Şimdi Ara

1 aylık hazırlık deneyimim ve yaptığım gözlemlerde/cikarimlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ben çevremdekilerin cogundan 1 veya 2 yas büyüğüm, 1 kere mezuna kaldığım için. Su anda turk alman unisinde hazirljk okuyorum. Ve 11. Sınıfın başından ver evdeyim ve uzun bir aradan sonra ilk defa bu kadar insanin icinse bulundum. Yani 16 yaşımdan 19 yaşıma kadar izole idim. Bu açıdan yaptığım gözlemler önemli diye düşünüyorum.

İlk dikkatimi çeken olay, ilk 1 ayda fark ettim ki hazırlık lise 5 gibi bir şey, öğrencilerin hal ve hareketleri, sınıf içindeki davranışları vb.

beni hayal kırıklığına ugratan bir olay ise cevremdeki insanların sosyal bakımdan olgunlaşmamis olmaları. Ben sadece bir yas büyüğüm ama aramizda 5-6 yas var gibi hissediyorum. Beni olgunlastiran şeyler geçti basimdan, ama aradaki farkın bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim.

Çocukla muhabbet etmek istiyorsun, saçma sapan hareketler yapıyor, bir anda muhabbeti kesiyor vb. Bilmesen sosyal becerileridüşük otizmden muzdarip birisi derim. Tek kişi degil bu arada, çoğu kişi böyle.

Dikkatimi çeken bir başka olay ise sosyal medyanın önemi diyebilirim. Ben instagram veya snapchat gibi uygulamaları 4 yıldır kullanmıyorum, hatta instagram dışındakileri hiç kullanmadım.

Okulda ise sosyallik gerçek hayattan degil de bu sosyal platformlardan yürüyor. Mesela bir kız ile konuşacaksan artık ilk muhabbet cogunlukla yüz yuze olmuyor, hatta hiç olmuyor. İnstagram veya diger uygulamalar üzerinden yazıyorsun gerçek hayattaki iletisimin sonradan geliyor. Bu arada zengin degilseniz yazmamaniz gerekiyor çünkü mesajlarınız büyük ihtimalle cevapsız kalacak.

Ve kızlar sosyal medya dışında gerçek hayatta cidden iletişim kurmayı unutmuş gibiler. Yani nasıl desem, normal bir diyalog kurmak bile o kadar zor ki anlam veremiyorum. Anlamsız bir noktada ters yeme ihtimalimiz hayli yüksektir.

Son olarak diyeceğim şey ise sosyal medyanın ve pandeminin ciddi ciddi insan iliskilerini yok olma noktasına getirmiş olması. Artık bir karşı cins ile sağlıklı diyalog kurma olasılığıniz bir hayli düşmüş.

Burada üniye basliyacaklara tavsiye konularinda filan görüyordum, yok iste bir seviyen olsun, erkekler ile çok takılma unide kız eli tutamazsin vb. Arkadaslar çok açık diyorum zengin olmayıp kızlar ile sağlıklı diyalog kurabilen erkek sayısı cidden çok az. Bakin zengin olmak da yeterli degil, zengin oldugunu da alttan alttan belli etmen gerekiyor. Böyle şeyleri yazan insanlar sallıyor tamamen. Kiz erkek ilişkileri öyle saçma sapan bir hal almış ki kızlarin çoğu seninle 5-6 dakikalık diyalog kurmamak için halden hale giriyor. ( şimdi bu konuya da kız sabah buna gunaydin dedi diye tribe girip "ben tam bir predatorum" moduna girmiş olan mericler ve betalar bana saldiracak büyük ihtimalle ama olsun. Ekleme: evet kendilerini asagida görüyorsunuz inci gibi dizildiler.)

Benim size tavsiyem, bolumunuze gecene kadar hazirlikta mümkün oldugunca kimse ile muhattap olmayin. Bölümünuze geçtikten sonra bölümden sağlam arkadasliklar kurun. Kesinlikle forumda yazan feridun abilere kanmayin. Ben zaten böyle olacağını bildiğim için çok bi şok yaşamadım, ama uniye ilk defa gidecek 17-18 yaşındaki bir çocuk sizin bu yazdığınız saçma sapan uydurma hikayeleri gerçek sanıp üniye gittiginde çok sasiracak belki de sorunu kendisinde arayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agopunkazı -- 28 Ekim 2022; 15:11:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bayılıyorum böyle genellemelere ya. Kendinize bu kadar anlam yüklemeyin olm delirirsiniz. Dünya üzerinde 7 milyar insancıktan birisin. Çok kısıtlı bir hayatın ve çevren var gelmiş burda hayatında tanıştığın 3-5 kız ile 3.5 milyar nüfusu genelliyorsun. Aynen kanka %95i öyle. Geçen bi kızla konuşcaktım mesela selam dedim paran var mı dedi olmadı yine tüh
  • Ben de hazırlıktayım takıldığım kafa dengi 1 kişi var sadece aynen dediğin gibi olaylar lise 5 zaten

• İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmak çok zor herkes kendi dünyasında

• arapismaill kullanıcısına yanıt
    Kanki genl olarak insanlar ile degil de kızlar ile iletişim kurmak çok zor. Ben erkekler ile az da olsa iletişim kuruyorum, dlyaloga gidebiliyorsun en azından.

