Şimdi Ara

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
29.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ?

(En Son Oy Tarihi: 18.11.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

quote:

quote:

Demir daha ağırdır çünkü hacmi küçüktür pamuğun hacmi daha büyüktür hacmi büyük olan cisme kaldırma kuvveti daha fazla etki edeceğinden pamuk daha hafif gelecektir.

Hacim falan ne katıyorsunuz ki ağırlık ikisininde 1 kilo yani eşit

Benim demek istediğim eğer havasız bir ortamda ölçülürse ikiside eşit gelir ama normal şartlarda ölçülürse pamuk daha hafif gelir.Havalı havasız farkeder çünkü gazların kaldırma kuvveti diye bir şey var.

@53

Son derece ciddiyim?

Havalı yada havasız farketmez.İkisininde kilosu 1 kilo. Yani matematisel yazarsak 1=1 dir
    Hocam yarın sınavınız falan mı var benim gibi beyniniz baya sulanmış benimde öyle ama siz benden daha kötüsünüz şuan

Yahu niye inanmıyorsunuz allah allah valla ciddiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 23 Aralık 2009; 22:50:27 >

• Bu soruda tartışıyorsunuz.
  • @skyfor

Yahu birader kaldırma kuvvetiyle ne alakası var.Geçen Hülya Avşar söyledi yüzüğü oynatan herife onun gibi bi durum oldu bu.

Cisimlerin ağırlıkları aynı yerçekimi kuvveti altında değişmez ki.
    Sen kafanı kütleyle bozmuşsn heralde.Hacim macim katıyosun işin içine.Ağırlıktan bahsediyoruz biz.
    1 kilo pamuk 100 cm3'te olsa 1 kilodur,10 cm3te olsa 1 kilodur.

Senin dediğin kaldırma kuvveti Lise 4 Konusu F[kaldırma]'yla alakalı.
    ki o durumda bile kaldırma kuvvetleri değişmez.
  • @Skyfor hocam ben şimdi yatıyorum yarın sınavlarım var kafa gitti bende çalışmaktan gel sende yat ikimiz içinde hayırlısıYoksa fizik kurallarını alt üst etçeksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 23 Aralık 2009; 22:51:47 >
  • Pamuk.Bizim fen hocası anlatmıştı.Havasız ortamda daha ağır geliyomuş.Açıklamasını da yabmıştı ama ben dinlemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 53

@skyfor

Yahu birader kaldırma kuvvetiyle ne alakası var.Geçen Hülya Avşar söyledi yüzüğü oynatan herife onun gibi bi durum oldu bu.

Cisimlerin ağırlıkları aynı yerçekimi kuvveti altında değişmez ki.
    Sen kafanı kütleyle bozmuşsn heralde.Hacim macim katıyosun işin içine.Ağırlıktan bahsediyoruz biz.
    1 kilo pamuk 100 cm3'te olsa 1 kilodur,10 cm3te olsa 1 kilodur.

Senin dediğin kaldırma kuvveti Lise 4 Konusu F[kaldırma]'yla alakalı.
    ki o durumda bile kaldırma kuvvetleri değişmez.

Fkaldırma = Vcisim . dhava . g

Bu bağıntıya göre, hacmi büyük olan cisimlere hava tarafından uygulanan kaldırma kuvveti de büyük olur.

Hangi fen hocasına sorarsanız sorun bu işte %100 eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 23 Aralık 2009; 22:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuugberk

Pamuk.Bizim fen hocası anlatmıştı.Havasız ortamda daha ağır geliyomuş.Açıklamasını da yabmıştı ama ben dinlemedim

Hava akımından dolayı.Yüzey alanlarıyla ilgili bir açıklaması var.
  • Resmen saçmalıyorsun arkadaşım. Bir kere ağırlık dediğinde kg değil newton'dur ağırlığın birimi. Aslında senin bu yazdıklarından sonra bunu hiç söylememem gerekiyordu ama dayanamadım. İkisi de 1kg ise ikisinin de aynı şartlarda ağırlığı aynıdır. Senin dediğin hacim, maddenin özkütlesini belirler. Ayrıca kaldırma kuvvedi de sıvılarda geçerlidir, gaz ve katılarda değil.
    quote:

quote:

quote:

Demir daha ağırdır çünkü hacmi küçüktür pamuğun hacmi daha büyüktür hacmi büyük olan cisme kaldırma kuvveti daha fazla etki edeceğinden pamuk daha hafif gelecektir.

