Şimdi Ara

1 Yılda Araç Satım Sınırı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba normal bir vatandaşın 1 yılda 3 araç satım sınırı var . Ama bununla ilgili aklımda birkaç tane soru var, kanun vs. bulmaya çalıştım ama bulamadım.

1) Araç alım satım sınırı takvim yılı mı , aracın alındığı tarihten mi başlıyor ?

2) Bu araç satım sınırı ile ilgili olan kanun maddesi yasa vs hangisidir, aradım bulamadım, 1 yılda 3 araç lafı herkesin ağzında ama bu neye dayandırılıyor ? Net bir bilgi bulamadım, sadece herkes 3 araç diyor, bunun kaynağı nedir ?

3) Sınır 3. aracı satmak mı 4. aracı satmak mı ?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KararanBitki -- 12 Şubat 2020; 0:0:12 >

• kanun maddelerini zx636 hazirlayip meclise sunuyor. gelir birazdan
  • araç alım satım sınırı diye birşey yok, kanunda da yeri yok. maliye burda sadece sürekliliğe bakıyor, vatandaş sürekli her yıl birden fazla araç almış satmış ise illaki tespiti yapılır, bu yıl yapılmazsa seneye. (5 yıl süresi var). tespit edildiği takdirde ise geriye dönük resen vergi mükellefiyeti açılır. işte o zaman çok başı ağrır.
  • Vergilendirmenin temel prensiplerinden "devamlılık/süreklilik" ve "kazanç elde etme" amaçlarına bakılır. Gelir idaresi bu yönde somut bulgulara ulaşırsa ve tabi bu durumu tespit edebilirse adınıza mükellefiyet tesis edebilir.

Eski bir haber; Üç yılda beş araç alım-satımı yapan vatandaş için Maliye vergi mükellefiyeti tesis etmiş, bunun üzerine vatandaş konuyu yargıya taşımış, yargılama sonucunda bu araç alım-satım işlemleri ‘ticari faaliyet’ sayılmamış. Nedeni de alım-satımlarda hem ‘devamlılık ve süreklilik’, hem de ‘kazanç elde etme amacı’ görülmemiş. Yargı kararında “Kâr amacı güdülerek bu satışlardan kâr edildiği yönünde somut bir tespitin bulunmadığı da” ayrıca belirtilmiş. (Danıştay 4. Daire E. 2012/5419 tarih 27.10.2015 tarihli kararı)
  • Sınır mınır yok dostum. Ver coşkuyu.
  • Sınır falan yok,
    Yeni vergi geldiği de yok hep vardı zaten.
    Ev araç ticari olarak ne alır satarsan ve para kazanırsan gelir vergisini ödersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.