Şimdi Ara

1+1 Stüdyo Ev-Üniversite Hayatı-Tek Başına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ünili arkadaşlardan özelikle ilk sene eve çıkmış arkadaşlara sorum olucak ist da okuyan 1+1 bu amerikan mutfak evlere çıkan var mı?
    Yurt düşünmüyorum büyük ihtimal ilk başlarda arkadaş bulamayacağım için tek başıma çıkacağım.

Tek başına çıkan arkadaşlar ist / ist dışı kiralar nasıl hangi semt?(ytü bilgisayar istediğimden oraya yakın olsun istiyorum)
    Kira dışında tek yaşam zor mu? Bulaşık ütü camasır vsvs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle tek çık kafan çok daha rahat olur nasıl olsa gelen ev arkadaşın da bulaşık çamaşır ütü yapmayacak.
  • 2+0 evde yasiyorum abimle. Vallahi duvarlar ustume geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi yanlızlık seviyorsan tavsiye ederim ilk seneden çıktım. Dışarıdan yemek söylüyorum hep, iç çamaşırları makineye atıyorum geri kalanı kuru temizlemeye veriyorum. Kiraya gelecek olursak aylık 1300₺ kirayı düşünmeden hareket etme sakın ileride sıkışırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

Kesinlikle tek çık kafan çok daha rahat olur nasıl olsa gelen ev arkadaşın da bulaşık çamaşır ütü yapmayacak.

Yalnız kalır mıyım o korkutuyor biraz duvarlar üzerime üzerime gelmesin sonra ilk seneden

• quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

2+0 evde yasiyorum abimle. Vallahi duvarlar ustume geliyor.

İşte ben de bundan kokuyorum en çok arkadaşlarınız falan gelmiyor mu arada kalmak için hocam

• Yapına alışkanlıklarına bağlı çamaşır bulaşık temizlik işi.
    Ben temizliği takmıyorum her yer tozlu saçlı ama çamaşırı bulaşığı bekletmem

Yalnızlık konusu da sana kalmış çoğu kişiye zor gelir

istanbulda kiralar yüksektir geldiğin yere bağlı tabi. ama kirası faturası evin mutfağın giderleri ve senin harcamaların derken ailene sağlam bir yük olacak bunu göze al iyice düşünüp tartın önceden

her türlü soru için alıntı/pm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler abiyle farklı tek başına farklı biriyle eve çıkarsan da keşke yalnız olsam kafa dinlerim diyeceksin. Sen istiyorsan ilk sene yurda çık güzel lüks yurtlardan birine ikinci sene de eve çıkarsın

• Bende merak ediyorum. Önlerden

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Yapına alışkanlıklarına bağlı çamaşır bulaşık temizlik işi.

istanbulda kiralar yüksektir geldiğin yere bağlı tabi. ama kirası faturası evin mutfağın giderleri ve senin harcamaların derken ailene sağlam bir yük olacak bunu göze al iyice düşünüp tartın önceden

Hocam siz ist da mısınız? Mesela giderler kirayla beraber kaca gelir üni yakınlarında bir ev?

• Eve çık, maddi olarak uygun olsun gerisini düşünme.

• quote:

Yapına alışkanlıklarına bağlı çamaşır bulaşık temizlik işi.

Sen urlada yurtta değilsen nerede kalıyorsun . Araba mı var
  • Tek eve çık bi kere geliyoruz bu hayata bu tecrübeyide edin yalnız kalsan nolacak açar film izler,müzik dinlersin birilerinin dırdırını çekmekten iyidir ben ev arkadaşı bulmuştum 2.yıl kızdı çok eğlenceli zaman geçiyordu:)
  • Ben kendi durumumu yazayım, kendine göre uyarlarsın kirayı vs.
    Kira 450
    Aidat 30
    Elektrik yazın 30 kışın 70
    Doğalgaz 20
    Su 25
    Ulaşım 60
    Yemek 300 civarı
    Bursa görükle'de durum böyle. Bulaşık zorlamıyor. Ütü yapmıyorum. Çamaşır tam bir ölüm. Buzdolabın olmasın ama çamaşır makinen olsun derim.
  • Başlarda tatlı gelir ilerleyen yıllarda sıkılır ve sosyalleşmediğinden pişman olursun

• Şuanda İstanbul'da yaşadığım durum.

