• Vücut yağları kolay kolay eritilemiyor. Bu tecrübe ile sabit! Bu rakamlar moralinizi bozmasın ancak yemek yiyeceğiniz zaman aşırıya kaçmanızı engelleyebilir!
• Bizler üç-beş hareket yaparak, biraz da boğazımızdan kıstığımız zaman zayıflayacağımızı sanıyoruz. Ancak diyet zamanı geldiği vakit hiç de öyle olmadığını birebir yaşamaktayız.
Uzmanlar da zayıflama işini rakamlara dökerek, gerçeği görmemize yardımcı oluyor. Biraz sonra okuyacağınız rakamlar sizi şaşırtabilir.
Belki bunları daha önce duymuşsunuzdur. Olsun. Duymayanlar duysun, unutanlar hatırlasın... Kilo vermek gerçekten zor, ama bu sizi kilo vermekten vazgeçirmesin. Diliyoruz ki fazla yemek yemekten yılarsınız da, önümüzdeki yaz mevsimine dilediğiniz kiloya inerek girersiniz.
• Gelelim o sihirli rakamlara; en başta söyledinildiği gibi, 1 kilogram vücut yağını eritebilmek için 43 saat voleybol oynamak, 13.4 saat ip atlamak veya 125 kilometre koşmamız gerekiyor.
Tabii uzmanlar bunu bu hareketleri yapan da hastanelik olun diye söylemiyorlar . Beslenmenize dikkat ederek, doğru ve düzenli egzersizler ile fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.
• Ortalama bir kişinin 1 kilogram vücut yağını eritebilmek için 20,5 saat tenis, 16.1 saat basketbol oynaması, 5,1 saat güreş yapması ve 17,2 saat yüzmesi gerekiyor.
E ben 5 kilo vericem Şimdi bizim köye kadar koşmam lazım dimi
Güreş gene insaflıymış 5 saat
2 air alert idmanı 1 kg yağ eder heralde
Hımm, paylaşım için teşekkür ederim demek ki daha çok koşmam lazım.
Benim anlamadığım bişey var..Boyum 1.80 ve kilom 71..Ama birazcık bende göbek var..(bu arada bira içmiyorum,onuda belirtim)Normalde bu boyla benim zayıf görünmem gerek ama nedense bende biraz göbek var..Bunun nedeni ne olabilir..Bide günde 50-60 şınav çekiyorum ve öyle yağlı yiyecek felanda hiç yemiyorum..Ama nedemse özelliklede bel bölgemde bir yağlanma var..
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
Benim anlamadığım bişey var..Boyum 1.80 ve kilom 71..Ama birazcık bende göbek var..(bu arada bira içmiyorum,onuda belirtim)Normalde bu boyla benim zayıf görünmem gerek ama nedense bende biraz göbek var..Bunun nedeni ne olabilir..Bide günde 50-60 şınav çekiyorum ve öyle yağlı yiyecek felanda hiç yemiyorum..Ama nedemse özelliklede bel bölgemde bir yağlanma var..
göbek için mekik ve o tarz hareketleri yapman gerek şınav değil. düzenli bir şekilde mekik çekersen iki haftada şekillenmeye başlar göbek kısmın. bende aynı durumu yaşadım şu anda böyle bir problemim yok.
bence dogru teknigi biliyorsak en çok yüzme bizi zorlar. çünkü uzun süre kasları zorlayabiliyoruyz ve bütün kaslar çalışıyor.
boyun-omuz-kol-el bel-bacak ayak vs.
yüzme daha çabuk verdiriyor. tatile gitmeden 66 67 kiloydum. hergün yüzdüm 5 10 tur sabah akşam. döndüğümde 62.8 kg dum yani 3-4 kilo verdim bir hafta 10 günde
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
quote:
Orjinalden alıntı: chrisangeLL
yüzmek daha az bir zamanda 1 kg werdirir bence?
werdirebilir.
werdirir wi werdirmez wi onu deneyek ?
İştahım kapandı bunları okuyunca
Ben hemen güreşe başlıyorum. :))
quote:
Orjinalden alıntı: x_tol
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
göbek için mekik ve o tarz hareketleri yapman gerek şınav değil. düzenli bir şekilde mekik çekersen iki haftada şekillenmeye başlar göbek kısmın. bende aynı durumu yaşadım şu anda böyle bir problemim yok.
Alakasi yok. Mekik cekmek gobeginizi daha cok ortaya cikarir. Sonucta mekik karin kaslarini gelistirir ve sizin bu karin kaslariniz gobeginizdeki yag tabakasinin altinda kaliyor. Mekik cekerseniz ordaki kaslar gelistikce gobeginiz daha cok ortaya cikar. Yapmaniz gereken sey yurumek, kosmak, yuzmek, bisiklete binmek , vb. Yani kisaca kardiyo yapmaniz lazim.
bence saçma ben 3 ya boyunca salona gittim geçen yaz 8 kilo felan verdim. 8x125:1000 km ediyor... ben 1000 km mi koştum yani
tamam koşmak evet eritir amas bu da bence biraz abartı gibi geldi..
quote:
Orjinalden alıntı: Loading
bence saçma ben 3 ya boyunca salona gittim geçen yaz 8 kilo felan verdim. 8x125:1000 km ediyor... ben 1000 km mi koştum yani
tamam koşmak evet eritir amas bu da bence biraz abartı gibi geldi..
dikkat ettiysen 1 kilo yağ demiş sadece yağ senin verdiğin kilolar içinde kas ve su kaybıda var
yani 1 kişi günde 1 kilometre koşsa 3 ayda 1 kilo bile yağ veremiyor mu? bence verir mutlaka
quote:
Orjinalden alıntı: MortingenStrasse
yani 1 kişi günde 1 kilometre koşsa 3 ayda 1 kilo bile yağ veremiyor mu? bence verir mutlaka