Şimdi Ara

10 yıldır kaza yapmayana 0 tl kasko 0 tl sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigorta ve kasko prim ödemelerinde kaza yapmayanlar kesinlikle daha fazla ödüllendirilmelidir.Mesela Türkiye gibi bir ülkede 10 yıl ve üstü kazaya karışmamış bir kişi tam kasko ve sigortadan ücretsiz yararlanırken,tam tersi sürekli kaza yapan kişilerin primleri daha da arttırılmalıdır.
    Tamam şimdi de kademeli bir sistem var ama kazaya karışmayanların ödüllendirilmesi daha keskin bir şekilde yapılmalıdır.



  • Sistem tam tersi olur bizde. 10 yıldır boşu boşuna para ödemeye alışmış ver odunu demeleri lazım. Nasıl olsa hiç kaza yapmasa da ödüyor. Ne versen yine öder derler.

    Yeter ki cam filmine karışma yoksa ÖTV imiş, ÖTV'nin KDV'siymiş, benzin fiyatıymış, vergiymiş, otoyol köprü fiyatlarıymış falan hikaye bu memlekette.

    Yakında millet kendini sakatlayacak ÖTV indirimli araç alabilmek için.
  • Burasi Türkiye yani dürüst kurallara uyan vatandaşın cezalandırıldığı,sahtekar düzenbazın rahat ettiği yer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı bu sefer oldu dedim kendi kendime



    Artık kaskoya sigortaya para ödemeyeceğim saflığı nasılda çabuk bünyeye nüfüs etti anlatamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her kuşun etini yedik bir bu kaldı.


    Ben hiç kaçak elektrik kullanmadım hep kayıp kaçak bedeli ödedim.O zaman benim paralarımı geri versinler.

    Bir süre işsiz kaldım devlet gss adı altında para aldı benden işsiz adamdan para mı alınır bana para vermeliydi devlet.

    Ev alırken garajlı ev aldım.Dünyada kadar para verdim.Garajı olmuyan insanlar için devlet günlük 20 tl otopark parası almalı.Sokağı işgal ediyorlar.



    Daha 1000 tane örnek bulur yazarım hepsi sizin mantığınıza göre.Kaza yapmıyorsanız yine kendinize yararınız var.Arabanızın değeri korunuyor.Satmaya çalışınca daha rahat satarsınız.Yoksa kim size neyin indirimini yapacak kaza yapmadınız diye.Zaten kaza yapmamak şöför olarak sizin mesuliyetiniz.
  • 7 yıldır hasarsız bir şoför olarak geçen yıl 460tl ye yaptırdığım sigorta bu yıl 490tl tuttu. Sözde ödüllendirildim.







    Yersen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya saçma bir şey bana göre.Geçen yıl yaptığım kazada çocuğun biri yola zıpladı diye 5. Araç olarak zincirleme kazaya girdim. Takip mesafesi vs her şey de uygundu ancak bilemiyorsun ne zaman ne olur.Şimdi size göre ben fazla para ödemeliyim öyle mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem insanları hileye sevkediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar ne yapar eder bilerek adam tutup çarptırır arabana yinede bedava kasko ve sigorta alamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem tam tersi olur bizde. 10 yıldır boşu boşuna para ödemeye alışmış ver odunu demeleri lazım. Nasıl olsa hiç kaza yapmasa da ödüyor. Ne versen yine öder derler.

    Yeter ki cam filmine karışma yoksa ÖTV imiş, ÖTV'nin KDV'siymiş, benzin fiyatıymış, vergiymiş, otoyol köprü fiyatlarıymış falan hikaye bu memlekette.

    Yakında millet kendini sakatlayacak ÖTV indirimli araç alabilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 16 Şubat 2018; 0:0:34 >
  • Kasko trafik sigortasını kapsamalı, kaskosu olan adamın ekstradan trafik sigortası yaptırmaması gerekir..
  • gncl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Kasko trafik sigortasını kapsamalı, kaskosu olan adamın ekstradan trafik sigortası yaptırmaması gerekir..

    İkisini ayrı ayrı yaptırmaktan daha ucuza gelir muhtemelen, o doğru; ama aşırı bir fark olmaz. Sigortayı kapsayan kaskonun primi daha yüksek olacaktır.
  • Beleşe kumar olamayacağına göre, beleşe sigorta, kasko olmaz. (Bu noktadan itibaren Kıprıs şivesi ile okuyunuz) Sen şimdi geleceksin Kıprıs'a. Dome'a gireceksin. Sana beleşe çip verecekler. Oynayacaksın. Denk getirirsen bir de para alacaksın öyle mi? Olmaz o iş. It is not possible. Donuna kadar almadan bırakır mı? Bank allways wins. (Kıprıs şivesi modu: Kapalı)

    Öncelikle kasko-sigorta firmalarının ne kadar kazandığına bakın. Hepsi dev şirketler. Çoğu halka açık. Olmayan da mali evraklarını yayınlamak zorunda. Karlarını cirolarına oranlayın. Aşırı bir kar marjlarının olmadığını göreceksiniz.

