Şimdi Ara

13.5 Yaşındayım Annem Zorla İse Veriyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    14 yaşıma 3 ay kaldı. Bana dersin kotu ise çalış diyeceksiniz, dersim hiç de kotu değil! Bu sene ortalamam 96.5 du
    Yüzdelik dilimim 6. Ben calismak istemiyorum! Zaten annem bıraksa kafami dinleyip, 9. Sınıfa hazırlık yapacağım. İşe baslayali 4 Gun oldu.
    Bu arada eczanedeyim. Kalfamiz 3 saat aralıksız toz aldırıyor. Babam diyor ki oğlum biz zamanında tas taşıyorduk. Baba senin zamanında oldu diye bizde mi olalım şimdi. Annem de zorlukları öğren diyor, cevren olsun diyor!
    Sizce???

Senin yaşıtların sanayide çalışıyor.Bende eczanede çalış ben senin yaşında eczanede çalışsam of of sanayide çalıştık biz
  • Hadi lan 13,5 yaşında insan mı olur
  • senin için kötü olmuş abicim böyle aileler var llla kendi çektiklerini çocuğu da çeksin istiyorlar kendilerine makul gelebilir fakat yanlış bir hareket ikna edebiliyorsan konuş anlat yaşından mütevellit dinlemeyebilirler o zaman pek yapacak bir şey yok daha hafif bir iş bulmaya çalışabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Senin yaşıtların sanayide çalışıyor.Bende eczanede çalış ben senin yaşında eczanede çalışsam of of sanayide çalıştık biz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Muhtemelen seni şımarık yetiştirmemek, hayatını kaçırmamanı sağlamak, biraz olsun sosyal becerilerinin artması adına böyle iyi niyetli ama saçma bir işe kalkıştılar. Halbuki bunun için illa zorluk çekmek şart değil. Çocuğa herhangi bir konuda uzmanlık sağlatmak da buna hemen hemen eş değer. Bir spor dalınca sivrilmiş ve kendi çapında zirveye çıkmış bir çocuğun öz güven problemi çektiğini ya da şımarık olup her şeyi ayağına beklediğini göremezsiniz. Lise, üniversite ya da iş hayatında hatta günlük hayatta bir zorluk görünce bunu aşılması gereken bir engel olarak değil, düzey olarak görür. Hepsinden önce o düzeyi çalışmadan aşamayacağını bilir. Dolayısıyla çocuk her alanda çalışkan, girişken ve sınırları aşmak isteyen biri haline gelir. Hatta biraz egoistleşebilir bile ki bu iyi bir şey; kızlar sever, patronlar sayar, erkekler saygı duyar, kalabalıklar güvenir, rakipler geri adım atar.

Kendi hayatımdan örnek verecek olursam; beni 4. sınıfın yazında ailem parasal durumumuzu da bahane ederek zorla işe verdi. Bütün gün oturduğum bir işti, yani senin kadar şanslı değildim. Bu iş sayesinde 4 işlemim çok hızlandı. Kafamdan 3 haneli sayıları çarpabiliyorum saniyeler içerisinde. Nasıl mı? Yaz tatilinin bitmesi dolayısıyla işten çıkmak için kaç salise kaldığını her yarım saatte bir hesaplamak gibi yöntemlerle.

Bir de ben bu işyerinde çalışırken dışarıda gezip tozan, ara sıra işyerinin önünden geçen, bi ellerinde dondurma, diğerinde sevgilileri, güneşin ve masmavi İstanbul semalarının altında çocukluğunu yaşayan kızlı erkekli arkadaşlarım vardı.

11 sene sonra ne mi oldu?

Bugün o arkadaşlarım üniversitede kendi ayaklarının üstünde duruyorlar. Kimisi okuyor ve kendi alanında part-time çalışıyor. Sözel bölümdekiler haftasonları çalışıyor, yazları türlü türlü işler yapıyorlar. Bir tanesi liseden beri çalıştığı yerde şef olmuş, haftada 2 gün şeflik yapıyor ve aldığı para 1000 lira. Sosyal hayatları çok aktif, üniversitede kulupten kulube geçiyorlar, her ay yeni yerler görmek için geziyorlar, kimisi senede 1 dil öğreniyor. Bir tanesi Güzel Sanatlar okuyor ama diğer yandan bilimle kafayı bozmuş, ortalama bir bilim topluluğunda yazıları yayınlanıyor. Hepsinin sevgilileriyle arası çok iyi ve birbirlerini adam gibi seviyorlar.

Ben ne yapıyorum? Alanımla alakalı gelen iş tekliflerini okumuyorum bile. Hayatımın en kötü şeyi gibi geliyor erken uyanmak zorunda olmak, keyfimi bozamam diyorum kabul etmiyorum. Evlilik ve çocuk sahibi olmak çok çılgınca bir fikir gibi geliyor. Yeni insanlarla tanışmaya sıkılıyorum, sırf ertesi gün selam vermek zorunda kalmamak için insanlara ters yaptığım oluyor. Az ama öz 2 tane çok sağlam arkadaşım var. Kız arkadaşlarım arkadaşlarının yanına çağırdıkları zaman gitmiyorum sırf yeni biriyle tanışmak sıkıcı geleceği için, niye bilmiyorum kız arkadaşlarımın başkalarına benden bahsetmesini yasaklıyorum, kimse bilmesin ve tanımasın beni istiyorum bazen. Yatak dışında ayda 1 kere dışarı çıkıyorum kız arkadaşlarımla. Çok hobi denedim ama hiçbirini sevmedim. Kız arkadaşlarımı dövüyorum ve ilk fırsatta aldatıyorum vs. vs.

