Şimdi Ara

1.6 hdi/tdci motorda egr söken var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.6 Hdi Euro 4 aracım var tdci motor kompartımanı da aynı. Egr arızası verdi baya tıkalı 2-3 dk motoru sıkıştırınca çıkışı turboya basıp turbo arızası da veriyor. Servis egr temizliğine 1500 TL fiyat verdi.

Bu parayı gözden çıkardım dert değil ama rutin bakımları hep kendim yaptım, az biraz da bu tarz işler elimden geliyor. Egr temizlik videolarını da izledim ama sizden de fikir almak istiyorum bu motorda egr söken var mı, çok uğraştırıyor mu? Mafsal kol hariç diğer alet edevat elimde mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    körlemek basit iş ama beyinden de kapatılması gerekli. temizlersen 1lt altını yakar araç. ayrıca egr’yi iptal edince çekiş hissedilir derecede artıyor. size önerim ise komple söküp temizlemeniz çok zor olmasa gerek eski 2007 1.4d4d corollamın komple egr tesisatını söküp temizlemiştim çıkan kurumu ekliyorum söküp temizlemesi ve geri takması 2 saatimi almıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 17 Temmuz 2022; 1:49:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    hocam egr iptali istemiyorum dizel masraflarını bilerek aldım, temizlemek kesmezse orijinal alır taktırırım. sadece servise vermeden kendim halledebilir miyim onu araştırıyorum bu durumda da egryi temizlerken ırzına geçersem yine sıfır alır takarım onu da göze aldım.

• Bu ne özgüven sökeyim anahtarım var peki egr soğutucusunu ne yapacaksın onuda iptal etmek en temiz çözüm? Çünkü oda soğuk sıcaktan yarın patlayacak soğutma suyuna karıştıracak

Ben şahsen partikül filtresi söktürdüm , egr ve soğutucu iptal edildi

Çünkü şehir içi araba 50-100 km gidiyor ısınmıyor dizel olduğu için eninde sonunda doluyor , bir anda dolsa neyse yavaş yavaş arabanın ciğeri tıkanıyor performans düşüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    valfte sıkışma yoksa temizlik yeter yine iş görür videoları izleyip yeterli bilgiyi edinin gözünüz yatarsa sökün derim en kötü takamazsanız usta çağırıp evinizde taktırırsınız

• egr soğutucu ne alaka? neden patlasın? iptal etmek istemiyorum diye belirtmiş zaten altı üstü 3-5 vida sökülecek valf ayrılıp detaylı temizlenecek üst kapak indirip motoru rektefiye etmeyeceğiz sonuçta. piyasada boğazdan peynir tenekesi ile egr’si iptal edilmiş binlerce araç var

• YouTube 'da videolar vardır. Focus gibi aynı motora sahip araçların videolarını araştırın.
    Temizlik yaparken sanayidekiler gibi tornavidalar ile kazımayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 50-100 km ısınmazmış az söylemişsiniz

• bazen şehirler arası yol yapıyorum anca ısınıyor doğru

Hocam söküp temizlemek en iyisi. Ancak genede üşenirseniz würth sprey ve yakıt katkısı var youtubeda işe yaradığına dair test videosu var. EGR hortumundan sıkıyorsunuz spreyi. Tam tıkalı değilse uygulayabilirsiniz.

Bu arada egr iptal yapan arkadaşlar, egr nin en büyük faydası yanma odası sıcaklığının kontrol edilmesi. EGR iptal eden arkadaşlar subaplarınızın ömründen çalıp motoru riske atıyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendiniz sökebilirsiniz. 1.5 dci egr valfini geçen sene arabanın garajında söktük. Yaklaşık 2 saat sürüyor sök temizle tak yapması. Bizde kurum dolmamıştı, bu sebeple temizlik sonrası performans değişimi göremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • make.believe kullanıcısına yanıt

@make.believe adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

50-100 km ısınmazmış az söylemişsiniz

Dalga geçiyorsanız , partikül filtresinin içindeki kurumun yanması için çok yüksek egsoz gazı ısısı gerekiyor bu 600-800 derece gibi şehir içi çok zor böyle anlayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.