Şimdi Ara

ZTE H267A Modem (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.403
Cevap
55
Favori
301.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egeozbaran

    Aynı sıkıntıyı 2 gündür yaşamaya başladım,iphone ile safari kullanamaz oldum,hiçbir şeyi yüklemiyor.Siz çözebildiniz mi acaba ?
    Sorunum devam ediyor,2 iphone,1 tane de xiaomi mi 6 telefon internete bağlanamıyor,aşırı yavaş.Müşteri hizmetlerini arıyorum ama robot çıkıyor,hiçbir şekilde mh’ye bağlanma seçeneği çıkmıyor.Modem ayarlarını güncelliyoruz diyor ama güncelledikten 2 dakika sonra eskiye dönüyor bağlantı.
  • Merhabalar , bu modem cuma günü takıldı. Hız sorunu olduğu için gelip bunu taktılar. Tplink Re200 wifi yükseltici kullanıyorum. Modem geldiğinden beri 5G bağlantısı problem oldu. Kurulum yapıyorum herşey ok , 5 dakika sonra 5G ortlikta yok. Eski modem Huawei de böyle bir sorun yoktu. Ne yapmak lazım. Fikri olan , başına böyle bir şey gelen var ise yardimci olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazkopat08

    Merhabalar , bu modem cuma günü takıldı. Hız sorunu olduğu için gelip bunu taktılar. Tplink Re200 wifi yükseltici kullanıyorum. Modem geldiğinden beri 5G bağlantısı problem oldu. Kurulum yapıyorum herşey ok , 5 dakika sonra 5G ortlikta yok. Eski modem Huawei de böyle bir sorun yoktu. Ne yapmak lazım. Fikri olan , başına böyle bir şey gelen var ise yardimci olursa sevinirim.

    şifrelemeyi sadece wpa2 seç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    şifrelemeyi sadece wpa2 seç



    Alıntıları Göster

    Hocam tam olarak ne yapmam lazım, nereden yapmam lazım kısaca yazarsan sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazkopat08

    Hocam tam olarak ne yapmam lazım, nereden yapmam lazım kısaca yazarsan sevinirim.



    Alıntıları Göster

    wi-fi şifreleme kısmında sadece wpa2 seç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    wi-fi şifreleme kısmında sadece wpa2 seç



    Alıntıları Göster

    Destek için teşekkür ederim. Zte arayüze girip baktım. Zaten ayarlar dediğiniz gibiymiş. Biraz kurcaladım. Ama değişen bir şey yok . 5G 5 dakika bağlanıyor sonra ortalıkta yok. Aradım gelecekler. Eski Huawei modemden istedim. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazkopat08 L kullanıcısına yanıt

    takılan cihaz kesin 2.el ve ömrünü tamamlamış sıfır cihaz isteyin yoksa çok uraşırsınız, hg255s in sıfırı yok zaten ve sorunludur.

  • lazkopat08 L kullanıcısına yanıt
    Tek kanal kullanın hocam 2.4 te tplink ap 5 te zte yi kullanıyorum ben iş yükünü azaltırsanız cihaz rahatlıyor. Hg255te rahatladığı bir durum yoktu pcb tasarımından ötürü
  • hepsini tplinkte kullan bari cihaz komple rahatlasın  

  • Bu routerda MTU değerini değiştirebiliyor muyuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaq999

    takılan cihaz kesin 2.el ve ömrünü tamamlamış sıfır cihaz isteyin yoksa çok uraşırsınız, hg255s in sıfırı yok zaten ve sorunludur.

    Dün tekrar kurulum istedim. Önümde açtılar . Sıfır kutusunda yeni bir zte 267 getirdiler. Ayrıca ana santralden gelen fiber kablosunun bağlandığı ufak bir kutu vardı , onuda siyah olanı ile değiştirdiler.( Adını bilmiyorum) . Bu arada 35 MB olan hızımı 100 MB olan ile değiştirdim. Sonuç olarak aynı başladığımız yerdeyiz. Bu modemin 5G bağlantısı tam bir rezalet. Odada 2 metre mesafede eşleştirme yapıyorum orada bile 5G' yi görmüyor. Modemin yerini değiştirdim, Re200 güçlendiricinin yerini değiştirdim, ne yaptimsa randıman alamadım. Kızım bile beni arayıp dersten koptuğunu söyledi kaç sefer.


    Gelen servis çocuk ile ahbap olduk eski Huawei cihazdan bu getir ne yaparsan yap dedim. Söylediğine göre ocakta yeni cihazlar gelecekmiş. Huawei de böyle bir sorun hiç yaşamadım. Aynı ev , aynı mesafe , aynı odalar. Dertsiz başımıza dert bulduk yemin ederim. İşin ilginç yanı modemin dibinde bile hız testi yaptım hiç 100mb göremedim . Şaka gibi.


    Son olarak acaba RE 200 mü arızalandı , yeni bir güçlendirici mi alsam . Boşunada para vermek istemiyorum.


