Şimdi Ara

750 Watt invertörle 60 A lik Akü Kaç saat güç sağlayabilir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
146.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar size çok merak ettiğim bir soruyu soracam...

    Ya forumda uzun zamandır elektrik üretmenin yollarını arayıp durdum...

    Sonunda evimde en çok elektrik harcayan gereçleri belirledim...

    Şimdi Ben diyorumki 750 wattlık bir invertörü 12 Volt 60 Amperlik bir Akü ile Tam 750 watt güçte ne kadar süre kullanabilirim ???

    Yani bu şekilde bir düzenek kurup azda olsa ayda 80 Tl gelen elektrik faturasını 55 tl ya veya daha aşağısına getirebilirmiyim ??? Ayedaşa fazladan para verip onları zengin etmek istemiyorum...

    Bu şekilde bir düzenek ile 6 saat güç sağlayıp sonra tekrar aküyü Şarj etsek...

    Kısacası uğraşmaya değermi ?? Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...

    Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çook tşk ederim...

     750 Watt invertörle 60 A lik Akü Kaç saat güç sağlayabilir ???


     750 Watt invertörle 60 A lik Akü Kaç saat güç sağlayabilir ???







  • quote:

    Orijinalden alıntı: rave4

    boş yok kardeş .senin verim hesaplarından anlamam ama adaptörün herhangi 150 vatt 200 vat vs gibi cihazlardan daha az yakacagı kadar bilgin yok heralde. ben hundai minibüsün aküsüyle kendi pc min ups si ile konteynerde 1 simit florasan 37 ekran tv ve uydu alıcısını 9. 10 saat kontak açmadan kullanıyordum ve 10 saat sonra bile arabada tek marşta alıyordu aslında bunu polemigine bile girme geregi duymuyorum aslında bu beyin işi biraz zaten çogu firmalar atölyeler villalar tekneler bu sistemi yıllardır kullanıyorlar zaten

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tekten kurtulmanın yolu biraz toplu paraya bakar 15 bin ila 20 bin tl n iz varsa tekle bağlantını kesebilirsin. ve bu harcamış olduğun para normal kullanım şartlarında 10 yıl içinde kendini ekarte eder kaldıki sen anlatacağım sistemi yaparsan evine odalarına yürüyen bant yaparsın nasılsa bedava diyim harcamış olduğun parayıda kendince bir senede ekerte edersin yani kardan zarar;?

    Sistem şöyle işliyor mevcut oturduğun binanın çatısına rüzgar değirmeni koyacaksın fakat bu çevrende görmüş olduğunuzdan değil yatay olacak ( bir su değirmeni düşünün ve onu yan yatırın bir nevi çark gibi. ) bunun sebebi de çevrede görmüş olduğunuz rüzgar pervanelerinin çatıda dönmesi büyük bir gürültü ve titreşim yapmasıdır, onun için yatay pervane. 2. 90 cm² lik 4 adet solar panel 3. sü 2 adet jel akü 70 ah olursa tadından yenmez. 4. sü bir adet ups 5. ve son olarak İnverter bunun Kw sı kullanacağın enerjiye bağlı mesela ben 10.000 Watt lık kullanıyorum. sistemin çalışması gayet basit rüzgar eser çark döner akü dolar solar paneller takviye kuvvet gibi yardım ederler peki ya rüzgar durursa? ups devreye girer ve çarkı birmüddet kendi döndürür devamlı kesintisiz bir güç elde etmiş olursun. böylelikle günler ayları aylar yılları kovalar sende teki bu süre zarfında unutursun. ama 20.000 TL canlıyı göstercen. Arkadaşlar şakası bir yana bir keyifle anlattım 2008 den bu yana kullanıyorum klima çamaşır makinası bulaşıkı makinası standart şeyler her evde var bundan yana sıkıntım yok teki hala unutmadım sistem daha yeni arıza durumunda tek tıkla şebekeye geçiyon. tasarrufum ise baya bi iyi benim evime kış gelmez klimalar ücretsiz çalışır ısıtır. yaz da gelmez sadık dost klimalar gene devrede haliyle ısınmayı serinlemeyi kaldırdık sıcak suyumuz termosifonumuz sağolsun arkadaş devamlı suyu ısıtır. vs. vs. anlıyacağınız ben elektrikten tasarrufu aştım şimde su dan nasıl kurtulurum onun yollarını araştırıyom çalışmalarım devam ediyor en kötü bi artezyen kuyu açıp kullanacam.
  • 1 saat anca gibi geldi ama hiç emin değilim
  • 55dk.

