Şimdi Ara

120km/h 4000rpm, 6. vites yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç: Tek kapı 2008 1.6 Grand Vitara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş, şu "düşük devirde az yakar, 3000 devirde 140-150 yapsın" kafasını bir türlü geçemedik.

Araba 1445 kg. Bu arabayı 1.6 atmosferik 107 hp versiyonla almışsın. Senin bu arabanın tasarımında kusur bulmaya hakkın yok güzel kardeşim. Yakar , çünkü ağır. Gitmez, çünkü ağır.

Bu arabanın 1.9 dizeli de 2.0 atmosferiği de var. Hayvan gibi arabayı, cücük kadar atmosferik motorla yürütmek için kısa oranlı şanzıman gerekir. "Az yakar" kafasıyla almışsındır 1.6'yı . Dinle şimdi motor sesini. O adam 120 ile giderken 2500 devir çeviren şanzıman koysa, gördüğün istisnasız her ufak rampada dörde atacaksın. İnat edip beşte gazı köklesen yakacak.

Dizelle benzinliyi karşılaştıran da güzel kafa. Neymiş, benzinlinin 3000 devirde gittiği yeri 2000 devirde gidiyormuş dizel. Daha mı sessiz oluyor ? Alakası yok. Şakır şakır dizel vuruntusu geliyor önden. Kullanmamış olsak yutturacaksınız.
    aracın gücüne göre şanzıman o oranda olmak zorunda, yoksa aracın ara hızlanması ciddi manada can sıkıcı derecede yavaş olur, 1.6 hacimli bir aracımda 2.0 hacimli modelinin şanzımanı var, son vites devir oranı çok iyi, araba aşırı az yakıyor ama o hıza gelene kadar dakikalar geçiyor, çok ağır kullanan ve tek odak noktası yakıt tüketimi olan için kısa oranlar sıkıntı yapabilir ama normal kullanıcı uzun oranlı hacimsiz motora katlanamaz
    Bakımla ne alakadı var vites dişli oranlarının. Dediğim gibi 3000 devirde tam 100km, 6000 devirde 200km hız yapıyordu. Denedim ordan biliyorum. Hatta pedalda mesafe olduğu halde 6000 devirden 1 devir bile fazla çevirmedi. Muhtemelen kesici vardı.

3000 devir ile 100km çok yorucu oluyor uzun yolda orası net. Kafa şişmeye başlıyor.

Yeni nesil motorlarda tork arttığı için düşük devirlerde yüksek dişli oranları çevrilebiliyor. Şimdi ki arabam 2000 devirde 110km yapıyor.

Eski arabam 4000 devirde 155nm tork üretirken şimdiki hemde düşük devirde 290nm tork üretiyor.
  • Dişli oranları berbatmış. Sırf bu yüzden alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 19 Aralık 2017; 11:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik motorlu 5 vites arabalar genelde bu devirlerdedir.

Eski arabam 3000 devirde 100km ye çıkıyordu.

• Focus mk2 1.6 100 hp: 5.vites 3000 devir 100 km/s
  • Bundan kurtulmak için dizel almalısın. Focus 2 1.6 100 hp 5.vites 2000 devirde 68 km hız yapıyordu. Şimdi Peugeot 308 1.6 e-hdi 115 hp 2000 devirde 6.vites ile 125 km hız yapıyor. Yaklaşık 2 katı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanı seviyorsan diferansiyelini değiştirebilirsin(4x4değilse)

Yoksa uğraşma dizel al geç.

• aracın gücüne göre şanzıman o oranda olmak zorunda, yoksa aracın ara hızlanması ciddi manada can sıkıcı derecede yavaş olur, 1.6 hacimli bir aracımda 2.0 hacimli modelinin şanzımanı var, son vites devir oranı çok iyi, araba aşırı az yakıyor ama o hıza gelene kadar dakikalar geçiyor, çok ağır kullanan ve tek odak noktası yakıt tüketimi olan için kısa oranlar sıkıntı yapabilir ama normal kullanıcı uzun oranlı hacimsiz motora katlanamaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2850 rpm 120 km/s

1.4 hdi

• Benim eski aracım da öyleydi, 1.4 FIRE Punto. Turbo benzinliye geçtim rahat ettim. 0.9 Clio 3000d/d = 122km/h.
  • Her atmosferik oyle olacak diye bi sart yok

1995 1.8 vectra a 2600 rpm 5. vites 120 km hiz yapiyodu

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Atmosferik motorlu 5 vites arabalar genelde bu devirlerdedir.

alakası yok. 2002 model peugeot 120 de ancak 3000 oluyor. araçta bir sıkıntı olabilir.araç genel olarak bakımsızdır. millet en basit yağı bile 4 yılda değiştirmeye üşeniyor. park yeri yağ içinde kalmış,adam aracı tamir ettirmiyor. senede 4 lt yağ takviyesi yapıyor,daha ucuza geliyor diyor. ne tipler var.
  • 308 1.2 atmosferik 3000 devirde 100 km/h. 4000 devirde 130 km/h

• Anımsıyorum; Bundan yıllar önce bi otomobil dergisine aboneydim. O zamanlar böyle tabiri caizse "zibil" gibi inceleme yoktu. Suzuki Grand Vitara'nın incelemesi vardı her inceleme metninin sonunda sağ alt köşede genel olarak artılar ve eksiler yazıyordu. Eksi olarak gürültülü motor ve kötü dişli oranları yazdığını hatırlıyorum.

• Bizim corollada da 6. Vites yok 3000 devirde 110, 4000 devirde 135 görüyor. 1,6 lpgsiz. Zaten 110 da bile araç epey bağırıyor.

• hyundai i10 1.0lt motor 4 ileri tam otomatik 4000d/d 120km/h
  • Golf tsi 125

120km/h 4000rpm, 6. vites yok.

• Chevrolet Lacetti'ler de 3000 rpm'de 100 km/h yapıyor.

Ama şimdiki arabam 2200 devirde 100 km/h yapıyor. (Lada Vega)
  • gene aracınız x kilomerede kaç km hız yapıyor konusuna dönüşen başka bir klasik dh konusu.
  • Volvo v40 6 ileri tam otomatik t3 (benzinli turbo) 3000 devirde 165 km/s , 1.1 atmosferik benzinli 4 ileri tam otomatik Kia Picanto 3000 devirde 110 km/s sürat yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Atmosferik motorlu 5 vites arabalar genelde bu devirlerdedir.

alakası yok. 2002 model peugeot 120 de ancak 3000 oluyor. araçta bir sıkıntı olabilir.araç genel olarak bakımsızdır. millet en basit yağı bile 4 yılda değiştirmeye üşeniyor. park yeri yağ içinde kalmış,adam aracı tamir ettirmiyor. senede 4 lt yağ takviyesi yapıyor,daha ucuza geliyor diyor. ne tipler var.

Bakımla ne alakadı var vites dişli oranlarının. Dediğim gibi 3000 devirde tam 100km, 6000 devirde 200km hız yapıyordu. Denedim ordan biliyorum. Hatta pedalda mesafe olduğu halde 6000 devirden 1 devir bile fazla çevirmedi. Muhtemelen kesici vardı.

3000 devir ile 100km çok yorucu oluyor uzun yolda orası net. Kafa şişmeye başlıyor.

Yeni nesil motorlarda tork arttığı için düşük devirlerde yüksek dişli oranları çevrilebiliyor. Şimdi ki arabam 2000 devirde 110km yapıyor.

Eski arabam 4000 devirde 155nm tork üretirken şimdiki hemde düşük devirde 290nm tork üretiyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.