Şimdi Ara

1 Kg Demir mi 1 Kg Demir mi Daha Ağırdır Neden ? (Ciddi Soru) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vermen gereken cevap tam olarak şu; Eğer hava ortamındalarsa pamuğa etki edecek hava sürtünmesi fazla olacağı için 1 kg demir daha ağır gelir fakat havasız ortamdalarsa ikisinin de ağırlıkları eşit olur.
  • https://www.youtube.com/watch?v=czdKIaY-ySk şu videoyu izle altyazıları oku. burdan anladığını da sınav kağıdına yaz
  • cevap demirmiş ben pamuk yazdım yüzey alanından ve hacminden dolayı pamuk fazladır bu yüzden pamuk daha ağır gelir bu arada cisimlerde aynı ortamdaymış hatta sorunun yanına bi terazi çizmiş yani aynı ortamda hatta pamuguda büyük çizmiş ben dedim herhalde yüzey alanı ve hacmini vurgulamak istemiş sınav çıkışı dedi arkadaşlar cevap demir diye biz bütün sınıf konusmustuk pamuk yaparız diye dedik hocam nasıl felan bişeyler saçmaladı yani o da anlamadı ne dediğini bence yahu 20 puan onu soracağına git 2 tane kuvvet veya momentum sorusu sorda bari 10 puan alayım bu nasıl bir adamdır ya
  • havanın kaldırma kuvvetini anlamanız için sormuş demek ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnhydr

cevap demirmiş ben pamuk yazdım yüzey alanından ve hacminden dolayı pamuk fazladır bu yüzden pamuk daha ağır gelir bu arada cisimlerde aynı ortamdaymış hatta sorunun yanına bi terazi çizmiş yani aynı ortamda hatta pamuguda büyük çizmiş ben dedim herhalde yüzey alanı ve hacmini vurgulamak istemiş sınav çıkışı dedi arkadaşlar cevap demir diye biz bütün sınıf konusmustuk pamuk yaparız diye dedik hocam nasıl felan bişeyler saçmaladı yani o da anlamadı ne dediğini bence yahu 20 puan onu soracağına git 2 tane kuvvet veya momentum sorusu sorda bari 10 puan alayım bu nasıl bir adamdır ya

Ağırlıkları eşittir. Ağırlıkta hava basıncı, havanın kaldırma kuvveti vs. önemsizdir, tamamen kütle ve yer çekimi ivmesine bağlı bir kuvvettir.

"Ağırlık, bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir."
    http://tr.wikipedia.org/wiki/A%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1k

Ağırlığın formülü mg.
    g: yer çekimi ivmesi
    m: kütle

Edit: Açık hava basıncının her yönden eşit olduğunu hatırladım her yerden basınç aynı olacağı için hiçbir etkisi olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K -- 18 Kasım 2014; 10:57:27 >

• Havasız ortamda tartılıyorsa eşittir,dışarıdaki ortamda tartılırsa pamuk daha ağır gelebilir,çünkü dışarıdaki nemi içine çekiyor.
    Bir diğer konuda,hafif de gelebilir,rüzgarı v.s katarsan hafifler,ama rüzgarsız,güneşsiz ortamı,bir de nemi katarsan işini çine pamuk belki nano ölçeklerde de olsa kilosu artabiilr
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.