Şimdi Ara

100 TL peşin, Toyota sizin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz cuma günü telefonuma gelen: " 100 TL peşin Toyota sizin! Toyota finans farkıyla Toyota'nızı şimdi alın,mayıs 2014 te ödemeye başlayın" mesajı ile bir anda aklımda aracımı değiştirme fikri oluştu. önümüzdeki 2 yıl ödemelerimden dolayı arabamı değiştirmeyi düşünmüyordum ancak ödemenin 2014 mayısta başlaması ve mevcut aracımın satışından gelecek para ile bu iki yılı idare edebilecek olma fikri beni heyecanlandırarak ertesi sabah nedir ne değildir diye bayiyi aradım. plaka masrafı, sigortası, dosya masrafı yaklaşık 2000 TL ödüyorsunuz ve araç fatura bedelinin tamamına kredi verdiklerini söyleyince tamam oldu bu iş dedim ama faiz oranını söyleyince ( 0.97 ) o an bittim. yeni kasa 1.6 premium için 60 ay vadeli bir ödeme planında tam 1670 TL civarı bişeyler ödemem gerektiğini söylediler. ( araç bedeli 62.400 TL ) o an düşündüm ki 60 ay sonunda bu araç bana 100 bin TL ye gelecek. yuh dedim içimden ve teşekkür ederek telefonu kapattım. Belki daha kısa vade düşünen arkadaşlar için mantıklı bir tercih olabilir, bilginize...

Düzeltme: ödemeye hemen başlarsan 0.92 faiz, 6 ay ertelemeli alımlarda 0.97 faiz uygulanıyormuş ( yani ertelemeli alımlarda 60 ay olan vadeyi 54 ayda bitirerek faiz oranını artırıyorlar ) Düzeltme için umutsirvan'a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathematician_01 -- 7 Ekim 2013; 1:52:11 >

• Yazık günah sizi bu düşünceye iten nedir sıfır faiz olduğunu varsayın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Yazık günah sizi bu düşünceye iten nedir sıfır faiz olduğunu varsayın?

32 Yaşındayım ve şimdiye kadar hiç 0 aracım olmadı. Hadi bu neyse de 2 çocuğum var ve dolayısı ile daha geniş bir aracım olsa iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca 2. el alıp yok şu arıza yaptı, yok şunun değişim zamanı geldi muhabbetinden sanırım sıkıldım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

quote:

32 Yaşındayım ve şimdiye kadar hiç 0 aracım olmadı. Hadi bu neyse de 2 çocuğum var ve dolayısı ile daha geniş bir aracım olsa iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca 2. el alıp yok şu arıza yaptı, yok şunun değişim zamanı geldi muhabbetinden sanırım sıkıldım artık.

Aynen bende o düşüncedeyim. İkinci el araç alıpta, bu arıza benden mi oldu, ben mi zorladım da oldu, evveliyatında sorun mu vardı vb düşüncelerle kafa yormaktansa, sıfır aldım her şeyini biliyorum dersin en azından..
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, 2. elde dönen sahtekarlıkları da unutmamak lazım tabi. Büyük konuşmak istemiyorum tabi ama bir daha 2. el araç almayı düşünmüyorum. Sadece bir ihtimal, canıma tak derse araç küçük geldiği için 3-5 bin ekleyip bir sedan alabilirim. Bizlere ucuz gibi geliyor ama 2. el için yapılan masrafları üst üste koyduğumuzda astarı yüzünden pahalıya geliyor.
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Bir yerde bir yanlışlık var hocam. Ben geçen telefonda sordum aynı şekilde.

40 bin kredi kullanayım ve (advance cvt)48 ay vade ile ödeyeyim dedim iki türlü hesap çıktı.