Ama aileme sorsan muhtemelen çok iyi bir şey yapmışlardır.

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 ay da 32 kilo verdim
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir bahçemiz var bir taraf çiçekli bir tarafsa çöl bir tarafta gökkuşağı öbür tarafsa kör sınırda kalmışlardanız biz hep sınıfta kalmışlardan çok uzaktayız sıkıntı çekmişlere yakın bir yerde çölde kazanılan zaferler hepsi kanla yazılır ahmak olmasaydın insan tüm zaferler dostça kazanılırdı her gün doğumundan gün batımına her geceden gündüze işlenen bir suç var her bir yerde bahçemiz var cümle derde ol deva diye dua ederdi günde bin defa fayda yok bu çok fena çare yok bu bir bela sanki yoktu başta hepsi kalsın aleminde Sagopa ve Ceza rap için bir pranga
  • Cocuklar istemiyorsa neden zorla calistirilir?

Is hayatinin yoruculugunu anlayip daha fazla calismalari icin mi?

Gecmisten gelen adetler iste. Birak cocuk yazin 3 ay tatil yapsin. Ha cocuk calismayi istiyorsa verirsin gonlunce hem eglenir hem calisir. Pekii calismak sitemeyen cocugun nie ustune gidiyorsun ki. Cocuk istemiyor ne hayir gelecek calistigi isten. Psikolojisinde olumsuz bir yer olusturacak.

| Intel Core i7 4720HQ İşlemci || Nvidia GeForce Gtx 950M 4GB Ekran Kartı || Kingston HyperX Impact 8 GB Ram Total 12 GB Ram || 1 TB HDD|| Samsung 850 Evo 250 GB SSD |

LG V30+ H930
  • Neredeyse çocukluğunda 3 5 yazını sanayide geçiren biri olarak ilkinde bende böyle hissetmiştim sonra hep isteyerek gitmiştim. Bence çok iyi yapmışlar. Altı üstü yer süpüreceksin ne yararı var deme sen süpür ileride anlarsın. Buradan sosyal mesaj çıkaranlara vs hadi oradan diyorum sadece. Sana gelince kardeşim kazan paranı istediğin şeye harca hatta ailenin istediğinde almayacağı bir şeye harca para kazandığını anlasınlar.

TSK
  • Kesinlikle çalışmalısın. Zira her yaz tatilini rahat geçirip yatarsan bünye rahatlığa alışıyor. Diğer taraftan harçlığın olacak cebinde. Sokaklarda boş boş dolanacağına yada akşama kadar pc telefon başında olacağına böylesi inan daha iyi. Bende küçükken zor şartlarda çalıştım. Ama şimdi rahatım. Çalışmak sana bir şey kaybettirmez. Daha çok yaz tatilleri görürsün. Aileninde dediği gibi çalış zorluğu gör. Yeni insanlar tanı.

Okuluna asılmazsan eczaneden daha zor işlerde çalışmak zorunda kalacaksın. Bunu da ancak bu şekilde deneyimleyerek görebilirsin. Kolay gelsin şimdiden.
  • Derslerin kötü olsa-ki bu bile yanlış bana göre- yine bir nebze anlarım eğer okumassan bu halde süreceksin hayatını diye teşvik ederler bazıları. Ama senin derslerim iyiymiş konuşsan onlarla belki bir faydası olur ?

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Bence o kadar da kötü durumda değilsiniz, bir de ben yazayım.

Saat ve gün sayıyorum. Hatta bazen yaşadığım tüm saniyeyi hesaplıyorum. 786 milyon saniyeyi geçeli 3 saat olacak.

Kafamdan 4 basamaklı sayıları çarpabilirim. Kaliteli bir sitede mühendislik üzerine yazarlık yapıyorum.

Ama sorsan ağır bir asosyalim, sorsan kilodan geçilmiyorum, psikolojim bozuk.

Hayat hevesimin olmasını dilerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Armbender -- 6 Ağustos 2016; 2:22:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Last Armbender

Bence o kadar da kötü durumda değilsiniz, bir de ben yazayım.

Saat ve gün sayıyorum. Hatta bazen yaşadığım tüm saniyeyi hesaplıyorum. 786 milyon saniyeyi geçeli 3 saat olacak.

Kafamdan 4 basamaklı sayıları çarpabilirim. Kaliteli bir sitede mühendislik üzerine yazarlık yapıyorum.

Ama sorsan ağır bir asosyalim, sorsan kilodan geçilmiyorum, psikolojim bozuk.

Hayat hevesimin olmasını dilerdim.

Kayra sen misin reyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defrecmantasyon -- 6 Ağustos 2016; 10:38:28 >

staj harici hiç bir yerde çalışmadım ne paralı ne parasız. sadece 20 gün kamu stajım var o kadar

benden ufaklara tek tavsiyem yazları çalışmaları, zorunlu olmasa da staj yapmaları. koskoca 90 gün tatiliniz var. bunun en fazla 20'sini kendinize ayırın. tatile gidin vs.

iş çalışmayacaksanız en azından dil öğrenin, enstrüman öğrenin. bilgisayarda kodlama öğrenin artık youtube'da bile rahatça öğrenebiliyorsunuz böyle şeyleri. kimse sizden şakır şakır dil konuşmanızı istemiyor, bir virtüözlük beklemiyor işte ne bilim zuckerberg kadar kodlama bilmenizi istemiyor. başlayın bu işlere bir yerden yeterki.

lütfen boş durmayın. biz yaptık bu hataları, siz yapmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.