    fakat 2 akü gerekir tek akü kaldırmaz.

    ve düşürücem derken artar fatura.

    sonuçta aküyü evde dolduracaksın.bu yüzden kar değil zarar edersin

    k.gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEE CAN -- 26 Ocak 2011; 22:08:02 >
  • Ya kardeşim nasıl 1 saat gider yaa o zaman bu neye yararki hiç kocaman bi hiç.... Ya neden 2 tane aküye ihtiyaç duyuluyorki hem ??? O zaman güneş panellerinede bir kaç tane akü gerekecek öylemi ?? Tam olarak açıklayacak bi arkadaş yardımcı olabilirmi acaba ???
  • sanırım 2 akü olmasının sebebi yüksek akım çekecek olman. bu aküye zarar verir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 26 Ocak 2011; 22:21:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tda 1562q

    Ya kardeşim nasıl 1 saat gider yaa o zaman bu neye yararki hiç kocaman bi hiç.... Ya neden 2 tane aküye ihtiyaç duyuluyorki hem ??? O zaman güneş panellerinede bir kaç tane akü gerekecek öylemi ?? Tam olarak açıklayacak bi arkadaş yardımcı olabilirmi acaba ???


    kardeşim

    akü doldurup inverter ile harcarsan zarar edersin 50lira gelen fatura 60 lira gelir.

    rüzgar jenaratörü için için büyüklüğe göre kamyon aküsü kullanılır.

    tek aküde kullanırsın ama sorun çıkarır başın ağrır.


    son olarak

    girdi>çıktı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: med_cezir197

    sanırım 2 akü olmasının sebebi yüksek akım çekecek olman. bu aküye zarar verir


    aynen dediğiniz gibi
  • Amacınız elektriğin ucuz olduğu saatlerde akü doldurup pahalı olduğu saatlerde kullanmak mı?
  • 750 / 12 = 62,5 amper eder. 750 w. gücündeki bir alıcı 62,5 amper çektiğine göre 60 ah. akü yeterli olmaz. Hadi bunu 60 a. olarak hesaplasak bile akü voltajı çok hızla düşeceği için 10 dakika ancak idare eder.
  • 750 / 12 = 62,5 amper eder. 750 w. gücündeki bir alıcı 62,5 amper çektiğine göre 60 ah. akü yeterli olmaz. Hadi bunu 60 a. olarak hesaplasak bile akü voltajı çok hızla düşeceği için 10 dakika ancak idare eder.


