Şimdi Ara

Yılda 10 bin km yapacak kişi için en ideal araba

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem 800 bin TL ancak benim evim yok kirada oturuyorum, çocuk için şu aşamada araba almam gerekiyor. Duruma göre ileride de ev için satabilirim.
    Ben manuel kullanabilen biriyim ve haftasonları en fazla 200 km yapacak birisiyim. Gün içinde aracı kullanmayacağım.
    Benim size sorum şu sizce en az para ile en çok faydayı alabileceğim araba hangisidir?
    Şimdi az yol gideceğim için benim için zaten dizel motorlar eleniyor. Arabayı da sakin kullanacağım o nedenle atmosferik turbosuz motorlu aracı da kullanabilirim. Benim tek isteğim konfor yani yol ve rüzgaz sesi az olan bir araba.
    Araba araştırırken şöyle bir mantık oluştu doğru yanlış bilemedim ama araba dolar ve altın bazında her türlü değer kaybedecek bu nedenle ben mümkün olan en az harcama ile temiz araba aldığım takdirde oransal oranda daha az zarar edeceğim. Buradaki sorun satarken ki yavaşlık olabilir ama ben zaten atıyorum 200 bin TL ye Tofaş alırsam ve 150 bin TL'ye satarsam 800 bin TL aracın 700 bin TL ye sattığımdan daha az zarar ediyordum. Muhtemelen tofaşı 100 e koysam 800 bin TL araçtan hızlı satılır. Bu duruma göre hareket edince normalde araştırmalarıma göre almam gereken 2021 model 1.4 Egea urban (easy plus ın yalıtımı daha kötü deniyor bu nedenle daha pahalı olsada urban alacağım) almaktansa en eski kasa Egea urban almak daha mantıklı hale geliyor aradaki fiyat farkını gözetirsek. Hatta ufak tramerli araçlar daha mantıklı. Haksız mıyım? Yorumlarınızı ve araç önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bana kalırsa 500-600'e bi araba al , kalanını altına yatır.

• Rüzgar sesi en az araba mıdır bilmiyorum ama o paraya en iyi donanım 1.0 evo Ibiza’da bulunur. Atmosferik ve manuel, fakat çok az yakıyor, parasına göre inanılmaz donanımlı, HB olması nedeniyle rüzgar sesi aldığını çok düşünmüyorum fakat yol sesi alıyor -ki yine de Egea’dan fersah fersah daha iyidir-, masrafsız, sorunsuz bir araç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni çocuk sahibi olmuşsunuz diye anladım. O nedenle biraz geniş bir araca ihtiyacınız vardır. (Çocuk arabası vs.)

Öncelikle tüm bakiyeniz 800 bin lira ise hepsini araç için kullanmamanızdır. Çünkü ikinci el araçlar her an sürprize gebe araçlar olup kenarda tutacağınız bir miktar para ile bu sürprizlere hazırlıklı olabilirsiniz.

Masraf riskini en aza indirebilmek adına, imkanlar dahilinde alabileceğiniz en genç (model yılı yüksek) aracı almanızdır. Bu durumda Egea, Megane gibi araçlar öne çıkıyor. Bana büyük araç gereksiz idare edebilirim derseniz de Clio bana göre en alınası araçtır. Tamir, bakım yönünden birçok araca göre daha avantajlıdır.

Karar sizin.

• Egea Cross daha sessiz ve güvenli sedandan. 7 hava yastığı, devrilme önleme, abs, esp, şerit takip, ön çarpışma önleme vb. Urban paket alınmalı en az. Tam aile arabası 1.4 95bg Uzun yolda tasarruflu sürüş teknikleriyle 3,9lt/100km tüketimi göreni dahi var. Ses, yalıtım, yol tutuşu konusunda Clio’dan çok daha iyidir. Tank gibi gider yolda Egea Cross. Clio’nun kasası en ufak rüzgarda savrulur ve zırt pırt önden kayar diğer hafif hb arabalar gibi.

