Şimdi Ara

1.4 TSI reel yakit tuketimi (ss’li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
14.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Acar_x

Araciniz Dsg mi manuel vites mi 🤔. Kapsamli paylasim tesekkurler.
    Manuel hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol bilgisayarına +1 ekleyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Kaale alınabilecek tek değer 4112km, 6.5litre olan veri.

Aynı kullanımda c segment herhangi bir dizel 5litre civarı yakar.

Dizel parasına tsi alıp bir göz tüketimde kasmak yerine farklı marka bir dizel ya da atmosferik + lpg almanın ne kadar mantıklı olduğunu ispatlayan bir konu.
    Tam tersi. B sinifi dizel alacagim paraya C sinifi benzinli arac aldim ben. Dizel C sinifi arac icin bunun uzerine en az 5-10 bin koymak gerekiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Yol bilgisayarına +1 ekleyin
    Depo olcumuyle birebir tutuyor bilgisayar. Test ettim onu da

• quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

1.2 tsi daha fazla yakıyor sanırım.Dün Bursa-İzmit yaptık.Bende 308 e-hdi ile 4.6 ortalama golf 1.2 tsi ise 6 litre yaktı
    1.2 tsi sahibi olarak diyorum evet haklısın daha çok yakıyor. Benim en iyi ortalamalarım 4,7den aşağı değil

• 1.4 125 lik TSI ın az yakmada herhangi bir başarısı yok zaten.

1.0 ve 1.2 TSI lar bu konuda daha başarılı.

Özellikle MTV de bir alt dilimde oluşu Bu motoru öne çıkarıyor.

0-100 değeri 1.4 125 lik TSI ile 1 sn civarı.

Yüklü ve klimalı durumları hariç bence 1.4 125 lik yerine kesinlikle 1.0 1.2 alınmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist308

Alıntıları Göster
    Vw gruplarının yol bilgisayarı pompa hesabıyla örtüşmez genelde

• quote:

Alıntıları Göster
    Zannetmiyorum üstad. Bende 1.2 tsi manuel var. Şehir içi 6,2 gösterdi yakıt alımdan beri. Depo fulledim baktım ki 6,8 yakmış. Yani kimbehicay’in dediği kadar var mı bilmiyorum ama reel tüketim az biraz daha çok yol bilgisayarından

• quote:

Tam tersi. B sinifi dizel alacagim paraya C sinifi benzinli arac aldim ben. Dizel C sinifi arac icin bunun uzerine en az 5-10 bin koymak gerekiyordu.

Alıntıları Göster
    Birkaç kere daha yazmıştım, fiyat listeleri ile ispatlı, tsi vag araçları özellikle vw modelleri dizel rakipleri ile ya aynı fiyat yada daha pahalı, net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Ağustos 2019; 16:15:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol bilgisayarının yanlış olduğunu iddia edeceklerdir. Tüketim değerleri yaklaşık beklediğim gibi, Kocaeli'de benzer şartlarda benzer yakıyor 1.2 TSI. 20 litre olan yakıt da basıldığı veya daha doğrusu agresif kullanıldığı zaman turbo motorların neler yapabildiğinin kanıtı.
    Bunlardan farklı olarak ben hiç 5 litre altını göremedim eğer rakım farkı yoksa ancak bizim araç genelde 400 kg civarı yolcu+yükle dolaşıyor.

• gitarist308 G kullanıcısına yanıt
    Golf hiç bir zaman ucuz bir araba olmadı. İkinci el uyguna denk getirilme durumu olabilir, bu tür istisna dışında benzinli golf parasına dizel araç bulunur.

• 1.0 TSİ 110 bg Manuel Golf 7’im var. Ankara’da şehir içi sakin kullanım 6-6.5 litre yakıyorum .

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Donemsel degısen bı durum bu. Otv ındırımı ılk basladıgında (2018 kasım) 96bın tl ye tsı manuel golf verdıler kı o paraya anca b sınıfı dızel alınıyordu. O ayda 116bın tl ye passat, 123bın tl ye tıguan verdıler. Kur bugunle aynıydı :) Ozellıkle tsı + manuel olunca cok uygun fıyatlara vw grubu arac bulunabılıyor

• DSG olsaydı 1 Litre daha az yakardı hem hiper optik basküler dondurucu özelliği sayesinde radar cihazlarını da bozuyor, kesin bilgi.
  • Benzinli bir arac. Güçlü. Çekişi guzel. Karma 6.5 yakmış. Troller hala çok diyor.

Ben 73 bine style fabia 1.0 dsg aldığımda 5 bin altına sadece stepway otomatik ve 2 bin üstüne bomboş yarış otomatik vardı. Golf unde cok uyguna satıldığı dönemler oldu.

Vag da her donem bazı modeller çok uyguna veriliyor. Elde parası olup takip edenler uygun fiyata alabilir.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bu işin hesabını kitabını yapanlar alıyor, geçiyor. Hesabını yapamayan ya da hesap yaptığını zannedenler de gelip forumlarda tüketim kasıyor. Dizel vw'ler tsi lere göre daha çok satıyor, daha çok tutuluyor, daha çok kullanılıyor ama forumdaki tüketim konularına bakın %90'ı tsi'dir.

Şimdi baktım ikinci ellere. Peugeot 308 1.6 dizel manuel classic edition plus 90 - 100bin arası. Muadil golf highline 1.4 tsi manueller 110-120 civarı. Adamlar alırken de kullanırken de avantajlılar, tabii konu açmazlar :) Herkes aynı şeyi yaparsa cazibesi kalmaz.
  • o araba 90-120 arası 4.2 yakmaz kardeş. 90 sabit gidip 5 dk lığına 110-120 çıkınca 90-120 arası gitmiş olmuyosun.
  • Degerler fena degil, ancak 4.2 olan deger pek saglikli degil bence. O degeri saglikli olcmek icin ayni yolu git gel yapip bakmak lazim. Ornegin ben ankara istanbul giderken gidisle donus arasinda 0.8 litre fark oluodu hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Degerler fena degil, ancak 4.2 olan deger pek saglikli degil bence. O degeri saglikli olcmek icin ayni yolu git gel yapip bakmak lazim. Ornegin ben ankara istanbul giderken gidisle donus arasinda 0.8 litre fark oluodu hep.
    Sakin surus oldugunu belirtmeme ragmen israrla 4.2ye takilmissiniz :) normal suruste 300 kusur kmlik uzun yol verisi de mevcut 5.6 litre seklinde

• quote:

Sakin surus oldugunu belirtmeme ragmen israrla 4.2ye takilmissiniz :) normal suruste 300 kusur kmlik uzun yol verisi de mevcut 5.6 litre seklinde

Alıntıları Göster
    Onu demiyorum hocam, yollun egimli olmasi cok fark eder. Ortalama %1 bile egimli birbyolda gittiyseniz 5 kusurlerden 4.2 ye dusmesi normal.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.