Şimdi Ara

'100 küsür bin lira veren adam yakıtı vergiyi düşünmez' zihniyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle, "milletin ne yaptığından bize ne" yorumu yapacaklar gelmesin. Teknik olarak çoğu şeyi Google Amca'dan bulabilirsiniz. Ben gözlemlediğim durumları paylaşıyorum. Kimseye artniyetim yoktur.

Yeni kasa 316i satılık olarak hayli arac var. Benim arkadasım da aldı, 6000km de sattı 2 ay sonra. 105 bin liraya almıştı. Tek neden yakıt. Çok yakmıyor diyenler olacak belki. İstanbul sehirici 11lt yaktığını söyledi.

Benim tespitim, insanlar vergi avantajı var diye bir heves alıyorlar belki şartlarını zorlayarak, km'de 50kurus yakınca da "ben ne yapacagim?" herkeste aynı mantık. "arabayı alalım da yakıtına bakarız" , sonra bir bakıyorlar hüsran...Genel ortalama olarak cogu benzinli araçtan az yakıyor kabul, fakat benzinli arac benzinli aractir. 10lt göreceğini kabullenmek gerekir. Bu noktada da BMW'nin teknik verileri kandırıyor insanları. Sehirici 7.5lt yakıt vaadederken, pek 7.5 yakan görmedim, sanmıyorum. 320d zaten 130.000tl altına alınmıyor. Onun keyfi bambaşka tabi ama yüzde 30 fazla ödemek zorundasınız.

Şimdi "100 milyar verip yakıt mı düşünüyorsun" zihniyeti de yazacak. Bana göre forumun en komik insanları bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 19 Nisan 2013; 19:53:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence komik.

100.000'in üstüne çıkabilen insan 2-3 milyar vergiyi sorun etmemeli.

Benim o kadar maddi gücüm olsa 2 litre alırdım ne yalan söylim.

Zaten yakıt olarak çok fazla bi fark olmuyor.
  • 100.000tl veren adam yakıtı düşünmemeli olayından çok, km'de 50kuruş yakıtı çok bulan adam 100.000tllik araba almamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 19 Nisan 2013; 20:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

100.000tl veren adam yakıtı düşünmemeli olayından çok, km'de 50kuruş yakıtı çok bulan adam 100.000tllik araba almamalı

Adam gayrimenkul satıyor eline güzel para geçiyor bir kısmını araca yatırıyor.Sonra mecbur yakıtı düşünmesi gerekiyor. :)
  • quote:

100.000tl veren adam yakıtı düşünmemeli olayından çok, km'de 50kuruş yakıtı çok bulan adam 100.000tllik araba almamalı

Km de 50 kuruş az mı yani?

• 3.16i Ankara'da bi nebze gider de İstanbul'da 11 litre yakar cidden.

Ben de LPG düşmanlarına hastayım.Adamların kafasındaki denklem çok net; istersen Rolls Royce kullan, pompaya yanaşıp da gaz alıyorsan o araba çöptür.

Kendileri bu kafayı yaşasınlar ona sözüm yok, ama kalkıp da millete ''O kadar para veriyorsun bir de LPG mi takacaksın '' diyince komik oluyorlar.Kendisi benzinin kuruş hesabın yapar sonra da elin LPG'sine laf eder aklınca.Benzinli binince ne oluyorsa.

Öte yandan adam isterse 400.000 lira verip dizel otomobil alır.Arabayı alırken çok para vermesi kullanırken de çok para vermek isteyeceği anlamına gelmez.

Tercihlere saygı duyma konusunu bi oturtsak herşey çok güzel olacak da.
  • 100 binlik aracım yok ama 200 binlik aracım dahi olsa yakıtı da vergiyide sorun ederim,tabe parayı kolay kazananlara bişey diyemem 3.0 motora benzinli binsinler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayda 60 bin tl zengin eder mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • az çok diyemeyiz, neye göre kime göre az yada çok? 100.000 tl arabaya para veren adamın sorun etmemesi gerektiğini düşünüyorum ama ülkemizde(başka ülkerleri bilemem) insanlar özellikle gelirleri ile orantılı tercihler yapmadığından bu paralara araba alıp sonra sitem ediyorlar. tercih meselesi
  • quote:

az çok diyemeyiz, neye göre kime göre az yada çok? 100.000 tl arabaya para veren adamın sorun etmemesi gerektiğini düşünüyorum ama ülkemizde(başka ülkerleri bilemem) insanlar özellikle gelirleri ile orantılı tercihler yapmadığından bu paralara araba alıp sonra sitem ediyorlar. tercih meselesi

