Şimdi Ara

14.130 TL aldığım KYK 23.075 olmuş OLEY! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
4
Favori
19.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
249 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim son faizli ödeme tutarı belli değil mi nasıl miktarı yükseltebiliyorlar 5 vermişlerse 7 ödeyeceğini baştan anlaşmıyor musun ? Bu yasal mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 30 Temmuz 2020; 4:46:15 >
  • Ben 2009-2011arasi 2 yil aldim sonra iptal ettim 3200 tl aldim 4300 odedim birde odemeyi 21 aya yayiyor

    30-40 bin gelenler simdiden gecmis olsun cevrenizde insanlar varsa uyarin mutlaka dikkat etsinler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 da aldım 2019 da bitti kredi. 3 sene 14 bin küsur aldım geri ödemesi 21000. Banka kredisi çektik sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraları alıp harcamayıp dolar altın alsaydın ne olurdu şimdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faizleri siler mi bilmem de. Belli bir süre geçince vergi dairesine aktarılıyor borç. Vergi borcun olarak kaliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hanımın çektiği 14 bin lira için 22 bin lira isteniyor. Bir sene erteleyeyim dedim. Seneye 27.500 olur diye uyarı geliyor. Bir senede 5500 lira Babama destek olayım diye ben de almıştım. Size danışan olursa sakın ama sakın almamasını söyleyin. İmzalanan kağıttaki miktar az gibi görünüyor. Zamlı miktar 10 asgari ücret ediyor ama. Yüksek maaş garantisi olanlar hariç bulaşmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9.915₺ almışım. 11.000₺ geri ödeme isteniyor 2022 yılında, bende bir yanlışlık yok? Tek seferde ödeyince de 470₺~ gibi bir indirimde yapıyor yani günün sonunda 1500₺ faiz ödemiş oluıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmak5

    Sizleri anlayamıyorum. Başvururken zaten söylüyor. mesela ben o yüzden krediye başvurmadım. Banka daha az koymuş diyorsun git iste bakalım bankadan kredi o zaman veriyor mu sana. Böyle yazıyorlar ya bi gülüyorum bi gülüyorum sormayın. Yok borcumuz silinsin diyenler(sadece faizi değil tamamı) yok bilmem ne diyenler ahadasdasd

    Nick mesaj uyumu.


    Bay ahmak kimse o krediyi alirken Yİ-ÜFE nin mezun olmaya yakin oyle olacagini bilemezdi. Ayrica ogrencilerin cebinden cikacak bu faizin senin cebine girecegini sanip kendinimi avutuyorsun? Bu kisiler calisan degil, ogrenci daha adil bir geri odemesi olmali. Sembolik faizler alinmali. Sonucta devlet bir ozel sirket degil verdigi paranin hic deger kaybetmemesini dusunecek. Burda ogrenciler magdur oluyor psikolojisi bozuk meslege baslayan bir insanin verimliligi de olmaz. Enflasyon ne olursa olsun ogrencilere uygulanacak faizde bir tavan olmali ornegin alinan kredinin yuzde 10 unu asmayacak sekilde gibi. Belki imzalanan kagitta hersey acikca yaziyor ama imzalanan kagitta 2018 yilinda YI-UFE nin bu kadar yuksek olabilecegi yazmiyordu. Ogrenciler bunu bilemez ekonomistler bilemiyor. Banka kredisinde odemenin toplam ne kadar olacagini yaziyor bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 30 Temmuz 2020; 11:52:22 >




  • fatihyellow F kullanıcısına yanıt
    Heralde doktor olduk diye.😀
    Almadan önce diyorlardi doktor olucaksin 2 maasinla odersin, simdi maas 5,5 lira.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her yıl kyk ya eklenen zamların, işin sonunda anaparaya ekleneceğini bilmemek de cahillik. İlk başta sen 14bine imza atarsın. Zamlar eklenir sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ge4ce G kullanıcısına yanıt

    zaten düşünebilseler o şekilde bi laf kurmazlar,bencil,düşüncesiz olunca insan karşıdaki ne olmuş ne yapmış umurunda olmuyor.