    Temel sebebi, bu salakların İstanbul'da çok janti bir genel merkez binasına eşek gibi kira ödemeleri, İzmir'de Ankara'da 2/3 maaşla çok daha mutlu çalışacak personelle çalışacağına İstanbul'da çalışana eşek yükü ile para vermeleri gibi "genel yönetim giderleri". Herhangi bir sigorta firmasının mali verisini açın, maliyetlerinin ne kadarının "genel yönetim gideri" olduğuna bakın. Çok ciddi bir maliyetin orada yattığını göreceksiniz.

    Sigorta firması daha düşük kira, daha düşük maaşlı çalışan için genel merkezini işsizliğin daha fazla olduğu ve kiraların daha düşük olduğu bir ile taşısa maliyetlerini çok ciddi kısabilir. Daha rekabetçi fiyatlar verebilir.

    Ancak gene de, maliyetin çoğunluğunu hasar ödemeleri oluşturur. Daha düşük kasko-sigorta ücreti için:
    1) Kasko-sigorta dolandırıcılığının son bulması
    2) Herkesin daha az kaza yapması
    3) Yetkili servis dolandırıcılıklarının engellenmesi

    gerekir. Bunları sağlamazsanız ama siz, ama başkası, yüksek kasko-sigorta bedeli ödemeye devam edecektir.

    Kaza yapanı biraz daha yolan, kaza yapmayanı biraz daha kayıran bir modifikasyon mümkün, ona lafım yok. Ama çok bir şey beklemeyin. %10-%15 düşebilir. Şu da mümkün:

    "Ben yetkili servise gitmek istemiyorum. Hasar yaşarsam gidermek için sanayiye gideceğim." opsiyonu hali hazırda var; ancak zayıf. Bunun zenginleştirilmesi lazım. Yetkili servislerin düzenine çomak sokmak için bu şart. Trafikteki otomobillerin çok büyük bir çoğunluğu zaten yetkili servise gitmiyor. Ancak bu opsiyon sigortada olmaz. Karşıdaki aracın ne olduğunu, nereye gittiğini bilemezsiniz. Bende 6 yaşında Legacy var. Yetkili servis zaten çok kötü. Bana başkası hasar verse gene sanayiye giderim. Bir başkasında 2017 Clio vardır, aracı yeni diye yetkiliye gitmek ister... O yüzden Sigorta poliçesinde bu düzen olmaz.

    ----------------

    Türkiye'de bu saygısız, trafik kültüründen yoksun, beceriksiz olup kendini F1 pilotu sanan şuursuzlar gayet fazla iken, risklerimiz ister istemez yüksek olur. Riskimiz yüksek olunca, primimiz de yüksek olur. Sigorta kumar ve kumarhane ile birebir aynı sistemle çalışır. Daha çok para almak için ya kazanma ihtimalini azaltman lazım, ya da daha çok para koyman lazım. Tabi biz tam tersi, sabit bir gelir ihtimali için daha az para koymak istiyoruz. O zaman bunun kumar karşılığı ne? Kazanma ihtimalini düşürmeniz... Yani, daha az kaza yapmanız. Siz derken, herkes. Çünkü trafiğin genel bir riski de var. Trafiğin genel riski, ister istemez, sizin kaza riskinizi de etkiliyor.

    Kumarhaneye binlerce insan girer. Birileri kazanır, birileri kaybeder. Kumarhane başkasının parasını sana verir. Aradan komisyon alır. Senin kumarı kazanma ihtimalin her zaman olduğu için, bet'in hiçbir zaman sıfır olmaz. Trafiğe çıktığın an bir risk altındasın. O risk de, sigorta firmasının sana prim ödemesi yazması demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Şubat 2018; 10:23:58 >




  • kesinlikle katıldığım önermedir. ama kim yapar sigorta şirketleri tekel oluşturmuş niye yapsınlar? devlet zorunlu olmaktan çıkarsa belki müşteri çekmek için yaparlar ama o zamanda kimse sigorta yaptırmaz :D
  • 10 yildir kazam yok 60 binlik araba var 600 trafik 900 kasko cikti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık yanlış algı oluşturuyor. Sanki böyle bir çalışma varmış veya düzenleme olmuş gibi...

    Lütfen başlığın sonuna "ödemelidir" ibaresi ekleyiniz.
    Benim gibiler hayal kırıklığına uğramasın.
  • Hayaller ve hayal kırıklığı bir yana sizi gerçek dünyaya davet ediyorum. Sigorta sistemi öyle mantıkla çalışmıyor. Sigorta primi riskler üzerinden hesaplanıyor. 10 yıldır kaza yapmayan kişinin kaza yapma riski artıyor, yaş ilerledikçe de risk artar bir sürü faktör var. Ooo gel kardeş sen 10 yıldır kaza yapmamışın ben sana bedava kasko yapayım, kaza yapıp aracını pert edersen sana arabanın bedelini ödeyeyim diyen bir sistem hayal etmişsiniz.
    Benim 10 yıldan fazla hasarsızlık indirimim olmasına rağmen kasko primi kur artışı ve enflasyon haricinde de 5-6 yıldan sonra ayrıca arttı.
  • 10 yıl kaza yapmayan adam kaskoyu ne yapsın zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Sadece kaza için kasko yaptırmıyoruz, hırsızlık, yangın, sel, doğal afetler, arabanın park halinde hasar görmesi vs. kaskosuz olmuyor kardeş.
  • Tamam kardeş🤝

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.