Şimdi Ara

150 KM HIZDAN SONRA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu saatte konu açıyorum çünkü eve gelirken e5te tüm denemek istediklerimi denedim ve size de bir sorayım dedim..

Araç imzada bahsettiğim gibi getz. Bundan 2-3 ay önce aracımla 170 le giderken bile titreme olmazken bu hızlara nadiren çıktığımdan ötürü bugünlerde farkettim ki 140-150 den

sonra aracımda titreme oluyor.

Bildiğim kadarıyla bunun bir kaç nedeni oluyor. Ben kendimce denediklerimi anlatayım.

140 tan sonra tam gaz yaptığımda titreme başlıyor, 150 gibi gazı bıraktığımda titreme biraz azalıyor gibi oluyor. Devir göstergesi yaklaşık 3200 civarında oluyor

Ancak 2. 3. viteslerde ben bu devirlere geldiğimde herhngi bir titreme oluşmuyor. Ve özellikle dikkat ettiğim kadarıyla motor bölümünden titreme yaşıyormuşum gibi gelmiyor.

160 la giderken gazı bırakıp kısa bir süreliğine vitesi boşa aldım hafif korkarak, aracın titremesini dinledim. Sanki arka bölümden kaynaklanıyor gibi.

Geçenlerde lastik aldım yaklaşık 1 ay oldu, biraz maddi olarak sıkıştığımdan ötürü ön lastikleri değiştirdim sadece. Nisan ayı ortasında arka 2 lastiği de değiştireceğim.
    Sorunum acaba arka lastiklerin ön lastiklere göre daha fazla aşınmasından ötürü olabilir mi ?

Bu arada ön lastiklerin balansında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. lastikleri alırken yaptırmıştım.

Tanıdık samimi bir ustam olmadığı için önce bir size danışayım dedim.

Fikri olan herkesin cevabını bekliyorum. İyi forumlar !

• Rot ayarlarina veya disklerine, jantlarina(yamukluk) vs. Para sıkışmıştır o yuzden titriyordur. Rotcuya gotur 20 liraya kontrol ettir.

Benim travers yamuk mesela on lastik 5-6mm geride, 160 giderken direksiyon titriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Rot ayarlarina veya disklerine, jantlarina(yamukluk) vs. Para sıkışmıştır o yuzden titriyordur. Rotcuya gotur 20 liraya kontrol ettir.

Benim travers yamuk mesela on lastik 5-6mm geride, 160 giderken direksiyon titriyor.
    4 tekerede bilgisayarlı hassas balans yaptır.düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

4 tekerede bilgisayarlı hassas balans yaptır.düzelir.

Alıntıları Göster
    arkadaşların belirttiği gibi balans dan ötürü
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

arkadaşların belirttiği gibi balans dan ötürü

Alıntıları Göster
    biraz daha basarsanız havalanıp uçar zaten.
  • intihara meyilli üyecesarete bak el kadar arabayla redbul kanatlandırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 2 Nisan 2016; 11:37:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş kızma ama Arabanın neyine güvenip o Hızı yapıyorsun.

Getz ve 170 km hız.

Dikkat edin biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 2 Nisan 2016; 11:41:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    300 km hızla kaza testi..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir rot balans ayarı yaptırın sorun çözülür bencede. Bu arada burda 170 ne Getz ile falan diyen üyeler çok çıkacaktır takılmayın fazla. Otobanda Getz 140-150 ile stabil giden bir araba, 170 biraz zorlar ama tabi takdir sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efective

Bir rot balans ayarı yaptırın sorun çözülür bencede. Bu arada burda 170 ne Getz ile falan diyen üyeler çok çıkacaktır takılmayın fazla. Otobanda Getz 140-150 ile stabil giden bir araba, 170 biraz zorlar ama tabi takdir sizin.
    motorun takozlarına baktır ayriyetten
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

motorun takozlarına baktır ayriyetten

Alıntıları Göster
    Arabanın limitleri işte daha fazlasında ne olacağı belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efective

Bir rot balans ayarı yaptırın sorun çözülür bencede. Bu arada burda 170 ne Getz ile falan diyen üyeler çok çıkacaktır takılmayın fazla. Otobanda Getz 140-150 ile stabil giden bir araba, 170 biraz zorlar ama tabi takdir sizin.

150 ile stabil mi

• Getz le 170 yapıyorsan korkudan titriyorsundur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • B sınıfı araçların bir çoğunda 170 km hızda titreme olur. Yüksek hızda frene bastığında Pedalda titreme ve ses yoksa, aracı rot balansa sokup, balans ayarı ve lastiklerin yalpa ayarını yaptırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

B sınıfı araçların bir çoğunda 170 km hızda titreme olur. Yüksek hızda frene bastığında Pedalda titreme ve ses yoksa, aracı rot balansa sokup, balans ayarı ve lastiklerin yalpa ayarını yaptırın.
    hocam aracın balans ayarlarına baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

B sınıfı araçların bir çoğunda 170 km hızda titreme olur. Yüksek hızda frene bastığında Pedalda titreme ve ses yoksa, aracı rot balansa sokup, balans ayarı ve lastiklerin yalpa ayarını yaptırın.

Yüksek hızda frene basınca titreme oluyorsa nedendir hocam ?

• Ulen size ne 170 yapıp yapmamasından. Soruna cevabınız varsa söyleyin yoksa yazmayın. 170 de yapar 250 de yapar 300 de yapar. Araba adamın, keyif adamın.

Yukarıda arkadas yazmıs b sınıfları titrer o hızlarda diye. Dogrudur. Rot balanscıya gösterin. Bir sıkıntı bulamazsa sorun yoktur.

Ön tekerler yeni arka tekerler eski oldugundan da o sıkıntıyı yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    170 km hızda direksiyon titriyor diyen bir eleman vardı hakkı rahmetine kavuştu dikkatli ol hyundai kolay kolay durmaz vurdun mu bir yere araba tofaş misali ikiye ayrılır demedi deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

170 km hızda direksiyon titriyor diyen bir eleman vardı hakkı rahmetine kavuştu dikkatli ol hyundai kolay kolay durmaz vurdun mu bir yere araba tofaş misali ikiye ayrılır demedi deme.

Alıntıları Göster
    Balanslarda yada lastiklerde sıkıntı var.Araç dizel mi?
  • Benim de benzer bir sorunum var. Herhangi bir hizda aracin on lastikleri titriyor,titreme gibi de degil aslinda dalgalanma gibi. Lastikler 40 yanak,jantlar 18inc. Sikinti nerdedir sizce? Lastikte yumurta,jantta yamukluk,vs. Tek seferde hangi usta anlar?

• A.B.D(azimBora) kullanıcısına yanıt
    170 olsa iyi...
    http://www.aksam.com.tr/guncel/320de-sikinti-yok-340ta-titriyor--153354h/haber-153354

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.