu videoda, WTC 2 'ye carpan uaçğın kanadı, WTC 2'nin arkasındaki bir binanın "arkasından" geçiyor. Bu uçağın görüntüye sonradan eklendiğini 100% ispatlar. Ayrıca kanadın o bina arkasından geçerken pixelasyona uğramadığı da görülüyor. Video / grafik eklemede cok rastlanan hatalardandır. Artifact de denir. Pixelasyon. 9/11 tezgahını hazırlayanlar her bi haltı düşündüler, hazırladılar ama buradan yakayı ele verdiler. Bu hatayı kapamak için 9/11 hayali gören bazı kişiler o bina WTC 2'nin önündeydi diyor ki bu imkansız cunku WTC 2 güney manhattan 'da ve denize bakan konumda ve o konumda yeşil park ve limanlar var, binalarşma yok, öyle bir bina yok; o bina Manhattan'ın kuzeyine doğru, kalabalık binaların bulunduğu konumda.

WTC kuleleri ayrıca her katında ofis olan bina değil. Yani olay günü ofis ve çalışanlar yoktu. Bu da olayın iyi tarafı, 2800 ölen yok. Binadan atlayanlar da başka zamanda cekilmiş filmler sadece. ...

Hitler ile ilgili olarak ise Antony Sutton 'un

Antony.Sutton_Wall.Street.and.The.Rise.of.Hitler.pdf
    kitabına göz atabilirsiniz. Sadece ilk 3-5 sayfasına göz attım, Hitler 1933'ten itibaren Amerika'dan sayısız finansal destek almış. Almanya 1945 te harap olduktan sonra da Amerika'dan yardım aldı. Sözkonusu kitap, şuradan PDF olarak indirilebilir:
    yadi.sk
    Antony.Sutton_Wall.Street.and.The.Rise.of.Hitler.pdf — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/0B9p2W9PuCn_Xg

Bu tür kitapları topluca indirmek için "Banned books collection" ve "Banned books collection 160 pieces" isimli torrent leri arattırıp indirebilirsiniz,bu kitap o listede var.

Sonuç: Halkın bildiğini sandığı şeyler sadece sistemin halk için "bu kadarını böyle bileceksiniz" dediği şeyler, asıl gerçekler değil.

Yine sadece link vererek konuları ispatlamaya çalışmışsın. Ki bu seferki link, çakma elitler topluluğu bir Sözlük'ten. Adı üstünde Sözlük, kelime anlamı dilbilgisi ötesinde aklı olmayan bir yer, fakat sınırlandırılımış özel üyelik modeliyle çalıştığı için "burada birşeyler olmalı" diye ilgi ceken bir Sözlük. 5+ yıldır hiçbir linkini tıklamadığım Ekşi Sözlük'ten link , cok güzel.

Erbakan, Tayyip üzerine bazı şeyler yazıp övmüşsün ve Amerika'nın seçtiği bu kişileri övüp gerçekten Türkiye için iyi ve hayırlı şeyler yaptığına inancını yazmışsın da... fakat bunun konu ile yani 1940'lardaki Türkiye ile alakası nedir? Yoksa konuyu sırf bunun için mi açtın, yani Tayyip Reisimdir, yürü Tayyip Helal Olsun sana demek için mi konu açtın?
  • Vaaay be Tokat Tütün Fabrikası görünce yaşardı gözlerim, Akepe bu fabrikayı özelleştirdi sonra fabrikayı alan firma fabrikaya kilit vurdu, hem fabrika çalışanları işinden oldu hem fabrika için tütün yetiştiren çiftçi ama hala akepe Tokat'ta %60 alıyor.

