Şimdi Ara

Zyxel Modemlerde (MBM)BantGenişliği Yönetimi Resimli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
3
Favori
16.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konunun Upload ile ilgili olan yazısı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_29958783/tm.htm

Wireless Download ile ilgili olan yazısı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_29959316/mpage_1/key_//tm.htm#29959316

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eminimki birçok kişininde merak ettiği ve aklına takılan soruları giderebilecek bir yazı olacak.Umarım ilgisini çeken merak eden herkesin beklentilerini karşılayabilecek bir yazı olur.

MBM nedir?
    Media Bandwidth Management yani kısaca MBM, Türkçe mealiyle BantGenişliği Yönetimi dediğimiz şey modem üzerinde bağlantı kuran herkes için bantgenişliği yani hız sınırlaması kuralları tanımlayarak mevcut yapıyı daha verimli kullanmamızı sağlar.
    Uzun zamandır böyle bir ihtiyacım olması sebebiyle piyasadaki mevcut modemleri araştırdım ve Hem Wireless çekim gücü hemde fazladan özellikeriyle (birtanesi mesela MBM) benim ihtiyaçlarıma karşılık verebilecek olanı Zyxel P661HW-D1 modeline karar verdim.Gerek Kablosuz sinyal gücü ve menüsündeki üstün özellikleri, düşünülmüş güzel ince ayrıntılarıyla oldukça beğenimi kazanan bu modeli ihtiyacı olabilecek herkese rahatlıkla tavsiye ederim.

Gelelim esas değinmek istediğim MBM konusuna;
    Zyxel modem üzerinde MBM 3 farklı tip için ayarlanabiliyor.
    1.LANtoLAN
    2.LANtoWAN
    3.LANtoWLAN(wirelessLAN)

eğer belirlediğimiz pc veya pcler için internetteki sörf,download ve diğer tüm indirmelerin hızına sınırlaması getirmek istiyorsak LAN to LAN
    eğer belirlediğimiz pc veya pcler için internete upload hızlarını düzenlemek istiyorsak LANtoWAN
    eğer belirlediğimiz wireless ortamında çalışan pc veya pcler için internetteki hızlarını azami belli sınıra kadar olmasını istiyorsak bunu seçiyoruz.

önce hangi arayüzlerde ayar yapacaksak onlara işaret koyuyoruz

sonra ingilizce arayüzünde LAN, Türkçesinde Yerel Ağ Alanı denilen yeri seçiyoruz Servis'ten UserDefined(kullanıcı tanımlı) olana giriyoruz.Burada LAN(Yerel ağ Alanı) ifadesi aslında LANtoLAN oluyor Yani modemin dışardan aldığı paketleri içe almasıyla LAN ifadesi geçerlilik kazanıyor ve sondaki diğer LAN ise hedef adres yani kuralı tanımlayacağımız pc nin ip adresi oluyor.

burada belirlediğimiz ip ye göre kural tanımlıyoruz.Kural adı olarak istediğiniz rakam harf verebilirsiniz ben menude rahat anlaşılsın diye kuralı kapsayan isim kullandım.Eğer tek bir ip için gireceksek subnet mask(hedef alt ağ maskesi) değerini tek ip için yani 255.255.255.255 olarak giriyoruz.Eğer bunu sonunda 0 olarak yani 255.255.255.0 olarak girersek bu kural tüm ip adresleri için 192.168.1.1~255 anlamına gelir.Bu kuralı tanımlarken Bant Genişliği Bütçesi olarak 80 verdim.Bu sizi 80 kb olarak yanıltmasın oradaki olması gereken değer kilobit değeridir.Yani 1Kb=8kbit olduğuna göre kaç kb hız vermek istiyorsak onu 8 ile çarpacağız buraya yazarken.Demekki ben 80 değilde aslında 10 kb lık bir değer verdim
    dikkat edilecek bir diğer husus "Bütün Yönetim BantGenişliğini Kullan" olan kutudaki işaretin kaldırılması yoksa vereceğimiz kilobit değerinin hiçbir anlamı kalmıyor.Tüm hızı sömürmeye devam ediyor.
    bütün görmüş olduğunuz sıfırların anlamı o kutucuklar için ip ye ise veya porta ise tüm değerler anlamına gelmektedir oraları aynen böyle bırakıyoruz.
    Uygulaya basıyoruz.

Karşımıza bir önceki menu ve önceden tanımlanmış kurallarla birlikte az önce tanımladığımız kural çıkıyor.Kutuda işareti kaldırırsanız kural devre dışı anlamına geliyor.Tekrar aktif etmek istiyorsanız düzenlemeye girip(çöp simgesinin hemen solundaki) oradan kuralı aktifleştirip kilobit değerini verip tüm bant genişliğini kullan işaretini tekrar kaldırıp uygulatmanız yeterli.

Yarattığımız kuralları görüntüle kısmına girerek o andaki çalışma düzeylerini görebilirsiniz.

Eğer talep olursa LantoWAN(upload hızınız için) ve LantoWlan(wireles hızınız için) olan ayarlarıda anlatabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 22 Şubat 2009; 2:21:17 >

• Güzel çalışma olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Güzel çalışma olmuş..
    teşekkür ederim

yalnız pek kimsenin ilgisini çekmemiş heralde bu konu.sonra yok öğrenci evindeyiz yok arkadaşlarla ortak hat kullanıyoruz yok 5 bilgisayarlı internetimiz var ama tüm hızı başkası sömürüyo ben çok yavaş kullanamıyorum diyenleri görürüm ozaman ben

bu yazı kaçırılmaz arkadaşlar nimet gibi daha ne istiosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

teşekkür ederim

yalnız pek kimsenin ilgisini çekmemiş heralde bu konu.sonra yok öğrenci evindeyiz yok arkadaşlarla ortak hat kullanıyoruz yok 5 bilgisayarlı internetimiz var ama tüm hızı başkası sömürüyo ben çok yavaş kullanamıyorum diyenleri görürüm ozaman ben

Alıntıları Göster
    ben tekbaşıma kullanıyorum ama güzel yazı teşşekürler

• quote:

teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Güzel bir çalışma arkadaşım, benim modemde P660HW-T1 ama arayüzü Eng. bunu sen nasıl Turkce yaptın varmı nette yada başka yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Güzel bir çalışma arkadaşım, benim modemde P660HW-T1 ama arayüzü Eng. bunu sen nasıl Turkce yaptın varmı nette yada başka yerde.