İlk sene 3 arkadaş daha 1.dönem bitmeden eve çıktık. O zamanlar birbirimizi çok yakın bulurduk, çok samimiolduğumuzu düşünürdük. Hataymış. Zaten 1.yılın sonu dolmadan evleri ayırdık.

Daha sonrasın da onlar yalnız eve çıktılar. Ben hala ev arkadaşı kovaladım, kiraya 800-900 lira gibi paralar vermek istemiyordum. Ancak gelen adamlarla da olmadı (müzikle hayatım boyunca ileri derecede içli dışlı olmama rağmen 3 kişi kaldığın bir apartman dairesinde sabah 6'a kaar elektro gitar çalınmaz mesela).

En son çare olaran 2 yılın sonunda tak etti ve 800 lira civarı bir eve tek başıma çıktım. Sana olayı artılar ve eksiler olarak açıklayacağım:

Artılar:

+ Kafan inanılmaz rahat oluyor. Tamamen senin düzenin.
    + Sabah salonu topladıysan akşam eve geldiğinde salonun hala toplu oluyor
    + Yalnız kalmak istediğin zaman aklını kurcalayan başka fiziksel etmenler olmuyor
    + Tek başına bir evi nasıl döndürüsün onu anlıyor ve öğreniyorsun. Mesela kira ödemeyi, fatura ödemeyi, az elektrik kullanmayı, bulaşık yıkamayı, çamaşır yıkamayı vs.
    + Yalnız kalacağım sıkılırım korkun olmasın, arkadaş çevreni oturttuktan sonra zaten gelenin gidenin oluyor, duvarlar öyle üstten alttan bir yerden ulti atmıyor

Eksiler:

- Fatura, kira yükü
    - Yemek yapma alışkanlığın yoksa her gün tek öğüne ortalama 15-2o lira vermek (bir süre sonra oturuyor düzene)
    - Haliyle temizlik vs herşey komple sana kalıyor. Ama 1+1 evde yaşıyorum. Haftada bir en kötü 2 haftada bir yaptığın bir temizlik 1+1 evde maksimum yarım saat sürüyor

Ek olarak çamaşır, bulaşık falan sormuşsun. Buna kısaca cevabım evet zor oluyor. Herkes ister ki annesi yıkasın önüne hazır gelsin. Ama üniversitede hayatın bazı yönlerini öğrenmen gerektiğini düşünürüm hep. Mesela tek başına basit zor hiç fark etmez bazı işlerin üstesinden gelmeyi. Giydiğin t-shirt 2 giyişten sonra ter kokacağı için zaten el mecbur yıkayacaksın.

Kolay gelsin.

• Kostokss kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'da oturuyorum ve kiralar emin ol sıradan bir Anadolu şehrinin minimum 2 3 katı var. Market alışverişi genelde çok pahalı tutmaznyani Türkiye genelinde fiyatlar benzerdir ama kiraları duyunca uniyi bırakmak isteyebilirsin

• Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    okulun altında köy var ya bizim, eminim duymuşsundur. Gülbahçe.

sadece birkaç tane kafe var orada içki ve canlı müzik var onun dışında bildiğin köy. tabi öğrenci yoğunluğu çok fazla.

köy-urla 15km köy-izmir 45km yaklaşık. köy-alaçatı 30km :)

• quote:

okulun altında köy var ya bizim, eminim duymuşsundur. Gülbahçe.

sadece birkaç tane kafe var orada içki ve canlı müzik var onun dışında bildiğin köy. tabi öğrenci yoğunluğu çok fazla.

köy-urla 15km köy-izmir 45km yaklaşık. köy-alaçatı 30km :)

Evet biliyorum orayı, hatta deniz altı kafe mi ne vardı arkadaşlarla gitmiştik. Arabasız zor oralar ya kaldırım falan yok köpekler var bir de
  • YTÜ istiyorsanız platform merter rezidansta 1+1 güzel evler var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.