Şimdi Ara

113 bindeki bir dizele ne yapmak lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Servis bakımlı temiz bir 1.4 HDI 16V 92 bg'lik C3 aldım. Daha önce hep benzinli araba kullanmam neticesinde dizelden pek anlamıyorum. Motoru calıştırırken bekletiyorum ve arabayı kaldırmadan önce 1 dakika biraz gaza basmadan calıstırıyorum. Aynı şekilde kapatmadan önce de turbo yağlaması bitsin diye 1 2 dakika rolantide bekletip arabamı kapatıyorm.

Arabayı aldığımda servis bilgisayara bağladı 1 tane bile arıza çıkmadı. Zaten bakımları yapılmış ağır bakımları. Bana sadece enjektör temizliği yaptırırsınız yapılmamış dediler.

Ben araba ile uzun yolda otobanda çok rahat 170'e çıktım. Daha da gideri var gibi duryordu cunku max begiri 4000 devirde veriyor. 4000'lerdeydi yani daha gidebilirdi. Şimdi 200 nm tork veriyormuş 1750 dd'de bu araba. Yani ben 92bg ve 200nm torkluk bir gidiş göremedim. Arabada baktırılması gereken birşey mi var yoksa dizellerden cok sey beklememde mi suc

• Bakımlarını zamanında yetkili serviste yaptırın, istediğiniz gibi kullanın. Motor soğukken aracı zorlamamak gerekiyor.

Güle güle kullanın.
  • saolun. Çip attırsak sorun olur mu ? Bir de egr varmış onu iptal etsek ? motora zararı olur mu ?
  • Hocam siz dyno musunuz 200 nm tork hissedemediniz :)) aracınız o kasaya göre gayet güçlü
  • 113 bin km çok bir km değil bizde 172 bin km de dizel getz var aracın motoru hala çok canlı performans kaybı yok ve hiç bir sıkıntısı arızası yok.Bakımları düzgün yapılırsa 113 bin km de ki dizel aracınızda sıkıntı çıkarmaz.Biz bakımını zamanında yaptırıyoruz ve sorun yaşamıyoruz tahminen 500 bin km yi görür aynı şekilde 500 binden sonra yavaş yavaş arıza çıkartır.
  • 113 binde ağır bir bakım yok ama 200 binde rutin olarak aracınızı uzun süre kullanmak istiyorsanız şanzımanı açtırmanız gerekebilir mesela. çalışıyor bile olsa açılır. aşınmış dişli varsa diğerlerine de zarar vermemesi için değiştirilir yada elden geçirilir. yada açmazsınız taksiciler gibi 500 binde satarsınız. 200 binde bir de elektrik aksam elden geçirilir. süpaplar kontrol edilmesi lazım yine bu civarda. aşınma olup olmadığına bakılması lazım. mesela kam mili beklenmedik bir şekilde bazı araçlarda aşınıyor. neden aşındığını da anlamıyorum ama oluyor. volan kullanıma bağlı olarak bu kilometrelerde gidebilir. birkaç şey daha böyle kontrol edilir ama 113 binde değil 200 binde. yani gerçek bir ağır bakıma girmesi için daha çok var. şimdilik rutin bakımlarını yaparak kullanabilirsiniz. eğer hor kullanılmamışsa ve düzenli bakımları yapılmışsa 113 bin çok düşük bir kilometre. çok uzun süre insanları sırtında taşır bu araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 11 Kasım 2011; 17:24:05 >

• Temiz kullan bakımını yaptır gerisini boşver .En az 200.000 e kadar yolu var.Tabi kullanımına bağlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar kullanırsam satamam diye korkuyorum. Çünkü biriktirdiğim bir paranın gitmesini istemiyorum açıkcası. Bu türkiyedeki kilometre hastalıgı ayrı bişey ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

Hocam siz dyno musunuz 200 nm tork hissedemediniz :)) aracınız o kasaya göre gayet güçlü

''Hocam siz dyno musunuz''

süperdi ya
  • Şahsen şu motor ısınmadan çekmeme sorununu ben sürekli yaşıyorum. Kapalı garaj var apartmanın altında. Yaklaşık 30.sn bekliyorum sabahları. Garajın yokuşundan çıkarken çekmiyor bazen. Sanırım daha fazla beklemeliyim.

Araç : Opel Astra Classic III HB 1.3 CDTI (90 HP) 2011 Model
  • Kilometreyi düşürüp keyifle binin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Kilometreyi düşürüp keyifle binin.

Oldu mu şimdi Haluk abi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yerel Extremum

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Kilometreyi düşürüp keyifle binin.

Oldu mu şimdi Haluk abi ya

canı sıkılmış ne yapsın
  • quote:

quote:

Hocam siz dyno musunuz 200 nm tork hissedemediniz :)) aracınız o kasaya göre gayet güçlü

süperdi ya

Hocam saatlerdir bu reaksiyonu bekliyordum siz almışsınız :D

• Başlığı okuyunca satmak isteyip satamadığınızı düşündüm, "kilometreciye götürmek lazım" yazacaktım..
  • quote:

quote:

quote:

süperdi ya

Hocam saatlerdir bu reaksiyonu bekliyordum siz almışsınız :D

valla koptum ilk okuduğumda ya ama mantıklı bir laf yani

• Dizel motorlar benzinli motorlara göre daha geç ısınır. Ayrıca 113.000 km çok değil. Bakımları düzenli yapılırsa keyifle binilebilir. Dizel motorlar kadın gibidir, bakımlarını eksik etmeye gelmez, düzenli bakımlar ve fazla sıkıştırmadan kullanımda uzun yıllar rahatlıkla binersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.