Cabinet of Curiosities (2022) | Netflix & Guillermo Del Toro

-
-
"Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities" olarak geçiyor bunun adı. Başlığı güncelleyebilirsek iyi olur. İlk 2'yi salmışlar kalanlar ise 2-2-2 haftalık yine.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oha yönetmenler arasında Vincenzo Natali, Jennifer Kent ve David Prior gibi isimler var. Prior'un The Empty Man filmi muhteşemdir. Öykülerden ikisi direkt Lovecraft uyarlamasıymış. Acayip bir dizi çıkabilir bu. İlk iki bölümü yapıştırdım iniyor akşama ölüm kalım olmazsa bakalım.
Dağ fare doğurdu ilk iki bölüm itibariyle. Lovecraft öyküleri ve Prior'un çektiği bölümü merak ediyorum. Dizinin iki bölümü kalburüstü çıksın şükredeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 25 Ekim 2022; 19:37:34 > -
haftalık değil günlük :) 25-26-27-28 ekim 2 şer bölüm yapmışlar nedense
-
Aa öyleymiş cidden. Şaşırdım.
Bölüm puanları epey düşmüş ama ya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İki akşamdır ne izliyorum abi ben.
David Prior'un yönettiği üçüncü bölüm de patates çıktı. Dördüncü bölüm zaten tam garabet. Ana Lily Amirpour tam anlamıyla bir entel Feridun diye düşünüyordum, bu bölümde de bu durum ayyuka çıktı bir kez daha. Her kim iyi yönetmensin dedi bu kadına ya da kimin torpillisi bilmiyorum. Abi zor değil ya, vallahi zor değil aslında kaliteli korku gerilim yapmak. Hayvan gibi bütçeniz var, güzel de bir ekip kurmuşsunuz hem kamera önü hem arkası. Ben korku türüne üvey evlat muamelesi yapılmasına kızan, türe hak ettiği değerin verilmediğini düşünen, tam bir korku manyağıyım ha bu arada. Hani öyle korkmamayı marifet sayan tiplerden de değilim ki gayet korkuyorum izlerken. Özellikle buluntu türündeki filmler olsun, ne bileyim siyah beyaz korku klasiklerini bile hatmedip gayet de korkmuşumdur. Dabbe Cin Çarpması'nın dünya çapında bir iş olduğunu düşünürüm mesela. Yönetmeni siyasi sebeplerden kaçmak zorunda kalmasa o filmi de aşacaktı ki ortaya neler çıkardı düşünemiyorum. Son yıllarda çıkan Hereditary filminin şimdiden kült mertebesinde eriştiğini, muhtemelen yapılmış en iyi iki üç korku filminden -bana göre en iyisi- olduğunu düşünen birisiyim. Ama bu nedir abi. Kimi neyle korkutmaya çalışıyorsunuz siz şu dört bölümde ya. Hayır parodi desen kabul edeceğim bak. Deseler ki ya biz bunu goygoy olsun diye çektik, korkutmak bir yana güldürmek istedik, vallahi ona da tamamım. Kaç sene geçmiş üzerinden Masters of Horror'un efektleri daha iyi. Korku desen adamlar Cigarette Burns gibi bir kült yaratmışlardı o seride, The Black Cat gibi şahane bir Poe uyarlaması çekilmişti. Her şeyi geçtim, bak üzerinden onlarca yıl geçmiş, The Twilight Zone diye seri yapmış adam, yirmi dakikalık bölümlerde neler neler anlatmış, ki o serinin yaratıcısı da tam bir dahidir, biraz erken yaşta öldü maalesef. Sonra sen geliyorsun koskoca bir saat hiçbir şey anlatmayan, korku olduğunu iddia etse de zerre kadar korkutmayan bölüm yapıyorsun vallahi pes. Yazık vaktinize yazık. Ben izliyorum belki tek bir tane kayda değer bölüm çekmişlerdir diye ama iki elle bir sopayı doğrultamaz bunlar. Del Toro'dan ne bekliyorsam gerçi bende hata. The Shape of Water çekmiş adamsın sonuçta. Senin yapımcı olduğun dizi de bu kadar olur işte.
Abi gidin şunun iki bölümüne harcayacağınız sürede The Empty Man izleyin, üstte de bahsettim Hereditary izleyin, The Medium diye bir Tayland filmi var onu izleyin, Noroi diye akıllara zarar bir Japon filmi var onu izleyin, daha gerilim ağırlıklı olsun korkarım derseniz Midsommar izleyin, Spring filmi var Justin Benson'ın onu izleyin, Speak no Evil izleyin ne bileyim. Dizi olsun derseniz Masters of Horror söyledim işte, onun yanında Channel Zero bayağı kalburüstü bir antolojiydi, creepypastaları uyarlıyorlardı her sezonda. Altı bölüm, kırk dakikalık bölümler derdini güzelce anlatıyordu. Özellikle ilk sezon bayağı tekinsiz ve ürperticidir. Bolca makara yer yerse bayağı korkutan Ash vs. Evil Dead var, Evil Dead severseniz muhakkak onu izleyin. Ghoul vardı Hindistan yapımı üç bölümlük bir dizi, siyasi yönü de olan akıllıca bir korku işiydi ona vakit ayırın kısa zaten. Ama şuna tek bir bölüm bile bakmaya değmez dört bölüm itibariyle.