    Herkese hayırlı geceler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese hayırlı sabahlar öncelikle. Yaklaşık 2 hafta önce Turkcell Superonline'a geçiş işlemleri tamamlandı. TV'li 100Mbps Hız Şenliği kampanyasına (24 ay taahhütlü) geçtim. ZTE modem kuruldu. GPON cihazı da Huawei (beyaz olan). Modem ilk başlarda 2.4GHz bandında baya düşük performans veriyordu. İnternetten 2.4GHz bandını hızlandırma yolları ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu cihazın 2.4GHz WLAN ayarlarını biraz kurcaladım. Son halini ekleyeceğim. Evde toplamda 5 adet WiFi cihazı, 1 adet de LAN (TV Plus, zaten WiFi desteklemiyor) cihazı bağlı. Aynı anda hepsi bağlı ve 3'ü aktif internet kullanımı yaparken bilgisayarımdan (Casper Nirvana C650, 2019 Ekim'de aldığım versiyonu 3300TL idi uygun fiyatlı diye almıştım, işimi bol bol görüyor sağolsun. - kendi dahili WiFi kartı ile.) 5GHz bandından 185-200Mbps arası, evet 100Mbps paketten, hız alıyorum. Redmi Note 9s cihazından 5GHz bandından ortalama 95-110Mbps hız alıyorum. Huawei Mate 10 Lite cihazından da 2.4GHz bandında ortalama 65-80Mbps alıyorum.

    Bu bahsettiğim değerler arada 4 duvar ve yaklaşık 18m mesafe ile.

    Sorularıma gelecek olursak;


    Fakat, Huawei P40 Lite e cihazında ortalama 25-30Mbps'yi geçmiyor ve çoğu video 10sn'de bir donuyor (Cihazda zamanın %85'inde medya akışı yapılıyor.) Cihazlar yan yana yaptığımız Facebook testinde aynı video Mate 10 Lite'da direk açılırken P40 Lite e'de çok uzun sürede açılıyor ve donma sorunları yaşanıyor. Türksat 100Mbps pakette iken bu sorunlar yoktu fakat diğer cihazlar sorun yaşıyordu. Sizce bu sorun cihaz ile alakalı mıdır, modem ile alakalı mıdır, Facebook serverleri ile alakalı mıdır, modem veya cihaz ile alakalıysa donmayı ve yüklenemedi hatasını kesmek/yaşanma sıklığını düşürmek için neler yapabilirim?


    Son zamanlarda Zoom üzerinden yapılan toplantılara katılmak çok zor olmaya başladı. 5GHz bandından bağlı bilgisayarım Speedtest'de 190Mbps alırken beni sürekli meeting'den atıyor fakat bu sadece belli toplantı sahiplerinin toplantılarında oluyor. Anladığım kadarıyla bu benim internetim ile alakalı değil. Eğer öyleyse bu sorunu çözmek için ne yapabilirim?


    Redmi Note 9s cihazımdan da 110 Mbps civarında testlerde Youtube videoları, Netflix (en düşük abonelik, çözünürlüğü bilmiyorum fakat bu internette takılmasının normal olmadığını düşünüyorum), Spotify ve belli siteler (Hepsiburada, Vatan Bilgisayar, Trendyol'da en çok sorun yaşanıyor.) yüklenmede zorluk yaşıyor. Diğer sorularımda olduğu gibi, bu sorun eğer benden kaynaklı bir sorunsa çözmek için ne yapabilirim?


    Bir de, modemden en yüksek verimliliği alabilmem için önerileriniz nelerdir? Kapsama alanı ve hızları gayet güzel fakat P40 Lite e cihazındaki sorun için ek router alma planımız vardı (Asus RT-AX86U planlıyordum, hem yakında alacağım yeni bilgisayar AX destekli olduğu için ve çoğu yabancı inceleme sitelerine göre 2.4GHz'de uzak mesafe performansı / tüm bantlarda kapsama alanı müthiş olduğu için, evet ev içi günlük kullanım için fazla gelecektir ama almışken iyi bir cihaz alma / geleceğe dönüklük / daha önceki router deneyimlerim yüzünden bu cihaz içime sindi.) fakat sorunlar çözüme kavuşabilecek gibiyse routera 2100TL bayılmaya gerek yok.


    Laptop WiFi performans testi; (aynı anda 3 cihazdan da veri aktarımı yapılıyor)



    2.4GHz bandı için modem ayarları;


    Modem detayları;


    Kusura bakmayın mesajım uzun oldu. Herhangi bir forum kuralına aykırı bir davranışım varsa özür diliyorum. Yardımcı olabilecek forum üyelerine şimdiden teşekkür ediyor, herkese hayırlı sabahlar diliyorum.





  • onurgklp O kullanıcısına yanıt

    Kanalları 11 yaparmısınız? 4 ve otomatikte sanırım..11 de deneyiniz..

  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Çevremdeki wifi bantlarının yaklaşık 8 tanesi 11 kanalında olduğu için 4'e almıştım. 4 kullanan benim cihazım hariç hiç bir wifi bandı yoktu fakat wifi analyzer üzerinden bir kere daha analiz yapıp ona göre de deneyeceğim, sizin dediğiniz gibi 11'i de deneyeceğim. Teşekkürler.
  • onurgklp O kullanıcısına yanıt

    1,6 ve 11. kanallar en geniş spektrumlu ve en uyumlu kanallar hocam mümkün olduğu durumlarda bu kanalları kullanmanız lehinize olacaktır.

  • onurgklp O kullanıcısına yanıt
    Hocam kanal olarak birde 12 veya 13 deneyin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Söylediğiniz kanalları deneyip sonuçları buraya yazacağım. İyi akşamlar.
  • Neden bilmiyorum ama kanalı 11'e getirdiğimde tüm ağların interneti kesildi yaklaşık 5dk'dır bağlanmıyor ne 2.4GHz'ye ne 5GHz'ye.
  • onurgklp O kullanıcısına yanıt
    Değişik bir durum 5ghz bandı en fazla kanalı olan bantlardan biridir. Kendi kendine 40-144 arası uygun bir kanala atar. Ortamdaki ağları mac adreslerini ve ssid gibi diğer bilgileri gizleyerek sadece zayıflama ve kanal bilgileriyle atar mısınız?
  • Bu bilgiye nasıl ulaşabiliriz ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.