Şimdi Ara

1 LT Benzin ve 1 LT LPG ile gidilen Yol Hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benzin litresi 5 tl LPG ise 3 tl.Fakat sanırım benzinle bir miktar daha fazla yol gidiliyor.Eskiden lpg ile benzin arasında tam 2 kat fark vardı fakat şu an bu makas daraldı.Bu durumda gidilen yol /yakıt fiyatı orantılamasını baz alırsak ortaya nasıl rakamlar çıkabilir?
    Ayrıca bir de yanma odasında benzinin % kaçı yanabiliyor lpg nin yüzde kaçı yanabiliyor?yandıkları zaman açığa çıkan iş-enerji miktarları litre bazında ne olur?Bize konusunda uzman arkadaşlar bilgi verirse çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Bir arkadaş başka bir forumda şöyle yazmış:
    Merhabalar ben bu konuda sizlere yardımcı olmak istedim.Rafineride 25 yıldır çalışan olarak vede distilasyon(ayrıştırma) konusunda usta olan kişi olarak sizlere lpg.likit petrol gazı( nafta.benzin)( dizel).( kerosen .gazyağı) 1 lt lpg 0.55 gr 1lt dizel 0.830 gr 1lt benzin 7.60 gr hesabınızı buna göre yapın aldanmayın 1 lt lpg 1 kg değil Dizel arabaların ekonomik olması litresinin 830 gelmesi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

1 LT Benzin ve 1 LT LPG ile Gidilen Yol Hesaplaması

1 litre benzin, yaklaşık 1,3 litre LPG'ye eşittir. Yani, 1 litre LPG ile 1,3 litre benzinden daha fazla yol gidebilirsin.

LPG'nin yoğunluğu benzinden daha az olduğu için, aynı hacimdeki LPG daha az ağırlığa sahiptir. 1 litre LPG yaklaşık 0,58 kg ağırlığındadır.

1 LT Benzin ve 1 LT LPG ile Gidilen Yol Hesaplama Formülü

1 litre benzin ile gidilen yol uzunluğunu (km) hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

• Yol Uzunluğu (km) = Aracın Yakıt Tüketimi (lt/100 km) x 100

1 litre LPG ile gidilen yol uzunluğunu (km) hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsin:

• Yol Uzunluğu (km) = Aracın LPG Tüketimi (lt/100 km) x 100 x 1,3

Aracının LPG tüketimi, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, tam olarak doğru sonuçlar elde etmek için aracının kullanım kılavuzuna başvurman önerilir.

Genel olarak, LPG ile benzinle aynı mesafeyi kat etmek için daha az yakıt harcarsın. Bu da LPG'yi, benzinin daha uygun fiyatlı bir alternatifi haline getirir. Bununla birlikte, LPG'nin yaygınlığı benzin kadar yüksek değildir ve tüm araçlarda kullanılamaz. Aracının LPG ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmen önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şehir dışında lpg ile benzin tüketimi 1 litre fark ediyorsa şehir içinde 3 litre fark eder.
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Şehirçi ve şehirdışı karışık tüketimde Lpg Tüketimi=Benzin Tüketimi x 1,2 ortalama alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Şehirçi ve şehirdışı karışık tüketimde Lpg Tüketimi=Benzin Tüketimi x 1,2 ortalama alınabilir.

önce km olarak sonra da tl olarak %kaç'a tekabül ediyor acaba bu şekilde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Arkadaşlar benzin litresi 5 tl LPG ise 3 tl.Fakat sanırım benzinle bir miktar daha fazla yol gidiliyor.Eskiden lpg ile benzin arasında tam 2 kat fark vardı fakat şu an bu makas daraldı.Bu durumda gidilen yol /yakıt fiyatı orantılamasını baz alırsak ortaya nasıl rakamlar çıkabilir?
    Ayrıca bir de yanma odasında benzinin % kaçı yanabiliyor lpg nin yüzde kaçı yanabiliyor?yandıkları zaman açığa çıkan iş-enerji miktarları litre bazında ne olur?Bize konusunda uzman arkadaşlar bilgi verirse çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Bir arkadaş başka bir forumda şöyle yazmış:
    Merhabalar ben bu konuda sizlere yardımcı olmak istedim.Rafineride 25 yıldır çalışan olarak vede distilasyon(ayrıştırma) konusunda usta olan kişi olarak sizlere lpg.likit petrol gazı( nafta.benzin)( dizel).( kerosen .gazyağı) 1 lt lpg 0.55 gr 1lt dizel 0.830 gr 1lt benzin 7.60 gr hesabınızı buna göre yapın aldanmayın 1 lt lpg 1 kg değil Dizel arabaların ekonomik olması litresinin 830 gelmesi.

kendi kullandığım araçtan size örnek vereceğim

1.6 102 bg Jetta sahibiyim.Prins marka LPG takılı

Aracı 1 ay benzinde kullandım lpg takmadan önce 595 km yol yapmıştı benzini 4,95 den aldım Shell'den yaklaşık 273 TL

Bildiğiniz üzere araç sıralı sistem lpg mevcut.

Benim bildiğim (yanlış biliyorsam bilen bir arkadaş yanlışımı söylesin lütfen) Araç ilk çalıştığında motor su sıcaklığı 50 dereceyi geçtiğinde Lpg ye geçiyor.Şayet motor sıcaklığı 50 nin altına düşerse benzin oluyor 50 üstü hep lpg çalışıyor oranını % 10 %90 diye biliyorum.

LPG 2,86 dan alıyorum incek shell'den 40 lt simit tank bitime 6 litre kala fulluyorum 369,4 KM yol yaptım 34-35 litre doluyor genellikle hiç 40 litre görmedim. Buda yaklaşık 97 Tl ye tekabül ediyor.(küsüratları yuvarlıyorum)

şimdi şöyle bir hesap yapacak olursak.

369,4 en son ortalama 360 gittiğimi varsayalım

369+360=729 KM buda 97+97(ortalama 97 diyelim zaten daha az oluyor fakat oturup hesaplamak istemedim nedense ) buda 194 tl oluyor

şimdi 273-194=79 Tl ediyor

79/4,95=15 litre tekabül oluyor

Yani ben 2 kez lpg alırken 15 litre bedava geliyor(hatta daha fazla fakat ben o fazlalığı aracın çalışma sırasında kullandığı benzine sayıyorum)

Yani her 2 depoda ben 79 TL - veya 15 litre benzin kar ediyorum.

Toplamda 2 kez dolumda 1 kez dolum benzinden 134 km yol fazla kat etmiş oluyorum.

Yani şöyle söyleyeyim en son zamdan önce araç 24 krş yakıyordu şimdi 26 krş yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pi0gga -- 22 Ocak 2014; 22:53:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.