|
Merhaba, herkese iyi günler. İsmim Egehan. Şu anda İzmir'de yaşayan bir doktora öğrencisiyim. Her gün ev-kampüs arası git gel toplam 62km yol yapıyorum. Haftasonları da İzmir-Balıkesir arası git gel 300km yol yapıyorum. Yani; 1 ayda ortalama 1600 ile 2400 km arası yol gidiyorum. Şu anda 2001 model bir Polo 1.4 16V LPG'li araca sahibim, aracım 133.000km'de. Aracımdan çok memnunum ama artık yaşlandı ve ben de model yükseltmek istiyorum. Bu yüzden Clio 3'lere bakıyorum, özellikle 2008-2012 model arasına param yetiyor gibi. (70.000-85.000TL arasında bulabiliyorum) Anlayamadığım ilk nokta şu: bu Clio 3'lerde 1.5 dci motor seçmeme rağmen beygirlerde farklı farklı seçenekler çıkıyor. 60hp, 75hp, 85hp gibi seçenekler var. (Belki arabanın paketi/donanımı ile alakalıdır bunlar, ama ben bilmiyorum) Bu nasıl oluyor? Ve bunların içinde en sorunsuz, en stabil ve en uzun ömürlü olan seçenek hangisi? Clio 3'lerde paket sıralaması nasıl gidiyor? Yani en boş donanım ile en full olanı hangisi? Sizin öneriniz hangisini almam yönünde olur? Şu anki aracımdan bu clio 3'e geçmek mantıklı olur mu? Kendi aracımı satıp, üzerine ortalama 25.000TL gibi bir para koymalıyım; en azından 2010 model bir clio 3 istiyorum. Aradığım km aralığı da 80.000 ile 130.000km arası. Bu kilometreler problem çıkarır mı sizce? Bu Clio'da aradığım şeyler: sorunsuz, stabil çalışan, bakımları aksatılmadığı takdirde dert açmayacak olan, gerek uzun yol (haftasonları) gerek ise ev-kampüs arası beni yolda bırakmayacak olması. Bu konuda bilgi paylaşımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum :) (Sürüş stilimle ilgili ek bilgi vereyim: hız yapmam, uzun yolda 110-120 km/s hızları geçmem, şehir içinde çok sakinimdir ki fren bile hiç kullanmadığım olur, aracı fevri kullanmam, ani hareketlerden kaçınırım, bakımlarını zamanında ve kaliteli ekipman kullanarak yapmak isterim) |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı