Şimdi Ara

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
1
Favori
29.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ?

(En Son Oy Tarihi: 18.11.2017)
Giriş
  • 1 Kilo Tunç
    2 Kilo Bakır
    3 Kilo Yakut
    4 Kilo Zümrüt
    ve 1,5 litre kola 1 kilo pamuğa eşittir.
    1 kilo demir doğal olarak 1 kilo tunça eşittir.
    Eğer 2 doğru dik kesişiyorsa (d1 ve d2 olsun) m1.m2=-1 dir.
    Tabikide eşit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guduk68

@skyfor, kesinlikle dogrusun haci, hala senin dediklerini anlamayanlar varsa madde madde okusunlar.

- Oncelikle 1kg dedigimiz seyler cisimlerin kutleleri. Yani m ler. Bu kutleleri aya da goturseniz aynidir, yani m1=m2

- Soruda bahsedilen ise agirlik, agirlik dedigimiz ise bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir.(yercekiminin kuvvetidir F=m*g) Bizim cisimlerimize havanin kaldirma kuvveti de etki edecegi icin, hacim olarak buyuk yer kaplayan pamuga havanin kaldirma kuvveti daha cok etki edecek.

-Dolayisiyla normal ortamda, havanin kaldirma kuvveti etki edecegi icin demir daha agirdir. (Kutleleri ayni fakat demir daha agirdir)

-Fakat havasi alinmis bir cam fanusun icerisinde, bu cisimlere ekstradan herhangi bir kuvvet etki etmeyecegi icin, ikisinin de agirliklari aynidir.

vesselam.

Sonunda biri çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: -onur

1 Kilo Tunç
    2 Kilo Bakır
    3 Kilo Yakut
    4 Kilo Zümrüt
    ve 1,5 litre kola 1 kilo pamuğa eşittir.
    1 kilo demir doğal olarak 1 kilo tunça eşittir.
    Eğer 2 doğru dik kesişiyorsa (d1 ve d2 olsun) m1.m2=-1 dir.
    Tabikide eşit.

Allah senin iyiliğini versin.
  • Genel Kimya 1 İlkeler ve Modern Uygulamalar Petrucci-Harwood-Herring Sekizinci baskıdan çeviri sayfa 14-15 (üniversitelerde okutulan kimya kitabı)
    Yoğunluk konusunu tanımlaması:
    Eski bir bilmece vardır: "Bir ton tuğla mı, bir ton tüy mü daha ağırdır?" Her ikisi de aynı ağırlıktadır diye yanıt verirseniz, madde niceliğinin ölçümü olan kütleyi tam olarak anladığınızı kanıtlamış olursunuz.Tuğlanın tüyden daha ağır olduğunu söyleyen herkes kütle ve yoğunluk kavramlarını karıştırıyor demektir.... (inanmayan arkadaşlar istedikleri taktirde sayfaların fotoğrafları eklenecektir)
    aksini iddia eden arkadaşlarıma saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan911

Genel Kimya 1 İlkeler ve Modern Uygulamalar Petrucci-Harwood-Herring Sekizinci baskıdan çeviri sayfa 14-15 (üniversitelerde okutulan kimya kitabı)
    Eski bir bilmece vardır: "Bir ton tuğla mı, bir ton tüy mü daha ağırdır?" Her ikisi de aynı ağırlıktadır diye yanıt verirseniz, madde niceliğinin ölçümü olan kütleyi tam olarak anladığınızı kanıtlamış olursunuz.Tuğlanın tüyden daha ağır olduğunu söyleyen herkes kütle ve yoğunluk kavramlarını karıştırıyor demektir.... (inanmayan arkadaşlar istedikleri taktirde sayfaların fotoğrafları eklenecektir)

evet hocam aynen ben zaten açıkladım arkadaşlara baya iyi anladılar saol sen gerek yok.

quote:

Tabikide eşit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -onur -- 24 Aralık 2009; 0:06:01 >

• quote:

quote:

Genel Kimya 1 İlkeler ve Modern Uygulamalar Petrucci-Harwood-Herring Sekizinci baskıdan çeviri sayfa 14-15 (üniversitelerde okutulan kimya kitabı)

evet hocam aynen ben zaten açıkladım arkadaşlara baya iyi anladılar saol sen gerek yok.

quote:

Tabikide eşit.

hocam tamamda sende 2 kilo bakırı 1 kilo pamuğa eşit demişsin(diğerlerini tek tek yazmadım)??