Benim demek istediğim eğer havasız bir ortamda ölçülürse ikiside eşit gelir ama normal şartlarda ölçülürse pamuk daha hafif gelir.

@53

Son derece ciddiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Resmen saçmalıyorsun arkadaşım. Bir kere ağırlık dediğinde kg değil newton'dur ağırlığın birimi. Aslında senin bu yazdıklarından sonra bunu hiç söylememem gerekiyordu ama dayanamadım. İkisi de 1kg ise ikisinin de aynı şartlarda ağırlığı aynıdır. Senin dediğin hacim, maddenin özkütlesini belirler. Ayrıca kaldırma kuvvedi de sıvılarda geçerlidir, gaz ve katılarda değil.
    quote:

quote:

quote:

Benim demek istediğim eğer havasız bir ortamda ölçülürse ikiside eşit gelir ama normal şartlarda ölçülürse pamuk daha hafif gelir.

@53

Son derece ciddiyim?

Ne diyeyimki tamam herkesin dediğini anladımda gazlarda kaldırma kuvveti yoktur diyince iş bitti

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Resmen saçmalıyorsun arkadaşım. Bir kere ağırlık dediğinde kg değil newton'dur ağırlığın birimi. Aslında senin bu yazdıklarından sonra bunu hiç söylememem gerekiyordu ama dayanamadım. İkisi de 1kg ise ikisinin de aynı şartlarda ağırlığı aynıdır. Senin dediğin hacim, maddenin özkütlesini belirler. Ayrıca kaldırma kuvvedi de sıvılarda geçerlidir, gaz ve katılarda değil.
    quote:

quote:

quote:

@53

Son derece ciddiyim?

Ne diyeyimki tamam herkesin dediğini anladımda gazlarda kaldırma kuvveti yoktur diyince iş bitti

ALLAH aşkına ne kadar kaldıracak bu hava bu pamuğu ki ağırlığını etkileyecek anlamış değilim. Havanın yoğunluğu nedir ki ağırlığını bu kadar fark ettirsin. İhmal edilir diye düşünüyorum.

• @skyfor

Benim bildiğim bi tane Kaldırma Kuvveti var.O da Fk dediğimiz sıvıların kaldırma kuvveti.

Onun da formülü ;

F[kaldırma] = V [batan] * d [sıvı]

Ki zaten kaldırma kuvvetiyle ağırlığı nasıl aynı şeymiş gibi anlatıyosun ben anlamadım.
    Kaldırma kuvveti dediğin şey sıvı ve gaz içindeki ortamda geçerlidir.
    Biz normal bi durumdan bahsediyoruz.

senin formülde zaten gaz ortamındaki kaldırma kuvvetinin formülü.
    Ki zaten her halükarda bu 2 cismin ağırlığı havanın kaldırma kuvvetinden büyük.
    yani G [cisim] > F[kaldırma]

Bu durumda da zaten cisimler uçmaz,yerde kalır.

Senin dediğin şeyin olması için havayı ortamdan boşaltmak lazım.Ama biz normal koşullarda bahsediyoruz...
  • @fatihhilal

1 gr dahi oynasa daha ağır değil mi ? İhmal edilemez.

@53

Uçmasına gerek yok sen cisimleri teraziye koydun pamuğun hacmi büyük olduğu için kaldırma kuvveti daha fazla etki etti ve 3-4 gr oynadı bu bile yeter demirin daha ağır olduğuna kanıt göstermek için.Ayrıca normal koşullar şuan olduğumuz ortamdır.Eğer ki soruda belirtseydi havası boşaltılmış bir terazi içinde diye o zaman ikiside eşit olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caqlayan

süpersin

uçak demir, gemi devir biri düşmüyo biri batmıo sen onu pamuktan yap bak nası batıo dipe

senin saçların beyazlayınca ne diyor: saçların ağarmış pamuk prenses

• havanın kaldırma kuvvetini hesaba katarsak aynı hava aynı anda da üstten baskı yapacağı için f-f=0 olacağından demir daha ağırdır:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxtitanxxx

havanın kaldırma kuvvetini hesaba katarsak aynı hava aynı anda da üstten baskı yapacağı için f-f=0 olacağından demir daha ağırdır:D