1. normal vadede 0,92 faiz oranı ile aylık 1078 TL toplam : 51.744 TL

2. 6 ay ertelemeli olursa 0,97 faiz oranı ile aylık ödeme 1209 TL. Toplamda ise 1209x42 = 50.778 TL dediler. 6 ay ötelemeyi diğer aylara paylayıp faiz oranını arttırıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla şu an ki aracımın arka süspansiyon çirit atıyor kasislere girdiğimde, ön sağ taraftaki burçta bozuk yolda ses yapıyor. Yahu 5 sene Polo kullandım, bakımları haricinde hiç bir şey çıkarmadı bana dedim. Şimdiki aracımın daha önceki sahibinden kalma aşınma olmuştur bana gelince patlamıştır diyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20.000 tl'ye kadar araç tavsiye
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Geçtiğimiz cuma günü telefonuma gelen: " 100 TL peşin Toyota sizin! Toyota finans farkıyla Toyota'nızı şimdi alın,mayıs 2014 te ödemeye başlayın" mesajı ile bir anda aklımda aracımı değiştirme fikri oluştu. önümüzdeki 2 yıl ödemelerimden dolayı arabamı değiştirmeyi düşünmüyordum ancak ödemenin 2014 mayısta başlaması ve mevcut aracımın satışından gelecek para ile bu iki yılı idare edebilecek olma fikri beni heyecanlandırarak ertesi sabah nedir ne değildir diye bayiyi aradım. plaka masrafı, sigortası, dosya masrafı yaklaşık 2000 TL ödüyorsunuz ve araç fatura bedelinin tamamına kredi verdiklerini söyleyince tamam oldu bu iş dedim ama faiz oranını söyleyince ( 0.97 ) o an bittim. yeni kasa 1.6 premium için 60 ay vadeli bir ödeme planında tam 1670 TL civarı bişeyler ödemem gerektiğini söylediler. ( araç bedeli 62.400 TL ) o an düşündüm ki 60 ay sonunda bu araç bana 100 bin TL ye gelecek. yuh dedim içimden ve teşekkür ederek telefonu kapattım. Belki daha kısa vade düşünen arkadaşlar için mantıklı bir tercih olabilir, bilginize...

iyi yapmışsın

• Reklam sloganı ile ödeme planını bagdastiramadim.

Adam gibi uzun vadeli düşük ödemeli ve cuzi faizli kampanyalar cok olsa 2.el e rağbet azalır gibime geliyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

40 bin kredi kullanayım ve (advance cvt)48 ay vade ile ödeyeyim dedim iki türlü hesap çıktı.

2. 6 ay ertelemeli olursa 0,97 faiz oranı ile aylık ödeme 1209 TL. Toplamda ise 1209x42 = 50.778 TL dediler. 6 ay ötelemeyi diğer aylara paylayıp faiz oranını arttırıyorlar.

Hocam 40 bin için doğrudur hesabınız ancak ben araç bedelinin tamamı için hesaplama yaptırdım. (60.500 ünü böleriz dedi yanılmıyorsam ) benim istediğim bedel yüksek ve vade de 60 ay olduğu için böyle bir miktar çıktı ortaya. benim araç bedelini peşinat olarak verirsem ödeme yapamam çünkü ev kredisi ödüyorum bi yandan:( 2 yıl sonra ev için çektiğim ihtiyaç kredisi bitecek oraya ödediğim miktarı aktarabilirim diye düşünmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Reklam sloganı ile ödeme planını bagdastiramadim.

Adam gibi uzun vadeli düşük ödemeli ve cuzi faizli kampanyalar cok olsa 2.el e rağbet azalır gibime geliyor .

peşinatın varsa ve kısa vadede ödeyebiliyorsan düşünülebilecek bir kampanya ama benim gibilere gelmiyormuş hocam onu anladım sadece:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Hocam 40 bin için doğrudur hesabınız ancak ben araç bedelinin tamamı için hesaplama yaptırdım. (60.500 ünü böleriz dedi yanılmıyorsam ) benim istediğim bedel yüksek ve vade de 60 ay olduğu için böyle bir miktar çıktı ortaya. benim araç bedelini peşinat olarak verirsem ödeme yapamam çünkü ev kredisi ödüyorum bi yandan:( 2 yıl sonra ev için çektiğim ihtiyaç kredisi bitecek oraya ödediğim miktarı aktarabilirim diye düşünmüştüm.

1515 TL olarak hesapladım ben sizin seceneği. 54x1515 = 81.810 TL yapıyor. 5 yılda 21 bin TL faiz normal sınırlarda denebilir.
    Öteleme yapmasanız 1384x60 = 83.040 TL gibi hesapladım. Umarım hata yapmıyorumdur.