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
  • quote:

Aynen.
    Km'de 50 krs cok diyen adamin 100.000 tl'yi bir araca vermesi mantikli mi?
    Km'de 20-25 krs farki sorun eden insan araca verdigi 100.000 tl yerine 50-60.000 tl'ye de arac alabilecekken aradaki 40-50.000 tl'yi sorun etmiyor ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu arabaya ayırdığın bütçe aylık gelirinin %5'ini geçmemeli. bu kurala uyarsan fazla gelmez.

allaha şükür durumum fena sayılmaz citroen c4'e biniyorum. araba alırken ise ilk kriterim hiçbir şekilde 50.000 tl'yi geçmemesiydi fiyatının. adam 100.000 tl'lik arabaya biniyor ama zorlanıyor sonra da yakıtı dert ediyor.

e bende 100.000 tl'lik araç alabilirdim ama kasardım, ev parası resmen. arabam olacak ama yaşamaya param kalmayacak ne anladım. ailemle tatile gider birlikte yerim o 50.000 tl'yi daha iyi. daha lüks araç olunda ne oluyorki onu da anlamıyorum. şehir içinde kısa mesafeler için kullanılıyor genelde araçlar.
  • araba çok yakmıyor yakıt pahalı ama 11 lt yaktıran adam da yüklenmıstır arabaya
  • 25binlik e36lara veya e30lara binen insanlar benzini düşünmüyorken 100bin veripte düşünmek saçma bana kalırsa.
  • Beyler şimdi bir arsa işinden elimize para geçti napalım lüks arabaya binmeyelimmi şu 3 günlük dünyada ne zaman göçüp gideceğimiz belli değil,gelirleriyle orantılı alıcaksın arabanı dlyip duruyor herkes napalım 2000 tl maaşla çalışıyorsam illa focus,golf,astramı alıcam böyle düşünüp çok yakan araç alıyorlar sonra bakıyorlar masrafını karşılayamayacağım satıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Beyler şimdi bir arsa işinden elimize para geçti napalım lüks arabaya binmeyelimmi şu 3 günlük dünyada ne zaman göçüp gideceğimiz belli değil,gelirleriyle orantılı alıcaksın arabanı dlyip duruyor herkes napalım 2000 tl maaşla çalışıyorsam illa focus,golf,astramı alıcam böyle düşünüp çok yakan araç alıyorlar sonra bakıyorlar masrafını karşılayamayacağım satıyorlar.

2000 tl maaşla çalışıyorsan aile geniş değilse 2. el swift falan almak daha mantıklı.

yahu lüks arabaya binmenin bir esprisi yok yaşam kaliteni yükseltmek önemli olan.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_73602831/tm.htm

Bence git bir psikologa felan başvur. Takıntı olmuş sende, bırak milletin naptığını kendi işine bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S R T -- 19 Nisan 2013; 21:01:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

http://forum.donanimhaber.com/m_73602831/tm.htm

Bence git bir psikologa felan başvur. Takıntı olmuş sende, bırak milletin naptığını kendi işine bak.

Evet o konuyu da ben actım. Teşekkürler önerin için arkadasım.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Beyler şimdi bir arsa işinden elimize para geçti napalım lüks arabaya binmeyelimmi şu 3 günlük dünyada ne zaman göçüp gideceğimiz belli değil,gelirleriyle orantılı alıcaksın arabanı dlyip duruyor herkes napalım 2000 tl maaşla çalışıyorsam illa focus,golf,astramı alıcam böyle düşünüp çok yakan araç alıyorlar sonra bakıyorlar masrafını karşılayamayacağım satıyorlar.

2000 tl maaşla çalışıyorsan aile geniş değilse 2. el swift falan almak daha mantıklı.

yahu lüks arabaya binmenin bir esprisi yok yaşam kaliteni yükseltmek önemli olan.

Örnek verdim ben ama tekrar baktımda tam toplayamamışım başım falan ağırıyorda.
    İşte insan herşeyi tatmak istiyor en azından benim felsefem bu hiçbir zaman şurayada gitmeyeyimde şu parayı bir kenara koyayım demedim bulduğumu yedim nasıl olmasa 2 günlük dünya bu görüşümde komşumda etkili oldu herşeyden kısan bir insandı arabasını bile az kullanırdı para biriktiriyordu ne oldu çat kalpden bir akşam göçtü gitti.

• 100 kusur binlirayla araba alsam 3 5 litrenin hesabını yapmazdim cok net . Yapana bisey demem .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.