Şimdi Ara

15 Ağustos...A 101'de müthiş indirimler var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
9.630
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fezalii

benim bildiim zeytinyağı duman alma noktası (smoke point diye geçer) düşük olduğu için kızartmalarda kullanımı önerilmez.

Asıl zeytinyağı ile kızartma sağlıksızdır, kanser yapar demiyorum orası aynı terane ama kızartmada zeytinyağı çok mantıklı değil.

Bu söylediklerinize kaynak nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

benim bildiim zeytinyağı duman alma noktası (smoke point diye geçer) düşük olduğu için kızartmalarda kullanımı önerilmez.

Asıl zeytinyağı ile kızartma sağlıksızdır, kanser yapar demiyorum orası aynı terane ama kızartmada zeytinyağı çok mantıklı değil.

Valla eskiden ninelerimiz yapardı, ortalık duman altı olurdu, bu yüzden özellikle bahçede kızartırlardı (söylediğim olay ege bölgesi için geçerli tabi, zeytinyağı bol olduğu için herşeye kullanırlar, ben egeli değilim ama bulunmuşluğum var çocukken)

Kimyacı olarak benim bildiğimde şudur ki bir maddeyi ısttığınızda duman çıkıyorsa kimyasal yapısı bozunuyordur demek,

link olarak şunu verebilirim, smoke point tablosu, ayçiçek yağı 230 civarındayken zeytinyağı 190 larda

http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

bu arada şu da anlaşılmasın, zeytinyağı kızartma zararlı, ayçiçek yağı zararsız demiyorum, hepsi malum zararlı

• quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: crazyvz

quote:

Orijinalden alıntı: larenuf

Listerine'i kesinlikle kaçırmazdım ancak sanırım alkol var geçen arkadaştan öyle duymuştum..

sağlık için kullanılacağından sıkıntı olur mu ki acaba bende ona takıldım, alkolsüz de var ama A101'e gelen alkollü olanı sanırım

Eğer onu soruyorsanız "haram madde ile tedavi olmaz "diye defalarca cevap almıştım (sanırım prof.dr.Cevat AKŞit, veya prof.dr. faruk beşer (sakarya Univ. ). Ben o sebeple kullanmıyorum içinde alkol olan herhangi bir şeyi...

polemik olsun diye yazmıyorum ama ağızda ya da boğazda hijyeni sağlayan zaten alkol değil mi zero sıfır alkolle bunu nasıl sağlayacak tüketici hattını aradım sormak için ama mesai saatleri dışındayız diyor ona göre gidip ben de alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyvz

quote:

Orijinalden alıntı: larenuf

Listerine'i kesinlikle kaçırmazdım ancak sanırım alkol var geçen arkadaştan öyle duymuştum..

sağlık için kullanılacağından sıkıntı olur mu ki acaba bende ona takıldım, alkolsüz de var ama A101'e gelen alkollü olanı sanırım

Eğer onu soruyorsanız "haram madde ile tedavi olmaz "diye defalarca cevap almıştım (sanırım prof.dr.Cevat AKŞit, veya prof.dr. faruk beşer (sakarya Univ. ). Ben o sebeple kullanmıyorum içinde alkol olan herhangi bir şeyi...

polemik olsun diye yazmıyorum ama ağızda ya da boğazda hijyeni sağlayan zaten alkol değil mi zero sıfır alkolle bunu nasıl sağlayacak tüketici hattını aradım sormak için ama mesai saatleri dışındayız diyor ona göre gidip ben de alacağım

hayır hocam , bu tip ürünlerin içinde kullanılan alkol hijyen sağlaması için değil, kimyasal bir formül gibi kullanılıyor. kimyacı olmadığım tam açıklayamıyorum, yani mesela deodorantların alkol içerikli olanları var, bir de etken maddesi pudra olanları var.. bunun gibi

• Listerini 1 yıldır kullanıyorum ilk defa duydum alkol olduğunu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lovekrand