Cidden, bu milletin beyni nasıl çalışıyor çözemiyorum.
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    Hocam konu sahibi zaten AKP 'yi övmek, Tayyip'i üstün ve iyi göstermek için konu açmış, yoksa Türkiye, üretim gücümüz falan bahane. Üstteki mesajda konu sahibinin şu cümlesi var: "din düşmanı herifleri gördükten bazen tayyib çok iyi yapıyor bize demek geliyor içimden. Dinci yobaz derler ama asıl yobazın kendileri olduğundan bihaberlerler" ben de mu mesajı gördükten sonra uyandım. Ve şimdi dikkat ettim, konu başlığı komple büyük harf; amacının Tayyip'i övmek olduğunu gördükten sonra bu büyük harf olayı da farklı anlam kazandı, yani bağıra bağıra bize Tayyip iyidir demek için büyük harf yapmış olmalı.

ben de konu sahibini asıl gerçekleri keşfetmek isteyen açık fikirli biri zannederek birkaç yorum yazdım, ancak öyle biri değilmiş, en son Ekşi Sözlük'ten bile linkler taşıyarak Tayyip ve avanesini iyi gösterme çabasına girmiş. Madem Tayyip'i övecen ona uygun konu başlığı at demi.

• Birincisi her mesajimda tayyibi gomuyorum tayyib ne alaka ikincisi ben konularimi link verreek ispatlamiyorum. Herkesin bildigi konularda baska birinin yazisina atifta bulunuyorum. Yazi cok uzamasin diye oralardan alinti yapmiyorum link veriyorum. Bahsi gecen konuda birqz daha ayrinti isteyenler icin de kolaylik oldugunu dusundugum icin link atiyorum. Ucuncusu de eksi sozlugu mesela ornek olsun diye attim. Orada ilk zamanlarda yazilan yazilar ile son yazilar arasinda ciddi fark var. Kamuoyunun gorusu zamanla olumlu yonde degisti bunu anlatmaya calistim. Diyeceksin ki kamuoyunun gorusunu oradan mi tespit ediyorsun. Su anda bildigim ksdariyla Turkiye'nin en cok tiklanan 14. sitesi galiba. Ziyaretci sayisi buradan cok daha fazla. Sokaktaki her insanla tek tek konusamadigim icin bu tip yerlere bakiyorum. 1940 Turkiye siyle alakasi da soyle ki ne zaman ulkeyi kalkindaracak birileri gelse hep birseyleri basaramadan yok oluyorlar. 90 li yillardaki faili mechul cinayetler gibi. Bu cinayetlerle alakali birsey koymayacagim. Merak eden arasin bulsun. Bizim millette neye kime sahip cikacagini bilmiyor. Bu yuzden kaybetmeye hep mahkumuz. Ayrica Erbakan hocanin yonetimini herkes begenmeyebilir. Bu oznel bir konu. Herkes benim gibi dusunecek diye de bir gaye yok. Ama bazi insanlari elestirrken tutar bir dalin olacak. Oyle yok dinciydi yok kravatini begenmedim falan, bu tip bir kepazeliklere hic gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamadigin mesajlara yorum atma orada demek istedigim sey bizim geri zekali millet basina gelen herseyi hak ediyor aslinda. Nerde bir dolandiricisi uckatcisi varsa hepsi bizde dindarin dinsize, dinsizin de dindara saygisi yok. Biz toplum olarak zaten ayrismisiz. Boyle mal bir millet olursa baslarina ne ne tayyinler gelir. O kadar sacma olaylardan sonra bazen basimizdaki yoneticilere hak veriyorum. Boyle aptal bir ulkeyi herkes dolandirir. Lutfen yazdigim seyleri anlayarak oku. Kac mesajdir tayyibi gomuyorum. Millet olarak sadece yoneticide degil kendimizde de suc aramaliyiz.

Senin dini meselelerini anlamak zorunda değilim. Konuya Türkiye'nin üretim faaliyetleri üzerine yazmak için giriyorum, konu sahibinin dini meseleleri üzerine tartışma içinde buluyorum. Dini mazeret göstererek Tayyipi iyi göstermeye çalıştın, şimdi Tayyipi gömüyorum vs demen birşey değiştirmez. Din olayını bu kadar büyütürsen insanlar da büyütür. Anlamadığın dediğin mesaj, din ile ilgili, anlamam tabi cunku Arap ın dini ile ilgilenmem, anlamaya da çalışmam, burası cami değil, Arap ülkesi değil. Dini propagandalarını başka yerde yap, veya konu başlığını ona göre seç, ondan sonra "anlamadığın konu" de. Ekşi konusuna gelince, Türkiye'nin 14. tıklanan sitesi olabilir. Fakat burası bir sözlük değil bir forum ve forumum sözlükçüler hakkında ne düşündüğünü şu gönderi net sekilde ifade ediyor:https://forum.donanimhaber.com/eksisozlugun-caylak-listesi-sacmaligi--137939242#137940852 Yani burada Sözlük'ün sözü geçmez. Sözlükten link taşıyarak değirmen dönmez burda. sözlükten link taşıyarak Türkiye'nin üretim faaliyetlerini anlatacak, heh.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzmaraz

