Şimdi Ara

12 GB DDR3 ram gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an 1600 mhz 6gb cl8 ram kullanıyorum corsairden. 6 gb daha eklesem performans artışı vb. nasıl olıur win 7 ve oyunlarda? xmp olmaması sizce bir kayıp mı ayrıca? biostan 1600 e ayarlamam gerekiyor şu an xmp olsa otomatik olarak mı ayarlanırdı?

• 12 GB çok gereksiz performans olarak hiç bişey getirmez.. Önemli olan ramlerin hızı ve zamanlarının iyi olması...

Bide gördüğüm kadarıyla ekran kartın fesat .. Ram e para vermek yerine ekran kartı bakmalısın
  • arkadaşım biraz takıntılısın sen herhalde. oyunlarda performans istiyorsan ekran kartına yatırım yap. genel performans artışı istiyorsan ssd kullan. xmp nedir açıkçası bilmiyorum. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır. alacağın ram işine hem yaramayacak hemde ileride çok daha ucuza çok daha iyi ramler alabilirsin. sabret biraz.
  • Ne kadar boş ram slotu varsa hepsini doldur.
    Şahsen boş slot görmeye dayanamam.
  • bunu al oyunlarda performansın baya bi artar

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4855
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne kadar boş ram slotu varsa hepsini doldur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne kadar boş ram slotu varsa hepsini doldur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    9 yıl önce açıldı
    8 - 16 GB DDR3 ve DDR4 ramler
    2 ay önce açıldı
    4 Gb RAM 2 Gb gözüküyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eger ekran kartın imzandaki gibiyse(ki sanmıyorum 6gb ram ve i7 kullanıyorum) bi ekran kartı al.. yok degilse fazla ram'a falan gerek yok.. oyunlarda 4gb'tan fazlası etki yapmaz.. belki sadece bir iki fps artısı bi de test sonuclarında biraz daha yüksek puan.. ama bu da sana bi yarar saglamaz.. sadece yüksek puanım var diye övünürsün ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 1 Kasım 2009; 21:41:54 >
  • haklısınız ekran kartı dökük fakat nvdia kartları bekliyorum öncelikle. ramleride hemen almayacağım sadece fikir sahibi olmak istedim aydınlatıcı bilgiler için müteşekür oldum
  • milyarlık monitör milyarlık ses sistemi ve o ekran kartı??? ilginç
  • oyun için çok gereksiz olur 12 GB ram

ama rendering, decoding falan yapıyorsanız bilemem o zaman fark ortaya çıkabilir
  • Arkadaş tam üreticilerin aradıkları profilde. "Yetmez"
  • 24gb kullanırsan daha performanslı olur
  • Adamı soru sorduğuna pişman etmişsiniz.
  • Ram slotlarına SSD disk bağlatsaydınız 64GBlık 3er tane öyle daha performanslı olur
  • bence iyi bi ekran kartı alıp osistemin hakkını ver
  • ben olsam direk gts295 i çekerim o sisteme valla...yenileri beklemekte olur...ve bence ram cok cok gereksiz 4 gb saglam ramların varsa en az 1066 lık bunlar yeterlidir önemli olan ekran kartı heleki o ekrana:D
  • Hocam 12 gb gereksiz bence 6 gb ile arasında pek performans farkı yok boşuna masraf etme ekran akrtını yükselt.
  • Siz şu an da zaten ne kadar kasarsanız kasın 6 Gb'lık kısmını bile kullanamazsınız oyunlarda. 6 gb ve üzeri ramler şu an için sadece profesyonel çizim ve mimari programlarında kullanılır. Onun dışında aldığınız ramin sisteme en ufak bir katkısı bile olmaz.
  • Kingstonun veya corsairin sitesinde 4gb ile 8 gb arasındaki fark diye bir döküman okumuştum. 8GB ın bazı işlemlerde cidden farkı olduğunu belirtiyordu ve bench ile örnekliyordu.

Linkini bulabilirsem göndereceğim. Fakat ram üreticisinin verdiği benchmark ne derece doğrudur tartışılır :P

Link:

http://www.corsair.com/_appnotes/AN902_8GB_or_More_of_System_RAM.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 5 Kasım 2009; 9:58:06 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.