Şimdi Ara

12 GB DDR3 ram gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Win7 Ultimate 64bit üzerinde 4GB RAM fazlasıyla yeterli.

Norton IS 2010, 2 tane MSN, Steam, xFire, Windows Media Player, Firefox, Daemon Tools, Razer Fare arabirimi, Ati CCC, USB Bellek Koruma yazılımı...

Bunların hepsi açık ve kullanımdayken sistem 1.84GB ram kullanıyor.

Win7 64bit ultimatedeki sanal 32bit çalıştırma özelliği yüzünden biraz fazla ram kullanımı olabileceği yazıyordu.

Oyunlara girdiğimde ise üst sınıra hiç yaklaşmadım. En yeni oyunlarda, bu söylediğim programları hiç kapatmadan oynarken, 3.5GB civarında seyrediyor.

Sizin 6GB ramı doldurmanız bile mucize.

6GB ram varken de pekala windowsun sanal belleğini kapatıp bi nebze performans yakalarsınız belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 5 Kasım 2009; 11:32:58 >
  • en fazla %60'ının dolduğunu gördüm 4 gb ram'imin 4 ten fazlasına şuanlık ihtiyaç yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elensar -- 5 Kasım 2009; 20:25:18 >
  • Emin ol 32 gb al uçar pc'in :P
  • aman aman bı performans artısı saglıyacagını dusunmuyorum
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. en iyisi ssd veya hdde yatırım sanırım. bu arada ekran kartınıda sanırım fermi yazı bulacağı için 5970 almak oalcak. saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT
    Win7 64bit ultimatedeki sanal 32bit çalıştırma özelliği yüzünden biraz fazla ram kullanımı olabileceği yazıyordu.

Temiz, ilk kurduğumda 650mb olan ram kullanımı, 1-2 proğram kurdum (cpu-z, gpu-z, avg, hwmonitör, blackbox) 1 gb oldu.
  • FAZLA RAM BENCE...

KRAL BİR EKRAN KARTI AL...OLAYI BİTİR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

FAZLA RAM BENCE...

KRAL BİR EKRAN KARTI AL...OLAYI BİTİR...

Aynen ..
  • yorumlara yarıldım...
  • 6 gb ram bugun herseye yeter en kral oyuna dahi gta4 gibi gereksiz sistem ceken oyunda dahil 4 gb gta 4 haric tüm oyunlara yeter fkt sende 6 gb ram var onun yetmicegi yoq bana sahsen 4 gb ram yetmior cok program acık oldugu için cift kanal destegi oldugu için boardımda 6 gb olayında performasn kaybı yasıyacagım için 8 gb ddr3 yapmak zorundayım uzun bir süre rahat ederim.... ama 8 gb cok gereksiz ben performans kaybı olmaması adına yapacam 4 gb yetmedigi için
  • Emin ol hiçbişey arka planda açık olmasın,gta 4 hariç tüm oyunları 2 gb ramle bile oynarsın....Hem de kasıntısız...

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne kadar boş ram slotu varsa hepsini doldur.
    Şahsen boş slot görmeye dayanamam.
  • quote:

Katılıyorum doldur hocam
    PCI slotları felan boş kalırsa eline ne geçerse tak gitsin

Allah'ım başlığa bak
  • Çok gereksiz bir yatırım olur
  • 6gb bile fazla bence, 3 gb kullanıyorum ben yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Arkadaş tam üreticilerin aradıkları profilde. "Yetmez"

• Yeter mi kanka yetmez 16 gb falan yok mu ?
  • quote:

Bence 6gb yeterde artar bile
  • 6 gb sana yerde artar.hem sen ram yerine bir ekran kartına bak. Degistirmeye bak kartını. o sisteme 5770 iyi gider
  • Windows 7'de 12GB RAM de bile system (kullanılabilir) 4GB RAM zor kullanıyormuş onun için 12GB gereksiz işte cevabı aşağıda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.