Birincisi her mesajimda tayyibi gomuyorum tayyib ne alaka ikincisi ben konularimi link verreek ispatlamiyorum. Herkesin bildigi konularda baska birinin yazisina atifta bulunuyorum. Yazi cok uzamasin diye oralardan alinti yapmiyorum link veriyorum. Bahsi gecen konuda birqz daha ayrinti isteyenler icin de kolaylik oldugunu dusundugum icin link atiyorum. Ucuncusu de eksi sozlugu mesela ornek olsun diye attim. Orada ilk zamanlarda yazilan yazilar ile son yazilar arasinda ciddi fark var. Kamuoyunun gorusu zamanla olumlu yonde degisti bunu anlatmaya calistim. Diyeceksin ki kamuoyunun gorusunu oradan mi tespit ediyorsun. Su anda bildigim ksdariyla Turkiye'nin en cok tiklanan 14. sitesi galiba. Ziyaretci sayisi buradan cok daha fazla. Sokaktaki her insanla tek tek konusamadigim icin bu tip yerlere bakiyorum. 1940 Turkiye siyle alakasi da soyle ki ne zaman ulkeyi kalkindaracak birileri gelse hep birseyleri basaramadan yok oluyorlar. 90 li yillardaki faili mechul cinayetler gibi. Bu cinayetlerle alakali birsey koymayacagim. Merak eden arasin bulsun. Bizim millette neye kime sahip cikacagini bilmiyor. Bu yuzden kaybetmeye hep mahkumuz. Ayrica Erbakan hocanin yonetimini herkes begenmeyebilir. Bu oznel bir konu. Herkes benim gibi dusunecek diye de bir gaye yok. Ama bazi insanlari elestirrken tutar bir dalin olacak. Oyle yok dinciydi yok kravatini begenmedim falan, bu tip bir kepazeliklere hic gerek yok.
    Erbakan hocanın yönetimi mi vardı biz görmedik? Ara sıra koalisyon ortağı oldu o kadar.
    Yok 1960'ta araba yapıldı yok öyle oldu böyle oldu. O arabayı seri üretime geçmek için mi ürettiler? Prototip sadece.
    Bu ülkede araba fabrikası açıldı tofaş 1971'den 2001'e kadar aynı arabayı üretti durdu. Araç işinden büyük ülkeler bile çekildi. Her ülkenin kendi markası vardı skoda, seat ne oldu bunlar büyük markaların bünyesine girdi kaliteleri inanılmaz arttı. Kore mucizesi sadece koreye özel diğer firmalar öyle olamadı.
    90'larda aselsan cep telefonu üretti onuda seri üretime sokmadılar. Sadece yapıp yapabiliyoruz imajı verdiler.

• 1940 TÜRKİYE'SİNİN ÜRETİM FAALİYETLERİ BUGÜNDEN ÇOK DAHA İYİYDİ

Ya ufff iyice sacmalamaya basladin. Hic kimseyi kirmamak icin ugrasiyorum ama sen sansini zorluyorsun. Hic anlamamissin anlasilan o ki anlamayacaksin da. Ben sana dini anlamadin demedim. Genel itibariyle demek istediklerimden farkli anlamlar cikardin. Din propagandasi dedin oyle bir amacim yok. Sadece toplum olarak hep birbirimize olan saygisiz davranislarimizdan dolayi surekli ayrismaya mahkumuz. Ben bunu elestirdim. Ayni sey bir baska sahip bir toplulugun basina gelse bunavda tepki gosteririm. Yani kin ve nefretini kusmaya gerek yok. Tayyibi ovmedim ovmem de madem o mesajim oyle algilaniyor degistiririm. Bu konuda beni guzelce uyarabilirdin. Eksi sozluk uzerinden uretim faaliyetlerini anlatmaya calismiyorum. Sadece orada gorusu degisen insanlar uzerinden bazi sahsiyetlerin degeri gec anlasiliyor demek istedim.

