Şimdi Ara

Zotac GTX 680 Amp! kitlenme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Zotac GTX 680 Amp! ekran kartım var. Power Supply ünitem 500w Higt Power. Kart oyunlarda 83 derecede çalışıyor. Bazen Ekran donuyor ve kare kare ekranda bişeyler yanıp sönüyor.

    Aklıma ilk gelen ya ramlerimin bir tanesinin 1333 Mhz CL9 ve diğerinin 1600 mhz CL9 olması yada ekran kartının VRAM lerinde arıza olabileceği fakat genelde oyun 2 gb vramin tamamını kullanıyor(BF4). 500 Power supply yetmediği için kitlenme ve ekranda kareler çıkma olasılığı var mıdır ? Kendi sitesinde minimum 600w Power Supply ile çalışması gerektiği yazıyor. Başından böyle bir olay geçen olduysa beni aydınlatırsa sevinirim. Powerin yetmediğini nasıl anlarız ?

    Sistemim

    İ5 3570K
    Sabertooth Z77
    128 GB Corsair force GS SSD
    Zotac GTX 680 Amp!
    8 GB Kingston (4 GB 1333 Mhz + 4Gb 1600 Mhz)



  • Ekranda değişik şeyler cıkması(artifacts) ramleriyle alakalı diye biliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KediQ

    Ekranda değişik şeyler cıkması(artifacts) ramleriyle alakalı diye biliyorum..

    Büyük ihtimal bende öyle düşünüyorum ama kart o kadar eski bir kartta değil eğer overclock felan yaptıysanız VGA'ya büyük ihtimal VRAM'ler üşütmüştür ve artifacts vermeye başlamışlardır ama tam emin olabilmeniz açısından şöyle 600-700W arası bir psu bulup onlada bir test edin derim(arkadaştan vs vs).Onun dışında RAM'lerinle ilgili bir sorun olcağını zannetmiyorum.Hangisinin hızı düşükse diğer ram'de onun hızına düşer kafan sakın orda takılmasın.
    1)Ya powersupply
    2)VGA'nın Vram'leri




  • erdemunal E kullanıcısına yanıt
    Hocam şey denermisinz..bende zotac kullandım..ram hızını msi afterburnerdan bi 300 felan azaltın mesela 1500 se 1200 e getirin...öyle deneyin oynamayı..benim zotac gts250nin ramleri ucmustu..ram hızlarını düşürünce calısıodu onun dısında artifacts donma vs herşey oluyordu bunu deneyin eğer böylerse ramler gitmistir.hemen garantiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 11 Nisan 2014; 2:23:15 >
  • zotac o 600 serisindeki AMP! kartları böyle ucu ucuna çalışıyor , gpu hızını biraz düşürüp denermisiniz
  • Herzaman yapmıyor dediğim gibi aşırı zorlarsam belki yapıyor. ekran görüntüsünü çekmek aklıma gelmedi tekrar yaptığında fotoğrafını paylaşırım. Benim merak ettiğim power yetmiyorsa bilgisayarın tepkisinin ne olacağı ?
  • Overclock nasıl yapıldığını bilsem yapacam da yapmayı bilmiyorum :D Cpu da stok fanla çalıştığı için işlemciye overclock yapamaya cesaret edemiyorum. Powerin değişmesi şart aslında ama ekran kartı bozulduysa boşu boşunada power a para vermek istemiyorum. Forum sitelerinde ekran kartının soğutucu vidalarına pul somun koyarak cpu sıcaklığının 10 derece kadar düştüğü yazıyordu vidaları söküp termal macununu yenileyip pul somun taktım. Pul somunları söküp garantiye götürsem garanti dışı kalır mı ? Vatan bilgisayardan aldım.
  • erdemunal E kullanıcısına yanıt
     Zotac GTX 680 Amp! kitlenme problemi
    msi afterburner indirin şurdan memory clock u 200 indirin dediğim gibi apply e basın oyuna girin kasan bi oyuna bakın oluyor mu olmuyor mu..
  • artifacts dediğiniz olay yani vramler arızalandıysa sürekli yapması gerekmiyor mu bu hatayı ? Daha önce başıma gelmişti. Bilgisayarı açar açmaz görüntü lekeli geliyordu fakat bilgisayarı kullanabiliyordum. Bu ise ekran da parlak kareler yanıp sönüyor bilgisayarı kitliyor. Artifacts bilgisayarı kitler mi ?
  • erdemunal E kullanıcısına yanıt
    kitler..aynı sorunu bende yasadım hocam Zotaclarda oluyor bu ısına ısına cozurtuyor artık..bellek hızı düşürerek sorunumu cözmüstüm ben..fpsdende kaybım olmustu tabiki.
  • OCCT Programıyla yarın bir test yapayım 1 saat sürüyor sanırım. O programla aynı problemi yaşarsam artık garantiye götüreceğim. Fanı sökmek garantiyi bozuyor mu ?
  • Kardeş arkadaşlarında dediği gibi ekran kartlarının raminden olabilir ama kartınız üst seviye bir karttır ki 500W belki sorun çıkartabilir diye daha yüksek bir psu ile deneyin psu yetmezliğine gelirsek pcye reset atma performans verim alamama veya pcnin kapanması parçanın yanması hatta kavrulmaya kadar gidebilir psu yetmemezliğinde veya kaliteli korumasız psularda ama sizin psuda kalitesiz sayılmaz bu yüzden siz önce yüksek Waatlı bir psu ile deneyiniz önce eğer yine yaparsa ekran kartını garantiye gönderin
  • sabahtan beri test yapıyorum hata alamadım. isteyince yapmıyor :D GPU-Z görüntüsünü ekliyorum. power consumptşon nedir arkadaşlar ?
     Zotac GTX 680 Amp! kitlenme problemi
  • her akşam söylüyorum sana buraya da yazalımda unutma erdem abi vidasını sök termal sür araya pul sıkıştır ...:) firma değişim için seni bekliyo :)
  • kusuruma bakmayın konuyu canlandırmak için değil ama sorununuzu çözebildiniz mi bir süredir aynı sorunu yaşıyorum ve çözümü bilmiyorum fırsat bulup ilgilenemedim de yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    özellikle Dying Light adlı oyunda 10 dakika ya dayanıyor ya dayanmıyor çıldırtıcı bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Av_Tezcan -- 7 Mayıs 2015; 13:07:09 >
  • Custom soğutma yaptım bir daha yapmadı max 40 dereceyi geçmiyor sıcaklık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.