Zengin değilsen cidden kızlar ile insan gibi muhabbet bile edemiyorsun, bunun benim okulla da alakası olduğunu düşünmuyorum itude okuyan arkadaşlarımdan da ayni şeyleri duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agopunkazı -- 28 Ekim 2022; 12:56:6 >
  • Agopunkazı kullanıcısına yanıt
    Ya zengin olucaksın ya da çok üst düzey bir karizma olması gerekiyor bence o da kurtarır bir yerde

• işler snaptan yürüyo hocam artık

• faydalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arapismaill kullanıcısına yanıt
    Aynen. Ama paran olmadıktan sonra ne kadar özgüven sahibi olabilirsin o da ayrı bir konu.

• Kara kuru kayisi rengindeki sey uğruna o saklabanliklara girip sonra red yiyip bir de yakin çevresindeki arkadaslarina beni ifsa etmesini göze alamam hocam, kendime biraz da olsa saygım var.

• Yani okuduğum uni de istanbulda bir devlet unisi ve son yillarda siralamalari öküz gibi artmış durumda. tasrada bir yerden bahsetmiyorum.

• Bu arada Çirkinsin seninle o yüzden konuşmazlar diyecek arkadaşlar olacak tabi. Çirkin degilim ortalama bir insanim ama hadi diyelim çirkin oldum. Baska bir insanin dış görünüşten dolayı bana veya baska birine böyle davranması ne kadar doğru? Veya dış görünüş karşımdaki kişinin otizmli hareketlerine bir sebep mi. Bunlarin üniversitede olması, nispeten eğitimli insanlar tarafından yapılması ise apayri bir olay, oraya hiç girmiyorum.

• Agopunkazı kullanıcısına yanıt

dilin çok eril hocam umarım günlük hayatta böyle değildir  

• Kesinlikle böyle olmadığını düşünüyorum ne zenginim ne de yakışıklıyım şimdiden okul başından beri konuştuğum kız ARKADAŞIM var.Kızların hepsi paraya bakıyor gibi bir söylem ne kadar saçma.Sınıfımdaki kızlarla çok rahat bi şekilde konuşabiliyorum.Ama sizin asıl amacınız manita gibi sabah akşam konuşacak kız arıyosanız kusura bakmayın hiç bi kız böyle konuşmaya başlamaz.Burda yaptığım a#cılık değil.Eğer sizin sosyal becerinizde sıkıntı varsa bu sizin sorununuzdur.İnsanların değil.Ytü hazırlık 1 aylık deneyim.

• Fazla gergin ve ön yargılı görüyorum seni. İnsanlara böyle yaklaşman halinde olumsuz geri dönüşler alman muhtemel.

• Ya karizma yakışıklılık falan tamamen etkiliyor, etkilemiyor demek yalan olur ama zenginlik boş muhabbet. Senin amacın zaten düzgün birini bulmak ise sırf zengin olduğun için seninle birlikte olacak biri de çok fayda sağlamayacak. Gold digger mı avlıyosunuz anlamadım ki. Parayı doğru kullanırsan kendine fırsat oluşturursun kesinlikle bir + ama aç kalacak kadar fakir değilsen çoğu şey hallolur

• Boğaziçi Hazırlıktayım. İnsanlarla çok rahat iletişime geçiliyor. Sınıfta henüz terso birisiyle tanışmadım(30 kişiyiz zaten).

Hazırlıkta sadece ders saatleri ve sınıflar liseyi andırıyor. Kampüsümüz biraz rezil Marmara Üniversitesiyle ortak kullanıyoruz o biraz kötü.

İkinci Haftam bitti gözlemlerim bu şekilde

• Biz bir araya gelince odtü vs hacettepe atıyoruz. Onun dışında sınıfta aşırı boş yapanlar da var ama genel olarak üni muhabbeti, topluluklar, otobüs sırası vs üstüne oluyor.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    insanlar ile konuşmamda bir sorun yok, önyargılı olmam için bunları deneyimlememiş olmam lazım.ben bunları deneyimledim.

• Zenginlik bos muhabbet değil hiçbir zaman da olmaz hocam. Bos olduğunu iddia ediyorsaniz kendinizi kandiriyorsunuz, bu yazdığım yazıdan hayatimda kizlar ile konuşmamış bir kişi gibi gözüküyorum ama okul dışından da arkadaşlarım var kız erkek ve bu tur ortamlara uniden önce de girmiş biri olarak diyebilirim ki para her şeydir. Bir kız her türlü senin parana bakar, zenginsen bir kız ile çok rahat diyalog kurabilirsib ama paran yoksa rahat diyalog kuramazsın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.