Şimdi Ara

1 Kg Demir mi 1 Kg Demir mi Daha Ağırdır Neden ? (Ciddi Soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba Fizik Öğretmenimiz yazılıda bu soruyu soracağını söyledi fakat şöyle bir şey de söyledi.Soru 20 puanlık eğer sadece pamuk veya demir ağırdır veya eşittir derseniz 5 puan alırsınız dedi.Nedenininde açıklanmasını istiyor.Ben eşit olduğunu düşünüyorum belki bir yanıltma vardır diğeri daha ağırdır fakat bunun nedenini nasıl açıklayacağız ?

Hocam ikiside 1 kg dır çünkü dedim hayır bana bilimsel açıklama lazım dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnhydr

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba Fizik Öğretmenimiz yazılıda bu soruyu soracağını söyledi fakat şöyle bir şey de söyledi.Soru 20 puanlık eğer sadece pamuk veya demir ağırdır veya eşittir derseniz 5 puan alırsınız dedi.Nedenininde açıklanmasını istiyor.Ben eşit olduğunu düşünüyorum belki bir yanıltma vardır diğeri daha ağırdır fakat bunun nedenini nasıl açıklayacağız ?

D=m/v den bulabilirsin pamukta boşluk olacak fakat demir pamuğa göre daha az hacimli ve daha az boşluklu benim mantığım böyle doğrumu bilemem yani özkütlesi büyük olan daha ağırmış gibi görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeelMyMalice -- 12 Kasım 2014; 17:18:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 Kg Demir ve 1 Kg Demir eşit ağırlıktadır.

Bkz.: Başlık

• Pamuğun hacmi daha büyük olur özkütleden dolayı fakat kütle değişmeyen madde miktarıdır yani ikisi de adı üstünde 1 kg yani eşit ağırlıkta...

• Baslıga bak faıl :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede böyle aptal öğretmenlerde oluyor.Git kütlenin tanımını yap ve eşittir yaz.20 puan vermezse kıçınla gül ve geç o hocaya
  • Bu cisimlerin kutleleri esittir yani havasiz ortamda terazide dengede kalirlar. hava ortaminda (dunya) hava direnci pamugu daha fazla etkiler. bu nedenle demir daha agir gelir

bu arada basligi degistir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.85 Boy sizce uzun mu normal mi ?
    15 yıl önce açıldı
    3 ü bir arada süt ile olur mu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eşit kollu teraziyi al bir koluna 1kg demir diger kolunada 1 kg demir koy ikisinden biri agır olacak
    niye eksiliyorsunuz soru sordu bende cevap verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oneworld -- 12 Kasım 2014; 23:34:38 >

• 70 kg orhan pamuk mu ağırdır yoksa 70 kg demir demirkan mı
    Nesini eksilediniz lan vicdansızlarr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paraklit -- 12 Kasım 2014; 21:39:37 >
  • Demire demir yazmasina ragmen pamuk diye anlamisim

• quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Bu cisimlerin kutleleri esittir yani havasiz ortamda terazide dengede kalirlar. hava ortaminda (dunya) hava direnci pamugu daha fazla etkiler. bu nedenle demir daha agir gelir

1 kilogram demir ile 1 kilogram pamuğu dünyada hava basıncı dahil olarak tartariz havasiz ortam da tartilan 1kilo pamuk ile 1 kilo demir olmasi lazim

• nerde olduğuna baglı

• quote:

Bu cisimlerin kutleleri esittir yani havasiz ortamda terazide dengede kalirlar. hava ortaminda (dunya) hava direnci pamugu daha fazla etkiler. bu nedenle demir daha agir gelir

O zaman biz eski usul manavlarda kazık mı yiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafb35

nerde olduğuna baglı

+1 aynı ortamdalarsa ağırlıkları aynidir

• 1 kilo pamuk daha ağırdır sebebinede yaz pamuğa hava demirden daha çok kaldırma kuvveti uygulamasına rağmen demirle eşit çıktıkları için pamuk aslında daha ağırdır
  • sınıfa manav kantarıyla git qeqe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaan1502 -- 12 Kasım 2014; 23:25:42 >
  • mkaan1502 kullanıcısına yanıt
    erkenden pazar yerini kurmak lazım
  • paraklit kullanıcısına yanıt
    bu kadar bol eksiye bir artı verdim.
    SONUÇ:KURTARMIYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Principito

quote:

1 kilogram demir ile 1 kilogram pamuğu dünyada hava basıncı dahil olarak tartariz havasiz ortam da tartilan 1kilo pamuk ile 1 kilo demir olmasi lazim

Aslinda o da mantikli. hatta daha mantikli galiba :)
    o zaman pamuk daha agir gelir.

ama yine de soruda ortamlari belirtmesi lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: hrnhydr

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba Fizik Öğretmenimiz yazılıda bu soruyu soracağını söyledi fakat şöyle bir şey de söyledi.Soru 20 puanlık eğer sadece pamuk veya demir ağırdır veya eşittir derseniz 5 puan alırsınız dedi.Nedenininde açıklanmasını istiyor.Ben eşit olduğunu düşünüyorum belki bir yanıltma vardır diğeri daha ağırdır fakat bunun nedenini nasıl açıklayacağız ?

öncelikle soruya dikkat etmek lazım, kütlelerini vermiş ama ağırlıklarını kıyaslamamazı istiyor.. ağırlık bir kuvvettir ve sadece yerçekimi olan yerlerde vardır buna dikkat etmek lazım.. diğer bir konu ise bu cisimlere etki edebilecek başka kuvvetler var mıdır ona bakmak lazım, birkaç arkadaşın da belirttiği gibi kaldırma kuvveti (havanın mesela) olabilir.. o zaman da ilk sorulması gereken soru cisimlerin ağırlıklarının nerede ölçüleceğidir, ayrıca iki cismin aynı yerlerdeki mi yoksa farklı yerlerdeki mi ağırlıkları soruluyor bunları da bilmek lazım.. bunları bilmediğimiz için de bir kıyaslama yapamayız..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.