    biz diyoruzki faiz alınıyorsa uçuk alınmasın yada hiç alınmasın bankadan kredi çekip araba,ev almıyoruzya sonucunda okurken bize harçlık oluyor, okuldan çıkar çıkmaz eksi olarak başlıyorsun piskolojik olarak ya iş bulamazsam ya ödeyemezsemden strese giriyorsun birde ehaciz geldiğinde hesabında paranı tutuyorsan dahada vahim oluyor hemen çullanıyor vergi dairesi birde o paranın üstünü tamamla 3 taksiti öde diyorlar öyle yapılandırma yaparız diyorlar 3 taksit 1.500-2000 oluyor bi anda o parayı nasıl çıkartacam veya çıkartabilecemmi stresiyle iyice çöküyorsun.

  • WmGMD W kullanıcısına yanıt

    ziraata 2 ay geciktirdiğinizde vergi dairesine aktarıyorlar sonra ehaciz koyuyorlar yapılandırma yapılmazsa veya full kapatılmazsa öylece duruyor borç,devlet bırakmaz parasını hertürlü alır alacağını.

  • KURSAD. kullanıcısına yanıt

    imza attığın tutar ana para oluyor üstüne tüfmü birşeyler eklenince bu hale geliyor birde enflasyon vs vs derken liste uzuyor baya bi kalem var eklenen.

  • xearhtain kullanıcısına yanıt

    evet olması gereken o,aslında yinede yüksek ama milleti görünce ses çıkarmıyoruz  

  • bankadan çekseydin

  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    Valla arkadaştan nasıl almadılar hala hayret

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoguzhan55

    aldığım para 7560 TL 21ayda almışım bu parayı, 01/2020de 500TL ödeme ile başladım çünkü hesaplarıma haciz koydular paramda yoktu neyse, 15 aya böldürdüm 9004TL ödeyeceğim geriye faiziyle beraber.


    buı e haciz'e neye göre düşüyor bilginiz var mı? 2018de yapılandırdım ödeyemedim öyle vergi borcu olarak duruyor benimki hala.





  • -hay@let- kullanıcısına yanıt

    valla o konuda bir bilgim yok ama ziraattan vergi dairesine yönlendirildikten 4-5 gün sonra ehacizi koydular hesaplarıma,daha fazla uzatmadan ödüyorum çünkü bu işin sonu yok sürekli faizi koyuyorlar üstüne ödeyip kurtulma peşindeyim,valla imkanınız varsa ödeyin kurtulun hocam diğer türlü hep karşınıza çıkıcak arabanız olsa arabaya haciz koyuluyormu bilmiyorumda devlet hertürlü tahsil ediyor.

  • Bende 9bin küsüre imza atıp geçen ay 11bin küsüre erteleme başvurusunda bulundum. İlk ödeme ayım bu ay idi hala sonuçlanmasını bekliyorum. Faiz çok yüksek kabul. Lakin sen o kyk görevlisinin masasına oturup okumadan tek tek imza attığın onlarca sayfadan demekki hiç birini okumamışsın. Ben yarım saat inceledim. Garanti faiz ve yıllık faiz oranlarını ölçüp kabul ettim. Ekonomimiz iyiye gitmiyor ama bu demek olmuyor ki senin kyk faizin bununla direk bağlantılı. Önce okumalı, hesaplamalı ve düşünmeliyiz. İlk ödeme ayından üç ay önce ertelemeye başvur derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimseye zorla vermediler. aldınız, kullandınız. geri ödeyeceksiniz.


    yalnız ödememezlik yaparsanız işe girince maaş yattığı gibi devlet el koyuyor. arkadaşlarımın başına geldi. dikkatli olun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.