Ya var ya sirf insanlik olsun diye ilk cevap mesaji icin onca zamanimi ayiryorum, burada birseyler karaliyorum hooop tayyibci diye damgalaniyoruz. Su an millet icin calisip emek veren insanlarin nasil degersizlestirildigini daha iyi anliyorum. Bu memlekette ne kadar serefsizsen o kadar deger goruyorsun. Akil var mantik var bu sitedeki insanlarin %90 i tayyibden nefret ediyor. Tayyible alakali olumlu seyler yazanlari linc ediyorlar ve kalkcam gelcem boyle bir yerde tayyibi ovcem. Onu gectim konunun kendisinde de akp politikalarina baya elestirdim. Onlar yuzunden hayvancilik bitti bitecek diyorum. Ordan bile safim belli oluyor.

Neyse vonderplantz hocam eger varsa konuyla alakali diyeceklerin soylersin. Yok begenmediysen burayi, o zaman da sessizce gidersin. Olmadik bir sebepten birbirimizi kirmayalim. İnsanlar kotu ifadeler gormek zorunda kalmasin. Kavgaya, dovuse, hele de laf sokmaya calismaya hic gerek yok. Ortami bos yere germeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Nisan 2019; 6:32:51 >

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    İyi de bu konularda Erbakan hocanin bir sucu yok ki. Adama hic bir zaman istediklerini yapabilecek ortam vermediler. Kirk yilin basi basbakan oldu. Onda da hemen al asagi ettiler. Bir iktidar olabilseydi ancak o zaman kendisinin devlet yonetimini daha net bir sekilde gorebilirdik. Cok kisitli imkanlara ragmen basardiklarindan dolayi kendisine sempatiyle bakiliyor. Konuda da belirttigim gibi zamaninda ulkedeki ucak fabrikalari kapandi. Arabayla mi ugrasacaklar sanki. Devrim arabalari 60 li yillarda uretilmisti. O zamanin cumhurbaskani Cemal Gursel in, arabalar icin yapilan buyuk torende test sursu icin bindigi arabanin benzinini koymayi unutmuslardi. Bu devlet icin buyuk bir rezilik olmustu. Sonrada devrim arabalari yok oldu. Hazir yurt disindan getirtiliyordu iste. O zamanin yoneticilerine gore bu cok da lazimli birsey degildi.

90 larda ortada devlet yoktu. Ozellille Ozalin olumunden sonra. Zirp pirp koalisyon kurulup durdu.Yonetimde istikrar bir turlu saglanamiyordu. Her turlu dalavere bu donemdeydi. Asrlsan daartik kimin projesiyle sadece lafta kaldi. Cunku her gelen yonetim farkli bir politka benimsiyordu. Yani 90 li yillar cumhuriyet tarihinde bosa gecrn yillar olarak kalacak.

Tofas yillarca yurtdisindan getirtilen Fiat in parcalarinin Turkiye de birlestirilmesi ile uretildi. Yani cok bos bir proje gibi duruyor.Seat İspanya, Skoda da Cek cumhuriyetinde kurlmustu. Bu otmobil markalari yillar boyunca uzerine koyarak ilerlediler. Kore markalari da Kia ve Ssangyoung da baya otomobil piyasasina yayildilar. Bunlarin haricinde Dacia Romanya, Tata Hindistan, Aston martin, McLaren ile Jaguar ve Land Rover İngiltere, Lada Rusya, Chery Çin merkezli kurulan otomobil sirketleri. Bunlarin pek cogu buyuk markalara ya satildi ya da birlesti. Dacia bildigim kadariyla Renault un parcalarini kullaniyor. Tata da Mercedes in motorunu kullaniyor sanirsam. Yani otomobil piyasasina bizdenbaska herkes atildi. Hem de yillar once

Birde Koreliler elektronikte de baya iyiler. Asus, Samsung, Htc, LG gibi markalarin sahibi Koreliler. Xioami, Huawei ve Zte de Cinli telefon firmalari. Yani kimse bizim gib bahane uydurmuyor. Haril haril calisiyor. Bizim ancak birbirimizle dalasmaktan baska birsey yaptigimiz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Nisan 2019; 6:14:24 >

İngiliz ajanı vs tamamen yalan. Ben desem ki, haçlıları yaratan dünya dışı varlıklar. Buna inanacakmısınız? tahminimce inanamazsınız. En kötü illuminatiye inanabilirsiniz.

