İşlemciyi ryzen 3700x ile karşılaştırınca bile 5 kat yavaş kalan 4gb ramli bu sistemde windows 11'de, hobilerime yeten 20 tane program kullanabiliyorum, internette gezebiliyorum. Çoçukluğumda metin2 oynardım bu sistemde. 19 inç monitör klavye mouse hepsi 15 yıllık. Satsam kimse almaz, değerlendireyim dedim. TPM gereksinimi gelene kadar 60 fpsde LoL ve Valorant da oynatıyordu. İş konusunda da grafik programları hariç hepsiyle çalışılabiliyor. Evde bir de, ryzen 5600hlı laptop var hiç açıp bakmıyorum bile. Masaüstü daha rahat. Sizin de hala kullandığınız eski sistemler var mı? |
15 senelik PC'yi hala kullanıyorum.
-
-
5600H'lı laptopu bir monitöre bağlasanız daha rahat edersiniz aslında.
-
2350mli laptop var, 8 gb ram ve 250gb ssd ile evrak hazırlama, Tradingview, Chrome işlerimi çok rahat görüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2009 model acer laptop var bizde de hala kullanıyoruz. uzun süre kullanınca keyif alıyor insan bağ oluşuyor.
-
Hayatım boyunca FX 4300 den yüksek işlemci kullanmadım. Cep telefonum bile LG optimus one.
Yapamadığım hiç bir şey yok.
Bir eksiklik hissetmiyorum. Sürekli telefon yenileyenler yapamadıkları ne var da niye sürekli yeniliyor bu telefonları tam anlamış değilim.
Ama yine de parasızlığın gözü kör olsun be. Ben de isterdim bugün kızla buluştuğum masaya LG G7 koyup biraz hava atmayı.
-
parayla saadet olmaz güzel kardeşim. bak mesela ben milyonlarım var ama 14900k yı soğutamıyorum. hiç mutlu değilim tavsiye etmem.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani bilmiyorum bana züğürt tesellisi gibi geliyor böyle konular
Yeni oyunları oynamak istersin bir zaman sonra
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
10 yıl aktif dizüstü kullandım rekorum odur ama muhtemewlen masaüstü konusunda çoğumuz yeni rekorlar kıracağız yalnız değilsin ve tebrikler hocam
asusun taş gibi dizüstü yaptığı zamanlar, teknosa ayıplı ürün verdi ama sonradan farkettim yine de 10-10 cihaz denebilirdi, vaad ettiklerini verdi gerçi beklentilerim de yüksek değildi
-
Paradan çok bağ kurduğum için devam ediyorum. İsrafa oldukça karşıyım çalışan iş gören bir şeyi çöpe atamam. O yüzden bugüne kadar geldi böyle gidiyor.
-
2006 model Sempron işlemcili 1.5 GB Ramli XP Acer laptop var bende de halâ. HDD sorun tabi (IDE).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Haziran 2024; 14:0:4 >
Sizde de peygamber sabri varmis hocam
Kardesimde 2018 yilinda alinma acer dizustu var
A10 9820p islemcili bir dizustu 8 gb ram 256 gb ssd sahip
Bende de ryzen 5600 sistem var
Windowsun lite surumunu yuklememe ragmen o kadar agirki dizustuyu duvara atasim var
Kardesimin isini goruyor tabi
Benzer sistemi kullanıyorum ama ben zamanında ram konusunda hız yerine kapasiteyi seçmiştim , iyiki de öyle yapmışım . i5 750 işlemci , 8 gb 1600 mhz ram ve 2 ay önceye kadar amd 5850 kart vardı , ekran kartı 2 ay önce sıkıntı vermeye başlayınca amd 7850 ye geçtim şimdilik çok büyük bir sıkıntı yok , eksik hissettiğim taraflar yıllardır ssd kulanmama rağmen bunu sata 2 hızında kullanıyorum , usb 3.0 doğal değil yani stabil değil onuda usb 2.0 gibi kullanıyorum ve yıllardır windows 7 kullandım sorunsuz ama mecburen artık windows 10 a geçtim sürücü anlamında çok sıkıntı olmasada logitech setler de arasıra sıkıntılar oluyor ve bazen kendi kendine usb çıktı taktı sesi geliyor
-
onur bey, ide-ssd değişimi yaparsanız(hız ne olursa olsun), bayağı fark edecek...
2009 asus eee 1000h netbook var bende. ide hdd çıkarıp ssd takmıştım seneler evvel... açılış 15-20sn. fark ediyor...
-
Hocam inanın çok ama çom araştırma yaptım bu konuda ancak IDE arabirimli SSD bulamadım. Ide to Sata adaptörlerde ya sorunluydu ya da form factor nedeniyle 2.5 hdd yuvasına sığmıyordu. Yoksa performans farkı tartışılmaz elbet dediğiniz gibi ama dediğim sebeplerle imkan bulamadık bu konuda maalesef.
Siz EEE PC için nasıl hallettiniz? 1000H modeli için zaten SATA portu olduğu yazıyor Wikipedia'da hocam. Yani IDE portu yok, SATA uyumlu SSD takmışsınız siz doğrudan anladığım kadarıyla. Bende ise SATA portu yok, sadece eski IDE portu mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Haziran 2024; 12:52:0 >
özür dilerim, benim sığırlığım, ide kelimesini fark etmemişim ilk başta.
marka yazmışsınız, model de belirtebilirseniz ben de araştıracağım sizin için.
olmadı istanbul'da iseniz, yazıcıoğlunda zemin katta notebook yedek parçacı çok.
muhakkak çevirici vardır. elbet bir yerden çıkar.
-
Yok hocam, estağfurullah, rica ederim. Kısa bir beyin fırtınası yapmış olduk. Teşekkürler.
rica ederim.
dediğim gibi model belirtebilirseniz ben de araştırayım sizin için...
-
Q8300 / 8 GB / 120 SSD + 500 HDD / RX460 lı sistemi hala Media PC olarak kullanmaktayım
-
Ya IDE SSD var da absürd pahalı. Advantech, Adata, Apacer. Bunların endüstriyel serileri. Hatta belki Micron.
Bir ihtimal şu olabilir. Eğer optik yuva varsa ve arabirimi SATA ise ve BIOS o arabirimden boot'a izin veriyorsa... Oraya bir caddy (optik SATA yuvayı 2,5" SATA yuvaya dönüştüren kasacık) ile 2,5" SATA SSD takılabilir ama... muhtemelen o SATA arabirimi III (6 Gbit/s) değil de II (3 Gbit/s) olabilir ancak.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
5600H'lı laptopu bir monitöre bağlasanız daha rahat edersiniz aslında. |
Benzer içerikler
- işlemci cache nedir
- 8700f vs 7500f
- pbo nedir
- intel vtx nedir
- 4060 ti için işlemci
- intel core ultra 7
- cpu nedir
- ryzen 9 9950x3d
- m4 işlemci
- intel 15. nesil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X