Clio ile daha geçen hafta usul usul nemrut dağından motor freniyle indim. Ön frenler duman attı. Kış mevsiminde oldu bu üstelik. Hızlı gitsem tamam diyeceğim fakat 30-50km/sa arası gidiyordum. Hafif duman atınca çektim kenara bekledim biraz, sonra el frenini de kullanarak indim. Yazın aileyle şöyle bir dağa bayıra tatile çıkalım deseniz biraz sıkıntı yaşatır Clio. Hafif araba olmasına rağmen ön disk frenler soğutulmuyor. 2023 model 1.0 Tce Clio. Daha önce de Bursa’da Kartepe’den inerken olmuştu yazın o daha fena duman atmıştı. Yine aynı bekledim soğumasını yol kenarına çekip. El freniyle indim. Sakın su dökmeyin böyle durumlarda jantı eğersiniz. Araba titremeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 10 Nisan 2025; 10:54:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi bir bakış açısı satarken zarar hesabı yapmak hızlı piyasası olan arabaları tercih etmek mantıklı bu mantıkla alabileceğiniz arabalar için güzel bil fikir önereyim taksicilerin kullandıkları araölara bakın hyundai egea toyota cilo gibi .

Ben hyunda accent blue tarzı önerebilirim.

• İmkanlar kısıtlı ise her zaman ikinci elde değerli sorunsuz japon araç tercih etmekte fayda var mesela corolla auris haftasonu yapılacak 200 km yol kimseyi yormaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler incelemelerine bakacağım.

• zed Z kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. aslında bende bütçemi 700 +100 gibi belirledim ancak burada konu açarken insanlar daha rahat tavsiyede bulunsunlar diyerek yukarı bir fiyat vererek aralığı geniş tutmayı tercih ettim

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için, genelde araba kullanıcıları kendi arabalarını övme yönünde ama siz objektif olarak deneyimlerinizi anlatmışsınız bunun için iki kere teşekkür ediyorum. ben de Egea ile Clio arasında kaldım özellikle Clionun HP kasalarını araştırdım ancak Egea urban paketi ile çok F/p aracı. Yinede eski marka alışkanlığından insan Renault ile Fiat'ı aynı konumlandıramıyor, akıl hep Renault tarafına kayıyor ama bakınca araştırınca Egea bu yorumunuz harici olarakta cliodan güzel bir araç tek sorun turbosuz motor ki bu sorun mu kişiye göre değişir bence basit iyidir 1.4 yeterli bir motor gücü devrini aldırarak güzel güzel kullanılır.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Eğer Egea bu kadar uyguna urban paketi ile araç çıkartmasa hepsine bakılabilirdi ancak şuan Egea yerli ve büyük fabrikanın üretimi ile fiyatını rakipsiz seviyeye indirmiş. O nedenle Accent blue çok temizi uyguna bulunmadığı takdirde bence Egeaya alternatif olmuyor. 2021 yeni kasa urban Egea 1.4 750 bin TL ye bulunuyor. 6 hava yastığı ve LED far gibi kullanışlı özellikleri ile avantajlı ancak Accent blueyu da daha detaylı bir araştıracağım teşekkür ederim tavsiyeniz için.

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Ancak sorunsuz Japonlar en yakın rakiplerinden 100 bin TL pahalılar. Şimdi mesela yine Egea örneği vereceğim 1.4 fire ile 1.3 life motoru eşit hatta Toyota daha iyi bile desek egeadan 100-150 bin TL fazla. Egeanın LED farkları, parça ucuzluğu göz önüne alındığında ve egeada yağ yakma sorunu ( yağ yakmaya motor yağ soğutucusu olmadığı için yağı buharlaştırıyor yakma yok deniyor ki haklılar) hariç bir sorunu olmadığı gözetildiğinde Egea Toyota'nın önüne geçiyor haksız mıyım?

• r.yilmaz4545 R kullanıcısına yanıt
    Ben öyle düşünmüyorum 1.4 egea ne motor olarak ne de genel dayanıklılık olarak toyotayla aynı değil örnek 1.4 d4-d dizel motoru veya benzinli motoru triger bile değişmeden 600-700 bin kmlere ulaşırsınız bu egea da mümkün değil bu yüzden zaten piyasası yüksek

• r.yilmaz4545 R kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Clio’nun süspansiyonları da kötü. Yoldaki çukurları iliklerinize kadar hissettirir. Egea Cross’un süspansiyonu çok daha konforlu.

Hafif araba olduğundan Clio’nun yol tutuşu zayıf. Aynı yolda aynı hızla aynı lastik basıncıyla: ani fren yaptığımda Clio’nun burnu kesin kayarken, Egea Cross yola yapışır.

Clio aile için biraz tehlikeli.