Listerini 1 yıldır kullanıyorum ilk defa duydum alkol olduğunu

içinde bakın neler var ! kaç tanesinin ne olduğunu biliyoruz ki?
     15 Ağustos...A 101'de müthiş indirimler var

quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

Listerini 1 yıldır kullanıyorum ilk defa duydum alkol olduğunu

içinde bakın neler var ! kaç tanesinin ne olduğunu biliyoruz ki?
     15 Ağustos...A 101'de müthiş indirimler var

çok doğru umarım bir sakıncası yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Valla eskiden ninelerimiz yapardı, ortalık duman altı olurdu, bu yüzden özellikle bahçede kızartırlardı (söylediğim olay ege bölgesi için geçerli tabi, zeytinyağı bol olduğu için herşeye kullanırlar, ben egeli değilim ama bulunmuşluğum var çocukken)

Kimyacı olarak benim bildiğimde şudur ki bir maddeyi ısttığınızda duman çıkıyorsa kimyasal yapısı bozunuyordur demek,

link olarak şunu verebilirim, smoke point tablosu, ayçiçek yağı 230 civarındayken zeytinyağı 190 larda

http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

bu arada şu da anlaşılmasın, zeytinyağı kızartma zararlı, ayçiçek yağı zararsız demiyorum, hepsi malum zararlı

dostum ona göre işlem görüyor yüksek sıcaklıklarda bozulmayacak şekilde zeytin yagıda türlü türlü çeşit çeşit. sızmayla kızartma yaparsan yenmez. yemeğe bile sızma konmaz.

• zeytinyağından fazla almamışlar çabuk tükenir. az evvel 4 tane vardı sadece mağazada. hemen bitirirler

Bu sefer koli ile alicam

Tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jillette ile sert sakalı olan haftada 5 gün traş olan bir bıçağı 1 hafta kullanilir .n Bir bıçağı 2 ay kullanan arkadaşların ya sakali seyrek yada cenesinde bir kaç tel var . Sert sakalin ne olduğunu olan bilir . 12 ay gidecek yani haftada 5 gün traş olana . Mach 3 ü 6 ay kullanır artık . 4 bicakla 2 yılı devirir .

DH Motorola ATRIX Kullanıcıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaralışişman

zeytinyağından fazla almamışlar çabuk tükenir. az evvel 4 tane vardı sadece mağazada. hemen bitirirler

Tansasta yudum sizma 5 lt si 33.95 tl idi insert indirimi olarak bi surude vardi reyonda o kadar abartilcak bi indirim degil yani

Orijinalden alıntı: bennuarda

Sadece Dİmes Üzüm Suyu uygun geldi. İçen var mı?

tek içtiğim meyve suyu bu tadı çok iyi ama fiyatı 700 ml ambalaj olduğundan pahallı dikkat edin. ben litresini Ankarad agross marketlerden 2,75 tl ye alıyorum.
  • biraz önce geldim marketten. 9.30 da gitmiştim. Asıl gidiş nedenim Listerine almaktı ama kalmadı dediler. 6 tane gelmiş bitmiş. Pek inandırıcı gelmedi, bence çalışanlar aldı. Her neyse bende diğer ürünlerden aldım, bide calgonite ağız temizleme suyu aldım 250 ml geldim

• quote:

bu alkol işine neden bu kadar takılmış insanlar anlayamadım, sebep dini mi yoksa diş ve diş eti sağlığına olumsuz etkisi mi var alkolün? sonuçta içilen birşey değil ağız gargarası bu ürün,

alkollü listerine'in olumsuz bir etkisi yok. bazi arkadaslar dini hassasiyet gosteriyor saglikla ilgili değil. ben uzun süredir en ağır olanini kullanıyorum mavi olan bi zararini görmedim.

adana'da en ucuzunu bir kozmetik marketten alıyorum (boğalar - 250ml 7,5 tl) bu fiyat daha uygun ama listerine zero aynı etkiyi vermiyor bence. babam kullanıyordu bir defa denedim sıradan ağız bakim sularindan farksız.

Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.