Bildirim
1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ? (5. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ?
(En Son Oy Tarihi: 18.11.2017)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1Nigga
quote:
Orijinalden alıntı: karabiberci
Pamuktur tabiki... uçaklar demirden yapılmış ve uçuyor ya pamuktan yapılsaydı? sizce yine uçar mıydı
Ark. Haklı Yine Uçar Mıydı?
Keş flnmısınız siz ya? Uçağı niye pamuktan yapsınlar?
Kıyafetleri de demirden örsünler bari.. -
ikisidE aynı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 kilogram pamuk mu daha uzundur 1 kilogram demir mi şeklinde sorulsa ne zırvalıyorsun sen diyecek olan insanlar kütle birimi verip ağırlık sorulunca normal zannediyorlar. Sonuçta bilim bilimdir, tanım tanımdır. Kural kuraldır. Kütle verip ağırlık soramazsın, soru soracağım herkesi yamultacağım derken kendini yamultursun. Keşke ilkokulda da azcık fizik bilen bir öğrenci olsa da birşey bildiğini zanneden öğretmen/müfettişe bu soruyu yedirse -
1kilo demir en az 3 kilo vardır
nasıl aynı lan ayağına 1 kilo demir at morarır ama 1 kilo pamuk at hiç acı hissetmezsin yani DEMİR daha ağır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 28 Temmuz 2015; 11:04:21 > -
Neden böyle bir konuya girip sonuna kadar bakıverdim bilmiyorum,
Fikrimi beyan edip kaçacağım,
Yemişim hangi ortamda hangi şartta tartılacağını, adamın biri bunları bi ortamda tartmış sonuç kilogramı bulmuş zaten, sonucunda ikiside 1 kg çıkmamış mı? ikiside eşittir bana göre :D, hem eşit olmasalar bu benim ne kadar umrumda? veya sizin neden bu kadar umrunuzda? sizce 1kg umursamazlık ile 1kg stress aynı ağırlıkta mıdır? neyse, iyi webLer -
Ayağına 1 kg pamuk mu düşse daha çok acır 1 kg demir mi?
Normal oda koşullarında 1 kg pamuk ve 1 kg demir eşit olsada, havasız ortama geçilirse aynı miktardaki pamuğun daha ağır olduğu görülür.Sebebi pamuğun lifli ve hacminin büyük olmasından dolayı havanın pamuğu kaldırmasıdır. buyüzden pamuk havanın bulunduğu bir ortamda daha hafiftir..
Yani oda koşullarında 1kg tarttığınız pamuk aslında daha ağırdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 28 Temmuz 2015; 13:55:35 >
1 kilo demir -
1 kilo pamukla 1 kilo demir nası aynı oluyo geçen gün ayağıma 1 kilo demir düştü bebeğini kartal kaçıran fatma girik gibi perişan oldum şimdi aynı kiloda pamuk ayaģıma düşse ayni etkiyimi yapıcak hiç sanmıyorum
1 kilo demir nerden baksan 3 kilo vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Hannibal.Lecter
quote:
Orijinalden alıntı: caqlayan
[size=5]Litre, bir hacim ölçüsüdür. (Hacim: uzayda kaplanılan alan)
Kilogram, ağırlık ölçüsüdür. (Ağırlık: cisme uygulanan yerçekimi kuvveti)
İkisi de 1 kg ise ağırlıkları eşittir. Daha ağır diye bişey sözkonusu değildir (NOKTA)
Öncelikle kilogram kütlenin birimidir. Ağırlığın birimi Newton'dur. Ağırlık yerçekimi ivmesine bağlıdır. Dünyada 1 kg yaklaşık olarak 9,8N'dir.
Ayrıca sadece sıvılar değil tüm akışkanlar kaldırma kuvveti uygular. Gazlar dahil.
Soruya gelicek olursak havanın bulunduğu bir ortamda ölçüm yapılırsa pamuğun hacmi büyük olduğundan daha çok kaldırma kuvvetine maruz kalıcak dolayısıyla daha hafif olacaktır teoride. Fakat bu oran ihmal edilecek kadar azdır. Ama genede kesin bir sonuç istenirse pamuk daha hafiftir.(Nokta)
arkadaş tam olarak olayı açıklamış. doğrusu budur. ancak bu kadar fiziksel konuştuktan sonra pamuğun hacminin demirden büyük olduğunu ispatlamak gerekir. belki pamuk presslendi..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X