- Clio’nun Süspansiyonu çocuğu uyandırır.

- Clio ile hasta varsa arabada sürekli yavaş git derler. Süspansiyonları kötü olduğu için en ufak bir yoldaki bozukluk arabanın içinde sert hissedilir.

- Clio ile yavaş gitsenizde (lastik basıçlarını ayarlasanızda) yolu çok hissettirir.

- Clio’nun ani frende durmama ihtimali yüksek.

- Clio’nun kaportasının da zayıf olduğunu düşünüyorum Egea Cross’a kıyasla.

- Egea Cross’larda devrilme önleme var.

- Clio’da devrilme önleme yok.

- Clio’nun yaşam alanı küçücük, çok çabuk karbondioksit ile doluyor ortam, uyku yapar bu da fan açmazsanız. Kaza ihtimali de var.

Fan= Akü= Akümülatör=Fazla yakıt tüketimi

Cam= Fazla yakıt tüketimi = Gürültü

- Clio’nun bagajı da küçük.

- A4 kağıdı kadar alüminyumdan imal edilmiş motoru var Clio’nun. Küçük alan=düşük tork-:>> turbo=yüksek basınç= daha az dayanım

- Clio’nun ön disk frenleri duman atabiliyor dağdan ormandan inerken. Düşük kalite göstergesi. 3 defa başıma geldi.

Atmosferik motor ve demir silindir bloğu Egea Cross 1.4’ün en alınası yanları. Parçası az, ömrü uzun. Clio gibi blok çatlatma, blok kırma gibi durumlar yaşanmaz ve rektefiye edilebilir 1.4. Trigeri de 15dk’da değişir. Yalnız şehiriçi biraz yakar her araba gibi.

Konforsa + uzun ömürse + az masrafsa: Egea Cross 1.4 Urban (mümkünse gsr’li)

Yalnız Clio uzun yolda daha az yakar. Hafif araba olduğundan dolayı. 1 depo benzinle İstanbul’dan Antalya’ya ücretsiz yoldan gittim Clio ile. Muratlı’ya geldim 120 km daha giderim diyordu yol bilgisayarı. Gece yolculuğuydu. Kasa mı çıkmadı yolda karşıma, çekirge sürüsünden mi geçmedim (km’lerce yol boyunca yoldan karşıdan karşıya geçiyorlardı). Gece az yakar her araba. Benzinin kıvamı yoğunlaşır (aynı miktarda benzinde daha yoğun enerji olur) ve havadaki oksijen miktarı artar. Bu sebeple genelde gece çıkarım yola. Tabii hızlıca varmak istemiyorsak. 1-2 saat uyurum yada öğlene kadar biraz turlarız şehiri sonra otele. Az yakmasasının sebebi sadece gece olması değil, Tasarruflu sürüş teknikleri uygulamış olmam aynı zamanda.

Clio az yakar ancak güvensiz bir araba maalesef. Bana güven vermiyor şahsen. Sürdüğüm arabalarla empati kurabiliyorum. Örn bir ralli pilotunu izlerken atması gereken vitesleri fren gaz ayarını vb %99 doğru tahmin edebiliyorum. Clio’nun yol bilgisayarı da 5 yıldız veriyor vites geçişlerime. Severim uzun yolculuğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 11 Nisan 2025; 9:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 800 bine guzel bir dükkan alabilirsiniz. 1.2 1.3 m isteyen dukkan sahipleri size 800 e bırakacaktır. dükkan kredileri de daha uygun. dukkan size 10-15 bin kira getirir. hafta sonları 3-4 sefer araç kiralayabilirsiniz bu paraya. gitmek istediğiniz yere gidersiniz. bu sizi kasko trafik bakım gibi dertlerden de kurtarır ki bunlar bile standart arabalarda senelık 50 bin. şu anda esnaflar zor durumda oldugu için dükkanlar ucuz. ver piyasa canlandıgında değerlenır. daha iyi bir araca binerbilirsiniz satınca. belki de eve peşinat yaparsınız.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun paylaşımınız için. Umarım daha iyilerine daha kolay ve huzur içinde ulaşacağımız günler gelir. Sağlıcakla kalın.

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu bilgiyi bir araştırıcam ama sonuç olarak parça çok iyi bile olsa 10 yıl sonra Egea parçasını daha kolay bulmamız olasıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.