• Ağaoğlu'nun 2500 peşin ev senin reklamlarına benzemiş, (2500 peşin ama ev 700-800 bin tl!)...
    burdada 100 tl peşin ama araba 70-80 bine kadar çıkıyo o parayı alacak sonuçta....bence aldatmaca yani, faizler yükselmiş, araca zam yapılmış bunları unutturup akıl çelmeye çalışılmış sanki...
  • Dün hanımla evde ihtiyaç duyduğumuz iki şey için alışverişe gittik.
    3-4 saat sonra ellerimizde bir sürü poşetle eve geldik. Almak için çıktığımız iki şey haricinde herşeyi aldık.
    Bu tüketim çılgınlığı malesef hepimizde oluştu artık. Kampanyalara kanmayın paranız varsa alın yoksa olduğu zaman alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Dün hanımla evde ihtiyaç duyduğumuz iki şey için alışverişe gittik.
    3-4 saat sonra ellerimizde bir sürü poşetle eve geldik. Almak için çıktığımız iki şey haricinde herşeyi aldık.
    Bu tüketim çılgınlığı malesef hepimizde oluştu artık. Kampanyalara kanmayın paranız varsa alın yoksa olduğu zaman alın.

cepteki mevcut para bitirilince, gelecekte kazanacağımız parayı da bu şekilde bitirmeye çalışıyorlar. kredi kartı olmasa bir çok firmanın satış yapamayacağını düşünüyorum kredi kartı ile harcama yaparken sanki bedava imajı var, kredi kartı kullanımını bırakan birisi olarak farkı anlayabiliyorum, eskiden rahatlıkla kart ile aldığım bir çok şeyden cebimdeki nakiti harcamak istemediğim için vazgeçtiğim çok oluyor :))

• abormen kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı kullanmayan beni de yanına ekle hocam. Ev alırken kredi kullanırım, onun dışında cebimde olmayan parayı harcamam. Araba da buna dahil.
  • Çok cazip.

100 TL veriyorsunuz ve istediğiniz Toyotayı alıYorsunuz. Aynen marketten alışveriş yapar gibi. Bu kadar kolay.

Yukarıdaki mesajlarda belirtildiği gbi işin aslı öyle değil.

Bence bu türlü reklamlar ceza almalı.

Toyotaya yakıştıramadım. Kandırmacadan ibaret reklam. Toyota saygı duyulan markalardan. Böyle reklamlar sadece kurnazsa bütün beyinlere TOYOTA markasını KAZIMAK VE YERLEŞTİRMEK AMAÇLI.
  • quote:

quote:

Kontağı ilk çeviren siz olun sizden öncesinin arızalarını temızlemek için sanayilerde sürtmeyin. Kararınızı desteklıyorum.
  • Ben hiç anlamıyorum bu şekilde araç alanları. 5 sene 1000 küsür tl geri ödeme yapacaksın, her ayda benzin kasko vergi ortalama 600-700 masrafı olacak belki daha fazla, yani her ay 1600-1700 tl araç için harcayacaksın, 5 sene sonunda o aracı 30.000 tl ye satarsan çok şanslısın, mantık bunun neresinde cidden anlamıyorum.
  • 5 sene boyunca araca kaskosuz binemeyeceğinizi, satamayacağınızı, kasko+trafik+bakım+vergi+yakıt giderlerinizide ekleyin, öyle hesaplarınızı yapın... kıt kanaat geçinmeyi hayal etmeyin çünkü gerçekten olmuyor, insanın canı yeni tlf pc başka bir şey çekiyor, veya süpriz masraflar çıkabiliyor...

Bende zamanında k.k. larından battığım için şimdi yoğurdu bile üfleyerek yiyorum, artık k.k. kullanmıyorum, cebime harcayacağım kadarını koyuyorum, alışverişe giderken tok mideyle gidiyorum, gerçekten etkisi oluyor , ona buna saldırmıyor insan, ve en önemlisi kesinlikle evde listeyi hazırlıyoruz, hn.la birbirimize söz verioruz liste dışı birşey alınmayacak (bir-iki ufak tefek şeyler olabiliyor tabi ...) böylece cebimde ne varsa o kadar harcıyorum, kasa fazlamı çıktı, fazlasını bırakıyorum, bunlar utanılacak şeyler değil, eminim hiç birimizin sınırsız parası yoktur ...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.