Alıntıları Göster
    661HW nin arayüzü çok güzelmiş bu arada Paylaşım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recursion

661HW nin arayüzü çok güzelmiş bu arada Paylaşım için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

arayüzü firmware update yapınca türkçe oldu.

ben şu adresten indirdim.
    ftp://ftp.exper.net.tr/SURUCULER/ZyXEL/Prestige

660hw-t1 göremedim 61 olanı vardı belki ikisinede uyumludur zyxel Türkiyeyi arayıp sorman lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

arayüzü firmware update yapınca türkçe oldu.

ben şu adresten indirdim.
    ftp://ftp.exper.net.tr/SURUCULER/ZyXEL/Prestige

660hw-t1 göremedim 61 olanı vardı belki ikisinede uyumludur zyxel Türkiyeyi arayıp sorman lazım.

Alıntıları Göster
    güzel çalışma teşekkürler

bir şey sorcaktım bende 630 prestige var usb modem bunun vista driverı yok bir çözümü varmıdır vista kullanamıyorum sırf bu modemden dolayı
    heriflere mail attım ilgilenmediler bille acizler

• quote:

Orijinalden alıntı: Nitrogliserin

güzel çalışma teşekkürler

bir şey sorcaktım bende 630 prestige var usb modem bunun vista driverı yok bir çözümü varmıdır vista kullanamıyorum sırf bu modemden dolayı
    heriflere mail attım ilgilenmediler bille acizler

Alıntıları Göster
    zyxel in global sitesinden baktım belki bulurum diye 630 lar için vista driveri henüz yazılmamış.Yazılıp yazılmayacağı konusundada bir bilgi yok.Böyle bir durum karşısında Zyxel Türkiye'ninde pek birşey yapabileceğini sanmıyorum.

• quote:

zyxel in global sitesinden baktım belki bulurum diye 630 lar için vista driveri henüz yazılmamış.Yazılıp yazılmayacağı konusundada bir bilgi yok.Böyle bir durum karşısında Zyxel Türkiye'ninde pek birşey yapabileceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Kardeş teşekkür ederim ilaç gibi geldi ...

Diğer sınırlandırmaları da anlatsaydın çok iyi olurdu ama olsun ...

Çok çok çok sağol ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: serinserin

Kardeş teşekkür ederim ilaç gibi geldi ...

Diğer sınırlandırmaları da anlatsaydın çok iyi olurdu ama olsun ...

Çok çok çok sağol ....

Alıntıları Göster
    süpersin yaaaa 2 gündür nasıl ayarlandığını arıyordummmmm........ çokkkk teşekkür......
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

süpersin yaaaa 2 gündür nasıl ayarlandığını arıyordummmmm........ çokkkk teşekkür......

Alıntıları Göster
    ben wireless için istiyorummmm.... nete notebookla bağlandığım içinnnnn.... birde nette counter strike oynarken önceliği ona vermek istiyorummmm..... utorrent açıkken hattı çok kullanıyor..... ben internet ve online oyunlara öncelik vermek istiyorum nasıl yapabilirimmmmmm....
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

ben wireless için istiyorummmm.... nete notebookla bağlandığım içinnnnn.... birde nette counter strike oynarken önceliği ona vermek istiyorummmm..... utorrent açıkken hattı çok kullanıyor..... ben internet ve online oyunlara öncelik vermek istiyorum nasıl yapabilirimmmmmm....

Alıntıları Göster
    birde unutmadan en iyi kilo bayt ayarı nedir internet oyunlar ve utorrent için..... ıp yazmam illede gerekiyormu....
  • neden hiç kimse cevap vermiyor......

• Helal olsun sana helal olsun Kaç gündür arıyorum.USRobotics var ben de bu modemle olmaz tahminimce yeni modem arayışına giricem =) Sağollllllllllllllll =) Uppidi bu arada =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alozanforum

Helal olsun sana helal olsun Kaç gündür arıyorum.USRobotics var ben de bu modemle olmaz tahminimce yeni modem arayışına giricem =) Sağollllllllllllllll =) Uppidi bu arada =)
    hocam ellerine sağlık.
    çok ihtiyacım vardı sayende ayarladım.
    Allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramo96

hocam ellerine sağlık.
    çok ihtiyacım vardı sayende ayarladım.
    Allah razı olsun

Alıntıları Göster
    arkadaşım ellerine sağlık...
    bunun wirelessınıda anlatırsan güzel olucak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CK19

arkadaşım ellerine sağlık...
    bunun wirelessınıda anlatırsan güzel olucak...

Alıntıları Göster
    hadi bi up çekelimyaaaa
  • quote:

hadi bi up çekelimyaaaa

Alıntıları Göster
    Faydalı bilgiler. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandjak

Faydalı bilgiler. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    çoğu site de bunun mümkün olmayacağını anlatıyorlar. ama sayende bunu başardım :) şimdi sana başka bir sorum var. bunu arkadaşın p2p programlarından download hızını sınırlamak için nasıl kullanabilirim. hangi servisi kullanmam gerekiyor acaba ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.