Eklemek zorunda hissettim, yönetmenlere suç buluyorum gibi ama hikayeler hikaye değil ki. Yoksa David Prior'un yönettiği bölümü David S. Goyer yazmış mesela. Batman Begins yazmış adam bu. Yalnız adı sanı duyulmamış yazarların saçma sapan öykülerini seçmişler uyarlamak için, senaristler ne yapsın bu durumda. Korku yazarı kalmadı sanki. Şu iki Lovecraft uyarlaması da kötü çıkarsa vallahi sinirden duvarları yumruklarım o kadar ki doldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 26 Ekim 2022; 22:30:38 >
-
çöp
-
Lovecraft uyarlamaları geldi bugün. Dizinin şimdiye kadarki en iyi bölümleriydi. Cadı Evi Düşleri Masters of Horror serisinde de uyarlanmıştı Stuart Gordon tarafından. Hikayeyi bildiğim için izlerken bir miktar sıktı ama öykünün gelişimini değiştirdikleri için en azından ilk yarısı oldukça akıcıydı benim adıma. Pinkman'ın Modeli ise çok iyi olmuş bence. Ben Barnes harika oynamış. Yarın sürpriz çıkmazsa dizinin zirve bölümü şu an için.
-
Del Toro'nun öyküsünden uyarlanan ve Jennifer Kent tarafından yönetilen final bölümü The Murmuring eh işte, alışılageldik bir perili ev hikayesi. Ancaak.
Panos Cosmatos'un yönettiği yedinci bölüm var ya, görüp görebileceğiniz en saykodelik işlerden biri. Yetmişlerde geçen retro stilistik yapısı, diyalogları, müzikleri, görselliği. Müthişti her şeyiyle. Tekrar tekrar izleyeceğim bir bölüm. Dizinin de açık ara farkla en iyi bölümü. Dizi o kadar berbat başladı ki şu bölüme rastlayacağımı hayatta tahmin edemezdim. Azıcık zaman geçsin de tekrar izleyeyim.
Şurada da bölüme ait müziklerden azar azar parçalar var.
Lakeshore Recordsyoutube
Listen to "The Viewing Suite" by Daniel Lopatin Cabinet of Curiosities (Soundtrack from the Netflix Series) Download the album: https://lnk.to/CabinetofCuriosities Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities premieres October 25, 2022 on Netflix! ▶SUBSCRIBE: http://bit.ly/LKS-yt SUBSCRIBE, SHARE & FOLLOW US! →http://soundtracksscoresandmore.com →http://www.facebook.com/LakeshoreRecords →http://www.twitter.com/LakeshoreRecs →http://www.instagram.com/LakeshoreRecords http://www.LakeshoreRecords.com #cabinetofcuriosities #Netflix #DanielLopatin #guillermodeltoro #LakeshoreRecords #soundtrack #filmscorehttps://www.youtube.com/watch?v=-ZDyOm9fYbg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 28 Ekim 2022; 22:36:10 >
-
Lovecraft uyarlamalarını bence kötü çekmişler, özellikle Pickman's Model'de büyük hayal kırıklığı yaşadım. The Dreams in the Witch House kısmen daha iyiydi. Yalnız Witch House'da çok sayıda siyahi oyuncu yer alması oldukça ironik olmuş, o oyuncuların rolleri kabul etmesi de bir o kadar ilginç. Son iki bölümü izlemedim henüz ama şu ana kadar The Autopsy en sevdiğim bölüm oldu.
-
Del Toro aslında görsel açıdan şahsına münhasır bir yönetmen. Yaptığı işleri şak diye tanıyorsunuz bilmeseniz bile. Fakat Holivud'un "woke" propagandasına yenik düştü son dönemde. Çektiği her şey sjw kesimine hitap ediyor. Shape of Water gibi bir facia çekti ve 4 oscar aldı tabi. Hellboy günlerine dönse keşke.
-
Lovecraft dedin diye sırf meraktan açıp bakıcam. Lovecraft'ın "kozmik korku" havasını en iyi ekrana yansıtan filmler "The Thing" ve "Alien"dır bana göre.
Empty Man'e de bakayım. Hiç duymamıştım. Böyle bilinmedik gerilim/korku filmleri hoşuma gidiyor. Hereditary oldukça ilginçti evet.
NOT: Lovecraft severler bi de şu filmi izlesinler:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 31 Ekim 2022; 22:10:28 > -
The Thing deli işi bir film ya. Benim favori bilim-kurgu korku filmim o, eşi benzeri yok. Defalarca izledim, her seferinde buz kesiyorum izlerken. O efektler falan normal kafanın ürünü değil. Yalnızlık, çaresizlik, kapana kısılmışlık.
Bak The Empty Man'in ilk yirmi dakikasında o kozmik korku'nun tillahını göreceksin. Filmin tamamı ayrı güzel de, o ilk yirmi dakikası var ya, kısa film diye değerlendirsen bile başyapıt. The Empty Man hikaye anlamında Hereditary ile benzeşiyor bu arada. Acayip derecede tekinsiz bir atmosferi var. Kesin izle unutma. Bu ayarda fazla film yok maalesef işte.
Film paylaşmışsın yeni gördüm, atayım insin yarın işten gelince bakarım. Bu akşam Ghostland diye bir film izledim, açılışında devasa bir Lovecraft referansı var ama film beni pek açmadı açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 31 Ekim 2022; 22:12:35 > -
Bi tane daha:
-
Hayal kırıklığı oldu.
Öncelikle korku diye izleyen zaten hayal kırıklığına uğrayacaktır ama hangi kategori bu abi diye de sorabilirsiniz. İlk bölümü kötü diğerleri ehh işte.
-
İlk bölümü izledim. SJW derken abartmıyormuşum. Daha ilk bölümden yine sağ seçmene, Trump seçmenine giydirmek için bir karakter yaratmışlar. Kartondan adam kessem daha gerçekçi olur. Yazık.
-
otopsi bölümü harika olmuş,hem love death robot hemde black mirror bölümü olabilirmiş :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X