Şimdi Ara

10000 YTL param var, en iyi yatırım aracı hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar güç bela 10000 YTL biriktirdim. Şimdi bunu altına mı yatırmalıyım ? Dövize pek güvenmiyorum. Paramın değerinin düşmesini istemiyorum, uzun vadede böyle birikim yapmayı düşünüyorum. Kısa vadede bir problem çıkarsa bozdurduğum zaman da zarar etmek istemiyorum. En iyi yatırım aracı nedir. Fonlardan filan pek anlamam, borsayı hiç bilmem. Hepsine cumhuriyet altını alayım mı ?

• Cumhuriyet değilde 995 ayar külçe altın al. Levha şeklinde. Cumhuriyetler işçiliklidir zarar edersin. Benim dediğimde gramında 200bin zararın olur. Sarraflardan alabilirsin. Altın almadan önce 0216 450 66 47'yi arayıp, has'ın satış fiyatını sorarsın, ona göre al.
  • dostum cunhuriyet altını kolay bozdururum nakit lazım olunca, o dedigin külçe altını kuyumcular nakite cevirirken sorun cıkarırlar mı ? Cok zarar eder miyim
  • Bencede en mantıklısı altına yatırmak. Altında çıkış olmasa bile, iniş olmuyor. Kar edememiş olabilirsiniz fakat, zarar da etmezsiniz.. İki yıl önce altın alanlar şimdilerde yatırımlarını neredeyse ikiye katladılar...
  • Dostum ben kuyumcuyum, merak etme Bir ata lirasında ortalama 8 milyon zarar edersin.

sana şöyle anlatayım. 10000 ytl / 29.8 (has altının satışı fiyatı ) = 335 gram

bunu bozdurduğun zaman 335x995x29.6 ( has altın'ın bozdurma fiyatı) = 9866 ytl eder.

Birde o parayla ata lirasının hesabını yap aradaki farkı anlarsın.
  • kuyumcu bey peki bu has altını istedigim zaman sizin meslegi yapan birisine götürsem kolaylıkla bozar mı ? Yani param yok o kadar bozamam filan bu tarz şeylerle karşılaşır mıyım ?
  • ata lirası 200 civarı, tanesi 200 ytl'den 50 tane gelir. bozdurma fiyatı 192-193 civarı 50x192 = 9600 ytl. aradaki fark bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bende kuyumcuyum. en mantıklısı heartless in dediği. eğer o küçük zararıda etmek istemiyosan. güvendiğin bi kuyumcuya paranı altın karşılığı yatır. mesela altın bugün 30 ytlmi. yarın kaç lira oldu 31 mi. o zaman 31 den paranı alırsın. biz müşterilere öyle yapıyoruz. o aradaki küçük fiyat farkınıda zarar etmemiş oluyo. burda karşılıklı menfaat var. sen o küçük zararı etmiyosun. kuyumcuda senin paranı kullanmış oluyo. ama kesinlikle güvendiğin kuyumcu varsa yatır. yoksa heartless in dediğini yap. ha şunuda söylim uzun vadede altın en iyi ytırım aracıdır. bi savaş çıksa paranın değeri düşer ama altın düşmediği gibi yukarı fırlar. ayrıca dolar çıksa bile altında çıkmış oluyo. şuanda altının onsu 630 dolar. yani 31 gramının fiyatı. şimdi bu 630 da kalsa dolar çıksa altın yine çıkmış oluyo. ama ons fiyatı çıkarsa o zaman esas karı etmiş oluyosun. 3 sene önce altının onsu 280 dolar civarlarındaydı. ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 23 Kasım 2006; 16:08:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Postal_Phreak

kuyumcu bey peki bu has altını istedigim zaman sizin meslegi yapan birisine götürsem kolaylıkla bozar mı ? Yani param yok o kadar bozamam filan bu tarz şeylerle karşılaşır mıyım ?

Altın'ı götürdüğün kuyumcu'nun parası yoksa başka kuyumcuya götürür satarsın. Sizin iyiliğiniz ve cebiniz için söylüyorum bunu, altın'ı sarraftan alıp, sarraf'a satacaksın ki en az böyle zarar edersin.
  • Neden faize yatırmıyorsunuz anlamadım.Altın fiyatları yerinde sayıyo.Ama faizden kesin kazanırsın.Birde İMKB de belirli dönemlerde belli kağıtlar prim yapar.Buda olabilir.Ama bence en mantıklısı faiz repo gibi seçenekler.En azından değerini yitirmez.
  • ya hocam ata lirası dedigin sey ne ya altın cesidi mi bu da, valla ben altın düşünüyodum ata lirası yeni duydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Postal_Phreak

ya hocam ata lirası dedigin sey ne ya altın cesidi mi bu da, valla ben altın düşünüyodum ata lirası yeni duydum

10000 YTL param var, en iyi yatırım aracı hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 23 Kasım 2006; 16:13:51 >
  • tamam şimdi anladım bu levhalar daha mantıklı, peki bu levhaların en küçüğünün fiyatı ortalama ne kadardır
  • en küçüğü çeyrek lira. 1.75 gram. fiyatı 50 ytl civarlarında.
  • bu levhalar senin parana göre kesilip sana veriliyor :)
  • büyüklerim hep altın al derler hem gelenek görenek, hem de hakkaten iyi yatırım aracı, tanıdık kuyumcumuz yok, insallah kuyumcular bir problem cıkarmazlar bozdurmak isterken, altın da tek basına nakide ceviremedikten sonra gecerliliği yok, tesekkur ettim ilginiz için
  • Hocam fon al 1 fon 80ytl aylık gelırı 1ytl ona gore hesapla işte

hem paranın degerı kaybolmasın hemde ayda bırazcık uzerıne ekler

Bana da arkadasım soylemıstı aslında cok ıyı yatırım
  • hazine bonosu al
  • quote:

Orjinalden alıntı: fifty_boss

Hocam fon al 1 fon 80ytl aylık gelırı 1ytl ona gore hesapla işte

hem paranın degerı kaybolmasın hemde ayda bırazcık uzerıne ekler

Bana da arkadasım soylemıstı aslında cok ıyı yatırım

dediklerine katılıyorum.

@Postal_Phreak, piyasaları fazla takip etmiyorsan b tipi likit fon iyidir. çok iyi getirisi yoktur ama zarar etmezsin. yavaş yavaş ama kararlı şekilde artar. istediğin zaman(gece 12-2 arası hariç sanırım) da bozdurabilirsin. likit fon olduğu için de para direk hesabına geçer. Likit fon olmasa hesabına iki gün sonra geçiyor sanırım. b tipi olduğu için riskli değil. atipi olursa biraz riskli çünkü a tipi fonlardaki hisse senedi oranı daha fazla ve borsanın durumuna göre senin fonun artıp azalıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Neden faize yatırmıyorsunuz anlamadım.Altın fiyatları yerinde sayıyo.Ama faizden kesin kazanırsın.Birde İMKB de belirli dönemlerde belli kağıtlar prim yapar.Buda olabilir.Ama bence en mantıklısı faiz repo gibi seçenekler.En azından değerini yitirmez.

Dostum sen şuanda faiz oranlarını biliyormusun veya 10000 ytl ye hangi bankanın kaç lira para verdiğini. Bilmiyorum ama benim okadar param olsa ya altın alır veyahutta hazine bonosu alırdım. Devlet tahvili veya hazine bonosu alırdım. Sonuçta bunlar devlet kontrolünde ve zarar etme ihtimalin %0
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.