• arkadaşım uçak uçar mı?uçar..
    peki uçak demirden midir?bazıları evet..
    uçağı yap bakalım pamuktan uçar mı?
    tabiiki pamuk daha ağırdır

hayret bişey

bilimsel verilerle konuşun biraz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tabikide eşit.

hocam tamamda sende 2 kilo bakırı 1 kilo pamuğa eşit demişsin(diğerlerini tek tek yazmadım)??

ama orda bi eğim olayı var o doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -onur -- 24 Aralık 2009; 0:17:55 >

• Orijinalden alıntı: cefucsa

aklıma bu konuyla ilgili 2 sene önce açılan bir konu geldi,O zaman o kadar komiğime gitmişti ki hala aklımda kalmış aradım buldum aynen şöyle

----------------------------------------------

Orjinalden alıntı: nKEEPr

Orjinalden alıntı: quadream

Orjinalden alıntı: nKEEPr

Orjinalden alıntı: quadream

abi ne kadar cahilsiniz ya sizinle uğraştığıma inanamıyorum

alın size paintte açıkladım bi durun düşünün kendinizi rezil ettiniz

1 lt hacmi gösterir 1 kg ise ağırlığı gösterir...

burada önemli olan maddenin yoğunluğudur...

mesela su ve civayı karşılaştıralım...

resimdede görüyoruz ikisi de 1 lt olsun...

hangisi daha ağırdır bi düşünün

1 Kilo Pamuk mu Daha Ağırdır, 1 Kilo Demir mi ?

ulan cahil sensin...çizdiğin şekle bak...hiç 1 lt. civa ile bir litre su aynı hizada olurmu git okuda gel hiçbirşey öğrenmemişsin......

tabii ki aynı hizada olacak cahil arkadaşım benim...

çocuksun çocuk..hem cahil hemde çocuk seçmeli ders olarak fen alırsa çocuklar olcağı bu işte ne bekliyosun

Orijinalden alıntı: YaK ®

arkadaşım inan ki senden daha cahili yoktur bu dünyada

ya böyle insanlar olduğunu düşündüğümde hangi tepkiyi verceğimi şaşırıyorum. ağlamak istiyorum

abi çıldırdım ya insanlara açıklıcam diye ne hallere düşmüşüm hey yarabbim

• Litre, bir hacim ölçüsüdür. (Hacim: uzayda kaplanılan alan)
    Kilogram, ağırlık ölçüsüdür. (Ağırlık: cisme uygulanan yerçekimi kuvveti)

İkisi de 1 kg ise ağırlıkları eşittir. Daha ağır diye bişey sözkonusu değildir (NOKTA)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabikide eşit.

ama orda bi eğim olayı var o doğru.

önce benim yazdıklarımı sonra senin yazdıklarını oku boşu boşuna ukalalık etme

• yaw beyler akıl var mantık var ikiside 1 kilo zaten neyi tartışıyonuz
  • bu konu zaten forumda açıldı. tekrar niye açıyorsunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_36340573/mpage_1/key_/tm.htm

• Pamuk alır
  • Arkadaşım! Zaten bunları tartmışız biz, ikisi de 1kg ölçülmemiş mi? Daha neyin farkını araştırıyorsun! Havanın pamuğa kaldırma kuvveti uygulamış hali zaten 1kg, tarttıktan sonra daha fazla mı kaldırıyor bu hava pamuğu! Daha nasıl anlatayım!
    quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

@fatihhilal

1 gr dahi oynasa daha ağır değil mi ? İhmal edilemez.