    hocam bilmem farkettiniz mi ama akülerin üzerinde Ah yazar anlamı amper saattir..ve 12v 60Ah lık bir akünün 1 saat boyunca 60 amper verebileceğini ifade eder. voltaj düşmesi günümüz invertörleri için çok da sorun olmaycaktır. içlerindek kontrol entegresi gerekli ayarlamayı yaparak çıkışı sabit tutacaktır. bu da watt hesabına göre sürenin biraz daha düşmesi demek ama bir akünün bir anda 8-10 v birden düşebileceğini sanmıyorum en azından 1 saat içinde..
  • İnvertörlerde akü gerilimi 9 volta indiğinde akü boşalmış demektir.Çıkış gerilimi de %25 düşecektir.Elektronik regülasyon sistemleri % 25 regülasyon için zorlanabilir.% 10 regülasyon iyi bir regülasyondur.Devre yaparken dikkate almamız gerekir.Bilgilerinize.
  • Aküden çekilen akım max. sınırdan daha fazla olduğunda akü voltajının hızla düşeceği bilgisine yani sayın Şefimin görüşlerine aynen katılıyorum.Kısaca hesaplarsak;yüksek akım çektiğimizden dolayı akü voltajının 1V düştüğünü düşünün.1Vx60A=60W eder.İşte çekilen akıma aynen 60W eksik yansır.Buyurun size 750W-60W=690W.
    Yalnız kimsenin dikkatini çekmemiş küçük bir ayrıntı daha var;
    Kullanılan inverterin max. kapasitesinde devamlı çalışması çok zor,ör;750W max. 1500W anlık demeraja sahip bir inverterla 750W devamlı akım çekince ne olur belki tahmin edersiniz?Bende 1000W var 750-800W akım çektiğimde 6-7 dk.da inverter aşırı ısınıyor.Kaldıki 750W max. kapasiteliyle 750W 1 saat akım çekmek çok zor,kısacası sonrasında inverter servisini ararsınız diye tahmin ediyorum.
    Sonuç olarak;inverter almadan önce ihtiyaç olan yada en fazla çekeceğimiz akımın en az % 50 fazlasını hesaplarsak daha iyi olur diye tavsiye ediyorum.




  • 750 / 12 = 62,5 amper eder.
  • 60 maperlik bir aküden hiçbir şekillde 1 saatte 750 watt alamazsınız.

    bir aküden en fazla enerji boşalımı en düşük akım çekimi ile mümkündür.yani ortalama 1 saatte 30 amper çekildiğinde 250 wat alınabilirken
    10 saatte 30 amper alındığında 360 wat çalınabilir.ve ne tuhaftırki 1 secenek 20 dakika dayanmadan akünüz 0 ı görecekken 2. seçenekte akünüzde%30 enerji saklı kalacaktır.

    birde akülerin çeşidine göre enerji iade durumları vardırki buda

    kurşun asit % 40

    kuru akü %60

    jel akü % 80....

    siz ikide bir akünüzü bu sınırların altına düşürürseniz çok geçmeden akünüzü öldürürsünüz.

    son bir altın bilgi daha :)

    bir bataryada 1000 watt yedeklemeniz için en az 1200 watt harcamanız lazım


    kolay gelsin




  • Syn mehmet turan kardeşim jel aküler kuru akülere göre kuru akülerde kurşun asit akülere göremi daha çok verimli inverterler için ???
  • bu arada hesaplamalar iyide kayıpları düşünen yok, biz teknede denedik. 2 adet 200 amperlik akü zaten teknede vardı.yarı sinüs bi inverterımız vardı 500 watt hesaplamardaki gbi çokda yararlı çıkamadık bu işten anca makina çalışacakta aku kendını geri doldurabilecek, inverter calısırken o anda zaten kendını şarj ediou ama nedense pk bi anlam ifade etmıyordu. şimdi akülerimiz öldügü için 60 watt lık bi kara kutu bile 3 saatte aküleri resmen yio. uzun vadede pek de kazançlı bir sistem değil. aku değişecek vs
  • iyide kardeşim konuyla fazla alakası yok gibi geldi bana !!!
  • sadece yasadıgım bie sorunuyazmak istedim xd
  • O zaman 10 tane12 v 7 ah lik kuru aküyü paralel bağladınmı 12 v 70 ah lik bir batarya bankamız oluyor... Zaten dediğiniz gibi 400 watt el yapımı inverterle 12 v 60 ah lik sulu aküyü çalıştırıp 400 watt tam yük çektiğimde akü voltajı 12,00 dan 11 volta düşüyor... Birde arkadaşlar bu invertörlerde çıkışa yüklenildiğinde voltaj 220 v dan 150-160 v kadar düşüyor... Bu 400 w inverterle tam 400 w çekerken... Bu invertörlerde çıkışa istenildiği
    kadar yüklenildiğinde çıkışı sabit 220 v da sabit tutacak bir devre yokmu ??? Yoksa tüm inverterde volt düşüşü oluyormu ???
  • Bu bir ütopya. Tedaşı zengin etmeye devam.























    top movies, youtube
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.