Yok arjantine kaçtı, yok bilmemne ajanıydı, yok uzaylılar gönderdi, yok bilmemneciydi.. arkadaşlar geçin bunları. Adama 40 dan fazla süikast düzenledi o "ajanlar" ..
    Ne alaka ya devlet yoktu ne demek? 1990'ları yaşamasam neyse. Erbakan deyip durmuşun kime istediklerini yapabilecekleri bir ortam verilmiş? Ecevit tek başına iktidar mı oldu yoksa çiller? Özal hariç kim iktidar olabilmiş? Hepsi koalisyon yapmak zorunda kaldılar. Bu ülke 1998 yılında kişibaşı milligelirde 4 bin doları geçmişti 2001'de 2 bin dolar ve küsüratı kadar milligelire düşmüştü. Erbakan %20 civarı oy aldı. Yaptıkları desen emeklilere sağlam bir zam yaptı hayırla anılan icraati de budur.
    Özal ölmeden öncede oyları düşmüştü zaten ki kendisi tarafsız cumhurbaşkanı olmuştu yani anaplı değildi. Yıllarca bütün yaptığı iş ise 24 ocak 1980 kararlarının türkiyede uygulanması ekonominin dünyaya entegresi ve devletin küçülmesiydi. Bu bütün dünyada değişen bir süreçti ve türkiyede buna katıldı.
    Hiçte öyle kötü falan değildi 1990'lar. O biçimde devlet vardı. Devletin tesisleri, fabrikaları, her türlü işletmesi vardı nasıl devlet yok? Asıl şimdi yok hepsi satıldı.
    Uçak fabrikalarını boşver sen. Araba üretmek ayrı o ayrı. Bana devrim arabalarını da anlatma o filmi bende izledim. Adı üstünde film ve gerçek olup olmadığı belirsiz. O filme bakarsak celal bayarın öyle araba üretme sevdalısı olmadığıda ortada.
    Tofaş boşsa seatta aynılarını yaptı. Burada murat 131 üretilirken ispanyada seat 131 üretildi.Aynı araba ve fiat lisansıyla üretildi. Rus ladalarda murat 124'ün aynısını fiattan izin alarak üretti.
    Seat ve skoda wv grubuna satıldı almanların elinden geçince kaliteli arabalar üretildi.
    Bugün araba üretiminde ispanya yok ingilterede çekildi bu işten rover battı. Herkesin herşeyi üretmesi gerekmiyor. Almanlar cep telefonu üretiyor mu? Hayır. Herkes bu işlere girdi ama çoğu çekildi kenara. 3-5 büyük grup hariç diğerleri barınamaz.
    Üretmek falan bırakın bu lafları ne üretelim deyince herkes tık diye kalır öyle. Üretim dediğin 60 sene öncesi gibi basit bir yapı değil. Ticari sırlar, patentler var. Hadi üretsen kalitesiz malı kime satacaksın? Bu devirde kalitesiz malı kimse almaz yerli tüketicine bile satamazsın. Sanki büyük sermayesi olanlar bu işleri bilmiyor mu ne diye riske atsın parasını? Atı alan üsküdarı geçmiş. Gümrük birliğine girmişin kalitesiz malı kimse almaz.

• Uygarlık Yoluyoutube
    Atatürk Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'nın açılışında. (09.10.1937)
    https://www.youtube.com/watch?v=YddgtkGXBH0

• Neden Atatürk?youtube
    Celal Şengör – Atatürk'ün Devraldığı Türkiye Ne Durumdaydı?
    https://www.youtube.com/watch?v=4yEKBNrTlxw

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.