@53

Uçmasına gerek yok sen cisimleri teraziye koydun pamuğun hacmi büyük olduğu için kaldırma kuvveti daha fazla etki etti ve 3-4 gr oynadı bu bile yeter demirin daha ağır olduğuna kanıt göstermek için.Ayrıca normal koşullar şuan olduğumuz ortamdır.Eğer ki soruda belirtseydi havası boşaltılmış bir terazi içinde diye o zaman ikiside eşit olurdu.
  • cevabı soruda var zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Arkadaşım! Zaten bunları tartmışız biz, ikisi de 1kg ölçülmemiş mi? Daha neyin farkını araştırıyorsun! Havanın pamuğa kaldırma kuvveti uygulamış hali zaten 1kg, tarttıktan sonra daha fazla mı kaldırıyor bu hava pamuğu! Daha nasıl anlatayım!
    quote:

@fatihhilal

@53

Uçmasına gerek yok sen cisimleri teraziye koydun pamuğun hacmi büyük olduğu için kaldırma kuvveti daha fazla etki etti ve 3-4 gr oynadı bu bile yeter demirin daha ağır olduğuna kanıt göstermek için.Ayrıca normal koşullar şuan olduğumuz ortamdır.Eğer ki soruda belirtseydi havası boşaltılmış bir terazi içinde diye o zaman ikiside eşit olurdu.

Yahu kardeşim bak kendin söylüyorsun ne güzel ama kendinlede çelişiyorsun bir dediğin bir dediğini tutmuyor.Sen ölçmüşsün 1 kg ikisi tamam güzel ama havasız ortama koy bakalım pamuk daha fazla çıkacakAma dersenki ben havasız ortamda ölçtüm ikiside 1 kg o zaman normal ortama koyduğunda demir daha ağır pamuk daha hafif çıkacaktır.

Kısaca soru saçma bu sorunun soruluş şekilleri şöyle olmalıdır

1-Havasız ortamda ölçülen 1 kg demir ile 1 kg pamuk havalı ortamda ölçülürse hangisi daha ağır çıkar?

2-Havalı ortamda ölçülen 1 kg demir ile 1 kg pamuk havasız ortamda ölçülürse hangisi daha ağır çıkar?

Böyle saldım çayıra mevlam kayıra hesabı soru sorulmaz "1 kg demir mi 1 kg pamuk mu ağır" hani bunların "hangi ortamda ölçüldükleri,olmadı en az etki eden kaldırma kuvvetleri" bunları versinler o zaman kesin cevap verelim.Demir daha ağır diyen çocuklar haklı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 24 Aralık 2009; 14:00:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Arkadaşım! Zaten bunları tartmışız biz, ikisi de 1kg ölçülmemiş mi? Daha neyin farkını araştırıyorsun! Havanın pamuğa kaldırma kuvveti uygulamış hali zaten 1kg, tarttıktan sonra daha fazla mı kaldırıyor bu hava pamuğu! Daha nasıl anlatayım!
    quote:

@fatihhilal

@53

Yahu kardeşim bak kendin söylüyorsun ne güzel ama kendinlede çelişiyorsun bir dediğin bir dediğini tutmuyor.Sen ölçmüşsün 1 kg ikisi tamam güzel ama havasız ortama koy bakalım pamuk daha fazla çıkacakAma dersenki ben havasız ortamda ölçtüm ikiside 1 kg o zaman normal ortama koyduğunda demir daha ağır pamuk daha hafif çıkacaktır.

Kısaca soru saçma bu sorunun soruluş şekilleri şöyle olmalıdır

1-Havasız ortamda ölçülen 1 kg demir ile 1 kg pamuk havalı ortamda ölçülürse hangisi daha ağır çıkar?

2-Havalı ortamda ölçülen 1 kg demir ile 1 kg pamuk havasız ortamda ölçülürse hangisi daha ağır çıkar?

Böyle saldım çayıra mevlam kayıra hesabı soru sorulmaz "1 kg demir mi 1 kg pamuk mu ağır" hani bunların "hangi ortamda ölçüldükleri,olmadı en az etki eden kaldırma kuvvetleri" bunları versinler o zaman kesin cevap verelim.Demir daha ağır diyen çocuklar haklı çıktı

Doğru söylüyorsun, benim düşündüğüm, havalı veya havasız ortamda ölçülsün, aynı ortamda ikisi de eşittir. senin söylediğin de doğru şimdi..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.