Şimdi Ara

120-240v sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazondan bu ürünü aldım ( Link ) bizim elektriğimiz ile çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. Çevirici adaptör alıp deneyip sonra kötü sonuçla karşılaşmak istemiyorum.

Kullanıım klavuzunda 240 v ile ilgili bir ibareye rastlamadım. Yalnız kendi şarj aletinde 120-240 v yazıyor. Çevirici alıp kullansam sıkıntı yaşarmıyım.

Black & Decker'a mail attım cevap vermediler.

• Cihazla ilgili sorulmuş
    -Is this a 120-240 charger? (120 240 Volt şarz mıdır?)
    Cevap;
    -This is a 120 Volt. (120 Volt olanıdır)

Aslında o aralıktan şarz yapabilmesi elektronik olarak mümkün ama devreyi görmek lazım.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Sorularda şöyle bir şeyde var hocam,

Those who received in Nov 2014 pls confirm the adapter is still 120-240V? I understand B&D recently changed some vacuum adapter to be 120V only. Thks.

Ne demek istediğini pek anlamasamda cevap yazanlar yes demiş.
  • "2014 Kasım öncesi alınanlar da 120 240 mı? B.D(bleckDecker ın geçenlede bazı vakum adaptörlerini sadece 120 V olarak değiştirdiğini anladım. Teşekkürler"
    Tarzanca malum.
    Cevaplar yes ise Evet. Yes evet demek bildiğimiz gibi.
    confirm onaylamak,karışmış cümle. Metin detaylı okunursa belki mana açıkça anlaşılabilir.
    Yalnız devresi sizdeyse paylaşın detaylı yazanlar çıksın meydana
    Birde şunlar var ;
    http://www.amazon.com/forum/-/Tx2N7ATYIT8GRWI/ref=ask_ql_ql_al_hza?asin=B00JILGZOC
    http://www.amazon.com/forum/-/Tx1P6D8JHWY1W2F/ref=ask_ql_ql_al_hza?asin=B00JILGZOC

Valla pek anlamıyorum hocam. Devre yok bende. Aleti aldım evde duruyor. Dönüştürücü adaptör ile takmayı düşündüm ama emin olmayınca takmak istemedim.

• "The charger unit can accept 220-240V." sözü 220 240 tamamdır demiş.
    İkinci linkte;
    "The charger input from 120-240V~50/60Hz 0.3A with 2 pin, if I'm not wrong it can be use all over the world. It's only whether need adapter or not. Hope this helps you..."
    "It's a international charger. Worked for me in Asia using 220v"

"Doğru düşünüyorsam; şarz aleti 120-240V~50/60Hz 0.3A girişi ile tümdünya da kullanılabilir. adaptör olsun olmasın . Umarım size yardımcı olur."
    "uluslarası şarz aletidir. Asyada 220V ile kullandım onu."
    Tarzanca olduğundan karışık cümleler var. Model aynıysa son cümle noktayı koymuş.

Ama deneme için birşeyler düşünülebilir. Elektronik uzmanlarını beklemekte konu:
    Şarj aletinde 120-240V yazıyor hocam.

Akşam eve geçtiğimde fotosunu koyarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşte yazanlar zaten karıştırıyor ya ortalığı.... Devresi şart.
    Ancak anahtarlı güç kaynakları vardı. Bu o özelliği otomatikleştirmiş olabilir. işte bunu kesin söylemek için devre şart...
  • İşte yazanlar zaten karıştırıyor ya ortalığı.... Devresi şart.
    Ancak eskiden 220 ve 110 için ayrı pozisyona geçen anahtarlı güç kaynakları vardı. -hala var- Bu özelliği otomatikleştirmiş olabilir o cihaz. Ama kesin bi şey için devre...
    Sarj aletinin ve sarj aletinin etiketinde yazanlar bunlar;

Bu mesaja eklenen görseller:

120-240v sorunu

120-240v sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 15 Mart 2016; 20:02:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• igneli kullanıcısına yanıt
    günaydın bu adaptörü bizim şebekede kullanabilirsiniz acık acık belirtilmiş zaten 120-240V diye emin olmak isterseniz notebook adaptörlerine bakın onda da aynısı yazar size sadece sadece adaptörün ucunu bizim kullandığımız uca dönüştüren aparat lazım oda 5tl civarı birşey iyi günlerde kullanın.
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

günaydın bu adaptörü bizim şebekede kullanabilirsiniz acık acık belirtilmiş zaten 120-240V diye emin olmak isterseniz notebook adaptörlerine bakın onda da aynısı yazar size sadece sadece adaptörün ucunu bizim kullandığımız uca dönüştüren aparat lazım oda 5tl civarı birşey iyi günlerde kullanın.

Tamamen doğru,

adaptörün ucuna en basitinden bir fiziksel adaptör alıp bizim yuvarlak delikli prizlere, 220 > 100 V AC konvertör olmadan bağlayabilirsin
    bu yassı 110 V uçları 220 V alır, switching mode tip deniyor, kendi giriş voltajını tanır ayarlar sıkıntı çıkarmaz.

120-240v sorunu

• iyigun kullanıcısına yanıt
    o siyah aparatın içinde elektronik bir devre yok anlatımınızdan o anlam çıkıyor yada ben o şekilde anladım. elektronik bir devre olmadığı için 5 tl cıvarı birşey
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    yok devre falan yok.. içiniz rahat olsun. sadece yassı ucu, civi uca çeviriyor, o kadar.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    bende biliyorum ama anlatımı o şekilde olmuş :)
  • switching mode yani eskiden düğmeyle ayarlanması gereken giriş voltajının elektronik olarak ayarlanması. Etiket çok açık yazıyor girişe uygunluğunu Ama işini sağlam tutan deneyerek kullanır.
    Bir de sonuçları bekleriz aynı model kullananlar için. forum kalitesi...
  • Cevirici adaptoru yeni aldim. Denedigim zaman alinti yaparak cevap veririm.

• 10-15 dakika kadar şarj ettim. Çalışıyor bir sıkıntı yok. Sıkıntı olsaydı bu sürede çoktan belli olurdu sanırım.
  • igneli kullanıcısına yanıt
    voltaj ve amper sorunlarında, ilk takıldığı anda gider... yani ilk fişe taktığınız anda 110v yerine > 220v olması,, anlık bir durum.
    İyi Günler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.