Şimdi Ara

10 kVA inverter besleyebileceği max yük nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni mühendisim ve benim için zor bir soruyla karşı karşıyayım. Elimde 750V DC giriş voltajı,3x400vAC çıkış voltajı ve 10kVA lık bir invertör bulunmakta(12,5kVA 30 dakka max).
    Bu invertöründe yaklaşık olarak 15kw lık bir yükü beslemesi gerekmekte. İnvertör bunu besleyebilir mi beslerse de bunu nasıl kanıtlayabiliriz

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Farkane

Merhabalar ,

Yeni mühendisim ve benim için zor bir soruyla karşı karşıyayım. Elimde 750V DC giriş voltajı,3x400vAC çıkış voltajı ve 10kVA lık bir invertör bulunmakta(12,5kVA 30 dakka max).
    Bu invertöründe yaklaşık olarak 15kw lık bir yükü beslemesi gerekmekte. İnvertör bunu besleyebilir mi beslerse de bunu nasıl kanıtlayabiliriz

Teşekkürler

elinizdeki invertör 3 fazlı anladıgım kadarı ile her fazdan 3.3kva cekebilirsiniz buda topladam 10kva yapar 15kva cok aşırı bir yüksek deger en fazla %130 yük bindirseniz oda 13kva yapar oda en fazla 10sn izin verir bence bu invertörü kullanmak yerinde 20kva olanı almanız bence daha iyi olur
  • quote:

Merhabalar ,

Teşekkürler

Hayır besleyemez, sabit yük ise cos(fi) değerine bakarak besleyebileceği maksimum yükü bulabilirsiniz. Darbe yükü ise bu değerler çok değişkendir. Saygılar.
  • Arkadaşlar elimde kelimesini kullanmak biraz yanlış oldu anlaşılan;)

Ben yurtdışında troleybüs bakım mühendisi olarak çalışıyorum ve bildiğiniz gibi bu araçlar 750V DC hat üzerinde çalışmakta tramvaylar gibi. Araçta aux inverter olarak geçen yardımcı invertörlerimiz bulunmakta ve bunlar hattan gelen 750V DC gerilimi 3x400V AC çevirerek gerekli ekipmanlara güç sağlamakta mesela hava kompresörü ve diğerleri. Şimdi benim ispatlamam gereken şey ise bu yardımcı invertörün 10-12 kW lık ekipmanların gücünirimnü karşılayıp karşılamayacağı.Bu konuda yardımlarınız olursa çok sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar elimde kelimesini kullanmak biraz yanlış oldu anlaşılan;)

Ben yurtdışında troleybüs bakım mühendisi olarak çalışıyorum ve bildiğiniz gibi bu araçlar 750V DC hat üzerinde çalışmakta tramvaylar gibi. Araçta aux inverter olarak geçen yardımcı invertörlerimiz bulunmakta ve bunlar hattan gelen 750V DC gerilimi 3x400V AC çevirerek gerekli ekipmanlara güç sağlamakta mesela hava kompresörü ve diğerleri. Şimdi benim ispatlamam gereken şey ise bu yardımcı invertörün 10-12 kW lık ekipmanların gücünirimnü karşılayıp karşılamayacağı.Bu konuda yardımlarınız olursa çok sevinirim.

iyi hoş güzel diyorsun da bu invertörün hakkında net bir bilgi yok bilmediğimiz birşey hakkında sana nasıl bir bilgi verelim

• quote:

Arkadaşlar elimde kelimesini kullanmak biraz yanlış oldu anlaşılan;)

Bu 12kW 'lık yük hangi yüklerden oluşuyor? Bunu yazmanız lazım. Saygılar.
  • Aux. Inverter Özellikleri;
    Nominal input voltage 750 V DC; (-33% ÷ +20%)
    Output voltage 3 x 400V AC, 50Hz
    Continuous output power 10 kVA
    Maximum output for 30-minute period 12,5 kVA

İnvertörün beslediği ekipmanlar ;

Hava kompresörü
    Motor fan ünitesix2
    Direksiyon pompası

Eksik veya ihtiyacınız olan bilgileri söylerseniz daha hızlı sonuca varabiliriz.

Selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aux. Inverter Özellikleri;
    Nominal input voltage 750 V DC; (-33% ÷ +20%)
    Output voltage 3 x 400V AC, 50Hz
    Continuous output power 10 kVA
    Maximum output for 30-minute period 12,5 kVA

İnvertörün beslediği ekipmanlar ;

Hava kompresörü
    Motor fan ünitesix2
    Direksiyon pompası

Eksik veya ihtiyacınız olan bilgileri söylerseniz daha hızlı sonuca varabiliriz.

Selamlar

Ekipmanların anma gücü gerekli hocam. Hava kompresörünüz yükte mi kalkış yapıyor?
  • Ekipmanların özellikleri şu şekilde ;

Motor fan ünitesi Rated power : 1,1 kW
    Motor fan ünitesi Voltage : 3x400 V AC

Hava Kompresörü rated power :5,5 kW
    Hava Kompresörü Voltage : 3x400V AC

Direksiyon Pompası Rated Power : 1,1 kW
    Direksiyon Pompası Voltage : 3x400V AC

Şimdi bu ekipmanlardan motor fan ünitesi ve direksiyon pompası sürekli çalışacak sadece hava kompresörü başta çalışacak.
    Evet hava kompresörü yükte çalışıyor.
  • quote:

Ekipmanların özellikleri şu şekilde ;

Motor fan ünitesi Rated power : 1,1 kW
    Motor fan ünitesi Voltage : 3x400 V AC

Hava Kompresörü rated power :5,5 kW
    Hava Kompresörü Voltage : 3x400V AC

Direksiyon Pompası Rated Power : 1,1 kW
    Direksiyon Pompası Voltage : 3x400V AC

Şimdi bu ekipmanlardan motor fan ünitesi ve direksiyon pompası sürekli çalışacak sadece hava kompresörü başta çalışacak.
    Evet hava kompresörü yükte çalışıyor.

1,1 kW motorun mil gücüdür, şebekeden çektiği görünür güç 1600 VA civarındadır.
    Hava kompresörünüz yıldız/üçgen dahi çalışsa inverteriniz onu beslemeye yetmez, hız kontrol cihazı bile olmaz. Üstelik yükte kalkış yapıyor. Saygılar.

• Cevabınız reşekkür ederim ancak tatmin olamadım sorum hakkınmda.En azında bana formüller açıklasınız çok işe yarar
  • quote:

Cevabınız reşekkür ederim ancak tatmin olamadım sorum hakkınmda.En azında bana formüller açıklasınız çok işe yarar

Motorun şebekeden çektiği gücü üzerindeki etiketi okuyarak 3 fazlı sistemlerde kullanılan standart güç formülünden hesaplayabilirsiniz, onu yazmaya gerek duymadım.

http://www.gamak.com/images/stories/isletme_degerleri.pdf

Yukarıda verdiğim linkte Kalkışta Akım Oranı diye bir bölüm var o bölümden motorun kalkış sırasında nominal akıma göre kaç kat fazla akım çekeceğini görebilirsiniz. İnverteriniz bunu karşılayamaz bu sebeple daha güçlü bir inverter kullanmanız gerekir. Kalkış öncesi kompresörün havası tahliye edilirse ve inverter kullanılırsa belki kalkış yaptırılabilir diyeceğim ama sisteminizde 2 adet 1,1 kW'lık motor daha var, aydınlatma vs ek yüklerde olacaktır. Ayrıca mekanik sistemdede değişiklik yapmak gerekir buda başa sorunlara yol açabilir.

Ayrıca inverter kullanma imkanınız var mı?

Motor direk mi kalkış yapıyor?

Bunlarıda belirtirseniz daha iyi olur. Saygılar.

Motorlarda kalkış hesapları ile ilgili güzel bir dökümanım var mail adresinizi özel mesaj yoluyla yollarsanız gönderirim, çok faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 21 Şubat 2013; 11:22:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.