Seninki de farklı bir yaklaşım anlayamadım ama benimkine yakın bir şey heralde
  • aklıma bu konuyla ilgili 2 sene önce açılan bir konu geldi,O zaman o kadar komiğime gitmişti ki hala aklımda kalmış aradım buldum aynen şöyle

----------------------------------------------

Orjinalden alıntı: nKEEPr

Orjinalden alıntı: quadream

abi ne kadar cahilsiniz ya sizinle uğraştığıma inanamıyorum

alın size paintte açıkladım bi durun düşünün kendinizi rezil ettiniz

1 lt hacmi gösterir 1 kg ise ağırlığı gösterir...

burada önemli olan maddenin yoğunluğudur...

mesela su ve civayı karşılaştıralım...

resimdede görüyoruz ikisi de 1 lt olsun...

hangisi daha ağırdır bi düşünün

ulan cahil sensin...çizdiğin şekle bak...hiç 1 lt. civa ile bir litre su aynı hizada olurmu git okuda gel hiçbirşey öğrenmemişsin......

tabii ki aynı hizada olacak cahil arkadaşım benim...

çocuksun çocuk..hem cahil hemde çocuk seçmeli ders olarak fen alırsa çocuklar olcağı bu işte ne bekliyosun

Orijinalden alıntı: YaK ®

arkadaşım inan ki senden daha cahili yoktur bu dünyada

ya böyle insanlar olduğunu düşündüğümde hangi tepkiyi verceğimi şaşırıyorum. ağlamak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 23 Aralık 2009; 23:44:25 >

• Orijinalden alıntı: cefucsa

aklıma bu konuyla ilgili 2 sene önce açılan bir konu geldi,O zaman o kadar komiğime gitmişti ki hala aklımda kalmış aradım buldum aynen şöyle

----------------------------------------------

abi ne kadar cahilsiniz ya sizinle uğraştığıma inanamıyorum

alın size paintte açıkladım bi durun düşünün kendinizi rezil ettiniz

1 lt hacmi gösterir 1 kg ise ağırlığı gösterir...

burada önemli olan maddenin yoğunluğudur...

mesela su ve civayı karşılaştıralım...

resimdede görüyoruz ikisi de 1 lt olsun...

hangisi daha ağırdır bi düşünün

ulan cahil sensin...çizdiğin şekle bak...hiç 1 lt. civa ile bir litre su aynı hizada olurmu git okuda gel hiçbirşey öğrenmemişsin......

tabii ki aynı hizada olacak cahil arkadaşım benim...

çocuksun çocuk..hem cahil hemde çocuk seçmeli ders olarak fen alırsa çocuklar olcağı bu işte ne bekliyosun

quote]
    Orijinalden alıntı: YaK ®

arkadaşım inan ki senden daha cahili yoktur bu dünyada

ya böyle insanlar olduğunu düşündüğümde hangi tepkiyi verceğimi şaşırıyorum. ağlamak istiyorum

• @skyfor, kesinlikle dogrusun haci, hala senin dediklerini anlamayanlar varsa madde madde okusunlar.

- Oncelikle 1kg dedigimiz seyler cisimlerin kutleleri. Yani m ler. Bu kutleleri aya da goturseniz aynidir, yani m1=m2

- Soruda bahsedilen ise agirlik, agirlik dedigimiz ise bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir.(yercekiminin kuvvetidir F=m*g) Bizim cisimlerimize havanin kaldirma kuvveti de etki edecegi icin, hacim olarak buyuk yer kaplayan pamuga havanin kaldirma kuvveti daha cok etki edecek.

-Dolayisiyla normal ortamda, havanin kaldirma kuvveti etki edecegi icin demir daha agirdir. (Kutleleri ayni fakat demir daha agirdir)

-Fakat havasi alinmis bir cam fanusun icerisinde, bu cisimlere ekstradan herhangi bir kuvvet etki etmeyecegi icin, ikisinin de agirliklari aynidir.

vesselam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.