|
|

2 Mobil
|
|
Sıfır aldığım 0.9 clioyu 4 sene kullandım. Gayet seri ve performansı tatmin ediciydi. Full şehir içi, sürekli dur kalk trafikte epey sert kullandım; 7.5 lt yakıt tüketiminden yukarısını görmedim. Genel olarak motor anlamında Tavsiye ederim.
|
Hocam ben sürekli yoğun trafik ve bazı zamanlar dip gaz yaparak kullandım maximum 7.5 lt idi tüketim. Daha rahat bi trafik ve dikkatli kullanımla çok kolay düşer bu değer. Aşırı bir yol yapılmıyosa gayet makul sınırlarda tüketim. Tüp takıp aracın doğasını ve performansını vs bozmaya değmez. Ayrıca bildiğim kadarıyla tüpe de çok uyumlu dğl. Yine de yanıltmış olmayım. |
|
Yalnizca bu motor biraz fazla isiniyor ve yanma odasinin sogutulmasi icinde fazladan yakit puskurtuluyor.
Bu nedenlerden dolayi yavas yavas sertlesen emisyonlara uymadigindan ortadan kalkiyor renault raflarindan. |
|
froster2006 adlı kullanıcı bütün 0.9 konularına aynı şeyi yazmış. yakıt püskürtüyor vs. amacı ne anlamadım. aracın yaktığı yakıt belli zaten 6-7 lt. püskürtmüş püskürtmemiş ne fark ediyor.
|
|
özellikle motorla ilgili kötü yorum arıyorum ki ne aldığımı bileyim ama ben bunu ararken her konuda kötülercesine yazdığınız yakıt püskürtüyor yorumuyla karşılaşıyorum. benim yazdığıma bakıp neye dayanarak "kişiler malların kölesi olmuş" gibi bir cümle kurabiliyorsunuz anlamadım.
emisyon hedefinin tutturulamamış olması bu arabayı alacak adamı ilgilendirmiyor. 1.2 75 beygir clionun emisyonu da bu motorla aynı. üreticinin sorunu. 1.2 tce ile ilgili yağ yakma sorunlarından bahsedenler var. 8 yıl önce 2012 yılında çıkmış bu 0.9 motorla ilgili sorun yaşamış biri arıyorum ama bulamıyorum. siz bulabilirseniz lütfen bana da söyleyin. |
kullanıcısına yanıt
oozgur16 demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
öncelikle hedefi tutturamayan motor falan değil. 800 bin km test edilmiş bir motordan bahsediyoruz. Fransada TCe90 105gr CO² ve TCe90 99gr CO² gibi düşük salınımlı iki farklı TCe90 motor satılmaya devam ediyor. Almanyada ise aynı motor fabrikasyon LPG li olarak satışta şuan. 2013 dacia stepway Tce90 kullanıyorum şuan kış lastiği takılı araçta ort.hız 23kmh ort.tüketim 7.1lt 1 depo ile 700 km gidebiliyor.yazın 750 km gördüğü oluyor. stepway 0.9 tce takside 270bin km görmüş lpg de sorunsuz kullanan var. masrafsız bir motor. ağır bakım masrafıda yok motor triger zincirli. 4. yıl ağır bakıma renault yetkili servis 730 tl istedi o da aksesuar kayışı değiştiği için. kayışı kontrol ettik daha sıfır gibiydi.yağ ve filtre değiştik sadece. 20bin km yağ değişim aralığı var. |
|
Arkadaşımda var 0.9 lpg li tüpde hiç sorun yaşamadı landirenzo lpg bağlı. Clio 4 icon araçtan gayet memnun
|
|
Af buyurun isterseniz yazmayayim.
Anlasilmayacak bir sey yok.Motor biraz isindiginda veya performans gostermek zorunda birakildiginda piston ustu harareti artiyor.Bu hararet motor ic yapisina zararli bir durum oldugu icin ki ,yag jetleri ile bile sogutulamamis,o neden ile 0.9lt aracin yag kapasitesi 4.2lt olmus,silindir ici hararet dusurmek icin ekstradan yakit puskurtuluyorki yakit isiyi sogurup harareti dengelesin. Basta hic bu senaryo dusunulmemis boyle bir durum ongorulmediginden boyle bir cozum bulunmus ki istenmeyen bir durum.Bu yakit tuketimini arttirmasindan ziyade emisyon degerlerini bozmakta. Bunuda renault un teknik olarak tepesindeki kisi soylemekte.Ne kisiler ne kullanicilar. Bu arada bu nasil bir zihin durumu anlamak mumkun degil sahsim adina.Bir esyayi hasim addedicem de bunlari yazacagim.Kisiler mallarinin kolesi olmus.Biraz zeka pariltisi gosterin. Hatta gidip o teknik adami sikayet edin. Cok ilginc.İyi forumlar. |
![]() ![]() |
0.9 TCe Motor: Kullanıcı Yorumları ve Özellikleri
0.9 TCe motor, Renault'nun Clio ve Captur gibi popüler modellerinde kullanılan 3 silindirli bir turbo benzinli motordur. Kullanıcılar, bu motorla ilgili çeşitli görüşler paylaşmaktadır.
Performans ve Verimlilik
0.9 TCe motor, 90 beygir güç ve 140 Nm tork üretir. Bu güç, çoğu günlük sürüş ihtiyacı için yeterlidir. Motor ayrıca nispeten verimlidir ve gerçek dünya koşullarında 100 kilometrede 5,5 litre civarında yakıt tüketebilir.
0.9 TCe Motor Yorumları
Clio 0.9 TCe kullanıcıları arasında, motorun iyi performans sunduğu ve yakıt ekonomisi sağladığı konusunda genel bir fikir birliği vardır. Ancak bazı kullanıcılar, özellikle otoyolda hızlanırken motorun biraz gürültülü olabileceğini belirtmektedir.
Clio 0.9 TCe Joy Kullanıcı Yorumları
Renault Clio 0.9 TCe Joy sahiplerinin yorumları da çoğunlukla olumludur. Kullanıcılar, motorun şehir trafiğinde sürüş için uygun olduğunu ve park kolaylığı sağlayan kompakt boyutlarından memnun olduklarını belirtmektedirler.
0.9 TCe Motor Nasıl Çalışır?
0.9 TCe motor, küçük boyutuna rağmen turboşarjlı olması sayesinde iyi bir güç sağlar. Turboşarj, motorun daha fazla hava almasına yardımcı olarak gücün ve torkun artmasına neden olur. Motor ayrıca, yakıt verimliliğini artıran değişken valf zamanlama sistemine sahiptir.
Sonuç
0.9 TCe motor, performans ve verimliliğin iyi bir dengesini sunan sağlam bir seçenektir. Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur ve motorun çoğu günlük sürüş ihtiyacı için uygun olduğu görülmektedir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 4 Ocak 2018; 15:42:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|